Kto mistrzem Anglii w sezonie 2005/06?

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto b?dzie mistrzem Anglii w sezonie 2005/2006

Czas głosowania minął 09 paź 2005, 12:36

Manchester United
33
31%
Chelsea Londyn
34
32%
Arsenal Londyn
9
8%
Liverpool
17
16%
Newcatle United
2
2%
Everton
4
4%
Tottenham
4
4%
Inny
3
3%
radekutd

Kto mistrzem Anglii w sezonie 2005/06?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: radekutd » 11 cze 2005, 12:36

Postanowiłem założyc temat, w którym będziemy rozmawiac o wszystkim związanym z angielską Premiership. Chciałbym teraz poruszyc kwestie Liverpoolu. Zastanawia mnie jak to jest, że drużyna ogrywana przed Manchester, Chelsea, Arsenal i innych słabych rywali wygrywa LM. Może jest to spowodowane taktyką jaką stosuje Rafa Benitez. Jak dla mnie receptą sukcesów L'poolu w LM jest osoba kapitana - Stevena Gerrarda. Potrafił znakomicie poderwac do walki zespół w spotkaniu z A.C. Milanem. Nie możemy również zapomniec o postaci Jerzego Dudka. :twisted: Moim zdaniem pięta Achillesową, szczególnie w lidze angielskiej jest obrona drużyny Dudka. A Wy, co o tym sądzicie????

POZDRO!!!!!

Mona_
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mona_ » 11 cze 2005, 20:01

Nie mogłam się powstrzymac i zagłosowałam na Liverpool :D Mam ogromn nadzieje, ze The Reds sprawia niespodzianke i zdobeda mistrzostwo Anglii (pierwsze od 15 lat).

Biorąc pod uwagę jednak okolicznosci to wydaje mi sie, ze walka rozegra sie pomiedzy dwiema druzynami z Londynu. Arsenalem (maja silny zespol, finish tego sezonu byl bardzo dobry, te 7-0 nad Evertonem) i Chelsea (rowniez silna stawka, wyrownana forma przez caly sezon). Co do Manchesteru United to wydaje mi sie, ze to jszcze nie bedzie ich sezon. Moze jednak jakis zespol sprawi niespodzianke taka jak wspomniany wczesniej Everton i wlaczy sie do walki o tytul? Byloby napewno ciekawiej. Z niecierpliwoscia czekam az Manchester City wlaczy sie do takiej walki lub Newcastle, ktore jest wielkim klubem, ale troefeow zdobylo malo :)

Co do kwestii Liverpoolu, to wedlug mnie odpowiedź jest prosta. Rafael Benitez ściągnał do zespołu wielu Hiszpanów ( :( ), ktorzy nie sa przystosowani do gry w Premiership, gdzie gra sie zdeycdowanie inaczej niz w Primera Division, bardziej silowo - mniej technicznie. Grajac z europejskimi potegami spisuja sie dobrze, bo znaja ten styl gry a z druzynami z Anglii slabiej. Taki Garcia sam powiedzial, ze nie widzi wieskzego sensu w walce fizycznej z silnymi obroncami angielskimi wiec musi sie przykladac o wile bardziej, aby zastosowac te rozne sztuczki techniczne. Mam nadzieje, ze Rafa pojdzie po rozum do glowy i zacznie sciagac rowniez Anglikow. Nie dopatrywalabym sie zdecydowanie pzyczyny w slabej obronie, ktora w LM przeciez grala bardzo dobrze. Carra - prawdziwa gwiazda zespolu, Finnan - gra o wiele lepiej pod wodza Beniteza. Hyppia - troche wolny,ale lepszy niz Pellegrino, Traore - hmm trudno powiedziec, Warnock - caly czas paietam ten jego wslizg w meczu z Bayerem, Josemi - kontuzjoany przez iweksza czesc sezonu, ale kartek zarobil kilka :lol:

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 11 cze 2005, 20:11

Na wstępie taka mała prośba do szanownych Moderatorów: możecie zmienić nazwę tego tematu na coś w stylu 'Kto mistrzem Anglii w sezonie 2005/06?', bo 'Liga angielska' to z deka porypana nazwa. ;)

Ja podobnie jak Mona_ zagłosowałam na FC Liverpool. Czekają nas wielkie transfery ze strony tego klubu najbliższego lata i mam nadzieję, że będą one jeszcze bardziej celne niż te, którymi nas uraczyli przed rokiem. Rozpoczął się 'czas Liverpoolu' - ekipa z Anfield wygrała Ligę Mistrzów, i pokładane są w tym zespole wielkie nadzieje. Dlaczego? Ponieważ nie tylko wygrali Champions League we wspaniałym stylu, ale również po kolei za ich sprawą z tych rozgrywek odpadały giganty światowej piłki (Juventus, Chelsea).

