The Championship (zbiorczy) - Strona 14

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Interesuje ci? Division I ?

Tak
50
63%
Nie
30
38%
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6267
Kibicuję: 4rsenal

Re: The Championship (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 27 maja 2013, 17:37

http://tvgolazo.blogspot.com/p/tv-golazo-1.html

Niezawodne tv-golazo. Jakoś nigdy dupy nie urywa, ale jeszcze nigdy żaden mecz mi się nie zacinał. Alternatywnie media4football, ale tam jakoś jeszcze gorsza.

E: Co Almunia broni :boje się: Widać że zmiana otoczenia dobrze mu zrobiła, bo to co wyrabia na linii to nie jest samo doświadczenie, ale i świetna forma. Bardziej podoba mi się Palace, niezłą grę robi Zaha - widać u niego spore możliwości i wielki luz, choć czasami tego luzu jest aż za dużo.
Ostatnio zmieniony 27 maja 2013, 17:57 przez sickstick, łącznie zmieniany 1 raz.

Wiloch
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wiloch » 27 maja 2013, 17:56

Watford może być szczęśliwe że tego nie przegrali wysoko i podziękować Almuni. :brawo:
Ostatnio zmieniony 27 maja 2013, 18:47 przez Wiloch, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 27 maja 2013, 18:38

A więc wszystko jasne! Crystal Palace uzupełnia stawkę drużyn, które zagrają za rok w PL. Cieszę się że wraca wiecznie młody Kevin Phillips, szkoda że już bez Zahy, który imponował mi dzisiaj swoją techniką i dryblingiem.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 maja 2013, 18:45

Wow, zwycieska bramke strzelil prawie 40-letni Kevin Philips. Nie wiedzialem, ze jeszcze gra w pilke. Pamietam, ze na poczatku wieku ladowal brame za brama dla Sunderlandu.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 27 maja 2013, 18:53

fieldy pisze:mecz o 120 mln funtów, final LM się chowa
O co chodzi z tymi 120 milionami funtów? :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 maja 2013, 18:58

o to, że tyle dostaną :lol:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 27 maja 2013, 19:18

Arwin pisze:
fieldy pisze:mecz o 120 mln funtów, final LM się chowa
O co chodzi z tymi 120 milionami funtów? :)
Prawa telewizyjne.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 27 maja 2013, 21:34

Dobra, poczytałem trochę więcej na ten temat:
Scenariusz wygląda następująco: przygoda "Orłów" z Premier League trwa jeden sezon, następnie na co najmniej trzy lata lądują w Championship, spadając z ostatniego miejsca. Z tytułu nowej umowy telewizyjnej, ostatni zespół ligi angielskiej otrzyma od następnego sezonu ponad 63 miliony funtów. Następnie, przez kolejne trzy sezony, w ramach spadochronu, który ma nie dopuścić do bankructwa takiego klubu, otrzyma on kolejno transze w wysokości około 23, 18 i w końcu 9 milionów funtów.
i jeżeli dobrze zrozumiałem, to od przyszłego sezonu będzie zacięta rywalizacja o ostatnie miejsce :lol:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 27 maja 2013, 21:42

Ta strona jest niesamowicie zawirusowana. Dziwie się, że tam oglądasz :roll:

Zaha od przyszłego sezonu w United, czy jest szansa na jakieś wypożyczenie do Crystal Palace? Fajny grajek, ale jeśli Nani zostanie, to nie jestem pewien czy w United dostanie sporo minut.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 27 maja 2013, 21:44

Sammyy pisze:
Ta strona jest niesamowicie zawirusowana. Dziwie się, że tam oglądasz :roll:

Zaha od przyszłego sezonu w United, czy jest szansa na jakieś wypożyczenie do Crystal Palace? Fajny grajek, ale jeśli Nani zostanie, to nie jestem pewien czy w United dostanie sporo minut.
Przy obecnej formie Valencii i Younga imo Zaha ma olbrzymie szanse na pierwszy skład, ale wiadomo, nikt na młokosa nie postawi tak z miejsca. Nie sądzę, że Zaha pójdzie na kolejne wypożyczenie, zresztą to który było od zimowego okna niejako było wymuszone przez CP, którzy tylko dlatego zgodzili się na transfer. Jeżeli jednak jakiś nowy skrzydłowy zawita na OT to wtedy może być różnie, ale na ten moment jest posucha na skrzydłach w United i Zaha może być lekiem.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 27 maja 2013, 21:57

No właśnie mam takie mieszane uczucia. Z jednej strony nowy trener oznacza, że wszyscy zaczynają od zera, ale jednak z drugiej Moyes nie kojarzy mi się z facetem, który nie boi się ryzykownych decyzji. Jakby nie patrzeć postawienie na Zahę (oczywiście nie mówię, że musi grać regularnie co tydzień), kosztem któregoś z obecnych zawodników to jednak w pewien sposób nonszalancja. Ferguson potrafił zrobić coś takiego, dać regularnie grać Ronaldo, Evansowi, gdy ten popełniał babole, odważnie postawił na Hernandeza i tak dalej, i tak dalej. Jestem pewien, że gdyby SAF dalej był trenerem, to i młody anglik miałby okazję do pokazania umiejętności, ale przy Moyesie może być różnie, zwłaszcza jeśli Welbeck dalej jest widziany jako skrzydłowy/boczny napastnik. Jeśli nikt nie odejdzie, to będzie całkiem tłoczno.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 27 maja 2013, 22:08

Welbeck raczej był tam widziany z konieczności, czego IMO dowodzi ten transfer. Tzn. gdyby w klubie widzieli Welbsa jako młodego zdolnego skrzydłowego, to nie sprowadzaliby Zahy. A że Nani, Valencia i Young byli albo kontuzjowani albo bez formy, to można było stawiać na Danny'ego.

Poza tym dziwi mnie że nic nie słychać o Nanim, bo SAF jasno dał do zrozumienia że Nani nie ma przyszłości w MU, skoro nie dostawał szans nawet w ostatnich meczach.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 27 maja 2013, 23:21

Nowy manager, więc na dobrą sprawę nic nie wiadomo. Wszystko się dopiero klaruje. Zaha zbiera ostatnio naprawdę pochlebne opnie - mam nadzieję, że będzie ulepszoną wersją Younga.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 20 paź 2013, 11:57

Takie gole padają na zapleczu. Messi who? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 03 maja 2014, 23:30

Gdyby Reading wczoraj nie dało dupy i nie przegrało z pewnym awansu Burnley mielibyśmy ciekawą sytuację w barażach o Premier League. Wówczas wśród 4 drużyn, z których tylko jedna wróci do ligi znalazłoby się 3 spadkowiczów z poprzedniego sezonu. W obecnym układzie o PL zagrają Derby, QPR, Wigan i Brighton & Hove.

Nawet nie podejmuje się typów co się wydarzy. Rok temu pewniakiem do awansu wydawał się Watford Zoli a do Premier League awansowało fatalne w końcówce sezonu Crystal Palace, które kopało się w czoło i cudem załapało na ostatnie miejsce dające prawo gry w barażach.

Swoją drogą, mimo, że poziom Championship i Premier League to przepaść to okazuje się, że spadkowiczom w ostatnim czasie rzadko udaje się wrócić. Od sezonu 2010/2011 ta sztuka udała się tylko West Hamowi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”