Mistrzostwa Swiata U-20 & Mistrzostwa Europy U-21 2013 - Strona 10

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Sinik1988
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 99

Re: Mistrzostwa Swiata U-20 & Mistrzostwa Europy U-21 2013

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sinik1988 » 24 cze 2013, 18:58

Obejrzałem pierwszy mecz na tych mistrzostwach i akurat reprezentacji ktrórej kibicuje czyli Francji i musze przyznać ze jestem zawiedziony ,mocna drużyna,nazwiska znane ,wiec myslałem ze ograja USA a tu zonk głupio stracona bramka ,tym bardziej ze sam Sanogo powinien roztrzygnąć mecz na korzyśc Francji ,co z tego ze grali lepiej byli w posiadaniu piłki jak wiele z tego nie wynikało . Co jeszcze można powiedzieć to ze grała reprezentacja Latynosów na Murzynów przy malutkim udziale białych :lol:

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 25 cze 2013, 4:05

Wychodzi na to, ze Chile (dzieki za opisy, przyjemnie poczytac w nocy :wink: ), podobnie jak dzis Hiszpania, wygralo pomimo dosc przecietnej gry, przynajmniej jak na to, czego mozna bylo sie po nich spodziewac. Na mistrzostwach Ameryki PD grali fajnie, jednak bardziej podobali mi sie Urusi, Paragwaj i nawet Ekwador.

Wracacjac do MS u 20, Hiszpanie, po bardzo skutecznym meczu z USA zagrali dzis bez fajerwerkow z Ghana, ktora tak wlasciwie powinna spokojnie wyrownac. Mieli wiec sporo szczescia. Mnie jednak cieszy niezla postawa mlodych Rojiblancos, szczegolnie Javiego Manquillo i Olivera, jesli Cholo sledzi postepy tego ostatniego, to powinien szykowac dla niego troche minut w przyszlym sezonie. Jak tak dalej pojdzie z forma mlodego Hiszpana, to Atleti nie bedzie musialo sciagac Diego z Volfsburga ani w ogole nikogo na wzmocnienie pomocy :P

Francja tez nieco zawiodla :( Zaluje, ze nie udalo mi sie obejrzec Portugalii z Korea, bo chyba byl fajny mecz, trzeba bedzie ogarnac jakas powtorke.
Jutro, (a wlasciwie juz dzis :) ) szykuje sie kilka ciekawych spotkan, czekam z ciekawoscia na to, co Kolumbia pokaze z Turcja i na Meksyk z Paragwajem.

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 25 cze 2013, 8:22

Hiszpanie chyba trochę siedli fizycznie w II połowie , ale i tak zrobili 2 czy 3 akcje po których powinien paść gol

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 25 cze 2013, 19:56

No i Paragwaj ogral Meksyk, brawa. Bardzo mi sie Paragwajczycy podobaja, choc ciagle mam wrazenie, ze jeszcze nie pokazali sie na 100 procent mozliwosci. Meksyk sprawial wrazenie dosyc zagubionego, choc 1 polowa bardziej wyrownana. W 2 wejscie Arnaldo Sanabrii troche rozruszalo gre, choc bramke zdobyl Derlis Gonzalez, ktory bylby graczem meczu gdyby nie to, ze zmarnowal cala mase okazji, po ktorych Paragwaj powinien byl wygrac to spotkanie o wiele wyzej niz 1:0 :roll: Btw, mam nadzieje, ze sie nie uszkodzil za bardzo, bo bedzie jeszcze potrzebny swojej reprezentacji . Meksyk mial okazje na wyrownanie w ostatnich minutach meczu, ale sie nie udalo i tym samym ta reprezentacja postawila sie w dosc trudnej sytuacji jesli chodzi o wyjscie z grupy.

Za to Australia przegrala z Salwadorem 1:2 :o

Za chwile gra Turcja z Kolumbia i Mali z Grecja.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 25 cze 2013, 20:03

Powiedziałbym wręcz, że Meksyk pogrzebał swoje szanse na awans, bo z Mali nie będzie im łatwo, a jeszcze muszą liczyć na innych. Może byłoby im łatwiej, gdyby nie ta poprzeczka w samej końcówce. Z kolei wygrana Salwadoru bardzo mnie zaskoczyła, po tym jak gładko zlała ich Turcja, a Australia zremisowała z Kolumbią. Gdyby wyciągać wnioski jedynie po tych wynikach to Turcja powinna sobie poradzić z Kolumbią.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 26 cze 2013, 1:35

A jednak Kolumbia :wink:

