Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 570

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 cze 2013, 14:29

mówisz, by go nie powoływać, czy np. dac mu kogoś do pomocy w ataku?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 08 cze 2013, 14:33

Nie wiem co trzeba zrobić, żeby spełniał pokładane w nim nadzieje. Mimo wszystko nie wiem kto mógłby być brany pod uwagę zamiast niego, a jeśli chodzi o danie mu kogoś do pomocy w ataku, to mogłoby to pomóc, ale wiemy doskonale, że tak się nie stanie. Może wystarczyłoby nawet "tylko" zmobilizowanie do gry z pełnym zaangażowaniem w kadrze, ale tu z kolei wątpię, że Fornalik potrafiłby to zrobić.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 08 cze 2013, 14:38

Przecież te powołania do ataku to jakaś parodia. Czemu nie da się szansy Saganowskiemu? Skoro już powołujemy szrot w postaci Koseckiego, to czemu nie dać szansy Saganowi. Z pewnością w gorszej dyspozycji od Lewandowskiego nie jest, a na pewno bardziej by mu się chciało.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 685
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 08 cze 2013, 14:44

Arwin pisze:Czemu nie da się szansy Saganowskiemu?
Tak jak pisałem wcześniej, boi się i nie jest skłonny do ryzyka. Taki trener, to nie trener.

Przed meczem dużo mówiło się, że mamy indywidualności które mogą w pojedynkę wygrać ten mecz. Teraz chyba nikt już nie ma wątpliwości, że to g*** prawda. Jeszcze jak się czyta to gadanie Rząsy, że ,,było gorąco" w szatni, to mnie krew zalewa :angry2:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 08 cze 2013, 14:53

Wiesz, ze Cie kocham Arw, ale nie oslabiaj mnie z tym Saganowskim :lol: Jedynym pozytywem jaki moze po sobie pozostawic Fornalik to danie szansy mlodym chlopakom, ktorzy powalcza w nastepnych eliminacjach, bo powiedzmy sobie szczerze - te sa juz praktycznie przegrane, a nawet przesrane jak zgrabnie ujal to Grzegorz.

Akurat Lewandowski jest naszym najmniejszym problemem moim zdaniem. Problem lezy w trenerze bez jaj i pomocy na poziomie adekwatnym do zajmowanego miejsca w rankingu FIFA, chociaz szczerze mowiac na papierze nie wyglada to tak zle.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 08 cze 2013, 14:55

Spokojnie, mamy Mierzeja. Jemu przecież zabrakło "dwóch bramek" żeby zostać królem strzelców w Turcji :haha:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 08 cze 2013, 15:00

Doktorze, a dlaczego nie Saganowski? Przed zamieszaniem z jego zdrowiem był powołany przez Fornalika, więc dlaczego nie teraz? Wcale nie gra gorzej niż przed tą przerwą. W tym sezonie w lidze grał w 18 spotkaniach strzelając w nich 10 goli i zaliczając 6 asyst. Do tego 6 goli i asysta w 7 meczach PP i 4 gole w 6 meczach eliminacji Ligi Europy. W sumie w Legii 31 meczów, 20 goli i 7 asyst. Już nie wspomnę o jego zaangażowaniu w każde spotkanie. Nie powiesz mi chyba, że na powołanie zasłużył mniej niż na przykład Sobiech?

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 685
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 08 cze 2013, 15:05

Dr.Football1 pisze:Akurat Lewandowski jest naszym najmniejszym problemem moim zdaniem.
Ja uważam, że gdyby Lewy nie był naszym największym problem, nie mielibyśmy takich problemów ze strzelaniem goli. Jeśli to jest napastnik na poziomie światowym, to trzeba od niego wymagać gry na takim samym poziomie w reprezentacji i w drużynie. A nawet jeśli nie, bo nie będzie z kim, to i tak tego typu zawodnik powinien robić widoczną różnicę na tle rywala typu Mołdawia. To samo Błaszczykowski. Niby jest ok, dużo biega, jest wszędzie, ale wczoraj pokazał 60% tego co w BVB gra. W drugie połowie Salamon był odpowiedzialny za rozgrywanie piłki, wszyscy skrzydłowi stali i gubili piłkę.

