AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1686

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 14 maja 2013, 12:57

oby łysy był twardy i w ogóle nie zaproponował bonerze przedłuzenia

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 maja 2013, 9:43

Kilka ciekawych informacji z rana:

Saponara dostał nagrodę za najładniejszą bramkę w Serie B w tym sezonie --->

Pojawiły się plotki, że Galliani będzie chciał pozyskać Ilicicia.

CDS pisze o próbie pozyskania Pepe, Modrica, Di Marii oraz Lopeza. Nie brałbym na poważnie tej gazety. Ta czwórka jest cholernie droga a dotego nowy trener może chcieć ich w składzie.
Genoa will try to sign the Colombian midfielder Juan Fernando Quintero, MVP of the Sudamericano Sub20, with the help of Milan or Inter.
EDIT

Pojawiła się jednak informacja, że Preziosi chce go wziąc z Łysym. Rok w Genoi a póżniej do Milanu.

Torino chce Salamona i Nocerino.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 maja 2013, 19:21

Sporo dzisiaj informacji:
Milan and Genoa want to sign Pescara's Quintero together in a co own, according to today's reports.
Calciomercato says Milan and Genoa have a few affairs lined up. Kucka supposedly joining Milan in the summer while Quintero and Perin will move to Genoa from Pescara. Quintero could stay a year at Genoa then join Milan.
Pisałem już o tym. Dodatkowo dalej mówi się, ze Kucka przychodzi teraz a Quintero w takim wypadku za rok z Perinem. IMHO fajnie jakby to wypaliło, bo obaj mają potencjał na klasę światową.
Quotidiano Sportivo claim Kaka has made new advances to Milan for a return. He is prepared to significantly reduce his salary...
Mam nadzieję, że odgrzewany kotlet...
Derby Inter-Milan for Dinamo Zagreb's 16yo Alen Halilović, while Juventus-Milan battle for Bochum's 18yo Leon Goretzka.
Obaj mają wielkie talenty. Zwłaszcza Chorwat, ale już pewnie za późno, bo jest droższy od Kovacica. Szkoda. Natomiast Niemiec może być tańszy a czytałem sporo dobrego o nim.
Milan ready to buy the San Siro stadium in 2016, once Inter leave. Big renovations planned, with Fly Emirates ready to give 60 million.
Oby to była prawda.
Milan are in talks with Sampdoria for Andrea Poli (contract expires in 2014). Sampdoria are allegedly willing to let him go for €6m.
Ciekawy, młody gracz, który może być niezłym wzmocnieniem i uzupełnieniem kadry, napewno lepszym niż Traore, Muntari czy Nocerino.
Sky reports that Milan will sell Abate if an offer of at least 10 million comes in. Robinho and Nocerino will leave as well.
Sprzedaży Abate jestem przeciwny. Chyba, że w jego miejsce Santon i Antonelli.
Some reports today say Milan is trying to beat the competition for Palermo's Ilicic.
Za małe pieniądze fajna opcja, ale wolałbym Ljaijca lub powalczyć o Berardiego. Zwłaszcza zależy mi na Włocha.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 15 maja 2013, 19:24

Natomiast Niemiec może być tańszy a czytałem sporo dobrego o nim.
Uwierz mi, że Goretzka poza Niemcy się nie przeniesie. Sammer nad tym czuwa, jak i inni managerowie z BL :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 maja 2013, 23:20

http://www.milannews.it/?action=read&idnotizia=111973

Ponoć Poli "done deal" - 6 mln euro i 4-letni kontrakt.

http://www.milannews.it/?action=read&idnotizia=111964

Kolejne plotki o próbie pozyskania Mugniego z Colon.

http://www.milannews.it/?action=read&idnotizia=111949

Tu kolejne potwierdzenie o Polim i wg tego dziennikarze, która jest non stop w Milanello Nainggolan ma być następnym celem.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 15 maja 2013, 23:31

Kto to jest Mugni i czy ma obywatelstwo :?:

Co do Poliego. Mógłby ktoś scharakteryzować tego gracza :?: Jak grał w Interze :?: Tyle wiem o nim co z FMa(gdzie jest wg Mnie bardzo fajnym graczem). To ktoś w stylu Montolivo czy bardziej Nocerino :?: Jeżeli ściągniemy Poliego, Radje oraz Kucke(co wg Mnie nie ma sensu brać 3 w jedno okno) to nie rozumiem przedłużania kontraktu z Ambrosinim(Gattuso jak odchodził to ponoć powiedział, że odchodzi bo już nie da nic więcej tej drużynie) oraz potrzeba sprzedać Nocerino oraz oddać Traore.

