AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1704

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 727

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 maja 2013, 22:41

Teraz pojawiła się informacja, że ostatecznie spotkanie...odbędzie się w przyszłym tygodniu i będzie na nim Berlusconi. Oni naprawdę jaja sobie jakieś robią. Na miejscu Maxa odszedłbym sam.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 maja 2013, 23:07

Criscitello for TMW says Cairo had discussions with Galliani already for the sale of Ogbonna. Cairo prefers to sell Ogbonna to Milan instead of Juventus to avoid backlash from the Torino fans. Torino expects a response from Milan in a few days.
Mam nadzieję, że Łysy tego nie zawali, bo wychodzi na to, że Angelo to najlepsza dostępna dla nas opcja teraz.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 maja 2013, 10:08

Berlusconi dzisiaj powiedział, że jednak spotkanie w niedziele po południu.

Coraz więcej plotek, że Robinho ma podpisać nowy kontrakt. Ciekawe czy to na podbicie ceny dla Santosu czy naprawdę.

Dodatkowo dzisiaj kolejne potwierdzenie, że Bojan nie zostanie wykupiony a Petagna ma zając miejsce Pazziniego, czyli oznaczałoby to, że raczej (przynajmniej mam nadzieję!) plotki o Matrim są bezpodstawne.

Miałem wczoraj o tym napisać, ale wyszło mi z głowy. Jako, że Boca odpadła z Copa Libertadores to nadal jesteśmy najbardziej utytułowanym klubem świata na arenie międzynarodowej. Galliani oczywiście dzisiaj o tym przypomniał wszystkim fanom Milanu :D

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2893

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 31 maja 2013, 11:32

Jeśli chodzi o Bojana to wypowiedź jego ojca mówi wszystko, nie chcą kolejnego wypożyczenia co oznacza problem dla Barcelony. :lol: Ogólnie transfer tego piłkarza do nas rok temu był kompletnym nieporozumieniem.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 maja 2013, 13:18

Tak jak już pisałem Petagna ma zając miejsce Pazziniego. Myślę, że to dobry pomysł. Troszkę pogra w końcówkach a po powrocie Pazzo może się mu uda znaleźć jakiś klub na drugą cześć sezonu a jak się dobrze spisze to zostanie i jakieś minutki pozbiera. Nie ma sensu kupować napastnika. W ogóle dziwie się, że Milan tak się stara o Zaze. Przecież mamy Petagna, który od dawna jest uważany za wielki talent, w Serie B Comi zagrał dobry sezon a jest 2 lata młodszy od Zazy. Jest jeszcze Ganz.

Dzisiaj pojawiła się informacja, że w sprawie Poliego już wszystko dogadane zarówno z graczem jak i klubem, ale o tym się od dawna mówi. Mamy zapłacić 6,5 mln w kilku latach a Andrea podpisze 4-letni kontrakt. Co ciekawe ponoć załatwiliśmy sobie prawo pierwokupu Obianga, który na ten sezon zostaje jeszcze w Sampie, ale za rok ma odejść.

Ponoć De Lautentiis chciał Maxem zastąpić Mazzarriego, ale mu się nie udało go przekonać.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 31 maja 2013, 13:53

6,5 mln w kilku ratach, uwielbiam te dile łysego :lol:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 31 maja 2013, 14:12

Przecież wszyscy kupują w ratach. Co tu jest takiego nadzwyczajnego?

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 31 maja 2013, 14:22

rekinho pewnie zdziwiony, że taka mała kwota a jednak rozłożona na raty. Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale o podatki się tu rozchodzi, prawda?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 maja 2013, 15:26

Przecież wszyscy kupują w ratach. Co tu jest takiego nadzwyczajnego?
Nie wszyscy :) zdaje się, że Bayern płaci gotówką,
Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale o podatki się tu rozchodzi, prawda?
I pewnie też o wynik finansowy na koniec roku.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 31 maja 2013, 16:09

mete pisze:Nie wszyscy :) zdaje się, że Bayern płaci gotówką,
40 mln Euro za Martineza, w banknotach po 100 euro to 400.000 banknotów, które ważyły by grubo ponad pół tony :D

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 maja 2013, 16:57

No trochę to źle napisałem, ale chodziło mi o to, że Bayern nie bawi się w raty.
Italian club AC Milan are interested in Barcelona midfielder Thiago (22) and have sounded out his agent on a possible transfer.
Kolejne potwierdzenie zainteresowania Thiago. W tym przypadku kluczem do jego pozyskania będą rozmowy z graczem jak i agentem, więc Łysy musi użyć swojej magii.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 31 maja 2013, 17:02

Niektórym chyba coś umyka.
Od przyszłego sezonu Petagna będzie zawodnikiem pierwszej drużyny. Przez (co najmniej) pierwsze dwa miesiące sezonu będzie podstawowym zmiennikiem Balotelliego.
Data urodzenia: 30.06.1995, chłopak ma niecałe 18 lat.
Co jest dla mnie fenomenem: on był dobry w primaverze, ale nie był wybitny. Inni sprawiali lepsze wrażenie od Petagny. A to wokół niego od lat był robiony szum - jako najzdolniejszego chłopaka sektora młodzieżowego (gdy miał 15 lat), dwa lata później, gdy część jego karty wzięło Lecce (chyba już wykupiliśmy całość).
Jest wokół niego więcej szumu niż wokół De Sciglio, ale nie zdziwię się, jeśli podąży jego drogą. Do powrotu Pazziniego do zdrowia zaliczy kilkanaście minut, ma szanse się wybić. Do tego gra nie tylko jako napastnik, ale potrafi też grać na obu skrzydłach. Lewa noga, bardzo dobra budowa jak na ten wiek, jeszcze lepsza technika, duża wszechstronność.
Jestem dziwnie przekonany, że w przyszłym sezonie będzie znaczył więcej w Milanie niż Cristante. Pół roku w pierwszej drużynie, później był roku w na wypożyczeniu do Serie B, lub - jeśli odpali - do słabszej ekipy Serie A.
Lepszy ruch z Petagną (którego zawsze można cofnąć do primavery, jeśli nie zaliczy minut) niż z powrotem Comiego, który miał bardzo dobry sezon w Regginie, ale potrzebuje jeszcze sporo minut do ogrania.

