Best of the best La Liga sezon 2012/2013 - Strona 2

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Re: Best of the best La Liga sezon 2012/2013

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 23 cze 2013, 15:58

doktor :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 23 cze 2013, 16:14

Nie rozumiem tych pretensji tym bardziej, że obaj panowie nie zagłosowaliście. Oczywiście nie mówię, że powinno być tak, że wyniki powinny być zależne od liczby głosujących fanów danego zespołu. Ale choćby patrząc na jedenastke jedynego fana Barcy który zagłosował, to jego jedenastka różni się od tej wybranej tylko na dwóch pozycjach. Na lewej obronie zamiast Coentrao dał Felpie, i na prawym skrzydle zamiast Eberta Joaquina, a Eberta i tak miał na drugiej pozycji. No i w ataku miał Soldado a nie Falcao. Próżno tu szukać graczy Barcy. Bo tak właściwie kogo? Może po prostu w tym sezonie to był one man team, a reszta niczym się nie wyróżniała?

Aha i wiele razy zachęcałem do głosowania sporej ilość osób, bo wówczas wyniki są bardziej miarodajne, a jeden głos ma mniejszą wartość. Więc nawet jak ktoś zaślepiony odda swoje nieobiektywne typy to nie wpływa to znacznie na ostateczne rezultaty. A, że tutaj zagłosowało tylko 7 osób, to cóż jedna osoba ze swoimi typami mogła zmienić wyniki.
Chociaż właściwie nie zauważyłem tutaj żadnego nieobiektywnego fana, który by na siłę promował tylko graczy swojego zespołu, więc nie wiem o co pretensje.

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 23 cze 2013, 17:12

Kamil232 pisze:Może po prostu w tym sezonie to był one man team, a reszta niczym się nie wyróżniała?
I tu sie wkrada niescislosc a w zasadzie zaprzeczenie wynikom. Bo jesli to byl sezon "one men team" to w takim razie jakim harpaganem musi byc ten "one man", skoro zdobyl rekordową lige 100pkt plus najwieksza przewage nad druga druzyna w historii. A jesli byl takim harpaganem to w wynikach na pilkarza sezonu powinien zdobyc kolejne 100pkt przewagi nad drugim. Tyle ze patrze na wynik pilkarza sezonu i widze tam dwie zlote pilki. Czyli albo one man albo druzyna.

A co do pretensji, ja nie mam zadnych pretensji wskazuje tylko na idiotyczne wyniki z podsumowania dwoch ostatnich sezonow. To jest moj komentarz do tych wynikow a nie pretensje.
Kamil232 pisze:reszta niczym się nie wyróżniała?
Ciezko uznac ze Ozil Coetrao czy Ramos wyroznili sie czymkolwiek wiecej od wszystkich pilkarzy Mistrza Hispzanii. Ozil to wogole, on zaczyna robic sie jak Kaka, niewazne jak gra, zawsze bedzie w plebiscytach. Iniesta i Fabs takiego Ozila zjedli na sniadanie w tym sezonie.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 cze 2013, 19:34

Drewniaku nie oddales glosu wiec de facto nie powinienes krytykowac wyborow userow pilka.pl. Swoja droga glosujacy sami sobie wystawili note :boruta:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 23 cze 2013, 20:04

Niezależnie od tego czy zdanie Sracza jest słuszne czy nie, sam fakt że krzyczy najgłośniej w sprawie, którą mógł zmienić ale mu się nie chciało eliminuje go z wszelkiej dyskusji w tym temacie. To właśnie jeden z tych, którzy nie idą na wybory a potem szczają żółcią po innych, że 'jego' partia przegrała 1% głosów. Bezwartościowy troll, albo zwyczajnie słabsza jednostka.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 322

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 23 cze 2013, 21:57

No tak, Ozil jest w sumie tylko najlepszym asystujacym w Europie tego sezonu, faktycznie nic. Kwestionowanie Ramosa podobnie denne, rozumiem ze lepszy Pique czy leczacy sie Puyol? Skumajcie w koncu ze jedyna zasluga roznicy punktowej Realu i Barcy w tym sezonie to Messi, bedzie lepiej dla wszystkich. Ew. jak wyzej, wystarczylo glosowac, wtedy moze nawet Song by sie zalapal do czolowki.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 23 cze 2013, 22:01

cru pisze:No tak, Ozil jest w sumie tylko najlepszym asystujacym w Europie tego sezonu, faktycznie nic. Kwestionowanie Ramosa podobnie denne, rozumiem ze lepszy Pique czy leczacy sie Puyol? Skumajcie w koncu ze jedyna zasluga roznicy punktowej Realu i Barcy w tym sezonie to Messi, bedzie lepiej dla wszystkich. Ew. jak wyzej, wystarczylo glosowac, wtedy moze nawet Song by sie zalapal do czolowki.
Sam nie głosowałem ,bo nie będę zgrywał znawcy jak od święta oglądam ligę hiszpańską ,ale napisałeś że różnica punktowa to Messi ,a w klasyfikacji postawiłeś wyżej od niego Ronaldo na najlepszego piłkarza tego sezonu.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 23 cze 2013, 22:02

cru - skoro jest jedyną zasługą tej różnicy punktowej a ronaldo miał super pomagierów w druzynie, to dlaczego głosowałeś/głosowaliście na portugalczyka jako najlepszego piłkarza? podpowiem - odpowiedź 'bo jestem psychofanem realu i nie lubie karła na sterydach' uznam za satysfakcjonującą.

