Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 863

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 cze 2013, 15:25

Michał M pisze:
Bienias pisze:W sprawie Aguero kluby sie dogadaly. Nie wiem jak z bylo przy transferze J. Martineza.
Bayern zapłacił 40 baniek, bez podatku.

Jazda była, bo Bilbaoi chciało, żeby czek wyłożył Martinez, co powodowaloby konieczność zapłacenia podatku, ale chyba ostatecznie kluby dogadany sie w siedzibie federacji hiszpańskiej ;)
Tez tak podejrzewam. Zwykle kluby sie dogaduja zeby nie placic podatku. W kazdym razie jak Barca nie bedzie chciala sie dogadac z MU to Thiago moze kosztowac MU 27 baniek.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 27 cze 2013, 16:10

majer13 pisze:W sumie ja bym się nie obraził gdyby udało nam się wymienić Rooneya na Di Marie+jakaś gotówka. Real potrzebuje napastnika, my skrzydłowego wszyscy byliby zadowoleni. Jak zapatrują się na to kibice Realu, jest jakaś szansa na dobicie targu ? :think:
Sam Rooney ok, ale z wymiany zadowoleni juz nie bardzo - bo zostajemy z jednym skrzydlowym w druzynie (Ronaldo, Callejon odchodzi). Chyba ze wtedy Bale in, to jestem za ;)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 27 cze 2013, 17:46

Wg Timesa złożyliśmy oficjalną ofertę za Bainesa, mówi się o 10 - 12 mln funtów. Było kwestią czasu kiedy pojawią się doniesienia na ten temat. Nikt się za Leightona w United nie obrazi, od kilku lat to czołówka jeśli nie najlepszy lewy obrońca w lidze. Z drugiej strony ruch ten nie jest nam w chwili obecnej niezbędny, Evra w ostatnim sezonie wyraźnie się poprawił i wiele od Anglika nie odstawał.

Widziałem też plotkę, że prezes Sevilli powiedział, że klub odrzucił ofertę w wysokości 9 mln € za Kondogbię. Plotka głosi, że oferta pochodziła od nas.

Młyn transferowy się kręci i takich doniesień pewnie będzie mnóstwo ale podoba mi się, że większość dotyczy graczy, których chętnie powitałbym na OT. Thiago, Strootman, Kondogbia, Baines - nie obraziłbym się za żadnego z nich. Jedyne doniesienia, które mnie niepokoją to te o Garayu, IMO jest nam zupełnie niepotrzebny. No ale to wszystko wciąż spekulacje, nie ma co się napalać bo w United byli już przecież swego czasu i Robben, i Hazard, i Moura. Zobaczymy co z tego wyjdzie w praniu.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 27 cze 2013, 17:55

Baines jest do wzięcia za 10-12 mln funtów?! Toć to promocja niesłychana. Moim zdaniem zdecydowanie najlepszy lewy obrońca w Premiership, jeden z 5 najlepszych na świecie na pewno.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 cze 2013, 18:09

BarcaQzYN pisze:Baines jest do wzięcia za 10-12 mln funtów?!
Nie, za tyle go chcą United. Everton ponoc już odpowiedział, że nie jest na sprzedać. Ma 2 lata kontraktu i Everton go nie musi sprzedawać. Za 20 mln (na miejscu Kenwrighta) bym go sprzedał, za mniej nie. Za 10-12 to za rok, jak będzie ostatni dzwonek by go opchnąć.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 27 cze 2013, 19:55

BarcaQzYN pisze:Baines jest do wzięcia za 10-12 mln funtów?! Toć to promocja niesłychana. Moim zdaniem zdecydowanie najlepszy lewy obrońca w Premiership, jeden z 5 najlepszych na świecie na pewno.
Czyżby? IMO cena adekwatna do tego co prezentuje i do tego w jakim jest wieku. Mam mieszane odczucia, Anglik w grudniu skończy 29 lat, jest świetny, aktualnie najlepszy w lidze na swojej pozycji ale nie wiem czy mając Evrę, który zagrał bardzo fajny sezon jest sens inwestować spore przecież pieniądze w gracza bliskiego 30. Nie wiem jak Moyes to widzi, pierwsza oferta ponoć odrzucona, pewnie podbijemy jeszcze o te 2-3 miliony ale mam wobec tego jak wspomniałem mieszane uczucia. Nie wiem czy jak już lepszym rozwiązaniem nie byłoby sprowadzenie młodziutkiego Shawa z Southampton, który też bardzo fajnie wyglądał w poprzednim sezonie, chłopak by okrzepł i z czasem mógł zastępować Evrę. Tak jakoś trudno mi sobie wyobrazić jak to ma wyglądać, Baines to pupil Moyesa ale odejścia Pata chyba nikt sobie nie wyobraża.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 28 cze 2013, 9:18

Nie widzę sensu w takim transferze, chyba że Evra chce bardzo odejść. Nic nie zyskujemy na takiej zmianie, a może inaczej - zyskujemy trochę solidności w tyłach, a tracimy kilka wariantów gry kombinacyjnej w przodzie. Jeśli wierzymy nadal w Fabio, a powinniśmy, i Evra nie chce odejść to skupmy się na bardziej potrrzebnych transferach, które dodadzą nam jakości. Baines w chwili obecnej nie jest takim zakupem.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 28 cze 2013, 18:56