Byle mu nie strzeliła palma do głowy jak Merkelowi, którego głowa zwiodła na manowce.

Fajnie - kolejne głosy wsparcia dla Allegriego, dziś ze strony Maldiniego. Spotkanie w sprawie trenera z Berlusconim będzie miało miejsce w niedzielę, w internecie (jak zawsze) krążą dwie "pewne" interpretacje ostatnich wydarzeń - że Berlusconi się ugiął, a druga, że zdecydował się na Seedorfa.

Z każdym dniem nadchodzi coraz więcej potwierdzeń na temat Poliego (co jasne, zdziwię się, jeśli Andrea po ostatnich wydarzeniach nie wyląduje w Milanie), a także na temat Thiago, w wyścigu po którego oficjalnie bierzemy udział. Za dużo wypowiedzi Gallianiego i reszty miało miejsce, by przepuszczono okazję ściągnięcia go za 18 milionów.
Chyba nadszedł ten czas, w którym przyjrzę się Thiago Alcantarze lepiej, bo nie znam go za grosz, a wygląda na to, że temat jego transferu do Milanu to nie tylko kolejna plotka.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 maja 2013, 17:05

BTW - Poli ma ponoć zarabiać 1 mln euro. Fajna suma i jak fajnie to wygląda w stosunku do tego co kiedyś dostawali i nadal dostają gracze gorsi od niego.

Wilmore przecież Petagna w ostatnim sezonie był największą (obok Cristante) gwiazdą Primavery. Był jeszcze Ganz, ale IMHO on za długo nie zdecydował się na odejście i bardziej nadrabiał wiekiem, doświadczeniem niż umiejętnościami. Nie jestem pewien, ale chyba 2 lata temu Lecce wzięło połowę karty Speziale.

Galliani dzisaj również powiedział do Andrei, że liczy na niego i nie kupią nikogo.

Pisałem, że Galliani spotkał się z DS Genoi. Ponoć rozmowy dotyczyły kwestii Constanta a także Kucki, Antonelliego( wielkie tak) oraz Granqista (nie!).

Realistycznie patrząc - Ogbonna?, Poli, Cerci + kretywny pomocnik (Thiago) i można zaczynać sezon. A wszystkie te transfery mogłyby pokryć dwie sprzedaże - Robinho i Boateng. Później jakieś uzupełnienia składu a'la Niang z zeszłego roku.
Pedulla: "Milan and Juventus are the only two serious candidates for Angelo Ogbonna." (TMW)
Mam nadzieję, że Łysy znajdzie trochę grosza na niego. Cairo i Angelo wolą Milan, więc nawet jeżeli nasza oferta będzie minimalnie gorsza to szala powinna się przechylić na naszą korzyść.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 31 maja 2013, 22:50

mete pisze:Poli ma ponoć zarabiać 1 mln euro
Co tak mało :?: Przecież nawet Traore zarabia więcej bo bodajże 1,5.

Co do Ogbonny. Jakby doszło do transferu to kwota ma wynieść ok. 12 mln euro. Mam nadzieję, że będzie tańszy i oddamy im może połówki kart w zamian. Np. Salamona. Myślę, że mógłby tam(lub do Genoi) pasować.
mete pisze:Realistycznie patrząc - Ogbonna?, Poli, Cerci + kretywny pomocnik (Thiago) i można zaczynać sezon. A wszystkie te transfery mogłyby pokryć dwie sprzedaże - Robinho i Boateng.
Byłoby bardzo fajnie lecz wg Mnie nie praktycznie niemożliwe. Nie wierzę, że nie ściągniemy jak cieniasa który nie potrzebnie będzie zarabiał kasę. Wg Mnie przyjdzie ktoś o kim do tej pory się nie mówi.

Mam nadzieję, że to zwykłe plotki o przedłużeniu umowy z Robinho. Przecież gracz musiałby zejść ze swoimi zarobkami do 2 mln euro. Monaco się nim nie interesuje czasami :?: :lol:

Fajnie byłoby gdyby zastępca Allegriego(lub on sam) zdecydował się nie 4-2-3-1. DJ - Monto - Szary - Thiago - Cerci oraz Balo w ataku.

PS
Jak Juve ściągnie Jovetica za 12 mln euro + Q + połówkę Marrone to będzie można im pogratulować wspaniałego transferu, a Fiorentinie zapowiedzieć, że do LM jeszcze dłuuuuga droga.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 701

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 31 maja 2013, 23:07

Juventus za tyle Czarnogórca nie kupi. Jeśli już miałby się ten transfer udać, to trzeba będzie troche więcej kasy wyłożyć.

Thiago w kontekscie Milanu to realistyczna opcja wg was? Nie żeby uważał, że Milan nie ma szans go kupić(na pewno większe niż na Fabregasa), ale chyba jest kilka klubów przed wami mimo wszystko. To jednak jest łakomy kąsek, kwota odstępnego dość przystępna, ktoś może mu tłusty kontrakt zaproponować.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”