Dobry mecz. W wielu momentach wyrownany, Turcy grali naprawde dobrze, ale szkoda, ze nie byli w stanie wykorzystac swoich okazji. Pomimo przegranej grali skutecznie w obronie, Kolumbia miala sporo okazji, zeby podwyzszyc wynik a ze sie tak nie stalo jest w duzej mierze zasluga wlasnie dobrej defensywy gospodarzy. Z kolei Kolumbijczycy nareszcie zaczeli przypominac druzyne, ktora wygrala mistrzostwo Ameryki Poludniowej. Swietny mecz Quintero (chyba wypada napisac-kolejny), co to jest za crack to glowa mala. Kolumbia moze byc spokojna o przyszlego nastepce Jamesa Rodrigueza a kto wie, czy mlodszy kolega nie wygryzie go wczesniej z doroslej reprezentacji :P Poza tym podobala mi sie dzis gra Sebastiana Pereza. Niezle tez Cordoba, choc to Quintero dal zwyciestwo gosciom.

Jutro ciekawie sie zapowiada mecz Chile z Anglia i Chorwacji z Uzbekistanem.

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 26 cze 2013, 8:40

Ciekawe kto kupi po takim turnieju Cordobę albo Pereza , świetnie grali , ten łysy na lewej stronie też :)

Anders
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anders » 26 cze 2013, 11:29

Turcy grali naprawde dobrze, ale szkoda, ze nie byli w stanie wykorzystac swoich okazji.
Turcy naprawdę dobrze grali przez pierwsze 15 minut, gdzie pressingiem nie pozwolili Kolumbii wolno wchodzącej w mecz przetrzymać piłki na ich połowie. Ale też wtedy nie stworzyli sobie żadnej stuprocentowej sytuacji bramkowej, a potem góra wzięła już kontrola, doświadczenie i umiejętności prowadzenia gry przez Los Cafeteros. Drugą połowę, tak od 60 minuty, Turcy w dużym stopniu przestali, mieli sytuację z rzutu wolnego, ale Kolumbia kontrolowała ten mecz i powinna podwyższyć wynik. Strasznie denerwowała mnie szowinistyczna publiczność - zachowanie Turków, kontestujące każdy gwizdek sędziego (co prawda aptekarskiego, niemniej nie popełniał wyraźnych błędów) także irytujące, zwłaszcza sytuacja, gdy kapitan Ethem wyprostowanymi nogami atakuje Cordobą wślizgiem w kontrze, ma żółtą kartkę na koncie, arbiter wyraźnie go oszczędza, a Turcy mają pretensje, że w ogóle podyktował faul :lol:
Swietny mecz Quintero (chyba wypada napisac-kolejny), co to jest za crack to glowa mala. Kolumbia moze byc spokojna o przyszlego nastepce Jamesa Rodrigueza a kto wie, czy mlodszy kolega nie wygryzie go wczesniej z doroslej reprezentacji
Quintero to genialny rozgrywający, który nie dość, że jest doskonałym kreatorem gry w stu procentach gotowym na seniorską piłkę, to jeszcze ma ciąg na bramkę, łatwość dryblingu i grając jako podwieszony pomocnik, nie dość, że rozgrywa piłkę na całym boisku, to jeszcze ma ciąg na bramkę i strzela, przynajmniej w młodzieżowej reprezentacji Kolumbii, sporo goli. Jeśli któryś z włoskich hegemonów wypuści tak interesującego zawodnika jak Quintero z Serie A, to definitywnie zwątpię w calcio.

Zaś co do porównania z Rodriguezem - faktycznie tak ich zestawiają, ale to jednak inna pozycja i rola na boisku - Quintero to zawodnik, który w reprezentacji Kolumbii bardziej zajmie miejsce rozgrywającego Macnelly'emu Torresowi, James wydaje się mieć pewne miejsce w pomocy, zresztą obaj, nie pamiętam już w jakim spotkaniu, ale w dorosłej reprezentacji razem grali (okej, sprawdziłem i trwało to dwie minuty, ale grali :twisted:) i myślę, że podobnie będzie, już na stałe, za niedługo.

Cieszy dobre spotkanie Kolumbijczyków. Mając taki szkielet drużyny jak Bonilla-Vergara-Quintero-Cordoba, mogą naprawdę osiągnąć najwyższe laury na tym turnieju. Wczoraj liderzy Kolumbii grali co najmniej dobrze - Bonilla, może troszkę niepewnie, ale co miał wybronić, to wybronił, Vergara złapał żółtą kartkę na samym początku meczu, ale potem łatał każdą dziurę w obronie Kolumbii, Quintero raz po raz rzucał te swoje wychuchane, wyniuchane piłki do przodu i niecelna może była jedna z dziesięciu, a Cordoba, może nie miał żadnej sytuacji bramkowej, w pierwszym meczu ponoć zmarnował sporo okazji, ale praca, jaką wykonuje jako środkowy napastnik, naprawdę imponuje, nawet w defensywie pracuje jak jakiś Mandżukić czy inny Cavani 8)