Jakby LB miał 20-24 lata to bym zrozumiał ten transfer ale nie jak ma 29 i ma zluzować kapitana i człowieka któy dla MU oddał całe zdrowie w karierze po bardzo dobrym sezonie.Nawet jeśli w długim rozrachunku LB dałby nam więcej to po co wywalać za niego ok 20 mln i sadzać Pata na ławce?
Lepiej zarzucić sidła na Shawa ze świetych, możliwe że są inni młodzi.Niestety ale mam nadzieje że Moyes się nie uprze na swojego pupilka bo nic to dobrego MU obecnie nie przyniesie.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 28 cze 2013, 19:33

Na ten moment z Evertonu to tylko Fellaini przydałby się nam najbardziej, również jestem zdania, że Baines jest nam po prostu niepotrzebny.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 28 cze 2013, 19:42

Doniesienie medialne jednak wskazują, że jakieś tam ruchy w tym kierunku faktycznie mają miejsce i jest to trochę niepokojące. Trudno mi sobie wyobrazić żeby Pat chciał bardzo odejść, zagrał bardzo dobry sezon, ma szacunek w drużynie bo przecież wielokrotnie zakładał opaskę kapitana, no i przede wszystkim dobrze pasuje do stylu United. Dla mnie to jedna z ikon tej drużyny i człowiek, który zasługuje na większy szacunek wśród kibiców MU niż chociażby Rooney.

Leightona trudno nie lubić ani nie cenić ale mimo wszystko to nie powinien być nasz priorytet, tym bardziej, że pieniądze o jakich się mówi nie są małe. Wiadomo, że po potencjalnym przyjściu Bainesa to on byłby faworytem Moyesa, nie chciałbym żeby Evra został usunięty w cień albo sprzedany tylko z tego powodu, tym bardziej, że nie zasłużył sobie na takie traktowanie ani postawą na boisku ani poza nim. Jak słusznie wspomniano jest jeszcze Fabio, który dysponuje równie dużym potencjałem co Rafael i chętnie to jego w przyszłym sezonie ogrywałbym kiedy można by było nieco zluzować Evrę.

Swoją drogą w obecnych okolicznościach trochę bezcelowy wydawał się transfer Buttnera. Holendra chyba sprowadzono jako tymczasową, jednosezonową alternatywę dla Evry bo w chwili obecnej musiałoby dojść do sporych przetasowań w United żeby mógł być nawet rezerwowym na tę pozycję.

Poza tym te same śpiewki, Rooney do Arsenalu, Ronaldo do United a jak nie uda się z Ronaldo to ruszamy po Bale'a. Zieeew.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 28 cze 2013, 21:08

Jeszcze odnośnie Rene - odrzucił ofertę pracy od MOyesa jako jego asystent.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 29 cze 2013, 0:00

MEN podało że Roo chce odejść i Arsenal rzuci 25 mln funtów :rotfl: chyba sobie jaja robią, jeśli Andy szedł za 35 to Roo lekko z 40, Anglik ,ta sama liga, tutaj nie ma zniżek.Zresztą tak ambitny piłkarz jak Roo ma iść do klubu który wygrywa jedynie w Fifie? :whistle:

Podobno ojciec Thiago negocjuje klauzule w kontrakcie syna.Podobno chce by przy braku 60% spotkań Thiago mógł za niską cene odejść.

F-Lamp
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: F-Lamp » 29 cze 2013, 1:17

MGiggs pisze:Podobno ojciec Thiago negocjuje klauzule w kontrakcie syna.Podobno chce by przy braku 60% spotkań Thiago mógł za niską cene odejść.
Bardzo prawdopodobne. Przecież tak na dobrą sprawę to właśnie z powodu liczby minut/występów Thiago chce odejść. Gdyby miał w MU grać tyle samo co w Barcelonie to taki ruch nie ma dla niego większego sensu.

Z drugiej strony oczywiście żaden szanujący się trener nie będzie niewolnikiem jakiejś klauzuli. Będzie tutaj potrzebny kompromis. Zwykłe 'obiecuję, że będziesz dużo grał' ze strony Moyesa raczej nie wystarczy.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 29 cze 2013, 2:06

Na pozycje Thiago mamy solidnego i ambitnego Toma ale on jest przeciętny jesli zestawić go z innymi zawodnikami na tej pozycji wśród najlepszych klubów.Anderson powinien być już dawno wywalony na pysk bo on na 10 spotkań zagra 2 kapitalne 1 średnie i 7 fatalnych.To było fajne w 2007 roku. Dodatkowo liczne kontuzje przez delikatnie mówiąc mało sportowy tryb życia, to chyba ja tutaj wykrakałem jego kontuzje kiedy był w gazie.Niestety ale jego trzeba wywalić, niemozliwe trzymać 6 lat takiego gracza.

Został jeszcze Giggs ale jego juz pomine z czystej sympati do niego. Gdzie Thiago ma tutaj konkurencje?Jeśli przyjdzie jeszcze dobry DM to zluzuje Carasa a nie Thiago. U nas młody ma pewny plac gry i średnią konkurencje.Licze że Moyes zrobi porządek w środku pola, tutaj może nabić sobie sporo punktów .

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 29 cze 2013, 21:39

Hmm, to "thi_alcantara91
I ❤Barcelona" strasznie wymowne :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”