AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1722

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 lip 2013, 9:45

Jutro ma się spotkać Galliani z Faraonem i młody gracz ma go poprosić o zostanie w Milanie. Ciekawi mnie jak się sprawa rozwinie.

Wczoraj Galliani spotkał się z agentem Poliego. Sampa chce Salamona, ale jest zdenerwowana czekaniem i może zacząć rozmawiać z innymi klubami.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 02 lip 2013, 12:50

Mam złe przeczucia co do tego mercarto...ba - ma złe przeczucia co do tego projektu - szkielet drużyny opiera się na osi Mexes-Montolivo-Balotelli...śmiem twierdzić,że w 2002r ci gracze grzali by u nas ławę...2-óch z nich ma cos nie tak z głową,a jednemu najzwyczajniej brakuje klasy sportowej by zaistnieć na absolutnym topie...

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 02 lip 2013, 17:42

Vidić miał zdrowie ze stali do fatalnej kontuzji.Po powrocie zawiedli lekarze o czym mówił sam SAF którzy puścili nieprzygotowanego Vidica na rozpoczęcie sezonu.Facet wyglądał tragicznie i przegrywał fizycznie starcia z rywalami których przed kontuzją wygrywał z wielką łatwością. Jednak po powrocie grał już świetnie, fizycznie wrócił do pełni sprawności i nie było problemów ze zdrowiem.Wątpie jednak by dał sobie rade w Seria A ze względu na sędziowanie.To urodzony obrońca do PL.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 lip 2013, 18:49

Na oficjalnej stronie Milanu pojawił się komunikat, że Faraon nie jest na sprzedaż i zostaje w klubie. O dziwo nie skończyło jakże znanym nam z ostanich lat "Grazie Presidente".

Chyba jest tak jak pisało się w mediach - Stephan coś przeskrobał i Galliani chciał go ukarać i pokazać mu miejsce w szeregu a Faraon jest fanem Milanu, więc zaakceptował sytuację. Teraz trzeba liczyć na to, że będzie się nadal rozwijał.

BTW - ciekawi mnie czy na dniach Galliani nie ogłosi, że pozostanie Faraona w Milanie można traktować jako transfer przychodzący :D

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 lip 2013, 21:43

@MilanEye: #Sky After the confirmation of El Shaarawy, Milan could use the 4-2-3-1 system instead of 4-3-1-2.
Świetnie by było.
"Mai avuto dubbi.. Sempre e solo forza Milan...!!!".
I Stephan po spotkaniu z Gallianim :beer:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 03 lip 2013, 9:36

@milanello Anzhi's offer for El Shaarawy was €40m. They offered the player an annual salary of €7.5m
Faraon jednak nie jest zainteresowany żadnym innym klubem.

Dzisiaj ma się odbyć spotkanie z Sampdorią w sprawie Poliego. Do Medolanu przyleciała równiez prawnik Robinho i jego odejście jest coraz bliższe. Ponoć jesteśmy zainteresowani Kjaerem. Może to byłby taki nasz Barzagli. Podobny rozwój kariery - świetne występy w Palermo, słaby turniej międzynarodowy, słaba gra w Wolfsburgu. Jednak mimo wszystko wolałbym kogoś pewnego lub młodego na fali. Jednak trudno by mi było się zdecydować między nim a Astorim, ale mimo wszystko chyba wolałbym Włocha.

Ponoć jesteśmy też zainteresowani Emergharą. Jakiś napastnik pewnie przyjdzie i lepiej aby to nie był jakiś odpadł z Juventusu. Najlepszą opcją chyba byłby Ljajic.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 03 lip 2013, 19:38

http://www.milannews.it/primo-piano/pol ... eta-116390
http://www.gianlucadimarzio.com/calciom ... -dettagli/

Dzisiaj kilka włoskich mediów inforumuje, że doszliśmy do porozumienia z Sampą w sprawie Poliego (który to już raz w ciągu ostatnich dwóch miesiący?). Co ciekawe jak i dziwne to ponoć przyjdzie na zasadzie współwłasności a w zamian na współwłasność Salamon lub dwóch graczy młodych (mam nadzieję, że nie Cristante lub Petagna). Kurde jemu za rok się kończy kontrakt i pakujemy się w taki deal? Dziwne i niezrozumiałe dla mnie, ale czekam na oficjalne info.

Jedyny plus to taki, że w tej chwili nie płacilibyśmy za niego nic, ale w przyszłości? Odkupienie drugiej jego połówki i w razie czego Salamona lub dwóch graczy może nas sporo kosztować zwłaszcza, że Poli nie ma teraz wielkiej wartości.

