AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1702

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 727

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 maja 2013, 10:17

Gole i asysty Saponary w tym sezonie. Bardzo liczę na tego chłopaka. Może nie od razu, ale liczę, że z biegiem czasu wskoczy na wyższy poziom. Wydaje mi się, że jest to talent na miarę naprawdę klasowego gracza.

Coraz więcej plotek łączących nas z Thiago. Ciekawi mnie ta sytuacji i co postanowi sam gracz. Dzisiaj w Londynie mają rozmawiać Galliani i Rosell.

Z innych plotek to ponoć nie chcemy kupować zmiennika dla Pazziniego, by przeznaczyć kasę na wzmocnienia w defensywie i pomocy oraz na prawym ataku. Owszem pojawiają się plotki o Matrim, Borriello (wypożyczenie) oraz Zazie (to IMHO najbardziej prawdopodobna, bo i tak go chcieliśmy wykupić i oddać Parmie na rok). Mam tylko nadzieję, że żaden z naszych wychowanków do nas nie trafi, bo są nam niepotrzebni. Pozycje środkowego napastnika mamy w młodzikach dobrze obstawioną i lepiej komuś dać szanse.

Na prawy atak jesteśmy łączni z Cercim (zdaje się, że 11 sezonu w barwach Torino i wreszcie zaczął grać na miarę talentu), Iliciciem oraz Ljaijciem. Najbardziej podoba mi się ostatni, który może też pograć na lewym skrzydle (odpoczynek dla Faraona), ofensywnym pomocniku czy jako nawet napastnik.

W poniedziałek ma się odbyć spotkanie Berlusconi-Galliani-Allegri i ma zostać podjęta decyzja. Mam nadzieję, że tak się stanie, bo każdy dzień zwłoki działa na naszą nie korzyść. Kibice, Baśka i Galliani są za pozostaniem Maxa a Berlusconi chce Seedorfa.

Co do trenera to chce, aby został Allegri, ale obawiam się, że Silvio i tak go nie zaakceptuje co się odbije na naszym mercato. Od początku Berlusconiemu się on nie podobał i wątpię, aby się to zmieniło.

Z drugiej strony mamy niedoświadczonego Seedorfa, który jest wyborem samego prezydenta. Oznacza to mniej więcej to, że porażka Clarenca będzie głównie porażką Berlusconiego a on nie będzie chciał dotego dopuścić, więc jestem przekonany, że w takim przypadku sypnie groszem (choćby na takiego Thiago, czyli top talent, który nie kosztuje tyle co jego rówieśnicy). Jednak co dadzą piłkarze jeśli trener nie będzie wiedział co z nimi zrobić?

Mam nadzieję, że w poniedziałek będziemy o wiele mądrzejsi w wielu kwestiach, bo czas na wzmocnienia szybko zleci i lada moment będziemy grali bardzo ważne mecze o awans do LM.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 25 maja 2013, 10:23

Na prawy atak jesteśmy łączni z Cercim (zdaje się, że 11 sezonu w barwach Torino i wreszcie zaczął grać na miarę talentu), Iliciciem oraz Ljaijciem.
cała trójka jest fantastyczna, cieszyłbym się, gdyby któryś z nich zawitał do milanu. znaczny wzrost jakości względem boatenga czy nianga.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 maja 2013, 10:47

Ljajic na prawym ataku nigdy nie grał. Jak Viola grała 3-5-2 grał na środku i tylko czasem miał przebłyski. Dopiero gdy przeszli na 4-3-3 zaczął grać fantastycznie, ale nigdy nie biegał na prawej stronie. Tam pewne miejsce miał zawsze Cudarado. Jeśli Milan by go kupił w praktyce by miał dwóch fantastycznych graczy na lewą, a na prawą dwóch nieopierzonych

Cerci faktycznie grał bardzo dobrze, ale do 11 sezonu bym go nie wstawił. Lamela był dużo lepszy. Cerci to dla mnie poziom Diamantiego, tyle, że jest młodszy. No i Torino musi jeszcze wykpić połowę jego karty od Fiorentiny. Ponoć ma ich to kosztować jakieś 5 mln €, więc Milan jakichś groszy za niego nie będzie mógł zaoferować.

A Ilicic jest podobno do zgarnięcia za 5 mln €. Roma i Napoli są już dość zaawansowane w tych negocjacjach. Wczoraj wyczytałem, że JUVE też może się włączyć do rywalizacji (żeby móc przechodzić na 4-3-3), ale mimo iż sam Josip jest fanem JUVE (z tego względu pół roku temu odrzucił propozycję Milanu) to wydaje mi się, że nie przyjdzie do JUVE. Teraz w głowie zarządu jest tylko Jovetic i Higuain i zanim się one rozstrzygnął Josip już może mieć nowego pracodawcę.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 maja 2013, 10:59

Ljajic na prawym ataku nigdy nie grał. Jak Viola grała 3-5-2 grał na środku i tylko czasem miał przebłyski. Dopiero gdy przeszli na 4-3-3 zaczął grać fantastycznie, ale nigdy nie biegał na prawej stronie. Tam pewne miejsce miał zawsze Cudarado. Jeśli Milan by go kupił w praktyce by miał dwóch fantastycznych graczy na lewą, a na prawą dwóch nieopierzonych
Wiem, jednak media łączą nas z nim na tą właśnie pozycje. Jest to gracz niezwykle wszechstronny i myślę, że dałby radę i dodać dotego, że mu się kończy kontrakt to gra warta ryzyka, zwłaszcza, że może uzupełnić luki na kilku pozycjach.

