AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1712

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 10 cze 2013, 13:09

Bierzecie pod uwagę kontrakt Teveza który jest ok. 2x wyższy niż Milan może mu dać :?: Mam nadzieję, że to właśnie Tevez trafi do Juve, a nie Higuain czy Jovetić. Nie chciałbym go w Milanie.
Mnie ta opcja nie przekonywuje. Zarówno on jak i Diamanti. Tevez za drogi w utrzymaniu. Lepszy nie będzie, a z ewentualnej sprzedaży na nim nie zarobimy. Wolałbym kogoś młodszego od nich z perspektywami na przyszłość. Z Diamantim też nie wiadomo jak sobie poradzi w nowym klubie, znacznie lepszym klubie. Ja dalej żyje nadzieją, że nie zmienimy taktyki.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 10 cze 2013, 13:35

Tevez już wcześniej zgodził się na 4 mln pensji, więc tutaj raczej problemu nie będzie, o czym wspomniał Łysy.
Wiadomo, lepszy byłby Pastore :) ale na niego pieniędzy nie mamy, a na Teveza się znajdą :)

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 10 cze 2013, 13:59

Nebula RN pisze:Tevez już wcześniej zgodził się na 4 mln pensji
Masz do tego jakieś źródło?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 cze 2013, 14:41

Masz do tego jakieś źródło?
Jak zawsze to są tylko plotki, ale już przy okazji porozumienia z zeszłego stycznia mówiono o 6 milionach rocznie, w tym bonusy. Wydaje mi się, że obecny kontrakt opiewałby na 4 miliony gołej pensji (poziom Robinho) plus milion bonusu od LM czy mistrzostw.
Informacje z dzisiaj z La Gazzetty: http://www.milannews.it/?action=read&idnotizia=114164
Zainteresowanie potwierdziło też Sky i Di Marzio, więc faktycznie coś jest na rzeczy. Zresztą - sam Galliani pokazał smsa od agenta Teveza, co pokazuje, że to Milan jest jego pierwszym wyborem.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 10 cze 2013, 17:09

Pastore lepszy od Teveza? IIRC, to Argentyńczyk miał raczej zjazd formy w PSG, a Tevez wcale źle nie grał w City. Poza tym Tevez to walczak, a Pastore zawsze kojarzył mi się raczej z wolnym rozgrywającym/ofensywnym pomocnikiem.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2264
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 10 cze 2013, 17:15

Pastore grający w Palermo a grający w PSG to niebo a ziemia,niestety.

Czyli Saponara nie jest do końca własnością Milanu :? ?Zagra dobry sezon i Parmie trzeba będzie zapłacić jeszcze ekstra kasę za kolejną połówkę jego karty ? Myślałem, że z Riccardo był lepszy deal.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 10 cze 2013, 17:17

Pastore jest po całkiem niezłym sezonie. ~10 asyst plus jakieś bramki, a Ancelotti bardzo często go ustawiał blisko lewej strony boiska, co nie do końca jest jego optymalną pozycją. Mimo wszystko powrót do Włoch mógłby ponownie rozpędzić jego karierę.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 727

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 10 cze 2013, 17:51

Czyli Saponara nie jest do końca własnością Milanu ?Zagra dobry sezon i Parmie trzeba będzie zapłacić jeszcze ekstra kasę za kolejną połówkę jego karty ? Myślałem, że z Riccardo był lepszy deal.
Ponoć sprawa drugiej połówki została dogadana z Parmą jeszcze w zimie.

Tevez to w tej chwili lepsza opcja niż Pastore z kilku względów. Po pierwsze tańszy, po drugie pensja podobna a po trzecie Carlitos to top światowy i od razu podniesie nas poziom gry. Dodatkowo mamy młodego Saponare, który spokojnie może być zmiennikiem Teveza by zbiegiem czasu go luzować. Dodatkowo Tevez może grać też w ataku na czy skrzydle.

