AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1696

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 729

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 20 maja 2013, 11:17

BTW - w sezonach 2002/3 i 2006/7 graliśmy w eleminacjach LM. Pamietacie jak się to skończyło? :D

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 20 maja 2013, 11:54

W Italii strasznie wrze po Waszym dziwnym awansie. Niektore portale procz nieslusznego karnego doszukuja sie nawet spalonego przy drugiej bramce. W sumie to realizator nie pokazal powtorki tej sytuacji z perspektywy linii bocznej.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 20 maja 2013, 12:01

Pokazał. Nie było spalonego.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 20 maja 2013, 12:05

Pokazał i spalonego nie było. Ozdobny, gardzisz osobnikami typu MarcinW, a sam zręcznie przejmujesz po nim pałeczkę (wczorajszy popis). Nie idź tą drogą.

Prawda to, że Balotelli miał ostre spięcie z ultrasami Violi po meczu?

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 20 maja 2013, 12:05

Jakos widac umknelo mi to wczoraj. Wiec zwaracam honor.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 20 maja 2013, 12:08

Pamiętamy, lecz teraz ciężko będzie na o ćwierćfinał.

Teraz pora o meczu wczorajszym. Wielkie szczęście. Wg Mnie karny prawidłowy(więc źle wczoraj napisałem, że karny jest tak prawidłowy jak 31 tytułów Juve) z tymże powinien być karny dla Sieny za podobne zagranie Ambrosiniego. Wczoraj zagraliśmy słabo. Myśleli tak jak ja, że przed meczem odprawimy ich z 3 do zera. Podejrzewam, że brakło tego co zwykle - pomysłu. Trudno grać fajnie skoro wystawia się BEZNADZIEJNEGO Ambrosiniego. Ciężko widzieć oczekiwać skuteczności gdy mamy w składzie jedynie regularnego Balo który swoją regularność zawdzięcza jedynie frajerstwu i głupocie obrońców(Palermo, Cagliari oraz wczoraj Siena). Niang bezapelacyjnie został wczoraj najgorszym graczem meczu. Każdy portal dał mu notę niższą niż przeciętnemu zawodnikowi. Trudno wierzyć, że gracz zacznie być w miarę skuteczny za rok. Siena ambicje wczoraj pokazała. Niezłe musiały być pieniążki z Florencji.

Co do sezonu był słaby. Słaba gra w lidze oraz w CL gdzie trudno było nie zająć pierwszego miejsca w grupie. Pierwsze miesiące to był istny koszmar.

Pora definitywnie pożegnać Vile, Antoniniego, Bonere :pray: , Yepesa, Muntariego(nierealne), Nocerino, Ambrosiniego :pray: :pray: , Traore, Emanuelsona(zależne od poczynań na rynku), Robinho oraz Bojana.

Co do transferów to jedynie można powiedzieć, że niewypałami byli Traore(nie wiem jakim cudem się znalazł w tym klubie) oraz Bojana(o tym gościu mówiłem już na początku, że będzie beznadziejny).

Jestem ciekaw co będzie w przyszłym sezonie. O co będziemy grać tak naprawdę. Bo jak nie będzie naprawdę bomb transferowych to nie mamy szans z Juve(które zapewne się znowu fajnie wzmocni) o mistrza. Pewnie zostanie nam walka o 2 lub 3 miejsce oraz może bardziej skupimy się na LM :?:

I na koniec 2 rzeczy. Nie wiem co się stało z ES'em, ale w drugiej połowie sezonu grał naprawdę słabo. Zaliczył niesamowitą pochyłą w drugiej części sezonu. Ostatnią bramkę bodajże strzelił z Interem w lutym. Teraz druga rzecz. Z całym szacunkiem nasz kapitan powinien mieć honor i zakończyć karierę po tym sezonie. Naprawdę nie widzę w drużynie tak słabego gracza w kadrze na następny sezon.

PS
Trudno będzie wytrzymać 3 miesiące bez oglądania meczów o stawkę. Pod tym względem sezon był dobry. Nie oglądałem jedynie 4 meczów lidze(jedynie ok 20 minut mogłem oglądać). A resztę kiedy byłem w stanie(byłem w domu bądź internet pozwalał) to oglądałem. Czasem zaczynałem od 20 minuty(te w niedziele o 15). Mam nadzieję, że będzie ich więcej na C+ od nowego sezonu.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 924

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 20 maja 2013, 12:09

Spalonego nie było, wielokrotnie były różne powtórki odnośnie tej sytuacji.

Wszystko dobrze się skończyło, ale może trochę mniej takich emocji, bo nerwy już nie te co kiedyś :)

Mecz dosyć słaby w naszym wykonaniu, brakowało mi ambicji i waleczności przez cały mecz - nie widziałem w piłkarzach chęci odniesienia zwycięstwa za wszelką cenę.
Takie mecze trochę na stojąco,to można sobie w środku sezonu rozgrywać, a nie w sytuacji, kiedy decyduje się taka ważna kwestia jak gra w LM.
Zamiast wyjść w pełni skoncentrowani i rzucić się na Sienie od pierwszych minut i załatwić szybko sprawę, to gramy na luzaku i bramka w plecy.

Najbliższe miesiące to zapewne sporo zmian, na pewno wśród piłkarzy, a czy na stołku trenerskim to się jeszcze okaże.
Za kilka dni będziemy już dużo więcej wiedzieć, bo jeśli Allegri zostanie, to mniej więcej nazwiska, które go interesują znamy i mniej więcej wiadomo jakich wzmocnień można się spodziewać.

