Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 865

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Trancerez
Junior
Junior
Reputacja: 0

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Trancerez » 01 lip 2013, 16:02

Steve Round, nowy asystent.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 02 lip 2013, 14:30

Mimo zainteresowania wielu czołowych klubów Kevinem Strootmanem, z Manchesterem United i Napoli na czele, Marcel Brands, dyrektor techniczny PSV, zapowiedział, że ten zostanie w klubie na kolejny sezon.
Wyglada na to, ze bedziecie musieli obejsc sie smakiem, a przynajmniej na razie.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 lip 2013, 8:37

Kiedy jest oficjalna prezentacja Moyesa?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 03 lip 2013, 9:31

Była w poniedziałek. W piatek jest bodajże konferencja.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 03 lip 2013, 13:53

Wszystkie serwisy trąbią dzisiaj o spotkaniu Rooneya z Moyesem, które zapewne wyjaśni przyszłość Anglika a tu pojawiły się bardziej niepokojące newsy. Mianowicie Daehli - jeden z najzdolniejszych młodziaków w naszych szeregach, z którym wiązałem spore nadzieje najprawdopodobniej trafi do Molde. Najpierw mówiło się o wypożyczeniu co byłoby ok ale teraz wiele wskazuje na to, że będzie to transfer definitywny a to już fajne nie jest. Nie podoba mi się to.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 03 lip 2013, 15:28

Zobaczymy o co w tym wszystkim chodzi. Niepokojące byłoby kolejne odejście obiecującego zawodnika, chociaż w zdecydowanej większości nie myliliśmy się w ocenianiu talentów. Wprawdzie Daehli zagrał w poprzednim sezonie słabiej niż oczekiwano, ale chyba mało kto spodziewał się, że sprawy mogą się tak potoczyć.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 03 lip 2013, 19:39

No i Daehli podpisał dwuletni kontrakt z Molde. Dziwna sytuacja, chłopak rokował bardzo dobrze, jak wspomniał red nie błyszczał tak jak się spodziewano ale mimo wszystko był jednym z najbardziej obiecujących chłopaków z Akademii. Przy okazji wypożyczenia nawet bym przyklasnął, w takiej sytuacji naprawdę nie wiem o co chodzi. Kolejny dobrze rokujący talent nas opuszcza zanim jeszcze liznął dorosłej piłki, to nie jest normalne, że nie potrafimy utrzymać u siebie tych chłopaków.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 04 lip 2013, 11:36

Konferencja Moyesa jutro o 17. Wszyscy chyba są ciekawi tego co będzie miał do powiedzenia. Oczywiście pojawiają się plotki, że jutro zostanie potwierdzony transfer Thiago ale ja się nie podpalam, trafi na OT to dobrze, nie to nie, ta sytuacja zmienia się jak w kalejdoskopie więc nie zdziwię się jak jutro skończy się tylko na jakiejś dwuznacznej wypowiedzi i rozczarowaniu. Dobrze by było jednak aby sporo niejasności jakie krążą od pewnego czasu dookoła klubu zostały wyjaśnione.

A, no i Phil Neville dołączył dzisiaj oficjalnie do sztabu United. Mówiło się o tym już od jakiegoś czasu więc nie ma niespodzianki. Witaj w domu Phil :)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 lip 2013, 11:52

http://mufc.pl/aktualnosci/18480/oficja ... -trenerem/

Fantastycznie :brawo: za rok musi być pomnik przed OT, największa legenda w historii MU.

W Thiago zaczynam mało w co wierzyć,fajnie było pomarzyć o craku w środku pola ale trzeba wrócić do rzeczywitości .Mam nadzieje że Roo nie dostanie nowego kontraktu i podwyżki.Czekamy na konfe.

Widze że Morrow mnie uprzedził-witaj w domy Phil :brawo:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 04 lip 2013, 12:07

Mats Moller Daehli idzie sladami Eikrema i trafia pod skrzydla Soskjaera w Molde. Troche dziwne, bo slyszalem, ze to jeden z najbardziej utalentowanych chlopakow w akademii MU.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 04 lip 2013, 12:19

Ja tam się im nie dziwię, że uciekają z United. Tutaj niestety nie ma żadnych szans na przebicie się do pierwszej drużyny, a przynajmniej tak było ostatnimi czasy. Cleverley i Welbeck to jakieś nieliczne wyjątki, ale tak od dwóch trzech lat to chyba żaden młody chłopak z akademii nie otrzymał jakieś dużej szansy na zaistnienie w pierwszej drużynie i śmiem twierdzić, że z Januzajem może być podobnie.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 04 lip 2013, 12:28

Daehli ponoć tęsknił za domem, a w poprzednim sezonie nie zachwycał. Dostaliśmy niezłą kwotę i ponoć klauzule odkupu.