Niestety moja 'kobieca intuicja' ( :P ) mówi mi, iż w przyszłym roku zacięta walka o mistrzostwo Premiership rozegra się pomiędzy Arsenalem Londyn, Chelsea Londyn oraz Manchesterem United. Czyli coś podobnego, jak w minionym sezonie, ale z większą dramaturgią. ;) MU ma nowego sponsora, do Chelsea przybywają kolejne gwiazdy, dzięki czemu ta firma staje się kilkugwiazdkowym imperium, a 'Kanonierzy' najprawdopodobniej będą chcieli podczas ostatniego sezonu na Highbury godnie pożegnać swój stadion. Trudno mi obecnie powiedzieć, kto będzie murowanym faworytem w lidze angielskiej: zespoły, w których liczą się tylko pieniądze, ekipy, dla których tradycja to podstawa, czy też drużyny, które muszą walczyć o jakichkolwiek tytuł, by nie splamić się hańbą.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 11 cze 2005, 20:20

Może być? :P

Jeśli chodzi o przyszły sezon to w Premiership będzie bardzo ciekwie. Benitez chce obronić tytuł Ligi Mistrzów i na niego się zbroji, ale wątpie żeby olał mistrzostwo. Jeśli chodzi o Arsenal to ostatnie zwycięstwo nad Evertonem dało sygnał, że chcą walczyć. Trzeba jeszcze poczekać kogo nakupują bo jak wiadomo Manchester myśli nad tym dużo, a szkoda bo jeszcze przekalkulują oddając C.Ronaldo do Realu za Owena...po co im napastnik za pomocnika? chyba, że van Nisterlooy odejdzie. Myślałem, że drużyna będzie budowana pod Rooney'a i Ronaldo, a jak narazie się na to nie zapowiada. Zostaje jeszcze problem z Chelsea bo Romek ma chrabkę na wszystkie puchary, które są do zdobycia. Myślę, że "The Blues" będą atakować w europejskie puchary, a tytułu w Anglii bedą się starać obronić po drodze. Oczywiście nie można zapomnieć o Evertonie, który zajął 4 miejsce (przypadkiem? ). Pod koniec dostał baty od Arsenalu o których już wspominałem (7:0) i każdy na pewno myślał jak oni mogli zająć miejsce przed Mistrzami Europy? to jest piłka i przyszły sezon na pewno przyniesie dużo niespodzianek z których nie każdy będzie zadowolony...Na dzień dzisiejszy stawiam na Arsenal lub Manchester - któryś z tych klubów zdobędzie mistrza!

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 11 cze 2005, 20:32

Ja zagłosowałem oczywiście na Manchester United! :wink: Sprowadzenie VDS, blisko MU jest również Ji-Sung Park.
Co do mistrza Anglii największe szanse mają ekipy z Londynu. Chelsea ma kasę, Arsenal gra ostatni sezon na Highbury po czym przenosi się na Emirates Stadium :wink: Sądzę, że ważną rolę spełni również Liverpool, który pokazał, że jest zespołem wartościowym ze świetnym trenerem (i bramkarzem) :wink: na czele. Everton jeśli zakupi Emre, Appiaha może również powalczyć o wyokie lokaty. Ja jednak mam nadzieję, że chociażby w pierwszej dwójce znajdzie się MU. Oby... :wink:
Także sezon 2005/2006 zapowiada się niezwykle interesująco.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 11 cze 2005, 21:12

Największe szanse na tytuł ma oczywisicie MU bo będą bardzo podrażnieni tym że w tym roku nic nie zdbobyli.Ferguson zapowiedział że zaczną przygotowania o 2 tygodnie wczesiniej niż to zwykel robią.Chelsea bedzie musiala udowodnić swoją wartość.Arsenal może być grożny tak jak zawsze,a chłopcy z liverpoolu jak zwykle czyli miejsca od 4 do 7