Fornalik jakby widział co Kosa grał w ostatnich meczach, nie powołałby go nawet do kadry. A jeśli już przy nim jesteśmy, oglądałem wywiad po meczu i co? Zero wkurwienia, jakby gówno go to obchodziło że odpadliśmy z MŚ. Widziałem spokojnych trenerów, ale nawet oaza cierpliwości po takiej klapie motała by się na wszystkie strony i pokazała cień zdenerwowania :badziewie:

I jak on ma pobudzić ten zespół? Wyobrażam sobie szatnie i Fornalika motywującego Kubę czy Lewandowskiego :rotfl4: Co on im może zaproponować? Mozarta albo Bacha z winylu :chill:

Jakby ktoś robił sondę- Sagan do kadry, Lewy na ławkę, Fornalik do teatru.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 08 cze 2013, 15:16

Trzeba sobie powiedzieć szczerze, Lewandowski na ten moment w kadrze jest tylko z powodu nazwiska. A że trener nie ma jaj, żeby nie powołać Lewandowskiego to już inna sprawa. Robert w kadrze gra kichę. On jest kompletnie bezproduktywny, ani się nie cofnie po piłkę, a gdy już się po nią cofnie - oczywiście w drodze wyjątku - to zaraz ją traci, bo myśli sobie, że skoro stoi przed nim dwóch przeciwników, to sobie ich kiwnie i strzeli gola, tyle że tak nie jest i nie będzie. Albo mamy trenera i powołuje on tych, którzy są w formie, ale mamy parodystę, który powołuje piłkarzy z nazwiskami. Z Koseckim podobnie, toż to jest parodia a nie piłkarz, jeżeli on tak wygląda na tle Mołdawii, to nie wróżę mu kariery na miarę ojca, ani żadnej kariery zagranicą. Zresztą, co to za głupi nakaz powoływania kogoś tylko dlatego, że gra zagranicą? Teraz już mniej więcej rozumiem decyzję Obraniaka, czemu zrezygnował z gry w kadrze, z takim pionkiem jak Fornalik nic nie osiągniemy, toż to Smuda V2. Brać jakiegoś trenera zagranicznego, który złapie za mordy pseudogwiazdeczki i próbujemy szczęścia w eliminacjach do Mistrzostw Świata.

Dr.Football1 pisze:Wiesz, ze Cie kocham Arw, ale nie oslabiaj mnie z tym Saganowskim
Zaangażowania mu odmówić nie można, a Robertowi już tak. Jestem święcie przekonany, że gdyby tylko postawić na Sagana, to ten odwdzięczyłby się za zaufanie, którym go obdarowano.

No i zmienić tę chorą taktykę. Na Lichtenstain wychodzimy dwoma defensywnymi pomocnikami, na Mołdawię wychodzimy dwoma defensywnymi pomocnikami, przecież to jest parodia reprezentacyjna, a że prowadzi kadrę pionek, to takie mamy tego rezultaty. Czasem wydaje mi się, że byle kto, kto gra w FMa lepiej ustawiłby tę reprezentację, niż ten pachołek.

johnay15
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johnay15 » 08 cze 2013, 16:41

Zmiany trenera jak nie było po meczu z Ukrainą tak nie będzie po meczu z Mołdawią. Fakty są takie, a nie inne i trzeba sobie to przyjąć do wiadomości. Wystarczy posłuchać wywiadu, który udzielił Boniek.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 08 cze 2013, 16:51

Nie będzie do czasu końca eliminacji, po nich Waldek leci.

Wiloch
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wiloch » 08 cze 2013, 17:20

Podobno Huub Stevens jest zainteresowany objęciem polskiej kadry, jeśli to prawda to brać go z miejsca, czy to prawda czy nie, nie mam pojęcia ale jedno wiem: Fornallo arrivederci.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 08 cze 2013, 17:25

Wiloch pisze:Podobno Huub Stevens jest zainteresowany objęciem polskiej kadry, jeśli to prawda to brać go z miejsca, czy to prawda czy nie, nie mam pojęcia ale jedno wiem: Fornallo arrivederci.
Tomek Marlboro na asystenta :lol:

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 151

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 08 cze 2013, 17:37

Ja bym Stevensa nie wziął to trzeba wziąć kogoś kto już był selekcjonerem i jakieś tam sukcesy odnosił

Hamek84
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hamek84 » 09 cze 2013, 10:13

Moim zdaniem Boniek powinien zrobić wszystko - czyli wyłożyć odpowiednią kasę - żeby zatrudnić Juppa Heynchesa. Żadnego Stevensa czy Majewskiego. To musi być facet, który odnosił wielkie sukcesy i to nie 10 czy 20 lat temu!

Myślę, że spokojnie naszym treneiro mógliby zostać Marcelo Bielsa czy Jurgen Klinsmann lub można by zaryzykować i dać stołek Marco Van Bastenowi lub Gustavo Poyetowi :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”