Telefony komorkowe (zbiorczy) - Strona 5

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Reputacja: 0
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 15 cze 2005, 8:22

Już wiem co się dzieje z moją baterią dzieje :D . Trzeba pójsc do salonu operatora(Plus, Era, Idea)i wymienić wadliwy soft 3.6 na o wiele, wiele lepszy-4.4. To nic nie kosztuje a bateria będzie trzymać normalnie użytkowana 7-8dni

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 lip 2005, 14:52

Mam prośbę która nie powinna chyba stanowić zbyt wielkiego problemu jeśli komukolwiek zechce się pomoć :wink: Poszukuję stron z dzwonkami True Tone (koniecznie true tone) do telefonów. Sęk w tym aby nie były to dzwonki za 10 zł :wink: Wiem, że bywają za 3 zł a nawet za darmo i właśnie takich stron szukam. Może ktoś zna :?: 8)

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 06 lip 2005, 16:16

Mam taki problem:
Kupiłem jakiś czas temu kabel USB do mojego telefonu (Sagem MyX5-2) i na samym początku działał bez problemów zaraz po zainstalowaniu programu MPAS (My Pictures And Sounds). Teraz - po formacie zainstalowałem wszystko dokładnie tak samo i nie może mi wykryć telefonu. W Wellphone mam komunikat:

Kod: Zaznacz cały

Nie znaleziono urządzenia GSM
A w MPAS:

Kod: Zaznacz cały

Wykryro niekompatybilny kabel w porcie COM3
Ktoś wie może jak temu zaradzić ?

Awatar użytkownika
Pawel
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel » 10 lip 2005, 17:10

Mam taki problem:
Dzisiaj po burzy na mojej komórze zamiast napisu Idea pojawił się napis "Brak sieci"-zapytałem sie kolegi co to - on powiedział że pewnie nadajnik rozwaliło... i nic w tym dziwnego, pewnie zdarza się to czasem-ale jakis czas temu pojawił się zasięg lecz gdy wykonuję połączenie to zamiast mnie połączyć wyskakuję: "Połączenie nie udane" po tym na kilka minut trace zasięg i znów pojawia się napis "Brak sieci" :? następnie znów jest kilka kresek i tak można w kółko robić i to samo cały czas...
Od razu mówię że to nie jest zwyczajna utrata zasięgu bo wtedy zawsze pisze zamiast Idea - "Tylko alarmowe"...

:evil:

Awatar użytkownika
internista1908
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: internista1908 » 10 lip 2005, 17:47

A w czasie tej burzy nie walnał gdzie piorun w twojej okolicy :?: :?: Prawdopodobnie to ci sie cos wzaliło z czesci mechanicznych pewnie jest to antena :idea: :idea:

doswiadczony
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: doswiadczony » 26 lip 2005, 13:52

MAM NOKIE 6100 8)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 02 sie 2005, 15:52

Nosze się z zamiarem kupna telefonu SE k500i lub SE k508i... w związku z tym mam pytanie, a w zasadzie dwa :p

Czy moze ktoś z użytkowników posiada jeden z tych telefonów i mógłby go w skrócie opisać?? Mam na myśli najważniejsze wady i zalety, jak się sprawuje, czy jest warty uwagi i swojej ceny itp. A może polecacie jakieś inne telefony, które kosztują w granicach 500zł ??

Czy uważacie, że zakup telefonu na allegro to zbyt duże ryzyko?? Jakby nie patrzeć, to droga zabawka...

Byłbym bardzo wdzięczny za podzielenie się swoją opinią :)

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 02 sie 2005, 18:08

Odpusc sobie te SE, one maja okropny wyglad. Polecam ci z calego serca ( :D ) Motorle e398, sam mam taka i jestem bardzo, a to bardzo zadowolony z niej.

Zalety:

MP3 !

