O futbolu na luzie... - Strona 1319

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
27
68%
Nie
6
15%
Nie wiem
3
8%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
4
10%
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 maja 2013, 21:44

A kiedy ja zaczynalem chodzic na mecze to Jaga grala w IV lidze i do Bialegostoku przyjezdzaly takie druzyny jak Mazur Karczew, Bug Wyszkow czy Sparta Szepietowo :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8682
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 maja 2013, 23:38

Ja zacząłem chodzić w ówczesnej 2 lidze (dziś 1), przeżyłem 4 lata ekstraklasy i znów mam drugi poziom, a za parę miesięcy jeszcze niżej będzie. Życie.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 06 maja 2013, 23:48

Piękny wynik w Getafe dla Valencii. Generalnie w tej kolejce wszystko super. Malaga w dupe, Sociedad w dupę, Vallecano też.. :pijemy:

Mam nadzieję, że Getafe to utrzyma jeszcze kilka minut.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 06 maja 2013, 23:51

Mnie jest właśnie strasznie żal Ekstraklasy. Awansowaliśmy do niej kiedy zachorowałem, więc musiałem pożegnać się z wyjazdami (mój ostatni to Podbeskidzie), w tym z meczami w Wodzisławiu, które graliśmy jako gospodarz. Nie nacieszyłem się więc nią. Zresztą przez wyniki także. Ze względu na sytuację jaka nas dotknęła po awansie byliśmy chłopcami do bicia. Raptem 16 punktów wtedy uzbieraliśmy (bilans 4-4-22 przy czym wyjazdowy 1-0-12). Ale za to nie zapomnę nigdy wygranej 2:1 z Legią w Sosnowcu. To był pamiętny mecz. To jest właśnie ciekawe, że wygraliśmy tylko cztery razy, ale w tym udało się z Legią. Poza tym z Widzewem, Jagiellonią i...Polonią Bytom.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2259
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 06 maja 2013, 23:58

Chyba na Ludowym nie graliśmy z Wami w OE ( pamiętam, że plecy zaliczyliśmy w Wodzisławiu bo byłem na meczu (0:1 po golu Folca)), a My Was cykneliśmy 1:0 u Nas po golu Trzeciaka.
Pamiętam też Wasz jedyny win na wyjeździe gdzie ograliście Widzew i pomogliście Nam utrzymać(gola strzelił Marek, młody, utalentowany, a teraz ? co się z nim dzieje)..
Ja zawsze pamiętam to, że w III lidze nas laliście niemiłosiernie, a później proporcja się odwróciła gdzie minimalnie My wygrywaliśmy.Ponadto tak mi się wydaje, że Wasz zjazd w marazm zaczał się od tych minusowych punktów w OE i później taka degrengolada jaka jest teraz u Nas.
Nie powiem, czas Ekstraklasy to świetne lata bo miasto żyło piłką, zawsze czekało się od tygodnia do tygodnia na mecz bo będą emocje i walka o coś.Teraz to mamy takie gwiazdy, że na mecz idę/jadę trochę tak z obowiązku to oni nawet nie potrafią podjąć rywalizacji i na mecz idę z góry znanym scenariuszem.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 07 maja 2013, 0:13

To nie tylko był problem karnej degradacji tuż po starcie Ekstraklasy, ale też po awansie klub sprzedali włoscy właściciele, którym Zagłębie wiele zawdzięczało. Nowy właściciel zrezygnował po bodajże sześciu dniach i zaczęło się gorączkowe szukanie kolejnego, który nie poradził sobie z wyzwaniem i zaczęła się równia pochyła. Z najbogatszego klubu drugiej ligi, któremu nawet ekstraklasowcy zazdrościli wysokości pensji i pewności ich wypłacenia w terminie, staliśmy się bankrutami z wielkimi długami. A jak znaleźć nowych piłkarzy w takiej sytuacji, gdy niemal do startu sezonu nie wiadomo kto będzie rządził klubem, z karną degradacją nad głową. Gracze byli sprowadzani tuż przed startem ligi na zasadach łapanki gorszej od tej niedawnej ŁKS-u.
A co do Adriana Marka to cały czas gra u nas z krótką przerwą na występy w Odrze Wodzisław. Przeważnie jednak siedzi na ławce przegrywając rywalizację ze Sławomirem Jarczykiem i Wołodymyrem Ostrouszko.

Awatar użytkownika
eegoiste
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: eegoiste » 07 maja 2013, 0:29

cloner pisze:Ja zacząłem chodzić w ówczesnej 2 lidze (dziś 1), przeżyłem 4 lata ekstraklasy i znów mam drugi poziom, a za parę miesięcy jeszcze niżej będzie. Życie.
Ja chodziłem na drugą ligę i co z tego, że teraz Lechia ma piękny nowy stadion gra w ekstraklasie, a nadaję się znowu co najmniej ligę niżej. Tego nie da się oglądać co oni grają.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5295
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 07 maja 2013, 0:40

To ja troszkę inaczej. Pierwsze mecze na jakich byłem to lata świetności Wisły, po 2 albo 3 meczu była feta mistrzowska, potem jakieś europejskie puchary itd. Teraz 11 miejsce w tabeli, problemy finansowe, w składzie zamiast Żurawskiego, Frankowskiego, Kosowskiego, Szymkowiaka i Baszczyńskiego jakieś Jaliensy, Sikorskie i Garguły. I narazie brak jakichś perspektyw na lepsze jutro.

Awatar użytkownika
eegoiste
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: eegoiste » 07 maja 2013, 0:56

Dudek pisze:To ja troszkę inaczej. Pierwsze mecze na jakich byłem to lata świetności Wisły, po 2 albo 3 meczu była feta mistrzowska, potem jakieś europejskie puchary itd. Teraz 11 miejsce w tabeli, problemy finansowe, w składzie zamiast Żurawskiego, Frankowskiego, Kosowskiego, Szymkowiaka i Baszczyńskiego jakieś Jaliensy, Sikorskie i Garguły. I narazie brak jakichś perspektyw na lepsze jutro.
Szkoda Wisełki, ja ciągle liczę, że wrócą na podium:) Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk :)

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 07 maja 2013, 8:37

Co ciekawe jak pierwszy raz chodziłem na mecze to Piast był właśnie w 3. lidze i akurat awansował wtedy do drugiej ligi. W 3. lidze dochodziło wtedy nawet do derbów Gliwic, ponieważ Carbo także grało na tym samym poziomie jak Piast. Teraz Piast gra w Ekstraklasie, a Carbo pewnie w A-klasie. Tak to już jest :wink:
Ostatnio zmieniony 07 maja 2013, 9:20 przez Diamen23, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 07 maja 2013, 9:19

To właśnie z Piastem przegraliśmy walkę o awans w sezonie 2002/03. Rok później nie mieliśmy sobie równych wygrywając wszystkie mecze u siebie w całym sezonie. Pytanie tylko ile z nich było kupionych. :?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 07 maja 2013, 14:48

TOP 50 jezeli chodzi o domowe frekwencje za sezon 11/12:

http://futbolfinanzas.com/los-50-equipo ... del-mundo/

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 07 maja 2013, 15:28

z bundesliga.de :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 07 maja 2013, 15:31

Porównanie Błaszczykowski - Robben dość tendencyjne.

Ilość mistrzostw zrówna się po tym sezonie, a przebieg km w rundzie jesiennej to jakieś nieporozumienie, zważywszy na to, ile grał Robben w tym czasie. A na prawej u nas grał w tym czasie głównie Mueller ;)

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2457

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 07 maja 2013, 16:23

Turcy i Błaszczykowski :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”