Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 996

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240
Kibicuję: AC Milan

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 08 maja 2013, 21:40

Ale fajna połowa na San Siro.Zmienia się wszystko w moment.Bardzo dobre spotkanie.Polecam.

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 08 maja 2013, 21:41

Ciekawe czy Handa król bronienia jedenastek kiedyś jakąś obroni.

Połowa karnych z dupy w tym sezonie, ale połowa to geniusz tego łamagi z 23.
Który to już karny z rzędu?
To pudło Alvareza to było po przerwaniu gry?

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 08 maja 2013, 21:46

Chyba ani pierwsze, ani drugie pudło z 5 metrów Alvareza nie było po gwizdku... Spieprzył dwie setki chyba.
A dopiero co go tutaj chwaliliście.

Elegancko się ogląda ten mecz.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1488
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 08 maja 2013, 21:48

Ciekawe czy Handa król bronienia jedenastek kiedyś jakąś obroni.
też mnie to dziwi troche, Julio to był spec od 11 ile on nam ich wyciągnął to ciężko zliczyć

kopania leżącego ciąg dalszy, to już całkowity upadek tego klubu, może to było potrzebne żeby pewne osoby zrozumiały że coś tu nie funkcjonuje, przykre chwile dla kibica Interu, ale nadzieja pozwala wierzyć że wrócimy silniejsi, bo gorzej to na prawdę być nie może. Jeśli Strama zostanie, i przegra ze 3-4 mecze na początku to nie ma się co pierdolić tylko wywalić na zbity ryj bo on więcej nie osiągnie. No chyba że to wszystko wina tych kontuzji ....

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 08 maja 2013, 21:55

Samir broni się tymi wszystkimi niesamowitymi paradami. Z drugiej jednak strony często odpuszcza strzały do wyjęcia (vide mecz z Juventusem i Palermo), do tego te karne (chociaż trudno mieć pretensje do bramkarze o niebronienie karnych).

Skoro z tymi pudłami to przed gwizdkiem było, to mamy obraz całego Alvareza. Ot wali piękne główki, mocne piły z dystansu, ale już do pustej to nie łaska trafić.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 08 maja 2013, 21:57

Nie wiem jak Wy, ale ja na miejscu kibica Interu chcialbym, zeby do konca sezonu grali mlodzi typu M'Baye, Benassiego czy Obiego. Juz i tak nie ma nic do stracenia.

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 08 maja 2013, 21:58

Ja bym chciał, żeby oni w ogóle nie grali.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 08 maja 2013, 21:58

Dla mnie ten Inter to identyczny przypadek co JUVE z przed 2 lat. Wszystko się zgadza.
-Świetny początek, a potem niekończący się kryzys.
-Bardzo dobre wyniki z czołówką (do momentu, gdzie z zespołu już nie ma czego zbierać), ale kiepskie czy fatalne z drużynami dołu tabeli.
-Multum kontuzji (chyba nawet ich łączna ilość w sezonie jest prawie taka sama)
-Ciągle zmieniające się ustawienia.
-Liderzy przestają już dawać radę, gracze z potencjałem nie potrafią wykrzesać z siebie maxa.
-Kadra wymagająca totalnej rewolucji.

Tylko jak Strama i Branca mają zrobić taką robotę jaką zrobił Conte i Marotta?

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 08 maja 2013, 22:04

Hmm... w sumie nawet z transferami było podobnie. Wy wtedy oddaliście Diego, tak?

CHOOUYYY BYŁ A NIE SPALONY!
Ostatnio zmieniony 08 maja 2013, 22:09 przez MaUser_FCI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 08 maja 2013, 22:08

Diego odszedł po jednym sezonie. Potem przyszedł Del Neri i drużyna znów totalnie zawaliła znów kończąc na 7 miejscu. A następny sezon to już sielanka z Conte.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 08 maja 2013, 22:10

Ranocchia chyba też zdrowy z boiska nie zszedł...

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 08 maja 2013, 22:23

Tymczasem ręką Lazio w polu karnym i nyc.

To było oczywiste. Ktoś się w ogóle spodziewał, że strzeli?

UPADEK TOTALNY

ps.
Po cholerę brał się za tego karnego, skoro z Napoli ledwo, ledwo mu się udało, do tego dziś poza bramką dwa pudła na pustą.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2013, 22:26 przez MaUser_FCI, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1488
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 08 maja 2013, 22:25

HAHAHAHA i tyle mozna napisac, nawet karne sa przeciwko nam w tym sezonie :?

