Parma Calcio (zbiorczy) - Strona 2

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Parma w lidze?

1-4
0
Brak głosów
5-8
0
Brak głosów
9-12
0
Brak głosów
13
0
Brak głosów
14
1
100%
15
0
Brak głosów
16
0
Brak głosów
17
0
Brak głosów
18-20
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Robben
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Robben » 27 paź 2004, 16:42

O kurcze ale wpadłem.Wiem że Inzaghi gra w Lazio ale coś mi sie obzdurało.A co do Lopeza to naprawde nie wiedziłem.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 27 paź 2004, 19:28

szkoda troche Parmy, podziwiam tam Gillardino, którego uważam za wspaniałego piłkarza :!: szkoda że taki zespół gra tak słabo, ale powinni sie poprawic i zakwalifikować sie do UFA :lol:

Awatar użytkownika
Robben
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Robben » 27 paź 2004, 19:41

No Gilardinho jest dobry.Jest bardzo młody i jeszcze duzo przed nim.Podziwiam go za jego gre.Ale trudno chyba w Lidze Włoskiej zakfalifikowa się do Ligi Mistrzów i do Pucharu Uefa.Jest przecierz Inter , Juve , AC MIlan , As Roma i LAzio.

Awatar użytkownika
olek j
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olek j » 17 gru 2004, 22:30

Cieszę się bardzo że Gilardino zostaje w Parmie :wink: To wizytówka tego zespołu. Nio i jeszcze oczywieście BONERA 8) To chyba najzdolniejszy młody obrońca w Serie A

Awatar użytkownika
Lazioman
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lazioman » 26 gru 2004, 23:34

Szkoda mi Parmy, bo mimo wszystko wole ten klub od wielu w tej lidze..

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 27 gru 2004, 23:31

Ja Parme strasznie szanuje bardzo bo jest to klób z którego co rok odchodzi jakis doskonały zawodik, a oni mimo tego grają cały czas (z wyjątkiem tego sezonu) na tym samym poziomie. A do Lazio ich porównac nie mozna bo oni nigdy nie robią spektakularnych transferów do klubu a Lazio tak.

Awatar użytkownika
_*For_zaza_Milan*_
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _*For_zaza_Milan*_ » 14 cze 2005, 18:54

Dziś na Ennio Tardini Parma gra jeden z tych meczu "o życie". Jak na złośc zagraja bez kilku najwiekszych swoich gwiazd. Gila, Morfeo, Bonera czy Bresciano ukarani w ostatniej kolejce i wróca do skladu na rewanż.

Mam nadzieje że zagrają dobrze może Simplicio lub Pisanu pokaże sie z dobrej strony. Bologna zagra bez Zagorakisa który na pucharze Konfederacji. Ale bedzie z drużynie Mazzone np. Mourad, Igri Tare i weteran Pagliuca.

Sadze że Pama powinne iśc tropem UEFA i zagrać na 0:0 bo jak zagraja w otwarta pilke to może byc rożnie. Na rewanz wraca Gila, Morfeo do składu i juz inna gra.

P.S Ponoć jak Parma spadnie do serie B to Milan pozyska Gile nie za 32 miliony a za 26 :roll: ale to nie my płacimy wiec FORZA PARMA :!: Musza zostać w serie A :!: za tą walke w tym sezonie :!: FORZA PARMA :!:

Obrazek

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 14 cze 2005, 19:03

_*For_zaza_Milan*_ pisze:Dziś na Ennio Tardini Parma gra jeden z tych meczu "o życie". Jak na złośc zagraja bez kilku najwiekszych swoich gwiazd. Gila, Morfeo, Bonera czy Bresciano ukarani w ostatniej kolejce i wróca do skladu na rewanż.

Mam nadzieje że zagrają dobrze może Simplicio lub Pisanu pokaże sie z dobrej strony. Bologna zagra bez Zagorakisa który na pucharze Konfederacji. Ale bedzie z drużynie Mazzone np. Mourad, Igri Tare i weteran Pagliuca.