Tak na koniec: Forza Milan - dzięki za te chwile radości wczoraj po 22 :) :beer:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 20 maja 2013, 12:11

Mirek15 pisze: Co do transferów to jedynie można powiedzieć, że niewypałami byli Traore(nie wiem jakim cudem się znalazł w tym klubie) oraz Bojana(o tym gościu mówiłem już na początku, że będzie beznadziejny).
Na moje to jednak chyba też Acerbi.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 20 maja 2013, 12:18

Nie bedziesz mnie tu pouczac jak droga mam isc, bo kazdy kto ogladal widzial, ze karny to byla dziwna decyzja. Specjalnie takze pietnuje te sytuacje, aby wykazac hipokryzje milinistow na tej stronie co tak lubia sie szczycic uczciwoscia na tle juventinich. Gdyby taka sytuacja przytrafila sie Juve to lament trwalby pewnie z miesiac.

Na koniec tak zupelnie szczerze dodam, ze to co sie stalo wczoraj sprawilo, ze w Serie A od pamietnej afery nic sie nie zmienilo i nie widze powodu aby o tym nie mowic. Jako kibic jestem zdegustowany tak jak bylem zdegustowany poczynaniami Moggiego choc zajelo mi to troche czasu aby to sobie w glowie poukladac. Wam tez milanisci tego zycze, no i pewnie awansowaliscie na pozycje lidera w rankingu ultrasow Violi.

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 151

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 20 maja 2013, 12:32

No są blisko już na tej liście na pewno. Niech tu ludzie nie gadają , że Fiora zapłaciła Sienie - grała dobrze i tyle , grali do końca . To mogliście zapłacić Pescarze , żeby zagrała :)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 20 maja 2013, 12:56

Ozdobny pisze:Nie bedziesz mnie tu pouczac jak droga mam isc
Gdzież bym śmiał, przecież to Ty wyznaczasz standardy. Po prostu zabawnie wyglądasz piętnując zachowania, jakie sam szerzysz. Fajnie by było, gdybyś to sobie uświadomił.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 20 maja 2013, 13:47

Ozdobny skoncz bruzdzic. Chyba zapomniales co sie wyrabialo w waszych meczach z Interem Parma czy Catania. To tylko przyklady z tego sezonu zebys mogl siegnac pamiecia bo najwyrazniej w latach 2001-2004 byles na ostrej fazie i mozesz nie pamietac co wtedy sie dzialo skoro przywolujesz je w kontekscie wczorajszych wydarzen. W Italii wrze :mrgreen:
Moggiego to wam sie nie zapomni chocbys bardzo chcial przykryc go wydarzeniami w meczach innych druzyn. A jakbys zapomnial to ja Ci przypomne.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 20 maja 2013, 13:50

Chlopaczek pisze: Moggiego to wam sie nie zapomni chocbys bardzo chcial przykryc go wydarzeniami w meczach innych druzyn. A jakbys zapomnial to ja Ci przypomne.
Powiało grozą.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 20 maja 2013, 14:05

Już po sezonie także można napisać o oczekiwaniach na nowy sezon, a przede wszystkim o kadrze.Wiadomo, zapewne wszystko się nie spełni, ale podzielam w większości zdanie Mirosława - do odpalenia jest sporo graczy na czele z Ambrosinim, Nocerino, Muntarim, Bonera, Yepesem, Traore, Bojanem i chyba też Robsonem bo raczej już nie jest myślami przy Milanie.To są moje życzenia, ale zapewne nie wszyscy z wyżej wymienionych odejdą bo jakąś rezerwę trzeba sobie pozostawić.Nie mniej fajnie byłoby pożegnać dwóch stoperów tyle, że z drugiej strony wtedy zostanie para Mexes-Zapata oraz na ławce ten nowy Kolumbijczyk oraz Salamon - trochę mało.
W pomocy podobnie, tzn. wróci de Jong, Monto, Flams (mógłby zostać), Prince (w końcu niech gra w pomocy), dojdzie do drużyny Saponara, i właśnie to chyba wszystko - także też mało.Stąd, mimo, że wszyscy, których nie chciałbym widzieć już w Milanie nie odejdą, ale dobrym początkiem byłoby podziękowanie przynajmniej kilku z nim - Bonera, Yepes, Traore, Nocerino priorytetowo.

Baba od Maxa ;) - https://pbs.twimg.com/media/BKtQTJoCMAE0wlG.jpg

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 20 maja 2013, 14:12

Jezeli standardem jest regula mowiaca o przemilczaniu pewnych zlych spraw dotyczacych Serie A to gratuluje Ci takiego podejscia jako fanowi tejze ligii.

Skoro jako kibic Juve przyznalem sie do Moggiego, gola widmo z Milanem, zlego sedziowania z Interem czy meczu z Catania to uwazam, ze moge pokusic sie o obiektywna ocene wczorajszej sytuacji, ktora ewdentnie chluby Milanowi nie przyniesie i jego sprawiedliwym kibicom. Nawoluje Chlopaczek i Ciebie do zrobienia rachunku sumienia.

Wczoraj wrocila stara Serie A, ale tym razem w wydaniu AC Milan. I szczerze mowiac ubolewam nad takim stanem rzeczy, bo ludzilem sie, ze idzie ku lepszemu. Nic jednak bardziej mylnego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”