Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1596

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
31%
Oddanie Sneijdera
1
8%
Zatrudnienie Beniteza
0
Brak głosów
Zwolnienie Xabiego
6
46%
Zatrudnienie Mourinho
2
15%
Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 912

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 11 lip 2013, 18:47

Jak Zlatan przyjdzie do Realu i jeszcze ściągną Bale'a, to ta ofensywa rozniesie każdą obronę, absolutnie każdą.

Ibra/Benzema na szpicy, za nim po lewej Ronaldo/Kaka, na środku Ozil/Isco, na prawej stronie Bale/Di Maria.
Dwóch pivotów: Xabi Alonso/Modric i Khedira/Illaramendi

Obronę Carlo jakoś poskłada i naprawdę Real staje się jednym z głównych faworytów do LM.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2400
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 lip 2013, 20:49

Bale raczej nie przyjdzie, przynajmniej nie w tym okienku. Spurs nie chcą go oddać bez względu na wysokość oferty i nic się z tym nie zrobi. W Zlatana wątpiłem i nadal wątpię. 32 letni napastnik za grubą kasę. Nic z tego. Narazie nic nie wskazuje na to, by ktoś złożył odpowiednią ofertę za Higuaina, więc tematu napastnika nie ma i może nie być. Transfer Illarramendiego też się komplikuje bo przy całej sportowej klasie tego chłopaka, Sociedad trochę przegina z żądaniami, ale nikogo lepszego na tej pozycji na rynku nie ma i liczę, że kluby się dogadają. Jeszcze ta wspaniała informacji o najprawdopodobniejszym zostaniu pastora... Ja już nie wierzę w jego powrót do formy. Carlo jest wielkim optymistą.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 11 lip 2013, 20:56

Za gruba kase? Ibra rok temu odszedl z Milanu za 20mln, do tego teraz bedzie spokojnie do wyjecia jesli przyjdzie Cavani, bo obaj grac nie beda - imo w 15mln transfer sie zamknie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 lip 2013, 21:02

A ja uważam, że PSG chce mieć więcej niż jednego dobrego napastnika i jak najbardziej mogą grać razem. Raiola też dopiero powiedział, że Zlatan na pewno zostaje bez żadnego asekuranckiego i wymijającego pierdolenia.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 12 lip 2013, 13:18

38 mln za Illarmendiego :roll:

Przyznam się szczerze, że przed informacjami, że Real się gościem interesuje nigdy o człowieku nie słyszałem. Wszyscy wiemy, jak kończy się kupowanie młodych grajków przez Real i rzucanie ich na głęboką wodę w ostatnich latach - Sahin, Canales... W pomocy 3 zawodników na jedną pozycję, a w ataku dalej nikogo nie ma obok Benza.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1290

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 12 lip 2013, 13:30

40 baniek za takiego no name to jakiś żart :?: Z Realem to jednak zawsze zrobić można złoty interes.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 12 lip 2013, 13:34

Illarramendi, Xabi, Isco, Ozil, Modric, Khedira. Real sobie zbudował środek pomocy na lata, który może pozwolić im wrócić na sam szczyt. W tej chwili mają IMO zdecydowanie jedną z najmocniejszych drugich linii na świecie. Świetnie to wygląda na papierze. Dwa kapitalne transfery do środka, kwota za Asiera poraża i jest na ten moment zdecydowanym przegięciem ale moim zdaniem w niedługim czasie jeszcze będziecie wdzięczni Perezowi, że nie żałował na niego kasy bo jak chłopak nagle się nie zatrzyma w rozwoju i zdrowie dopisze to będzie rządził i dzielił w drugiej linii Realu.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 12 lip 2013, 13:39

Wygląda na to, że chłopak jest no namem dla większości, dla mnie też był tzn nie widziałem go praktycznie w grze.

Oczywiście Real został mocno wydojony przez RSSS, ale po prostu musiał wpłącić klauzule, chcieliśmy pomocnika, nie było być może lepszych opcji, więc poszła taka kasa.