64 mb miejsca na wymiennej karcie, 6 mega ma wbudowane telefon,

Duzy wyswietlacz,

Dobry aparat (o wiele lepszy niz w siemens'ach) z lampa blyskowa,

2 wbudowane glosniczki,

Bogate wyposazenie (za tak powiem :D ) min: sluchawki, kabel do kompa,

Fajne opcje,

duzo programow, tapet, gier w necie,

bateria dlugo trzyma.
Ostatnio zmieniony 02 sie 2005, 18:36 przez Lakier, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8205
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 sie 2005, 18:16

hmm, ja polecam samsunga x450 :) jest dobry :) jedyna wada - bateria, ktora przy uzytkowaniu gierek czy zabawie dzwonkami wysiada :D

pozdro

Awatar użytkownika
beku
Żenujący nabijacz :/
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: beku » 02 sie 2005, 20:48

A ja mam standardową 3410 :lol:

Zmieniłem jej podświetlenie , zrobiłem imitacje kolorowego wyświetlacza , wgrałem soft i zmieniłem obudowa :) jestem z niej dumny :) PS. sam to zrobiłem :p

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 02 sie 2005, 21:53

Mój tata ma K508i więc znam go w całosci, często tym telefonem się bawię. Można robić bardzo długie wideo-ok. 12 min. ale to zajmuje polowę pamięci, można wysylać na inne komorki filmiki( :!: :!: :!: )można w zdjęciach dodawać bardzo smieszne ramki( :lol: ), bardzo duzy wyświetlcz, dyktafon, mp3 i wiele wiele bardzo przydatnych funkcji. Jedynym mankamentem są małe klawisze.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 03 sie 2005, 1:15

Opcje, możliwości wymienionych przeze mnie SE znam juz na pamięć ;) Chciałbym wiedzieć jak się sprawują w praktyce :) głównie czy joistick chodzi bez problemu (bo w SE czesto się psuje)?? Czy oprogramowanie się nie wiesza?? :roll:

Hehe Lakier w sumie wygląd to nie wszystko ;) a poza tym mnie się podobają (motorolka też ładna) ;p k508i ma tez lepiej rozmieszczone klawisze niz k500i. Moj tata ma SE t610 i chwali sobie. Miałeś okazje wypróbować osobiście SE i porównać go z Motorolą e398?? Bo na papierze e398 wydaje sie lepsza ale nie wiem jak w praktyce :) Owszem, jest to bardzo ciekawy telefon, godny mojej uwagi ale też troche droższy ;| i nie wiem czy mnie na niego stać :roll: Słyszałem, czytałem natomiast niemiłe opinie ogólnie na temat Motoroli. Wujaszek mial z klapka i padla po kilku miesiącach (ale starszy model i jak większość chyba telefonów z klapką) :twisted: w Twojej Komórce również często odradzają Motorole... Oczywiście na to nie ma reguły ;) Ostatnio troche się zainteresowałem głównie dlatego, że właśnie sam poszukuje telefonu i napaliłem się na te SE... nic nie poradze :p Ale thx, że mi podsunąłeś tą Motorolke... Poczytam o niej i jeśli znajde w dobrej cenie, to na pewno pomyśle, bo fajny telefonik :D :D

Dzięki za pomoc Panowie :) pozdro!!

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 03 sie 2005, 11:01

Oprogramowanie sie oczywiscie nie wiesza, joyem bardzo dobrze i lekko się przesuwa, menu jest proste, raczej wiesz gdzie co masz. Na allegro chodzą od 450 do 600 zł.

Awatar użytkownika
Michal_United
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michal_United » 03 sie 2005, 11:26

Lakier a ile kosztuje ta twoja Motorola :?: Pytam o nówke, nie o ceny na Allegro :wink:

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 03 sie 2005, 12:07

Nawet nie wiem, sprawdz na era.pl, choc gdybym teraz kupowal to z allegro. Ja swoja kupile pare miesiecy temu za 300 zl na abonament, teraz jest ponoc za 1 zl.

Maestro moj kumpel ma SE i porownywalem je, powiem ci tak jesli ci sie podoba i nie zalezy ci na dobrym odtwarzczu mp3, to kupuj SE, bo jest tanszy. Co do Motoroli to moja ani razu sie nie zawiesila,ani nic zlego sie z nia nie dzialo. Ogolnie to jestem cholernie z niej zadowolony i tak samo dobrze wygladaja jej parametry na papierze jak i w codziennym sprawowaniu :wink:

Aha i SE chyba nie ma w zestawie kabla do kompa :> o sluchawkach juz nie wspominajac.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”