Inzaghi ma być trenerem Primavery a Brocchi Allievi.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 maja 2013, 11:09

Jak już odnalazł się na lewej stronie boiska to niech tam gra. Zresztą taki jest wszechstronny, że i na cofniętym napastniku i jako ofensywny środkowy pomocnik grał bardzo nierówno. Moim zdaniem media łączą go na siłę.

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 151

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 25 maja 2013, 11:30

Cerciego chce Fiora wykupić ,żeby go sprzedać z zyskiem - mają już pewnie jakiś klub ugadany. Zostawcie Ljaica :)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 maja 2013, 11:40

Moim zdaniem media łączą go na siłę.
Moim też i tylko dlatego jest z nami łączony, bo mu się kontrakt kończy za rok i na razie nie bardzo się kwapi, aby go przedłużyć. Jednak za mało kwotę chętnie bym go widział w Milanie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 maja 2013, 13:38

Pojawiła się plotka, że spotkanie pomiędzy Berlusconim, Gallianim i Allegrim odbędzie się dopiero we czwartek. To już kpina.

Ponoć Leonardo chce zatrudnić Maxa w PSG.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 maja 2013, 17:29

Pojawiła się plotka, że spotkanie pomiędzy Berlusconim, Gallianim i Allegrim odbędzie się dopiero we czwartek. To już kpina.
To właściwie pewna informacja, nie plotka, to spotkanie faktycznie ma mieć miejsce w czwartek.
Tyle że rozmowa ma się już nie toczyć na temat odejścia Allegriego, a ewentualnego przedłużenia umowy.
Berlusconi świetnie wyprowadził Allegriego w pole, badając jego intencje - podał termin spotkania na poniedziałek, więc Roma zapowiedziała, że Allegri do wtorku musi się określić czy do nich przechodzi. Gdy informacja o tym ultimatum wyciekła do mediów, to Berlusconi przesunął spotkanie z poniedziałku na czwartek.
Na ten moment wszystko wygląda tak: Allegri zostanie, a w razie awansu do LM otrzyma przedłużenie kontraktu o rok. Uważam to za najlepsze rozwiązanie - trzymanie go na ławce do przyjścia Prandelliego uważam za absurd, bo oznaczałby, że Prandelli jest od Allegriego trenerem lepszym. Allegriego można by poświęcić na Guardiolę, Mourinho... Hiddinka. W życiu na kogoś kalibru Prandelliego. Przed selekcjonerem jeszcze sporo pracy by udowodnić, że na miejsce na ławce zamiast Maxa zasługuje. Na razie uważałbym to za krok w tył.
Najważniejsze, że bardzo wiele teraz wskazuje na pozostanie Allegriego w klubie. Wolę kontynuację jego misji i trzy-cztery mądre transfery Gallianiego niż ściągnięcie Seedorfa i sypnięcie przez Berlusconiego sporą forsą. Berlusconi da mu ze dwie gwiazdy, a cała ekipa się sypnie przez nowe ustawienie i nową miotłę. Nie, dziękuję.

Z wiadomości transferowych:
Łączeni jesteśmy z Hondą. Jestem mocno za. Fajny, dynamiczny ofensywny pomocnik zdolny do gry na obu skrzydłach, z perfekcyjnymi stałymi fragmentami, gwarancja zysków w Azji, za pół roku wygasa mu kontrakt. Z miejsca będzie bardziej użyteczny od wszystkich poza Faraonem naszych skrzydłowych (jest łączony z pozycją prawego skrzydłowego), nie będzie za wiele kosztować, a i kontraktu nie zaśpiewa jak Flamini. Widziałbym go też w trójce pomocników.
Kolejne źródła potwierdzają negocjacje z Civellim. Po co on nam?
Pod nieobecność Pazziniego jesteśmy łączeni z Pato jako jego zastępcą. Idiotyczne wymysł mediów, zwłaszcza że Pazzini ma wylecieć tylko na 4 miesiące. Uważam, że po październikowej przerwie reprezentacyjnej będzie gotowy do gry. Półtora miesiąca bez niego - da się przeżyć, zatrzyma się na pół roku któregoś młodego, który się dodatkowo rozwinie. No ale dzienniki dodały dwa do dwóch - szukamy prawoskrzydłowego i rezerwowego napastnika, Pato spełnia obie funkcje.
Temat Poliego ma być nadal aktualny, niezależnie od przyszłości Allegriego.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 maja 2013, 17:41

Plotka z Pato się wzięła chyba z tego, że rozmawia z Monto na twiterze.

