AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1715

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2887

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 11 cze 2013, 21:46

mete pisze:
Czasy są jakie są ale chciałbym żeby jakiś zawodnik (np. Faraon) kiedyś wypowiedział się np. tak: "jestem graczem Milanu i nie interesują mnie inne kluby i ich propozycje". Fajnie by było.
Przecież 2-3 dni temu coś takiego mniej więcej powiedział.
Ale mi o wydźwięk chodzi, takie pierdoły co on powiedział to się słyszy codziennie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 cze 2013, 0:18

Pedullà (Sportitalia): Milan is following Alen Halilović and offered 5 milions for a 1-year loan + 10 to sign him at the end of the loan.
Ciekawe. Gracz z niesamowitym potencjałem, ale wątpie by Łysy dał taką kasę za niego. Już za późno by go pozyskać, bo jego cena jest wysoka.
According to Sportitalia, Milan is now in pole position to sign Ajax's Christian Eriksen. He would cost 10.000.000€.
W to bardziej uwierzę.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 12 cze 2013, 0:23

5 mln za wypożyczenie :?: :lol: Transfer Halilovica jest niemożliwy na takich warunkach.

Opcja z Eriksenem wygląda bardzo fajnie. Mam nadzieję, że jest coś na rzeczy. Gracz z wielkim potencjałem.

Mam nadzieję, że Verghara nie będzie Gabrielem ver. 2 i nie zmarnujemy jak rok temu miejsca non-UE na byle transfer.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 cze 2013, 0:24

City want at least €10m for Carlos Tevez - or else they want El Shaarawy to be included in the deal. [Sky]
Jeżeli to prawda a źródłem jest Sky to promocja.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 12 cze 2013, 10:22

Te 10mln brzmi trochę mało realnie. W przypadku Juve mowa była o 15mln co już nie wydaje się wygórowaną kwotą. Ale to to samo źródło, które podało, że Juventus zaoferował Argentyńczykowi 8mln za sezon więc nic szczególnie wiarygodnego. Jeszcze 2dni temu Di Marzio pisał, że Marotta nie zrezygnował z walki o Teveza ale dla nas priorytetem jest Jovetic. Jeśli Viola nie obniży swoich oczekiwań, zapowiada się ciekawa walka o podpis Teveza :)

johnay15
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johnay15 » 12 cze 2013, 11:21

Sympatycy Milanu, co sądzicie o Salamonie? Chłopak zostanie wypożyczony, sprzedany czy może dostanie szansę w nowym sezonie?

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 12 cze 2013, 12:26

Wilmore pisze:Czyli w okolicach 8,5 miliona euro.

Jeśli mam gdzieś widzieć sprzeczność, to między różnymi wartościami, które podajesz. Podejrzewam, że autor artykułu oszacował (słowo klucz) poprawnie zarobki Teveza.
Ośmiu milionom funtów to bliżej do 9,5mln. euro niż do 8,5 jak twierdzisz.Ja rozbieżności mimo wszystko widzę.Ponadto zarobki Teveza,które podałem są dość prawdopodobne,ale mówiło się również,że Carlos może nawet inkasować 200tys. funtów tygodniowo bez bonusów.Imo Tevez na chwilę obecną nie zagra nigdzie(!) za cztery bańki euro za sezon.Wjątkiem jest Boca,ale to raczej nie w najbliższym czasie.
A tak przy okazji dodam iż przyszłość Argentyńczyka wyjaśni się dopiero gdy w klubie rządy obejmie Pellegrini,do tego czasu Carlos nigdzie nie odejdzie a wcale nie będę specjalnie zdziwiony gdyby przedłużył kontrakt przykładowo o rok lub dwa.

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 12 cze 2013, 13:39

Dr.Football1 pisze:Ale Ambro chyba jeszcze nie konczy z futbolem ? Pojdzie do Anglii jak spekulowano wczesniej ?
Podobno jego agent ma się spotkać z działaczami Fiorentiny w sprawie Massimo, ale ile w tym prawdy :roll:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 cze 2013, 14:12

Galliani: "Jherson Vergara will replace Yepes. And Cristante will replace Ambrosini."
Galliani: "Saponara will replace Bojan Krkic."
Galliani: "We're in talks with Flamini. If he will join Inter? If he doesn't extend his contract then he can do whatever he wants."
Galliani: "Milan want to keep El Shaarawy, and he also wants to stay at Milan."
Galliani: "Petagna will be in Milan's first team until January at least."
Informacje z dziś od Gallianiego. Mniej więcej oznacza to, że Bojan nie zostanie wykupiony, Verghara zostanie zarejestrowany, więc mamy tylko 1 miejsce dla gracza bez paszportu a Cristante może mieć sporo czasu do gry, ale IMHO i tak do nas ktoś trafi na tą pozycję.

