Mistrzostwa Swiata U-20 & Mistrzostwa Europy U-21 2013 - Strona 11

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 151

Re: Mistrzostwa Swiata U-20 & Mistrzostwa Europy U-21 2013

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 27 cze 2013, 15:44

Czasem Uzbecy nie byli też dobrzy na MŚ u17? Albo poprzednich U20?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 cze 2013, 15:52

krzysiu pisze:Czasem Uzbecy nie byli też dobrzy na MŚ u17? Albo poprzednich U20?
Na MS U-17 w Meksyku dwa lata temu. Pokonali m.in. Czechow i USA, a odpadli dopiero w cwiercfinale z Urugwajem. Kilku zawodnikow z tamtej ekipy gra teraz w Turcji na MS.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 29 cze 2013, 1:41

Turniej powoli zmierza do fazy pucharowej. Jeszcze tylko 4 mecze ( Irak z Chile i Egipt z Anglia w grupie E i Uzbekistan- Urugwaj oraz Chorwacja- Nowa Zelandia w grupie F ) i wszystko bedzie jasne, bedzie mozna tez dokonac malego podsumowania pierwszego etapu.

Jesli chodzi o ekipy, ktore mnie interesuja najbardziej to ciesze sie, ze Kolumbia przelamala sie po slabym poczatku. Dzis bardzo pewnie ograli Salwador ( kolejny znakomity mecz Quintero!ale podejrzewam, ze bede tak pisac po kazdym meczu Cafeteros :wink: ) i mogli cieszyc sie z zajecia pierwszego miejsca w grupie, choc Turcja deptala im po pietach. Mam nadzieje, ze beda grac coraz lepiej i przynajmniej sprobuja powalczyc o strefe medalowa.
Ponadto pewni swego moga byc Paragwajczycy i prawdopodobnie Chile, choc zobaczymy, co pokaza jutro; Chilijczycy jak dotad swoja gra rozczarowuja mnie najbardziej z calej czworki Sudamericano sub 20.
Pozostaje jeszcze Urugwaj, ktory jutro gra niemal o wszystko z mocnym Uzbekistanem…Byloby mi przykro, gdyby Celestes mieli nie awansowac dalej, wprawdzie nie graja zle, ale nie wygladaja juz tak dobrze na tle chociazby Kolumbii, ktora jest mocna jako druzyna a Urusi coz…to fajna ekipa, maja wielkie talenty w skladzie a jednak jako calosc czegos im brakuje. Zlepek ciekawych zawodnikow niekoniecznie sie sprawdza jako druzyna chcaca odnosic sukcesy :( Btw, nie bardzo rozumiem rotacje, ktore stosuje Verzeri i dlaczego trzyma na lawce takich zawodnikow jak Jim Varela czy Emiliano Velazquez.
Zobaczymy, jakim skladem wyjda jutro do walki z Uzbekami.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2457

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 29 cze 2013, 8:12

Quintero jaki Crack. Zostaje w Pescarze czy ktoś go kupuje?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 29 cze 2013, 8:30

Pescary raczej nie stać na wykupienie go. Podobno Porto i Benfica są mocno zainteresowane, ale czytałem też o zainteresowaniu np. Genoi. Pewnie wszystko się wyjaśni po turnieju.

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 151

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 29 cze 2013, 8:36

Prezes Pescary podobno powiedział , że na dużo procent przechodzi do Genoi . A pewnie za rok do Milanu :(

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 29 cze 2013, 13:08

Ostatnio jednak mowi sie, ze Quintero pojdzie do Porto.

Oliver i Quintero - moim zdaniem dwaj najlepsi pilkarze na tych MS, materialy na gwiazdy swiatowego formatu.

Na te chwile w nastepnej rundzie sa: Hiszpania, Francja, Portugalia, Nigeria, Kolumbia, Turcja, Grecja, Paragwaj

I tabela "lucky losers" (6 najlepszych zespolow z trzecich miejsc przejdzie dalej):

1. Korea
2. Meksyk
3. Ghana
4. Salwador

Korea i Meksyk graja dalej, Ghana i Salwador czekaja na wyniki dzisiejszych meczow.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 cze 2013, 13:57