Tak jak pisałem już kilka razy. Ja brałbym Ilicica(z pewnością będzie tani, nawet charakterek Zampariniego nic nie pomoże) oraz mocno zabiegałbym o Dede.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 maja 2013, 23:48

Kto to jest Mugni i czy ma obywatelstwo
Argentyńczyk, ma włoskie obywatelstwo, ofensywny pomocnik. Nasi scouci obserwują go od dawna. Pierwsze plotki o nim jeszcze w tamtym roku się pojawiły.

Poli to gracz w stylu Montolivo i właśnie takiego potrzebujemy. W Sampie wreszcie gra na miarę oczekiwań.
Jeżeli ściągniemy Poliego, Radje oraz Kucke(co wg Mnie nie ma sensu brać 3 w jedno okno) to nie rozumiem przedłużania kontraktu z Ambrosinim(Gattuso jak odchodził to ponoć powiedział, że odchodzi bo już nie da nic więcej tej drużynie) oraz potrzeba sprzedać Nocerino oraz oddać Traore.
IMHO jeżeli potwierdzą się plotki o Polim i Kucce to Radja odpada, bo jest drogi a dotego nietrzeba nam będzie kolejnego b2b. Albo będziemy się starać o jakiegoś kreatora bardziej ofensywnego, albo to by było na tyle na pomoc. No i trzeba trzymać kciuki za powodzenia zakupu Quintero z Genoą na pół.

Ilicic to jakieś 6-8 baniek. Podobna kwota do Ljaijca. Serb lepszy, ale Słoweniec bardziej pasuje na prawy atak.

Dede raczej odpada. Teraz z Ameryki Płd na tapecie środkowy obrońca kolumbijski z River. Choć jestem dziwnie przekonany, że na środek obrony przyjdzie Benatia lub Ogbonna, bo potrzebujemy doświadczonego gracza od razu do pierwszej jedenastki.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 925

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 16 maja 2013, 8:48

Mugni ma drugie obywatelstwo hiszpańskie bodajże :)

GacekCCM
Skład B
Skład B
Reputacja: 13

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GacekCCM » 16 maja 2013, 10:37

Pisałem już o tym. Dodatkowo dalej mówi się, ze Kucka przychodzi teraz a Quintero w takim wypadku za rok z Perinem. IMHO fajnie jakby to wypaliło, bo obaj mają potencjał na klasę światową.
Ostroznie z tym Perinem. Chlpak przyszedl do Pescary bedac uwazany za juz wybitnego gk z olbrzymim talentem, potencjalem na nowego Buffona, i tak sobie jedzie na tej reputacji od roku. Jak dotad tylko na reputacji, bo poza paroma wybitnymi wystepami nic nie prezentowal ciekaweog - a przeciez takie genialne wystepy from time to time mial tez np. ten gk z Sampy, ktory nas zatrzymal rok temu. Przyszly sezon w Genoi powie nam, na co stac Perina, zobaczymy, czy wygryzie swietnego Freya.