Oferta za Halilovica o której wczoraj pisałem została ponoć odrzucona. A włodarze Santosu mówią, że mają nadzieję, że Robinho do nich dołączy.

Ponoć jesteśmy zainteresowani Michatarjanem. Trzeba dodać, że niedawno jego agentem został Raiola a sam się kiedyś wypowiadał, że chciałby zagrać w Serie A.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 cze 2013, 16:48

Agent Ambrosiniego stwierdził, że nie ma mowy o rozmowach z Fiorentiną, ale zawiódł się na Milanie, bo ten mógł rozwiązać sprawę lepiej, natomiast wiedzieli, że Massimo odejdzie od momentu, gdy zaproponowano przedłużenie umów Bonerze i Abbiatiemu, a do niego się nie odezwano.
To nie tak, że nie mam szacunku do Ambrosiniego, bo go uwielbiam, ale co on (czy też jego agent) sobie myśleli? Że Milan przedłuży z nim umowę w sytuacji, gdy ma Cristante, gdy do wyjęcia jest Kucka, gdy Ambrosini zawodził sportowo, gdy w szatni wyklarowały się nowe rządy?
Myślę, że rozstanie z nim dzisiaj to najlepsze, co mogliśmy zrobić dla jego legendy - podobnie jak z Gattuso. Podejrzewam, że w razie kolejnego przedłużenia umowy za rok mielibyśmy nie w pamięci wspaniałego i oddanego wojownika środka pola, ale nieudolnego i zawalającego wiele bramek emeryta.

Pojawiło się mnóstwo doniesień, że Napoli chce zaoferować za Faraona co najmniej 30 milionów euro, ale to jakieś sci-fi. Co Milan by zyskał wzmacniając jednego z najważniejszych rywali? Czy dziennikarze poważnie sądzą, że Faraon by tam poszedł, gdy (moim zdaniem) miesiące dzielą Milan od wyprzedzenia Napoli sportowo?

Wydaje mi się, że dla obu Vergary i Cristante jest znacznie za wcześnie, by zastąpić Yepesa i Ambrosiniego. Może za pół roku... Choć decydujący będzie pre-sezon. Spodziewam się więc przyjścia po jednym graczu jeszcze za nich obu. Dla Kolumbijczyka byłoby bardzo dobrze pograć parę miesięcy w primaverze u Inzaghiego.
Vergara w Tulonie jest niesamowity. Do poczytania na jego temat: http://www1.skysports.com/transfer-cent ... on-Vergara

Wymowne jest porównanie słów o przejściu Teveza do Juventusu ze słowami o ewentualnym dołączeniu Flaminiego do Interu.

Lista graczy wg. CDS na sprzedaż:
Amelia, Antonini, Traore, Didac Vilà, Taiwo, Salamon, Zaccardo, Antonini, Nocerino, Robinho, Boateng
Byłoby super, gdyby wszyscy poza Salamonem (wypożyczenie) i może Amelią (solidny zmiennik, choć kto wie, czy nie będzie nim Gabriel) odeszli w najbliższym czasie. Niestety, wygląda na to, że nie ma na nich zbyt wielu chętnych.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2259
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 12 cze 2013, 16:53

Byłoby ekstra jakby wszystkich udało się opchnąć.

Nigdy nie rozumiem takich transferów jakim był Zaccardo - ściąganie klienta, który w całej rundzie zagrał 45 minut kiedy to mecz był rozstrzygnięty, a płacić trzeba, zapycha miejsce innym, a nie jest perspektywiczny.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1303

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 12 cze 2013, 17:09

Mamy grać 4-3-1-2 i chcemy pozbyć się Nocerino :?: Przecież to właśnie w tym systemie rozpierdalał system i strzelał gola za golem. To nasz jeden z lepszych półskrzydłowych w kadrze więc nie rozumiem chęci pozbycia się tego zawodnika. Akurat w tym ustawieniu ten zawodnik prezentuje się zawsze bardzo solidnie