Welbeck, Clev i Evans w ostatnich latach to i tak więcej niż pewnie cała czołówka angielska. Nie ma co zbytnio narzekać.

Januzaj to inny przypadek, więc nie rozumiem czemu z nim ma być tak samo. Szczególnie, że on już gra regularnie w u21 i jest blisko pierwszego zepsołu.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 04 lip 2013, 15:04

Heh plota, że Barca zaoferuje 25mln ojro i Villę za Rooneya. Nie piszę o tym dlatego, że traktuję to serio tylko przypomniało mi się jak Fergie starał się bezskutecznie o tego gracza a teraz wiele wskazuje na to, że jak Szkot przeszedł na emeryturę to Barcelona sama chętnie by go wypchnęła. Pamiętam jeszcze jak grał w Gijon i MU ponoć oferował koło 10 mln za niego a David wolał został w Hiszpanii i przeprowadził się do Valencii, pukałem się wtedy w głowę bo był dla mnie nołnejmem i liczyłem na jakieś mocniejsze nazwisko. Jak przechodził z Valencii do Barcy to też byliśmy z nim dość mocno łączeni ale wtedy był praktycznie poza naszym zasięgiem. Tak, gwoli ścisłości to nie chciałbym teraz Hiszpana na OT akurat do ataku nie potrzeba nam żadnych wzmocnień nawet jeśli pożegnamy Rooneya.

Mocne nasilenie plotek odnośnie Thiago, dzisiaj już nawet kataloński Sport pisze o tym, że Alcantara w MU. Poszła nawet plota, że zabukowaliśmy testy medyczne. Do tego dziś głośno na temat tego, że Barcelona wycięła Alcantarę ze swojego zdjęcia promującego stroje na nowy sezon. To wszystko może jednak nic nie znaczyć. Trzeba poczekać spokojnie do jutra, Moyes nie da rady się wymigać od pytań o Hiszpana, jeśli jednak faktycznie jutro miałby zamiar ogłosić jego transfer to na dzień dobry by dostał niezłego plusa.

Sprytna i mądra decyzja z powierzeniem Giggsowi roli grającego trenera. To pokazuje, że zostanie zachowana ciągłość tego co zrobił Ferguson a Moyesowi powinno być łatwiej o zaufanie szatni mając wsparcie naszej największej grającej jeszcze legendy. Walijczyk powinien być świetnym łącznikiem między trenerem i drużyną, bardzo fajnie, że jego przyszłość wciąż będzie na OT. To też zapewne oznacza, że to już ostatni sezon Ryana jako piłkarza. Ciekawe czy znajdzie się też jakaś fucha dla Scholesa, myślę, że nie byłoby z tym problemu. Fajnie by też było gdyby udało się ściągnąć Beckhama, nie było mu dane skończyć kariery w United ale nie ma wątpliwości, że jego miejsce jest na OT.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1682

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 04 lip 2013, 15:49

Tak a'props Villi tylko. To jest zajebisty pilkarz, genialny napastnik chyba obok Etooooo najlepszy jakiego mi dane było widzieć na zywo (no kiedys się Żurawskim jeszcze jarałem hehe). Takim gosciem powienien byc Michale Owen do usranej futbolowej smierci bo talent miał chyba nawet wiekszy niz Villa. Tylko, że Houlier do spółki z Tomkinsem zaczeli w 2002 i 2003 robic z niego drugiego Rooneya i napompowali go w szerz, przez co nie tylko stracił szybkość.. Wmieszał sie w to wszystko jego pazerny na kase tatus Terry, kibic Evertonu z dziada pradziada i wytransferował za gruby hajs (dla siebie nie dla klubu) jego dupsko do Madrytu. I w zasadzie dobrze się stało bo głupi Francuz i tak tym rezimem treniengowym zniszczył ścięgna i miesnie naturalnie drobnego Owena.

A to, że Michael pod kopułą sam duzo nie myslał i teraz odpieprza szopki na tweeterach i innych facebookach to tylko powoduje zal kibiców LFC. Mógł byc legenda większa od Gerrarda, mógł byc kimś takim jak KENNY DALGLISH, a został posmiewiskiem całej pilkarskiej Anglii. Szkoda.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 05 lip 2013, 12:03

http://www1.skysports.com/football/news ... -Alcantara

Prezentacja w piątek podczas konferencji? Ta, oczywiście.... Wygląda na to, że ta zabawa będzie trwała jeszcze długo (do czasu jasnej deklaracji którejś ze stron albo wygaśnięcia klauzuli) :x

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”