Nie wiem, co to znaczy że wszyscy wiemy jak kończy się kupowanie młodych zawodników w Realu, bo przykłądy są różne, z ostatnich lat z dużą przewagą pozytywnych, Poza tym myślę, że przy Alosno, Modricu, Khedirze chłopak będzie mógł spokojnie wejść do zespołu.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 12 lip 2013, 13:41

Takie są minusy właśnie kierowanie takim klubem jak Real. Zawsze można zawołać kilka milionów więcej, niż od takiej przykładowo Valencii. Prezes Sociedad najwyrażniej zwietrzył okazję i skumał, że Realowi bardzo zależy i nie chciał negocjować. Widocznie Ancelottiemu musi pasować do koncepcji, skoro Perez zgodził się na takie warunki. Cena jak za Modrica. No cóż. Sezon pokaże, czy było warto.
Martwi brak jakichkolwiek ruchów w sprawie Suareza. Do tego Higuain skłania się przy pozotaniu. Z całym szacunkiem, ale z parą Benzema - Higuain to La Decimy nie wygramy. Gdyby tak wyglądał nasz atak, to pewnie Carlo skończyłby idiotyczny wynalazek Mourniho w postaci rotacji napastników. Także bramke, obronę (o ile nie odejdzie Coentrao) i pomoc (Kaka RAUS!) mamy już załatwioną. Pozostała tylko formacja, przez którą tak słabo wyglądał poprzedni sezon.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1370
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 12 lip 2013, 13:58

Ja tam nie chcę nic mówić,bo Milan może pomarzyć o wydaniu takiej kasy na jednego zawodnika,ale...taką kasę to wart jest Mata,Silva czy od biedy Carzola (pokazali coś w silniejszych ligach)...rozumiem podobną sumę za Isco (pokazał się w LM),ale taki - w sumie - no name?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 lip 2013, 14:01

Zdaje się, że kosztowal wiecej niż taki Goetze (tak, wiem ze inna pozycja), ale sam status piłkarza i okoliczności, jest więc male zaskoczenie.

Dziś widziałem plote, że United mogą powalczyć o Modrica, jeśli Thiago do Bayernu pójdzie... mówi się o odejściu Chorwata?

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 12 lip 2013, 14:06

fieldy pisze:Dziś widziałem plote, że United mogą powalczyć o Modrica, jeśli Thiago do Bayernu pójdzie... mówi się o odejściu Chorwata?
Modric to w tej chwili "intransferible" a przy obecnej kontuzji Alonso i w pełni przepracowanym okresie przygotowawczym, ma pewne miejsce na środku pomocy.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 12 lip 2013, 14:08

Ilarra jest swietny, ale 38 baniek ? W dupach sie dzialaczom Realu poprzewracalo i tyle. Idac tym tropem Atletico za Koke powinno krzyczec co najmniej 50... Niezdrowa sytuacja, chora sytuacja, witamy w Hiszpanii.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 164

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 12 lip 2013, 14:15

fieldy pisze:Zdaje się, że kosztowal wiecej niż taki Goetze (tak, wiem ze inna pozycja), ale sam status piłkarza i okoliczności, jest więc male zaskoczenie.

Dziś widziałem plote, że United mogą powalczyć o Modrica, jeśli Thiago do Bayernu pójdzie... mówi się o odejściu Chorwata?
No ale to przecież normalne przy hiszpańskich klauzulach...Za Martineza też nie powinniśmy przecież płacić 40 baniek - idąc tym tropem, cena za Thiago faktycznie jest niemal z dyskontu :P

Co do rzeczonych plot, to dodam taką, że Real oferuje 10 baniek i Khedirę w zamian za Kroosa :lol:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 lip 2013, 14:27

Dla więjszości gracz anonimowy. Dla mnie nie i jestem bardzo zadowolony, że przychodzi. Defensywnych pomocników o podobnym profilu na rynku nie ma i na pewno stąd ta determinacja oraz oczywiście wygórowana cena. Na ten moment chyba koniec kupowania. O ile ktoś istotny nie odejdzie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”