a nie głosowałem nie dlatego, bo mi się nie chciało tylko dlatego, że nie śledziłem na tyle ligi hiszpańskiej, żeby ogarniać zawodników ze słabszych ekip, więc pewnie kilka pozycji musiałbym opuścić a kilka wpisałbym na oślep, więc bez sensu. poza tym nie lubię 'typów', nigdy tego nie umiem ułożyć.

tak na bonusie tylko dodam, że jesteśmy na forum dyskusyjny więc mam prawo dyskutować o wynikach tego głosowania.

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 23 cze 2013, 22:06

cru pisze:No tak, Ozil jest w sumie tylko najlepszym asystujacym w Europie tego sezonu, faktycznie nic. .
Zastanawiam sie ile jeszcze klamstw podadza tu kibice RM. Ozil najlepszym asystujacym europy? To ciekawe w takim razie na jakim kontynencie gra Iniesta skoro w lidze hiszpanskiej ( w tej samej co gra Ozil) miał o 3 asysty wiecej od Szwaba (dodam ze dopiero w ostatniej kolejce Ozil wyprzedzil w tej klasyfikacji Fabregasa i Messiego-ktory nie gral ostatnie x kolejek)?

cruel
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 23 cze 2013, 22:11

Zeby nie byc goloslownym:

Ozil: 30 asyst http://www.transfermarkt.pl/pl/mesut-oe ... 35664.html
Iniesta: 26 asysty http://www.transfermarkt.pl/pl/andres-i ... _7600.html

Chyba ze dane na transfermarkt sa przeklamane w jakis sposob, ale raczej nie.

No i pije glownie do traktowania Ozila jak jakies scierwo, bo o ile do sporej ilosci graczy Realu mozna miec pretensje, to on czy Ramos robili swoje w tym sezonie. Co innego jakby ktos tu Casillasa wrzucil czy Arbeloe, to moznaby mowic o fanatyzmie

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 23 cze 2013, 22:15

cru odpowiedz proszę na moje pytanie

co od statystyk - w poprzednim sezonie kaka miał 2x lepsze staty niż iniesta - to znaczy, że grał lepiej?

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 23 cze 2013, 22:17

To jest temat: sezon LA LIGA. A wiec chodzi o - czytaj uwaznie: ROZGRYWKI LIGOWE.

http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=45920

po 38 kolejce:
Iniesta 16 asyst
Ozil 13 asyst

To sa dane z marki.

cruel
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 23 cze 2013, 22:20

Z Messim mnie macie, bo w sumie dla beki dalem Ronaldo zeby byl remis w plebistycie i bylo ciekawiej, nie sadzilem ze moj glos bedzie ostatnim i zawazy. Obiektywnie Messi >> Ronaldo w tym sezonie ligowym i tu nie ma co dyskutowac, moze nawet <<<.

Ozil z Iniesta obydwoje zagrali b. dobry sezon, po prostu nie uwazam zeby gra Andresa byla dla Barcy bardziej decydujaca, niz rola Ozila w Realu w tym sezonie, bo Niemiec naprawde dawal rade. O Kace nie bede pisal nawet bo mi sie smutno robi na sama mysl o jego przygodzie w Realu :(

Edit: Wg transfermarkt w samej lidze Ozil tez ma wiecej, pytanie w jaki sposob inaczej to licza - kwestia zrodla. Ale powtorze: pije glownie do porownania Ozila do Kaki, mocno niesprawiedliwego.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 cze 2013, 22:26

Macie problemy. Biedny Iniesta nie wygrał plebiscytu na pilka.pl

W sezonie 2011/2012 Iniesta miał śmieszne statystyki goli i asyst a na pierwszym miejscu w kategorii umieścili go prawie wszyscy (z wyjątkiem jednego, a było ich sporo) kibice Barcelony. Tylko co z tego.

Także zabawna dyskusja, która nie bardzo rozumiem, do czego ma prowadzić.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 23 cze 2013, 22:30

Macie problemy. Biedny Iniesta nie wygrał plebiscytu na pilka.pl
masz problem. nie umiesz czytać ze zrozumieniem. z cru się da jak widać dogadać i przyjmuje do siebie argumenty, ty wchodzisz i nie potrafisz nic wnoszącego do dyskusji napisać (to taki follow up)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”