Genoa ma ustne porozumienie z Pescarą. We Włoszech dla wielu jest to ważniejsze niż podpisana umowa. Ciekawe jak się na to zapatruje prezydent Pescary. Dzisiaj się pojawiła informacja, że mimo zabiegań Porto to Genoa (z Milanem mam nadzieje) jest z przodu w wyścigu po niego. Sam agent powiedział, że jego przyszłość wyjaśni się w ciągu dwóch dni.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 29 cze 2013, 18:58

Ojej, alez masakra Urugwaju. Uzbecy nie pokazali nawet 10% tego co w poprzednich meczach. Co prawda fajnie potrafia zagrac na melj przestrzeni, ale czym blizej bramki tym zachowuja sie jak banda paralitykow. Nastepna faza zapewne bedzie dla nich ostatnia. W ekipe Celestes swietnie zagralo trio Laxalt - de Arrascaeta - Nico Lopez, a niczym profesor w obronie czyscil nowy nabytek Atletico - Jose Gimenez.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 29 cze 2013, 19:02

Jak zagrał Varela?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 29 cze 2013, 19:07

Dobrze, ale bez rewelacji. Tak mu sie przygladam i jakos nie widze, zeby to byl crack na miare MU.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 29 cze 2013, 22:06

Pary 1/8 finału:

Hiszpania - Meksyk
Grecja - Uzbekistan
Nigeria - Urugwaj
Francja - Turcja
Portugalia - Ghana
Chorwacja - Chile
Kolumbia - Korea Południowa
Irak - Paragwaj

Na pewno odpadnie jeden z moich faworytow, bo Grecja trafila na Uzbekow. Szlagierowo zapowiada sie spotkanie gospodarzy z Francja, choc w sumie we wszystkich meczach powinno byc ciekawie.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 30 cze 2013, 2:34

Nareszcie naprawde dobry mecz Urugwaju!Celestes zrobili mi mila niespodzianke ogrywajac tak wysoko Uzbekistan, ktory dzis wygladal naprawde nieporadnie. W 2 polowie spotkania przynajmniej oddali kilka strzalow na bramke, tyle, ze nieskutecznych...Szkoda w sumie, ze pod koniec nie udalo im sie choc honorowego gola ustrzelic.
Wracajac do Urugwaju, to swietny mecz rozegrali de Arascaeta, ktory gra naprawde dobrze od poczatku turnieju :brawo: i oczywiscie Nico Lopez, ktory dzis zaliczyl dwie asysty i bramke. Poza tym rzeczywiscie bardzo dobrze spisuje sie nasz Jose Gimenez, jak tak dalej pojdzie, to przestane zalowac, ze Velazquez na lawce siedzi. Dzis wszedl na zmiane, ale mial oklejony bark, ciekawe, czy to jest przyczyna tego, ze nie gra czy po prostu Verzeri od poczatku postawil na Gimeneza. Dla swiezo upieczonego Rojiblanco moze byc to okazja do zdobycia cennego doswiadczenia a jak wiadomo Cholo Simeone lubi czasem siegac po mlodziakow z Atleti B i C, wiec kto wie :wink:
Verzeri ucieszyl mnie dzis wpuszczajac na boisko Rubena Bentancourta, na ktorego czekalam tak naprawde od poczatku i juz prawie stracilam nadzieje, ze bedzie okazja go zobaczyc. Nie dziwi mnie to specjalnie, bo majac do dyspozycji kilku fajnych, ofensywnych zawodnikow ciezko jest dokonac wyboru. W kazdym razie moj faworyt z ekipy Celestes zdobyl bramke, wiec debiut na MS moze uznac za udany :)
Urusi w 1/8 finalu trafia na Nigerie. Ja w kazdym razie bede nadal trzymac kciuki za nich, oby zagrali jeszcze lepiej.

Poza czworka z Ameryki Pd cieszy mnie awans do 1/8 finalu ekipy Ghany i Meksyku, ale oni trafia na piekielnie mocna Hiszpanie, wiec pewnie zakoncza gre na tym etapie turnieju.
Ponadto fajnie sie zapowiada spotkanie Grecji z Uzbekistanem, Francji z Turcja i Kolumbii z Korea.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 30 cze 2013, 11:19

Chyba Red mówił że młodych angoli daje się oglądać ? Oglądałem wszystkie spotkania i zgoda że może troszkę mniejszy tartak niż w U21, ale nadal to jest dno. To mi się w głowie nie mieści, jak wyspiarze mogli zostać w tyle za resztą czołowych drużyn. Ta różnica ciągle rośnie :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”