Liverpool (zbiorczy) - Strona 571

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 29 maja 2013, 21:51

Niektóre źródła podają, że Suarez ma klauzulę w wysokości 35 mln funtów. Jeżeli to prawda to zarządowi Liverpoolu należą się brawa za skonstruowanie tak debilnego kontraktu.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 30 maja 2013, 0:27

fieldy pisze:czyżby szykowała się ładna saga z Suarezem tego lata? Ponoć Real go chce i co ważne, ponoć sam Urugwajczyk jest chętny, nawet coś o klauzuli wyczytałem, więc Liverpool niekoniecznie musi mieć cokolwiek do powiedzenia.
Ja bym absolutnie nie łączył przyjścia Aspasa z ewentualnym odejściem Suareza. Do przewidzenia było, że i tak będziemy wzmacniać ofensywę.

W kwestii klauzuli mówi się również o 40 mln funtów.

Wg Balague, którego wiarygodność tutejsi eksperci porównują z wiarygodnością the Sun, Liverpool ogłosi jutro oficjalnie kolejny transfer. Nie chodzi o Aspasa, o którego zbliżającym się zakontraktowaniu pisał jako pierwszy właśnie Balague. Może chodzić o Sergi Canosa, 16-latka z Barcelony, który w ostatnim czasie odwiedził Melwood.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 30 maja 2013, 0:31

Aspas to świetna opcja na środek i prawy atak, rewelacyjnie potrafi podkręcić piłkę, więc po zejściu do środka jest naprawdę groźny - no i ma niezły drybling. Do tego klauzula 10 mln. euro, łatwo wykupić go z Celty, nawet nie trzeba rozmawiać z jego obecnym klubem. Pomyśleć, że klubów hiszpańskich, poza Realem i Barceloną, praktycznie na niego nie stać...

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 30 maja 2013, 0:32

Nawet mniej niż 10 mln ma być. Co prawda mniej o cały milion, ale jednak. :P

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 30 maja 2013, 2:34

A co jest nie tak z jego psychiką?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 30 maja 2013, 10:08

:lol:

Spoko, wiele wskazuje na to, że już nie będziesz zmuszony z wszystkcih sił bronić Suareza. Wiele źródeł donosi, że chce odejść, bodaj nawet ceniony przez ciebie Balague. Powód " "I love #LFC, but I have a wife and daughter, and I'm not prepared to tolerate the English press any more." :rotfl4:

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 30 maja 2013, 10:46

sickstick pisze:
masacra pisze:Toure zawsze musiał mieć koło siebie lidera aby grać naprawdę dobrze.
:roftl3: Mówisz o Sendarosie czy Djourou? Gdyby ktoś poprosił mnie o wskazanie obrońcy-lidera, to w pierwszej chwili pomyślałbym o Kolo.

No to w takim razie mój błąd. Wydawało mi sie, jak pomyślałem o Kolo, że zawsze jak go ogladam to bez typowego stopera obok siebie zachowywał sie troche jak dziecko we mgle ale byc może wpływ na to miało to, że faktycznie ostatni dobry mecz zagrał kilka ładnych miesięcy temu chyba.

O Iago Aspas już wiecie. Wygląda na to, że Brendan szuka swojego Michu. Droga kariery niemal identyczna. Nigdy nie widziałem jak gra ten chłopak ale mam nadzieje, że błysnie tak jak jego rodak w Swansea.

Oprócz tego, podobno Skrtel i Reina są bardzo bliscy odejścia. Nowym bramkarzem ma byc Asmir Begovich, którego podobno ktos juz nawet widział w Liverpoolu.

Suarez być może też odejdzie, najbliżej jest podobno Madrytu. Tylko z tego co słyszałem chcą nas wydymac tak jak z Owenem tzn jakas lebiega niepotrzebna im plus kilka mln na pokrycie kontraktu tej lebiegi.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 30 maja 2013, 11:19

sickstick pisze:
masacra pisze:Toure zawsze musiał mieć koło siebie lidera aby grać naprawdę dobrze.
:roftl3: Mówisz o Sendarosie czy Djourou? Gdyby ktoś poprosił mnie o wskazanie obrońcy-lidera, to w pierwszej chwili pomyślałbym o Kolo.
Nie rozumiem tych podśmiechujek. Przecież nie od dzisiaj wiadomo, że Kolo najlepiej grał właśnie wtedy, gdy u boku miał Campbell i Gallasa. Ok, z innymi partnerami też było nieźle, ale w parze w tymi których wymieniłem Toure liderem raczej nie był.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 30 maja 2013, 11:32