Niestety Porto dogadało się z Pescarą w sprawie Quintero i pozyskają go najpóżniej na początku przyszłego tygodnia.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 491

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 03 lip 2013, 21:15

mete pisze:Niestety Porto dogadało się z Pescarą w sprawie Quintero i pozyskają go najpóżniej na początku przyszłego tygodnia.
Pora obalić ten rząd. Bardzo szkoda tego gracza.

Nie podoba mi się to okno na razie, choć jeszcze nie ma co oceniać. Wiele niewiadomych - transfery się opóźniają, piłkarze którzy są niemile widziani w klubie też nie palą się do odejścia. Czekam na konkrety które powinny być w tym sezonie ze względu na eliminacje do LM szybciej niż to bywało w ostatnich. PK się skończył więc powinno się dziać więcej. Także czekam na Honde, Poliego oraz na odejście Robinho, Boatenga oraz innych kilku kłód których się będzie niezmiernie ciężko pozbyć. Mam też nadzieję, że skauci Milanu wypaczyli jakieś nowe kąski na Mundialu do lat 20.

Brak Ogbonny czy Teveza mnie nie zamartwia. Nie specjalnie oczekiwałem tych graczy, a do środka obrony są ciekawsze opcje niż murzynek z Turynu. Oczywiście nie chodzi mi o Astoriego.

Jeszcze na koniec. Warto dopisać, że Napoli się zbroi, a do Interu dołączył Thohir który w to okienko podwyższy jakoś składu Interu. Więc panie Galliani(choć nie wiem do kogo już się powinienem zwracać skoro Bunagacz ma totalnie w dupie klub) pora się ogarnąć bo nie zawsze będzie nam sprzyjało szczęście i za rok możemy nie awansować do LM.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2257
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 03 lip 2013, 21:43

Tym bardziej,ze okienko trwa 3 dni to mozna byc niezadowolony :p.

Oczywiscie na razie zanosi sie na to,ze u Nas wyglada to najslabiej,ale moze jednak cos z tego bedzie.Tj.Santos pod sciana wiec zapewne wezma Robinho a w jego miejsce przyjdzie Honda(o ile info o dogadaniu sie sa prawda),dalej przyjsc ma ten gosciu z Dorii, o ktorego targujemy sie jakby chodzilo o Messiego a gosc na razie kopal w ekipie srodka tabeli,w dodatku trzeba oddac za niego Salamona.Slabo wyglada ten deal.
Dokonczyc sprawe z Flamsem,kogos do obrony,ciekawe jak Max w tym sezonie widzi sprawe Verghary.

Niestety na zadnego cracka sie nie zanosi.

Co do Quintero to jego transfer do Porto oznacza tyle,ze za pare lat pojdzie za >40 mln €.Szkoda.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 03 lip 2013, 22:29

EnJoy's pisze:Tym bardziej,ze okienko trwa 3 dni to mozna byc niezadowolony :p.
Oficjalnie trwa 3 dni. W rzeczywistości ponad miesiąc już jest.
EnJoy's pisze: Oczywiscie na razie zanosi sie na to,ze u Nas wyglada to najslabiej,ale moze jednak cos z tego bedzie.Tj.Santos pod sciana wiec zapewne wezma Robinho a w jego miejsce przyjdzie Honda(o ile info o dogadaniu sie sa prawda),dalej przyjsc ma ten gosciu z Dorii, o ktorego targujemy sie jakby chodzilo o Messiego a gosc na razie kopal w ekipie srodka tabeli,w dodatku trzeba oddac za niego Salamona.Slabo wyglada ten deal.
I tu jest pies pogrzebany. Informacji mnóstwo o Polim, Hondzie, Quintero czy innych graczach, a oficjalnych informacji zero. Nie zdziwię się jak Honda zawędruje nagle gdzieś indziej tym bardziej, że jest to łakomy kąsek dla wielu klubów.
EnJoy's pisze:ciekawe jak Max w tym sezonie widzi sprawe Verghary
Też mnie to ciekawi. Bo jak ma zostać drugim Gabrielem to nie widzę żadnej logiki.
EnJoy's pisze:Niestety na zadnego cracka sie nie zanosi.
Nie wiem co masz na myśli mówiąc "cracka", ale takiego gracza trudno było się spodziewać. No chyba, że też wliczamy w to pojęcie piłkarzy typu Tevez czy innych niechcianych dobrych zawodników we swoich klubach.
EnJoy's pisze:Co do Quintero to jego transfer do Porto oznacza tyle,ze za pare lat pojdzie za >40 mln €.Szkoda.
Nie wiem co to za moda, że każdy młody piłkarz który zasili Porto odejdzie od nich za kilka lat za grube pieniądze. Owszem zdarza się jednak polecam przejrzeć dokładnie okna Smoków i już tak różowo nie jest jak się może wydawać. Wiele transferowych niewypałów, a niektórzy piłkarze wcale nie tacy tani jak może się wydawać - np. Hulk. Jednak w tym przypadku można się zgodzić, że Quintero wypali. Gracz pomimo młodego wieku wiele razy pokazał na co go stać i wydaje się on być naprawdę fajnym transferem Portugalczyków. Zobaczymy jak z nim będzie.