Pastore ma 24 lata i na razie jedynie pokazał przebłyski talentu. Strasznie nierówny jest.
Bierzecie pod uwagę kontrakt Teveza który jest ok. 2x wyższy niż Milan może mu dać
Mirek15 post wyżej miałeś newsa...

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 10 cze 2013, 19:06

Naprawde chcecie sprowadzic Cyrila Thereau ? :mrgreen: Gosc mial naprawde niezly sezon w Chievo, ale gdzie mu tam do Milanu...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 10 cze 2013, 19:13

Pojawiły się takie plotki.
Milannews says Tevez would make 4 million wage +bonus over 3 year deal. Basically they would swap Tevez for Robinho in terms of wages.
To by było coś niesamowitego.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 10 cze 2013, 19:50

mete pisze:Mirek15 post wyżej miałeś newsa...
Wiem właśnie :lol: Jednak dalej wątpię w to, że zgodzi się zejść do 4 mln euro. No chyba, że wlicza w to jakieś 3-4 miesięczne wakacje w Argentynie. Jestem przeciwny sprowadzeniu Argentyńczyka. Wolę kogoś innego, młodszego oraz bardziej perspektywicznego gracza.
EnJoy's pisze:Czyli Saponara nie jest do końca własnością Milanu :? ?Zagra dobry sezon i Parmie trzeba będzie zapłacić jeszcze ekstra kasę za kolejną połówkę jego karty ? Myślałem, że z Riccardo był lepszy deal.
Pisałem już o tym kilka miesięcy temu. Nie podoba mi się, że Milan wziął go jedynie na współwłasność. Ten gracz ma wiele do zaoferowania. Zdziwię się jak jego talent nie wypali. Jak już będzie mu się wiodło u nas to pewnie będzie jego połówka kosztowała nas z 10 mln.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 10 cze 2013, 19:54

Wiem właśnie Jednak dalej wątpię w to, że zgodzi się zejść do 4 mln euro. No chyba, że wlicza w to jakieś 3-4 miesięczne wakacje w Argentynie. Jestem przeciwny sprowadzeniu Argentyńczyka. Wolę kogoś innego, młodszego oraz bardziej perspektywicznego gracza.
Jeżeli bardzo będzie chciał przejść to się zgodzi. Skoro Galliani mówi otwarcie, że tak jest to chyba o czymś to świadczy. To nie Kaka, który nie odda nawet centa.

Chcesz kogoś młodszego? No to masz i nazywa się Saponara. Zarząd w nim widzi wielki talent i lepiej, żeby uczył się od takiego Teveza a później go zastąpił niż od Diamantiego.

Tevez to gracz klasy światowej, strzela, asytuje i pracuje jak wół na boisku. Od razu podnosi jakość naszej drużyny i jest w najlepszym wieku do gry. A jeżeli przyjdzie na miejsce Robinho to już pełen wypas.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 10 cze 2013, 21:48

milan channel ‏@MCdiretta 3m
Carlito's way...ancora Tevez #tevez #mercatorossonero #milanchannel #attaccorossonero #dairagazzi
Cały dzień dzisiaj na MilanChannel mówią o Tevezie a na koniec dnia taki news. Dziwne, albo negocują ten transfer albo sam nie wiem o co chodzi...

Agent Saponary powiedział, że jest porozumienie werbalne w sprawie jego klienta.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1307

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 10 cze 2013, 22:53

Poczekajmy, to dopiero początek mercato a w zasadzie wszystko oficjalnie zacznie się 1 lipca. Tevez ma rok do końca kontraktu, jest do wyjęcia za relatywnie małe pieniądze patrząc na to jak wielkim jest piłkarzem. Takiej okazji Łysy nie przepuści i jakieś rozmowy mogą być, a w nowym ustawieniu na pozycji 10 czy w 4-3-3 na boku ataku Argentyńczyk mógłby sobie świetnie radzić.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 cze 2013, 14:49

Allegri chce Berardiego i Del Fabrro. Oby go posłuchali.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”