No własnie coś tak też kojarzyłem ale, że był to okres w którym stosunkowo rzadko oglądałem PL w TV, a i pamięć już nie ta to pewny nie byłem.
Ale ten murzyn zawsze grał w takim stylu, że idealnie pasował właśnie do takiego Campbella i troche już mniej ale jednak do Gallsa. Podejrzewam, że najlepiej grałby u boku Adamsa ale niestety się mineli. Ja nie wiem czy Agger już dorósł do takiej roli ale może jakas metoda w tym szaleństwie jest.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 30 maja 2013, 12:22

Dużo się dzieje. Nie pamiętam tak aktywnego początku okna transferowego w wykonaniu Liverpoolu.

1) Hunter z Guardiana podaje, że Schalke chce 22,5 mln euro za Papadopulosa, przez co prawdopodobnie Liverpool odpuści sobie walkę o tego zawodnika i skupi się na innych środkowych obrońcach. Swego czasu mówiło się, że jak nie wyjdzie z Grekiem, to zwrócimy się w kierunku Alderweirelda, który z racji kończącego się w czerwcu 2014 roku kontraktu będzie do wyciągnięcia za mniejsze pieniądze niż gracz Schalke.

2) Hunter twierdzi również, że Ilori ze Sportingu jest celem klubu. To by wskazywało na to, że klub może sprowadzić w tym okienku nawet trzech środkowych obrońców.

3) Balague podaje, że jeśli Barcelona nie aktywuje do jutra klauzuli w kontrakcie Luisa Alberto, który grał w drużynie Barcelony B na wypożyczeniu z Sevilli, to Hiszpan dołączy do Liverpoolu.

4) Suarez nie odejdzie za mniej niż 40 mln funtów, a całość tej kwoty Rodgers będzie mógł wykorzystać na wzmocnienia.

5) Agent Suareza i brat Pepa Guardioli - Per Guardiola, podobno powiedział w wywiadzie dla Sky Sports, że jego klient nigdzie się nie wybiera.

Tego Luisa Alberto nigdy nie widziałem, ale Balague wypowiada się o nim w samych superlatywach. Co o nim sądzicie?
Ostatnio zmieniony 08 cze 2013, 22:42 przez Daaaamian, łącznie zmieniany 1 raz.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 31 maja 2013, 13:07

Daaaamian pisze:3) Balague podaje, że jeśli Barcelona nie aktywuje do jutra klauzuli w kontrakcie Luisa Alberto, który grał w drużynie Barcelony B na wypożyczeniu z Sevilli, to Hiszpan dołączy do Liverpoolu.
Do 15. czerwca obowiązuje ta klauzula. Ponadto wczoraj się zagalopowałem, bo Balague nic na temat terminu ważności klauzuli nie pisał na swoim twitterze, a jedynie o samym zainteresowaniu Liverpoolu tym zawodnikiem. Musiałem gdzieś indziej trafić na taką informację, która okazała się bzdurą.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 31 maja 2013, 14:11

Sky Sports News ‏@SkySportsNews 6 min

Luis Suarez confirms he wants to leave Liverpool.
No to raczej tyle było z Suareza na Anfield.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 31 maja 2013, 14:14

Sa w ogole jakies kluby zainteresowane sensownie Suarezem, poza Realem?

Wiloch
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wiloch » 31 maja 2013, 14:15

Głośno jest ostatnio nt. odejścia Suareza z Liverpoolu, sam w wywiadzie powiedział że nie jest doceniany jako piłkarz a ludzie oceniają go za to co się dzieje na boisku nie związanego z piłką. Chyba najprawdopodobniej jeśli odejdzie to będą to królewscy, czyż nie? Z resztą poczekajmy na jakieś oficjalne informację.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 31 maja 2013, 14:17

Bez Suareza Liverpool jest drużyną na max 6/7 miejsce, odejście Urusa będzie jednoznaczne z brakiem walki o ligę mistrzów. Nie wierzę w to, że jakikolwiek klasowy piłkarz będzie chciał przejść do drużyny, której najlepszym piłkarzem jest stuletni Gerrard.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”