Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Corwin
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: Corwin » 08 maja 2013, 22:31

Mimo że to był "strzał życia" to zadaję sobie retoryczne pytanie: jak długo jeszcze będziemy musieli to znosić?

Wypowiem się na temat meczu od 50 minuty.

Alvarez to wg mnie Cou bis, tyle że starszy i wydaje mi się nie tak utalentowany. Naszym zbawcą nie będzie, dzisiaj grał zbyt samolubnie + wspomniane przez was kiksy + fatalnie przestrzelony karny. Może Arsenal wciąż go chce?

Podobał mi się Pereira. Dużo i niegłupio biegał na lewej flance, można prosić tylko o częstsze takie występy. Tyle że na rozegranie z nim nie można ustawiać kogoś takiego jak Kuzmanović, widać było że się współpraca nie układa, nie ten piłkarski temperament, nie ten typ gracza. Mógł Strama wcześniej wpuścić Garritano.

Oprócz trzeciej bramki (na którą nie można było zbyt wiele poradzić) obrona nawet ok, fajnie ujrzeć Pasę w obronie do końca sezonu, pokazałby chłopak na co go stać zamiast "podziwiać" mistrzów pokroju Ranocchi czy Silvestre'a.

Ciekawe czy nasi kopacze kiedykolwiek zgłębią wiedzę nt. konstruowania ataku pozycyjnego. Ten brak płynności i luki między formacjami strasznie kolą w oczy kiedy porównać naszą grę do poziomu reprezentowanego przez ćwierć/pół/finalistów LM.

Ciekawe jakie będzie zestawienie obrony za tydzień. Bardzo Ciekawe.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2013, 22:58 przez Corwin, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Włochy”