Sadze że Pama powinne iśc tropem UEFA i zagrać na 0:0 bo jak zagraja w otwarta pilke to może byc rożnie. Na rewanz wraca Gila, Morfeo do składu i juz inna gra.

P.S Ponoć jak Parma spadnie do serie B to Milan pozyska Gile nie za 32 miliony a za 26 :roll: ale to nie my płacimy wiec FORZA PARMA :!: Musza zostać w serie A :!: za tą walke w tym sezonie :!: FORZA PARMA :!:
Jak pokazuje życie, Parma jest groźniejsza bez swoich największych gwiazd :wink: No, ale fakt faktem faworytem pierwszego meczu są Rossoblu, którzy, mimo że grają na wyjeździe są drużyną silniejszą w świetle osłabień mleczarzy.Zaza, czy ten meczyk będzie transmitowany na C+ ?

Awatar użytkownika
_*For_zaza_Milan*_
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _*For_zaza_Milan*_ » 14 cze 2005, 19:17

Yo Bogi :!: Nie mówie że są bez szans na wygrana tym bardzie u siebie. Bo dobrze piszesz w UEFA grali bez swoich asów i dali rade nie jednemu faworytowi :twisted: ale bedzie ciężko. Mam nadzieje że zagrają zachowawczo bo na pewno zdają sobie spraw ile atutów będą mieli w rewanżu. A dzisiaj na Tardini znów bedą mogli liczyć na komplet fanatyków Mleczarzy. Tak jest zawsze jatka mają kibiców jednych w "najlepszych" w lidze :!:

To bedzie specjalny dwumecz dla Carlo Mazzone - najstarszy trener w lidze - może po raz pierwszy w histori swojej pracy spaść z pierwszej ligi. :!: I oby tak sie stało mimo szacunku to Parma = serie A

Co do meczu to Canal nie pokaże ale Włosi na pewno :wink: Mam nadzieje tylko że nie wyloni sie spadkowicz już dziś.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 14 cze 2005, 19:48

Elo, elo :)
No masz rację, co do dzisiejszego meczu, to dla nas, kibiców Milanu, wydaje się, oczywiste, że chcemy aby Bologna została, bo cena za Alberto zmaleje, ale ja nie wyobrażam sobie SerieA bez Parmy, dlatego kibicuje im, bo drużyna ciekawa, ale musi ktoś się za nią wziąść.Pewnie po tym sezonie połowy składu nie będzie, ale wierze w ich myśl co do młodzierzy.To przecież Parma rozdawała zdolniachów po całej Italii ( Cannavaro, Thuram, Buffon, Crespo, Mutu i Adriano ( mimo wszystko dorośli w Emili Romangi :) ) ).A Bologna ? Mazzone to trener legenda, drużyna też, gdy spadnie, to kończy Signiori, który jak się nie mylę i tak ogłosił kuniec kariery.Szkoda, bo pamiętam chciał dogonić granicę 200 goli, ale skończył na bodajże 188 :( , tak ? Zola jeszcze zostaje, ale to też już sam koniec.Szkoda, że odchodzą wielcy.

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 14 cze 2005, 20:08

A widze ze temat sie rozkrecił to i ja dorzuce swoje trzy grosze :D
Bukmacherzy daja o dziwo wiecej szans Parmie mimo tych osłabien ale tak jak napisał Zaza w pucharze UEFA grali rezerwami i primavera i doszli do połfinału.
Szkoda było by mi i Parmy i Bologny
Beppe Signori to jeden z moich ulubionych piłkarzy i dzieki niemu polubiłem Baologne szkoda ze odszedł do Grecji teraz wogole on gdzies gra wydaje mi sie ze nie.
No ale do Parmy tez mam sentyment Zola , Chiesa to byli czołowi strzelcy kiedys (zreszta teraz tez strzelaja)
Co do samego meczu to doping na Ennio Tardini chyba doda Parmie dodatkowych sił i raczej to oni wygraja mysel ze 1-0 a jak nie to po jeden.
Bologna zagra systemem 3-4-2-1 w defensywie Gamberini, Torrisi i Legrottaglie srodek jeszcze niewiadoma atak Meghni i Bellucci za napastnikiem a na szpicy Tare.
Co do Parmy to nie wiem jakim systemem zagraja kto w składzie jezeli wiecie to napiscie.