Wczoraj gdzieś czytałem, że jeżeli Max zostanie to z miejsca do drużyny dołączą Cerci (8 goli i 8 asyst w tym sezonie) oraz Poli. Ponoć mamy porozumienie z oboma klubami. Oznaczałoby to mniej więcej, że atak na skrzydłach mamy w miarę kompletny (choć pokusiłbym się o zmiennika dla Faraona - może Weiss jeżeli naprawdę się mu kończy kontrakt?) - Faraon, Niang, Cerci, Saponara (mam nadzieję, że będziemy grać 4-2-3-1 i będzie grał za Mario, ale chyba się na to nie zanosi, na skrzydle będzie trochę marnowany) i podany przez zemnie Weiss czy Honda, z którymi byliśmy/jesteśmy łączni. Bojan zapewnie zostanie odstrzelony a na Robinho możemy sporo zarobić, bo Santos pewnie będzie chciał zastąpić Neymara, więc teraz pewnie 10 baniek będą mieć.

Poli może zastępować Montolivo i grać obok niego co mi się podoba. Oprócz Poliego na którego liczę bardzo mam nadzieję, że zostanie potwierdzony transfer Kucki co by nam dało spory skok jakości. W takim wypadku pozostałoby tylko ściągnąć jakiegoś młodego kreatywnego cracka (Erisken - koniec kontraktu za rok, Thiago czy Verratti), odstrzelić niepotrzebne ogniwa i można zakończyć zmiany w tej formacji.

Najbardziej mnie martwi obrona. Ustały plotki łączące nas z Ogbonną (mam nadzieję, że dotrzyma słowa, które dał 2 lata temu na temat transferu do Juventusu) a łączeni jesteśmy z ogórkiem z Nicei. Jeżeli on do nas trafi to raczej miejsca dla kolejnych wzmocnień nie będzie. O ile para Zapata-Mexes wygląda fajnie to dalej mielibyśmy tragedie - Bonera, Civelli, Salamon i Verghara, czyli dwa ogróki i dwa niepierzone młokosy.

Zamiast bawić się w szopkę z trenerem trzeba jak najszybciej myśleć o zakupach, aby się przygotować do eleminacji LM.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 maja 2013, 18:41

Nicola Sansone z Parmy powiedział, że Donadoni wkrótce będzie trenerem Milanu. Nie należy to brać za pewnik, ale coś może być na rzeczy.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 27 maja 2013, 19:34

donadoni, seedorf, jeden [ch**]...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 maja 2013, 21:10

Ponoć Roma ma ogłosić w ciągu 48 godzin Maxa jako nowego swojego trenera.

Dzisiaj było spotkanie i Max zarządał nowego kontraktu (przedłużenia dokładnie mówiąc) oraz zaufania z całego otoczenia w klubie. Jak to Di Marzio napisał Allegri jeszcze tak blisko odejścia nigdy nie był.

Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 27 maja 2013, 21:32

Na miejscu Allegriego uciekałbym z tego klubu jak najszybciej. W Romie będzie miał poparcie całego zarządu i pewnie wolną rękę w budowaniu zespołu. A w Milanie choćby w przyszłym sezonie wygrał Serie A albo LM to i tak Berlusconi będzie miał jakieś ale. Nie ogarniam tego co się dzieje w tym klubie. :cry:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 maja 2013, 10:46

Dzisiaj było spotkanie i Max zarządał nowego kontraktu (przedłużenia dokładnie mówiąc) oraz zaufania z całego otoczenia w klubie. Jak to Di Marzio napisał Allegri jeszcze tak blisko odejścia nigdy nie był.
I bardzo dobrze. Traktują go jak jakąś sierotę, która w Milanie jest w nagrodę. Niech siedzi cicho, bo dorośli rozmawiają. Allegri bardzo dobrze zrobił. Albo potwierdzą, że ma ich pełne poparcie i chcą go w zespole na lata (nie nie wierzę w taki scenariusz), albo się po prostu pożegnają. Allegri w odróżnieniu od Milanu na tym nie straci. Nie zrobił niczego by zasłużyć na zwolnienie, ma propozycję od zrównoważonego klubu, w którym będzie miał dużą władzę i do, którego doskonale pasuje. Szkoda tylko, że jedyną osobą, która nie widzi, że to Allegri był najważniejszą postacią w tym sezonie jest ten, który podejmuje decyzję.

Skończy się tak, że Milan będzie jedynym zespołem z czołówki bez odpowiedniego trenera. Do Inter Mazzarri pasuje świetnie, Allegri do Romy nie gorzej, Montella i Petkovic w Fiorentinie i Lazio zaliczyli bardzo udane sezony. Conte wiadomo. Niewiadomą pozostaje Benitez, ale to przecież dobry trener, który tym razem obejmie poukładany włoski klub. W Milanie tymczasem Donadoni czy Seedorf. Serio? :lol: Myślałem, że Milan trochę powalczy o scudetto, ale się raczej nie zapowiada.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”