Mam nadzieję, że odgrzewany kotlet...
Nie ma sie czynm przejmowac imo.
Sprzedaży Abate jestem przeciwny. Chyba, że w jego miejsce Santon i Antonelli.
Przy dobrych negocjacjach za >10 melonow mozemy kupic i Santona i Antonelliego, z Genoa mamy juz dobre uklady. Tylko czy znajda sie chetni znow? Rok temu za Abate byly wyzsze nawet oferty. Tyle ze mamy do wykupienia jeszcze Constanta, ktory pochlonie polowe zarobku z blondyna...
Za małe pieniądze fajna opcja, ale wolałbym Ljaijca lub powalczyć o Berardiego. Zwłaszcza zależy mi na Włocha.
Ilicic bylby super, gdybysmy grali takim systemem jak z Zenitem, ale u nas nie ma miejsca na ofensywnego pomocnika..
To ktoś w stylu Montolivo czy bardziej Nocerino
Zdecydowanie blizej Montolivo. Gleboko grajacy rozgrywajacy z duzymi umiejetnosciami obronnymi, bardzo duzo biega. Idealnie pasuje do tego, co gral Monto na jesieni, rozgrywajacy biegajacy obok DMa blizej prawej strony.
I tu jest powod, dla ktorego wszedlem tutaj. Zaskakuje mnie ta polityka. Sam Poli juz sie wypowiadal o transferze do Milanu, wiec jest to cholernie prawdopodobne. Przychodzi tez Kucka, gdzie brakuje chyba tylko oficjlaki. No to tak: za De Jonga musi ktos przyjsc, zeby go zabezpieczac do czasu dojscia do 100%. Tylko co wtedy, kapitan jako nr 3 na pozycji? Potrafie to sobie wyobrazic i to by bylo fajne,ale nie wiem, czy Ambro nie zdecyduje sie skonczyc kariery. Sportowo Kucka to bardzo dobry zastepcadla niego.
Tylko w pomocy sa Traore, Ambro, De Jong, Noce, Flams, Munta, Monto, Boa (i Allegri i Galliani o tym mowili), przyjdzie DM jako Kucka, przyjdzie rozgrywajacy jako Poli, a jeszcze sie mowi o Verratim, Naingolanie, Lodim. Saponara jak przyjdzie, to na bank jako skrzydlowy, na prawe skrzydlo super. Troche sie ciasnawo robi w pomocy, nie zdziwie sie, jesli Kucka i Poli to bedzie koniec naszych transferow do pomocy. fajnie, ze wreszcie ktos sobie uzmyslowil, ze potrzbujemy dwoch rozgrywajacych, sklad potrzebowaltego od zawsze.
W ataku tez ciasno. Przychodzi Saponara i jestem penwy, ze odejdie Bojan. Jak odejdzie Binho, to przyjdzie ktos nowy. Nie wiem, czemu widzicie transfer AMR, imo przyjdzie ktos na lewo, za Robinho. Na prawej juz moze grac dwojka Boa+Niang, jest jeszcze Saponara, ktory tam czesciej grywa. Wspominana przez baske gwiazda przyjdzie do obrony pewnie, na srodek.
Abbiati(Amelia), Abate(De Sciglio), Zapata(Zacc), Mexes (ktos nowy, ten Benatia juz od miesiecy ponoc dogadany),Constant(Antos), Monto(Poli),De Jong (Kucka), Boa (Flams),Niang(Saponara), Balo(Pazzo), Faraon (Robi) - wyglada bardzo fajnie. Przebudowac srodek obrony i bedzie super.Mozemy ostatnio na Nianga narzekac, ale gosc w przyszlym sezonie bedzie znacznie lepszy, jak Faraon.

Munta out na free, Noce na wypozyczenie albo jako gleboka rezerwa.

No i jedna wazna rzecz pzreszla niezauwazona - Van Bommel skonczyl kariere, GRAZIE! Wspanialy gracz.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 16 maja 2013, 10:56

Jeśli chcecie porównywać do kogoś Poliego to najlepszym kandydatem jest Marchisio. Czyli wszechstronny środkowy pomocnik. Dobrze pomaga w rozegraniu, dobrze pracuje w defensywie, sporo biega, ma fajną technikę. Tylko tych wejść do ataku mu brakuje. Dobry partner do grania piłką dla Montolivo.
Pomoc Poli-Montolivo-Kucka? Fajnie do siebie pasują, ale do najlepszych im brakuje.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 16 maja 2013, 11:42

GacekCCM pisze:Munta out na free, Noce na wypozyczenie albo jako gleboka rezerwa.
Osobiście nie wierzę, że Muntari odejdzie. IMO nie ma na to żadnych szans. No chyba, że na ławkę przyjdzie ktoś nowy i go wytransferuje. Osobiście pożegnałbym Muntariego, Ambro, Traore i Nocerino. Jeszcze nie możemy zapominać o Cristante. Widziałbym tego gracza w pierwszej ekipie.

Jestem ciekaw jak Allegri odejdzie to kto przyjdzie. Trener czy menedżer.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 16 maja 2013, 11:53

Galliani jest za dobry aby ograniczyc swojej kompetencje.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 maja 2013, 12:08

We Włoszech manager się nie przyjmię. Zresztą tak jak Ozdobny napisał po co ograniczać kompetencje Gallianiego? Jest w swoim fachu genialny i tylko mu trochę funduszy brakuje.

Co do trenera to IMHO będzie tak - jeżeli zajmiemy 3 miejsce to zostanie Max, bo za rok mogą być do wzięcia Montella i Prandelli. W innym wypadku może być zmiana.