pozdro

Awatar użytkownika
_*For_zaza_Milan*_
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _*For_zaza_Milan*_ » 14 cze 2005, 20:16

No niestety ktoś musi spaśc i ja mimo wielkiego szacunku dla Carlo Mazzone wole by Mleczarze zostali w lidze. Parma jest od lat kojażona jako kopalnia diamentów. Napisałeś kilka z nich a ile jeszcze wyjdzie z "Fabryki Ennio Tardini" ? na pewne nie jeden. Zawsze kogos oszlifowali.

Mazzone jest bardzo cenionym i szanowanym treneram. Nie zdziwił bym sie jak by powiedział "Dziękuje " jak by spadli. Ale z drugie strony on marzy jeszcze o powownym powrocie na ławce Romy i to tez jest ciekawa sprawa.

Nie kojaże dokładnej liczby bramek Beppe Signiori ale gdzieś koło 188 było. I zakończył swój rozdział w Calcio.

Wiesz to że cena Gili bedzie inna dla Milanu po spadku Parmy jest troche dziwne i wydaje mi sie że nie do końca prawdziwe. To nie lodówka to po pierwsza a po drugie jak zawarli umowe w styczniu [a to jest moje zdanie od dawna] to teraz ploty dziennikarskie tylko są upiększeniem tego transferu :wink: Kiedyś wyczytałem że w momęcie kupna Gili przez klub jakieś [wtedy Milan był tylko zainteresowany :wink: ] to klubowa kasa Parmy pozwoli im jakoś wystartować do nowego sezonu.

Wtedy mówiło sie o kwocie 25 baniek. I nie mówiło sie o barażach bo było jeszcze troche kolejek a Parma była w gazie. Teraz mówi sie o nawet 35 a Parma w kłopotach ale jak podpisali w styczniu to kwota sie nie zmini jak by spadli lub [oby] sie utrzymali.

Dziś jest pierwszy mecz barażony a 18 czerwca drugi i oby Pamra została w serie A ale juz po 18 możemy czekać na info od Łysego z potwierdzeniem transferu. Bo teraz cisza ale Frey zaczą "płakać i marzyć o Violi" i już dostal swoja działke od Parmy. Wiec ta cisza rossonerich i samego Gili jest w pewnym sensie wskazana wszystkim. Tylko ten jego głupi agent klepie by tylko wiecej zarobic :twisted:

POZDRO **FORZA MILAN & PARMA **

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 14 cze 2005, 20:32

Mam małe pytanko co do barażów - ostatnimi czasy nie miałem aż takich możliwości i czasu, a teraz nie mogę sprawdzić - dlaczego Viola nie gra w barażach, mimo że jest niżej Bologna ?

Awatar użytkownika
_*For_zaza_Milan*_
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _*For_zaza_Milan*_ » 14 cze 2005, 20:39

Bogi bo Viola "wygrała" ta małą tabelke. Na koniec sezonu Viola, Parma i Bologna miały taką sama liczbe pkt. Ale mała tabelka po miedzy nimi była na kożyść Violi. To jest ostatni dwumecz barażony w histori Calcio od nowego sezonu nowe przepisy i spadaja bez gry barazonej.

dino marino
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dino marino » 14 cze 2005, 20:51

Parma to świetny klub, bardzo ich lubie, chociaż zbyt głębokich tradycji nie mają... chciałbym jednak widzieć kilku zawodników ze składu mleczarzy widzieć w Interze, a ławiej byłoby pozyskać tych zawodników po spadku...
Z tego powodu nie kibicuję żadnej drużynie w barażach

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”