Pierwszy poważny mecz gramy z Valencią 27 lipca, tak :?:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 03 lip 2013, 23:21

Ale ludzie czego wy się spodziewacie :?: jaki crack :?: oby ten zespół został utrzymany bo odejdzie Robinho i Boateng a przyjdą jakieś no name to jeszcze zatęsknicie za nimi. Spodziewałbym się jakiegoś uzupełnienia do środka pola ( najpewniej Poli) i kogoś do środka obrony ale sądze że na następny sezon Max już ma jasność że to Zapata i Mexes będą pierwszymi wyborami w nowym sezonie.

Jak to dobrze że kibicowało się jeszcze Milanowi za tych zajebistych czasów 8)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 04 lip 2013, 5:45

Ja bym naprawdę poczekał z osądami do końca mercato. Galliani na pewno czymś zaskoczy i mam na myśli pozytywne zaskoczenie.

Na razie niech obserwuje uważnie mistrzostwa w Turcji i niech pozbędzie się szrotu, bo to jest klucz do naszego mercato oraz zarobić w miarę dobre pieniądze za Boatenga, Nocerino, Robinho i Emanuelsona.

Galliani wczoraj powiedział, że dziś może być finalne spotkanie z Sampą w sprawie Poliego. Włoch ma być dzisiaj w Mediolanie. Mamy zapłacić 1 mln + połowę Salamona za połówkę Poliego. Ciekawe jak się ma sprawa z jego kontraktem z Sampdorią, który wygasa za rok. Ma zarabiać 0,9 mln na rok.

Wczoraj spotkał się z bratem Hondy i doszło do porozumienia. Gracz miał podpisać 4 letni konkakt i zarabiać 2,5 mln na rok. CSKA została poinformowana i teraz pytanie czy przyjdzie teraz czy w styczniu.

Kolejny na tapecie mam nadzieje będzie Ljaijc. Spotkanie z Violą już było, rok do końca kontraktu, Fiorentina podobna zainteresowana Nocerino i Emanulsonem.

Jak na razie pozyskaliśmy Vergare, Saponarę i blisko jesteśmy Hondy i Poliego. Jest dobrze. Ja to widzę tak - Łysy jak najmnieszym kosztem stara się zastąpić odchodzących i robi to dobrze zastępując ich lepszymi i tańszymi graczami w utrzymaniu. Kadra będzie malała, przy okazji kilka razy zamknie okienko i później będzie jakiś większy transfer. Zarówno Milan jak i Berlusconi tego potrzebują.

Coraz więcej plotek, że w przyszłym sezonie będziemy grać 4-2-3-1 co mi się podoba.
Obrazek

Już teraz wygląda to w miarę przyzwoicie. A powinno jeszcze lepiej.

BTW - gdy dziennikarze zapytali się Łysego o Honde zaczął śmiać i śpiewać włoską piosenkę "Onda su onda" :D
Nie wiem co masz na myśli mówiąc "cracka", ale takiego gracza trudno było się spodziewać. No chyba, że też wliczamy w to pojęcie piłkarzy typu Tevez czy innych niechcianych dobrych zawodników we swoich klubach.
Nie idźmy kategoriami, że +30 mln to crack a ktoś niechciany w klubie do wzięcia za grosze to już średniak. Tevez był niechciany w klubie kosztował grosze co nie zmienia tego, że to klasa światowa i "crack", który będzie jedną z największych gwiazd ligi. Rynek jest jaki jest, ale jeżeli ktoś się mądrze po nim porusza to cracka za dobre pieniądze znajdzie. Galliani kimś takim jest. Ja na przykład bym sobie życzył, aby gracze pokroju Teveza trafiali do nas i to za takie pieniądze i nie miałbym problemu nazwać takiego gracza crackiem mimo małej ceny i sytuacji w poprzednim klubie. Zlatan też był niechciany i co? Nie crack? Nowi trenerzy dopiero zaczynają prace w nowych klubach i robią pierwsze transfery. Zaraz będą musieć sprzedawać i wtedy Łysy będzie miał niejedną okazję.