Oglądnąłem spotkanie Francuzów i jak na głównych być może faworytów Mundialu, zagrali dosyć ... blado. Co prawda dominowali optycznie nad biednymi Jankesami niemiłosiernie, kultura gry Le Blues, a przeciwników, to jak niebo i ziemia, ale w praktyce okazało się, że gdyby sędzia nie popełnił dwóch karygodnych błędów - nie podyktował niesłusznie karnego za faul na Foulquierze (który był przed polem karnym) i dał drugiego karnego Amerykanom po faulu bodaj Umtitiego, to Amerykanie mogliby spokojnie pozytywny dla siebie rezultat tego dnia wywalczyć. Choć myślę, że to bardziej kwestia zlekceważenia rywala - Francuzi w dalszym ciągu posiadają niesamowity potencjał, a środek pola zdominowany przez dwóch tak wszechstronnych i silnych fizycznie zawodników jak Kondogbia i Pogba robi swoje. Wychodzi na to, że każdy z zespołów, które typowano do strefy medalowej na tych mistrzostwach (Francja, Hiszpania, Portugalia, Kolumbia, Chile) ma za sobą słabszy występ, bo Hiszpanie z Ghaną też powinni wygrać wyraźnie wyżej, a summa summarum zespół z Afryki też miał swoje sytuacje i gdyby dopisało im szczęście, to jakoś może remis by wyciągnęli.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 26 cze 2013, 12:53

Obejrzalem teraz powtorke Turcja - Kolumbia. Ostrzylem siebie zeby na pojedynek dwoch znakomitych rozgywajacych Saliha Ucana i Quintero, ale Kolumbijczyk wyraznie przycmil kolege po fachu. Juan to pilkarz genialny, posiada ogromne umiejetnosci i jest piekielnie inteligentny na boisku. Jego gre moge ogladac godzinami.

Spora niespodzianka jest dla mnie wygrana Salwadoru z Australia. Kangury pokazaly sie ze swietnej strony w pierwszym meczu, a tutaj przegrali z kopciuszkiem i w meczu z Turcja beda walczyc o zycie.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 26 cze 2013, 15:31

Jak wygląda przynależność klubowa Quintero ? To było tylko wypożyczenie do Pescary ? Nie mają prawa pierwokupu ? Myślę że Porto ostro się już po niego pali :wink: W maju były plotki dotyczące zainteresowania MU ale teraz coś ucichło :(

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 26 cze 2013, 15:33

Czasem Genoa nie wykupiła 50 % jego karty ?

Anders
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anders » 26 cze 2013, 15:34

Prezes Pescary mówił, że Quintero na 99% zagra w przyszłym sezonie w Genoi. Za dużo szczęścia byłoby dla Porto...

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 27 cze 2013, 9:21

W końcu na młodych Angoli można patrzeć. PRawde powiedziawszy gdyby im dopisało trochę więcej szczęścia to mieliby na swoim koncie już 6 pkt. Wczoraj Chile, które rzekomo jest świetną drużyną, w moim mniemaniu byli gorsi od drużyny Taylora, która w drugiej połowie miała kilka świetnych szans, żeby odnieść zwyciuęstwo. Dobrze, że do drużyny wszedł Thorpe, mam nadzieję, że to samo spotka w ostatnim meczu Colea:)

Anders
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anders » 27 cze 2013, 13:41

które rzekomo jest świetną drużyną
Nie denerwuj człowieka, drugi mecz grają wielkie g***o. I tyle, na papierze są mocni (wobec braku Argentyny i Brazylii oczekiwania mogły być naprawdę duże), w rzeczywistości grają bardzo słabo. I to w wielu elementach i nie tylko w defensywie.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 cze 2013, 13:48

Rzeczywiscie, na Anglikow dalo sie patrzec, szczegolnie w II polowie. Ten Harry Kane wyglada na bardzo fajnego zawodnika.

Przed turniejem typowalem Uzbekistan na czarnego konia i jak na razie wszystko idzie w odpowiednim kierunku. W meczu z Chorwatami Uzbecy byli ekipa lepsza moim zdaniem i gdyby kilka razy nie zabraklo zimnej krwi pod bramka, to mieliby 6 punktow i pelen spokoj przed spotkaniem z Urugwajem. Tylko tak sie zastanawiam czy to pokolenie jest takie zdolne, czy po prostu poziom pilki w Uzbekistanie poszedl wyraznie w gore. Uzbecy graja klepka, po Hiszpansku, sa swietnie wyszkoleni technicznie, sporo u nich gry z pierwszej pilki, a spokoj w wyprowadzaniu akcji jest naprawde godny podziwu (szczegolnie kiedy popatrzy sie jak to robia nasze mlodziezowki...). Licze, ze jeszcze namieszaja.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”