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 11 cze 2005, 21:12

Czyli tak jest.
Arsenal :arrow: pewnie w przerwie letniej sie wzmocni jakimś dobrym piłkarzem. Poza tym Wenger będzie chciał się zemścić za nieudany sezon Gunners. Zakładam 1, 2 miejsce, najgorzej 3.
Chelsea :arrow: Ostatni triumfator Premiership, będzie chciał napewno powtórzyć wyczyn z ostaniego sezonu. Będzie ciężej niż w tamtym sezonie podopiecznym Jose Mourinho. Zakładam 1-2 miejsce.
Manchester United :arrow: Piłkarze prowadzeni przez Alexa Fergusona nic w poprzednim sezonie nie zdobyli, dopiero trzecie miejsce w lidze. Jeśli piłkarze się postarają i zagrają o klasę lepiej niż w poprzednim sezonie, mogą nawet triumfować. 1-3 miejsce.
Liverpool :arrow: Zespoł, który jest swietnie prowadzony przez hiszpańskiego szkoleniowca Rafę Beniteza, mogą w następnym sezonie zamieszac i zdobyć Premiership. Dobrze, że zostaje Steven Gerrard i raczej Jurek Dudek. 1-4miejsce.
Everton :arrow: Czarny koń, może porządnie namieszać w czołowce Ligi Angielskiej, dobrze prowadzony przez Davida Moyesa. 2-5 miejsce.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 cze 2005, 21:27

Wg mnie mistrzem zostanie tak samo jak w tym sezonie CHELSEA LONDYN, nie bedzie przez nikogo zagrozona, jej przewaga znowu wyniesie ponad 10pkt :) a drugie miejsce zajmie moj faworyt Premiership - BOLTON WANDERERS :!: 3.miejsce dla Liverpoolu, a czwarte dla Arsenalu, czyli ManUtd bez LM, tylko walka o UEFA, miejsce pucharowe zajmie takze Middlesbrough albo West Ham Utd, a Everton bedzie walczyl o utrzymanie sie w lidze, WBA tez moze zaszalec ;)

pozdro

radekutd

Post Wyświetl pojedynczy post autor: radekutd » 11 cze 2005, 21:34

cloner pisze:Wg mnie mistrzem zostanie tak samo jak w tym sezonie CHELSEA LONDYN, nie bedzie przez nikogo zagrozona, jej przewaga znowu wyniesie ponad 10pkt :) a drugie miejsce zajmie moj faworyt Premiership - BOLTON WANDERERS :!: 3.miejsce dla Liverpoolu, a czwarte dla Arsenalu, czyli ManUtd bez LM, tylko walka o UEFA, miejsce pucharowe zajmie takze Middlesbrough albo West Ham Utd, a Everton bedzie walczyl o utrzymanie sie w lidze, WBA tez moze zaszalec ;)

pozdro

Ale masz bujną wyobraźnię chłopie!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ManU w Uefa Cup niezłe żarty!!! Ile masz lat??

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 cze 2005, 21:48

Zapewne w walce o tytuł będą liczyć się jak zawsze 4 drużyny w tym jedna z nich będzie faworytem. Mam na myśli oczywiście Chelsea Londyn która jeśli nie zagra gorzej niż w minionym sezonie to powinna 1 miejsce zająć. Mają bardzo silną kadrę i dobrego trenera. Do tego ewentualne pieniążki na transfery też są tak więc chyba nic nie brakuje. Drugie miejsce to pewnie Arsenal lub Manchester. Czerwone Diabły muszą coś zmienić bo ostatnio coraz gorzej się dzieje na Old Trafford. Klub potrzebuje wzmocnień a stara gwardia musi odejść chyba :? Kto wie czy dobrym wyjściem nie byłoby pożegnianie się z samym Fergusonem ale to dość kontrowersyjna opinia chyba. O postawę Arsenalu się nie obawiam. W Anglii będzie jak zwykle nieźle i drugie miejsce powinno być ich jeśli Manchester nie zaskoczy nas czymś pozytywnym. Przy odrobinie szczęścia Kanonierzy mogą nawet napsuć nieco krwi Chelsea ale raczej krzywdy im nie zrobią. Z LM natomiast odpadną pewnie szybko i jak zwykle nie odegrają w niej żadnej roli. Chyba są tradycjonalistami :wink: Ciekaw jestem postawy tego czwartego zespołu z grupy o której wspomniałem na początku. Liverpool jako zwycięzca LM powinien mieć nieco większe ambicje niż walka o 4-5 miejsce na własnym podwórku ale pewnie znowu tak będzie. Kadra mają całkiem niezłą a i trener jest dobry ale to chyba zbyt mało będzie. Osobiście to chciałbym aby namieszali coś w czołówce ale jakoś nie bardzo w to wierze. Chelsea i Arsenal są silniejsze napewno a Manchester to się zobaczy.

daniel-one@tlen.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: daniel-one@tlen.pl » 11 cze 2005, 21:50

Moim zdaniem mistrzem zostanie znowu chelsea !!!!!!!