Corwin
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corwin » 08 maja 2013, 22:31

Mimo że to był "strzał życia" to zadaję sobie retoryczne pytanie: jak długo jeszcze będziemy musieli to znosić?

Wypowiem się na temat meczu od 50 minuty.

Alvarez to wg mnie Cou bis, tyle że starszy i wydaje mi się nie tak utalentowany. Naszym zbawcą nie będzie, dzisiaj grał zbyt samolubnie + wspomniane przez was kiksy + fatalnie przestrzelony karny. Może Arsenal wciąż go chce?

Podobał mi się Pereira. Dużo i niegłupio biegał na lewej flance, można prosić tylko o częstsze takie występy. Tyle że na rozegranie z nim nie można ustawiać kogoś takiego jak Kuzmanović, widać było że się współpraca nie układa, nie ten piłkarski temperament, nie ten typ gracza. Mógł Strama wcześniej wpuścić Garritano.

Oprócz trzeciej bramki (na którą nie można było zbyt wiele poradzić) obrona nawet ok, fajnie ujrzeć Pasę w obronie do końca sezonu, pokazałby chłopak na co go stać zamiast "podziwiać" mistrzów pokroju Ranocchi czy Silvestre'a.

Ciekawe czy nasi kopacze kiedykolwiek zgłębią wiedzę nt. konstruowania ataku pozycyjnego. Ten brak płynności i luki między formacjami strasznie kolą w oczy kiedy porównać naszą grę do poziomu reprezentowanego przez ćwierć/pół/finalistów LM.

Ciekawe jakie będzie zestawienie obrony za tydzień. Bardzo Ciekawe.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2013, 22:58 przez Corwin, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 08 maja 2013, 22:50

Czas pisać ten nekrolog.

Strama wg mnie ma jedno wyjście. Poprowadzić ten zespół do końca ligi i złożyć wymówienie. Przy okazji wyjaśnić dlaczego tak przygotował drużynę do sezonu, że wszyscy się połamali po pewnym czasie, a jeśli to nie jego wina - wskazać jełopów z personelu, którzy leczyć nie potrafią, albo wypuszczają do gry graczy niedoleczonych (w sumie ci kretyni twierdzili, że Sneijder ma kontuzje i dlatego nie gra to wg mnie można po nich spodziewać się wszystkiego). I tyle z jego strony.

Całej winy bym na niego nie zwalał, bo zespół początkowo potrafił być skuteczny. To, że potem część zaczęła się po prostu kompromitować, albo stała się niezdatna do gry to nie do końca jego wina. Czasami załamywał niektórymi decyzjami, ale ja bym go tak nie ganił, bo sami się zastanówmy: jak stworzyć coś w takim bagnie?

Zespół kompromituje się z meczu na mecz, co mecz sędzia coś odwala, co mecz ktoś odpada a ze strony klubu cisza. Żadnych działań, ani be, ani jesteśmy słabi, ani sędziów przekupili - nic. Takiego gówna nie widziałem odkąd kibicuje temu, chyba najbardziej przypałowemu klubowi. Skończymy ten sezon aż na 9 miejscu (pewnym, że Catania przegoni), a szkoda, że Parma ma taką stratę bo chciałbym dla tej zawszonej bandy decydentów jak najniższej lokaty.

Co do zawodników to tu nie byłbym, aż taki kategoryczny. Oni w większości żenują podejrzewam przez to, że wszystko idzie na dno. Pereirę czasem aż chce się wypieprzyć, ale to jego pierwszy sezon. W dodatku nie mamy nikogo na lewą. Gargano dużo traci, ale ma ten motor do gry. Ochlastać go po pysku, wyznaczyć zakres działań i niech wierzyć, że wypali. Guarin mimo, że często wqrwiający (ach te liście z rożnych) to jednak jest za dobry, żeby oddać. Jeszcze komuś z Włoch. O Alvarezie nie ma co pisać bo wiadomo.

Jak Bóg da wyczyścić ten smród z "obsługi klubu", to potem na spokojnie siąść, spojrzeć na materiał i spróbować to jakoś sensownie poskładać. Z jakimś ogarniętym sternikiem na ławce.

Tak se myślę.

A pewnie i tak Strama, medycy, Branca zostanie. Wybijających się posprzedajemy po 5 mln, kupimy Sculliego, Rocchiemu przedłużymy kontrakt i rozpoczniemy kolejny wesoły sezon.

ps.
Jak ta Barca chce tego Handanovica za jakieś sensowne piniondze to opchnąć go. Ale wcześniej przeprosić Julione i zapytać czy by do nas nie wrócił.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”