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 cze 2013, 17:15

Nigdy nie rozumiem takich transferów jakim był Zaccardo
A ja tak. Mało nam było fali urazów i gry przy 12 kontuzjach? Nasze szczęście, że Abate i De Sciglio byli zdrowi.
Ściągnęliśmy go bez dopłaty za Mesbaha, który dodatkowo zarabiał więcej, był Włochem. Czyli - oszczędzając (grosze, ale zawsze) ściągnęliśmy wszechstronnego rezerwowego z klasą zamiast beznadziejnego, minimalnie droższego i zdolnego grać tylko na lewej obronie głębokiego rezerwowego.
Mnie się to podoba i o ile Milan nie ściągnie nowego prawego obrońcy na ławkę (który z Abate nawiąże rywalizację, a nie tylko będzie zabezpieczeniem), to Zaccardo bym zostawił.
Mamy grać 4-3-1-2 i chcemy pozbyć się Nocerino :?: Przecież to właśnie w tym systemie rozpierdalał system i strzelał gola za golem.
Moim zdaniem to było dzięki Zlatanowi, nie systemowi. W 4-3-3 role pomocy u Allegriego były takie same, jak w 4-3-1-2.
Jeśli oddanie Nocerino ma oznaczać ściągnięcie dzięki niemu nowego obrońcy (mówiono o włączeniu Nocerino do transferu Ogbonny), to jestem bardzo za. Na ten moment jest naszym trzecim mezz'alą, a po transferze Poliego w kolejce do gry jeszcze spadnie. Dodatkowo nie będę zaskoczony, jeśli zacznie tam grać Boateng.
Nocerino to dobry piłkarz i jest sporo wart jak na jego zeszłoroczny wkład w naszą grę. Jego odejście może nam dać znacznie więcej, niż pozostanie, więc czemu nie?
Od razu napiszę - tak, pamiętam o podobieństwie Balotelliego do Zlatana, ale raz, że to nie ten poziom, a dwa, że Balo będzie chyba jednak grał inaczej w przyszłym sezonie i Nocerino raczej by nie zyskał przy nim tyle, co przy Szwedzie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 cze 2013, 18:52

Ciekawi mnie ten Vergara. We Włoszech wszyscy chwalili ten zakup, że to jeden z najlepszych obrońców młodego pokolenia. Wszyscy wróżą mu wielką karierę. Na tym turnieju to potwierdza i przeczuwam, że gdybyśmy go nie pozyskali wcześniej to by do nas nie trafił teraz, bo jego notowania strasznie wzrosły. Rocznikowo jest w wieku Marquinhosa, o którym też mało kto słyszał za nim trafił do Romy, nie grał w pierwszej drużynie Corinthians a teraz robi furore. Może Kolumbijczyk zaskoczy jak on?

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 13 cze 2013, 0:36

Ogranego we Włoszech Salamona też wszyscy chwalili, że znakomity transfer. W przyszłości jeden z lepszych obrońców, a w Milanie nie zagrał nawet minuty. Już pomijając fakt, że przyszedł w najgorszym dla siebie momencie. Poziom turniejów młodzieżowych też do wysokich nie należy. No chyba, że te do lat 21. Ja tylko mam nadzieję, że Kolumbijczyk nie będzie Gabrielem ver. 2 i nie zmarnuje miejsca non-UE. Jego szansę na minuty w pierwszym zespole będzie można określić dopiero po zakończeniu okna transferowego kiedy będziemy znać kompletną kadrę. Jednak trudno będzie mówić o czymkolwiek jak w hierarchii obrońców będzie poza Bonerą który jest fatalnym obrońcą. Nie chce wiedzieć ile błędów popełniałby np. w Romie.

Bardzo cieszy mnie odejście Ambrosiniego. Bardzo mądra decyzja zarządu. Kapitan kapitanem. Umiejętności umiejętnościami. Gracz na boisku w przyszłym sezonie mógłby pozostawiać jedynie złe wrażenie. Byłby kulą u nogi składu jakby grał. Mam nadzieję, że Cristante dostanie trochę jego niedoszłych minut Ambro.

Sytuacja z Flamsem mam nadzieję, że zakończy się pozytywnie. Tzn. zostanie przy odpowiedniej pensji. Szkoda byłoby oddawać go skoro pewny plac w zespole ma 2x gorszy Muntari.

Co do piłkarza Szachtara z Armenii. Chciałem tylko przypomnieć, że kilka dni temu Szachtar sprzedał Fernandinho do City za 30 mln euro lub funtów. Co mnie absolutnie przekonywuje, że o piłkarzu z Armenii możemy zapomnieć. Nie ma opcji, żebyśmy sprostali oczekiwaniom zarządu Szachtara.

Coś stało się ciszej o w miarę realnych plotkach transferowych. Niemniej dalej czekam na odejście Nocerino, Robinho oraz innych kłód z zespołu. Nie pomijając także Boatenga.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”