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 cze 2005, 22:02

radekutd pisze:Ale masz bujną wyobraźnię chłopie!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ManU w Uefa Cup niezłe żarty!!! Ile masz lat??
dzieki wielkie :) dzieciak :lol: :lol: :lol: :lol:

a lat mam wiecej od Ciebie :lol: :lol:

sorry za OT

Koby~FCBM
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Koby~FCBM » 11 cze 2005, 22:31

Sądze że nikt nie zagrozi Chelsea w obronieniu mistrza Anglii o 2 miejsce będzie walka pomiędzy 2 może 3 klubami Arsenal Liverpool i byc może Manchester ale tylko wtedy jeśli się wzmocnią ogólnie w tym zespole potrzebne są gruntowne zmiany takie jakie zostały przeprowadzone przed tym sezonem w Barcelonie bo inaczej Manchester ponownie nie zdobedzie żadnego tytułu. Everton sie troche zbroji przed nowym sezonem kto wie może to oni zgarną 2 miejsce? Może zaszaleją w lidze mistrzów? Ten zespół jest dla mnie zagadką czy jednak cos zwojujue w nadchodzacym sezonie zobaczymy. Możliwe że w Premiership ponownie pojawi sie czarny koń który urwie miejsce w lidze mistrzów wyżej wymienionym klubom. Ja bym się liczył z Middlesbrough Boltonem oraz przede wszystkim Tottenhamem bo to klub który ma potencjał nawet na mistrza. Zupełnie nie rozumiem czemu koguty nie są liczącym się klubem na wyspach mają w swojich szeregach takich piłkarzy jak Robinson King Defoe Keane Kanoute Edman i jeszce kilku zawodników dobrej klasy. Być może w tym sezonie uda im sie awansowac do Ligi Mistrzów? A może nawet sprawić dużą niespodzianke jak nie sensacje i sięgnąć po mistrza.

Sergeboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergeboy » 11 cze 2005, 23:09

1. Chelsea - zdecydowany faworyt. Maja wszystko co trzeba - zgrany zespol z gwiazdami, znakomitego trenera i pieniadze. Watpie by ktos by w stanie wyrac im tytul. Chyba ze skupia sie koniecznie na wygraniu w LM...w tedy obawiam sie ze skoncza tak jak Milan.
2. Arsenal - w pierwszej 3-ce najskutecnzijesyz pilkarzy jest 2 zawodnikow Arsenalu co juz o czyms swiadczy. Ale nie sadze by byli w stanie wywalczyc w tym sezonie mistrzostwo. Chociaz jesli wzmocnia odpowiednio zespol to kto wie....
3. Liverpool - Benitez moze zaszalec na rynku transferowym i zapowiada sie ze LFC znow wzniesie sie na wyzyny swiatowej pilki. Aczkolwiek sadze ze 3-cie moiejsce to dla nich maksimum.
4. Everton - Bardzo ambitnie graja i mimo tego 7-0 uwazam ze sa w stanie wyprzedzic Manchester, Totenham, Bolton i Midlesborough w koncowej klasyfikacji i w nastepnym sezonie znow pokazac sie w europie.

Tak moim zdaniem prezentowac ise bedzie 1-sza 4-ka Premiership w nadchodzacym sezonie

radekutd

Post Wyświetl pojedynczy post autor: radekutd » 12 cze 2005, 8:17

Co Wy wszyscy ten Arsenal stawiacie ponad ManU. Manchester się wzmacnia. Kupili już van der Sara, prawie podpisali kontrakt z Park J.S. i mają na oku takie gwiazdy jak: Vicente, Joaquin, Essien, Villa, Owen, Eto, Gattuso i na pewno jedną z nich kupią. Tymczasem z Arsenalu odchodzi Pires, Ljungberg, Bergkamp. I kim ich zastąpią, jak narazie to ich oferty za Hleba, są zaraz odrzucane. A ta trójka jest/była siłą napendową Arsenalu. Jeśli chodzi o ManU. Ten sezon grali dobrze. Jakbyście się orientowali to znalibyście przebieg finału F.A. CUP strzały chyba 19-5. I piłka za linią bramkowa nie dostrzeżona przez arbitra. Manchester pokazał swój CHARAKTER w spotkaniach z Arsenalem 4-2 i 2-1. Ogólnie mieli pecha z plagą kontuzji podobnie jak The Gunners. Oby teraz to fatum przeżuciło się na Chelsea. Należy Im się. :twisted:

POZDRO!!!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”