W pomocy IMHO będą duże przetasowania. IMHO jeżeli przyjdzie Kucka to pożegnamy Flaminiego, który znów na roczny i niski kontrakt się nie zgodzi. Nocerino i Traore też pewnie odejdą. Ambro zostanie, bo mu się to należy jak mało komu. Fajnie by było wywalić Muntariego, ale w to nie wierzę. Trzeba również pamiętać o Jorginho.
Tyle ze mamy do wykupienia jeszcze Constanta, ktory pochlonie polowe zarobku z blondyna...
Ja liczę, że go nie wykupimy. Gdzieś miesiąc temu pojawiła się plotka, że wymienimy połowę karty jego na połowę Antonelliego. To byłaby dobra transakcja.

Plotki z dzisiaj:
Quintero and Perin first to Genoa and then Rossoneri
Kolejny raz się o tym piszę. Imho to fajna opcja. Za rok byśmy zdecydowali co z nimi zrobić.
Transfer Milan, Praet in the viewfinder
Tu pewnie Dr.Football1 o nim więcej coś powie.
Andrea Poli: "A reason to join Milan? I supported them when I was a kid."
No to chyba mamy potwiedzenie.
Calvano, Fossati or Valoti could be included in the deal for Andrea Poli, according to Gazzetta dello Sport
Tu pewnie na obniżenie kwoty. Mam nadzieję, że nie oddamy Fossatiego. Zapłaciliśmy sporo za niego a teraz gra naprawdę dobrze.
West Ham have offered a 2-year contract to Massimo Ambrosini, according to Mediaset.
Tak jak pisałem wyżej - chciałbym aby Massimo zakończył karierę u nas. Dalej nie mogę przeboleć, że Rino nie został u nas do końca. To samo Nesta.
In the Poli report, Gazzetta also wrote that Milan have secured Jorginho but he's expected to stay at Verona for another year on loan.
Tu kolejne potwierdzenie Jorginho.
After reporting Milan want half of Real Madrid, Corriere dello Sport is now saying Milan monitor Valdes, Montoya, Adriano, Villa and Cesc.
A tu mamy przykład jak beznadziejnym źródłem informacjo jest CdS. Wczoraj pół Realu to dzisiaj Barcelona.
Corriere dello Sport is reporting Milan are also interested in Inler and could offer Nocerino to Napoli as part of a deal.
Jeżeli potwiedzą się plotki o Kucce i Polim to Inlera nie chciałbym zwłaszcza, że obniżył znacznie loty.

Coraz więcej wskazuje, że Berardi pójdzie do Juventusu. Szkoda, ale trzeba pogratulować im genialnego transferu. Zastanawiam się czemu Łysy nie spróbował go zaklepać zważywszy na dobre stosunki z prezydentem klubu Domenico. Widzę to tak:
1. Za póżno się włączyli do walki gdzie Juve już miało go obiecanego.
2. Nie chcieli dwóch a nawet trzech młodziutkich graczy na jedno skrzydło - Niang, Saponara i on.

Jednak tak czy siak o taki talent trzeba walczyć. Pewnie będziemy żałowali tak samo jak Verrattiego.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 16 maja 2013, 12:30

1. Za póżno się włączyli do walki gdzie Juve już miało go obiecanego.
Media pierwszy raz wspomniały o Milanie gdy inni dziennikarze mówili, że transfer do JUVE jest praktycznie pewny. Teraz pewnie domknęli temat, ale od dobrych dwóch miesięcy ludzie ze środowiska traktowali go jak "naszego"
Mam wielkie oczekiwania względem niego. Myślę, że to kaliber Faraona i Verrattiego.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2272
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 16 maja 2013, 12:45

(L)oczkerson pisze:Poli-Montolivo-Kucka? Fajnie do siebie pasują, ale do najlepszych im brakuje.
Zgadzam się z tym co napisał Loczkerson.Raz, że z doniesień o jakich pisze Mete to pomoc będzie przeładowana [ o ile nie sprzedamy Traore,Muntariego,Nocerino, Flamsa ] to jakość tych graczy jest przeciętna w skali europejskiej.Nie lubię takich pół środków gdzie przyjdzie dwóch chłopaków, którzy może i z powodzeniem grają sobie Genoi, ale to tylko Genoa i moim zdaniem żaden z nich nie gwarantuje takiej jakości, a żeby mogli grać na europejskim poziomie.Mnie te transfery się nie podobają, może oni będą fajni na Catanie czy Bergamo, ale w starciach z Juventusem, Bayernem, United - dajmy spokój.Zamiast brać hurtem graczy do drugiej linii to lepiej byłoby wydać poważną kasę na jednego-dwóch cracków europejskiego formatu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”