EDIT

Obrazek

To już mi się mniej podoba. Pomoc za mało dynamiczna i cała nasza gra opierałaby się środkiem pola co mogłoby przynieść marne efekty. Mam nadzieję, że mimo wszystko będziemy grać 4-2-3-1. Najlepsze ustawienie na tą pore.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 04 lip 2013, 10:37

Ustawienie 4-2-3-1 czy jak kto woli 4-3-3 zdecydowanie bardziej pasuje do naszej taktyki. Ja liczę że De jong odnajdzie się po kontuzji i będzie dalej świetnym defensorem który wraz z Monto będą dominować w środku pola. Przed nimi Honda czy Boateng bo powiem wam szczerze że o odejściu Robsona jestem niemal pewny to na Boatenga nikt się nie połasi. Monaco olało sprawę, zresztą już na jego pozycji kupili zawodnika i za bardzo nie widzę możliwości zarobienia na nim. No chyba że przyjdzie Anży bo Boa jakości to w tamtym sezonie nie pokazał. Przy pierwszym ustawieniu też mamy wiatraki typu Faraon Niang czy Saponara a od biedy nawet ten Boateng.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 04 lip 2013, 19:44

Galliani: "The meeting with El Shaarawy? I’m very happy with how it ended."
Galliani: "Milan’s response to Juventus signing Tevez? We will see what happens. It’s still too early."
Galliani: "At the moment there isn’t any news regarding Robinho."
Galliani: "Honda? He is a CSKA player now, but who can predict the future?"
Kilka newsów od Gallianiego. Honda raczej nasz pytanie kiedy. Pojawiła się nawet plotka, że CSKA odda nam go za darmo już teraz, bo następce mają a nie chcą mu płacić pensji przez pół roku :D . Z Robinho nadal targuje. Rynek brazylijski zamyka się 15, więc już nie długo tej telenoweli. Na Teveza pewnie jakoś odpowiemy.
@MilanEye: #Sportmediaset Milan's next goal is signing Jorginho from verona.
Dzisiaj DS Verony był w Mediolanie w naszej siedzibie.
Raiola: "Milan and Inter should merge in order to be able to compete with Real Madrid and the other top clubs."
Dobry żart :)
Bronzetti: "Honda wants to come to Milan now, but he's also willing to wait until January to wear the Milan shirt."
Bronzetti: "Honda's brother told me that Keisuke has a tattoo of the Milan devil on his back."
Bronzetti: "Honda's agent had a meeting with Juventus and other clubs, but Keisuke only dreamt of joining Milan."
Bronzetti: "When Honda first started playing football, he did it while wearing a Milan shirt. He was crazy about Savicevic."
Fajna sprawa, że sprowadzamy graczy dla których ta koszulka coś znaczy.

Ponoć Mourinho zablokował transfer Kaki w zimie. Dziękujemy!

Pojawiła się też plotka, że Matri już jest sprzedany do Milany. Mam nadzieję, że nie zepsują tak dobrego początku mercato.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 04 lip 2013, 22:15

Fajnie byłoby widzieć u nas Keisuke już teraz z wielu powodów. Mam nadzieję, że tak się stanie. Nawet przed transferem Teveza pisałem, że wole Japończyka aniżeli Argentyńczyka jak zostało nam jedno miejsce non-UE.

Poli podobno ma być zakontraktowany w ciągu kilku dni. Wiedziałem, że coś się ruszy po zakończeniu PK.

Cieszy Mnie sprawa z Flaminim, oczywiście po części. Chciał kontrakt na 3 lata - Milan się nie zgodził i oferował jedynie 2 letnią umowę. Prawidłowo. Jakby to samo robili jakieś 6 lat temu to dzisiaj pewnie bylibyśmy w lepszej sytuacji finansowej. Z drugiej strony Flams jest graczem 2 krotnie lepszym od Muntariego który nie wiedzieć czemu ma miejsce w składzie. Jednak Francuz też mnie osobiście nie przekonywał. Jak przychodził do nas z Arsenalu to spodziewałem się więcej po tym graczu, a jego dobra, ambitna gra z końcówki sezonu była walką o nowy kontrakt niż umiejętnościami które mógłby dawać nam przez kolejne sezony. Analogiczna sytuacja była z Seedorfem z końcówki sezonu 10/11 gdzie walczył o pozostanie i je wywalczył, a następnym sezonie okazało się, że jest to gracz który Milanowi wiele już nie pomógłby.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”