Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 12 lip 2013, 15:20
Berele Lewartow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Falbor » 12 lip 2013, 15:27
Falbor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 12 lip 2013, 16:02
ozob
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 lip 2013, 17:40
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 12 lip 2013, 18:53
ozob
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Falbor » 12 lip 2013, 19:49
Problem włoskiej piłki nie rozwiąże się przez zmiany przeprowadzane tylko w zakresie kilku największych klubów. Niemcy podeszli do problemu kompleksowo, trzymając się każdy z każdym za rękę, tego samego wymaga poprawa we włoskiej piłce.Ozdobny pisze:Na moje oko sytuacja w Serie A jest duzo lepsza niz 3 lata temu. Jest wiecej ciekawych pilkarzy i co wazne mlodych, a same kluby stac na wiecej. Wystarczy wspomniec o Juve, Napoli, Viola, Roma czy Lazio
Falbor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 12 lip 2013, 22:40
ozob

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 12 lip 2013, 23:15
MazurXIII
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 lip 2013, 23:34
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 13 lip 2013, 0:12
A kiedy mieliśmyMazurXIII pisze:Na pozycję,na którą ABSOLUTNIE nie mamy graczy (trequartista).
Nie przesadzajmy. Zarówno odejście Monto jak i ESa było bardzo dalekie od realizacji. Teveza w ogóle nie żałuje. Nie przekonywują mnie transfery krótko dystansowe.MazurXIII pisze:Montolivo...Sevilla!
Mam wrażenie, że nie ogarniasz najnowszych wiadomości ze świata piłki. Mianowicie nowym inwestorem klubu Inter został niejaki Indonezyjczyk - Thohir który może szybko(nie tak szybko jak City, PSG czy Monaco) zbudować mocny Inter który prześcignie nas migiem.MazurXIII pisze:Nam realnie zaczyna grozić los Interu
Slim91
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 13 lip 2013, 7:56
Nieprawda. Wtedy wygrał zespół plus trener. Nasza cała pomoc wtedy była kapitalana. O ile Kaka robił różnice (tak jak Ronaldo rok póżniej czy Messi dwa lata póżniej) to cichymi bohaterami tego rajdu w LM byli Seedorf i Gattuso w pomocy oraz Nesta i Kaladze w defensywie.LM(gdzie de facto zdobył ją Kaka - nie pamiętam innej LM gdzie taką różnicę zrobił 1 piłkarz)
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 lip 2013, 9:16
Tak jest! Brakowało mi takiego wpisu z waszej strony. Co chwilę czytam grzeczne posty, chwalące transfery Poliego i Saponary, tak jakby to przychodzili nie wiadomo jacy zawodnicy. Nie, nie krytykuje tych ruchów, mają one głęboki sens, ale Milan powinien mieć większe ambicje i takie ruchy powinny być jedynie tłem dla prawdziwych inwestycji. Tymczasem przychodzą głównie kolejne łepki, którzy nie mieliby szans na angaż w takim klubie jak Milan. Wszyscy tu są zadowoleni bo przecież za grosze przyszedł niezły/lepszy od poprzedniego/po prostu nowy zawodnik, a dwa lata później się okazuje, że w kadrze znów jest pełno nikomu niepotrzebnego szrotu. Zacchardo, Didac Vila, Bonera, Antonini, Muntari, Nocerino, Traore czy Urby sami się w Milanie nie znaleźli. Nie wiem jak was, ale mnie gdy JUVE był w dupie badziej irytowało to, że barwy JUVE zaczęli reprezentować przypadkowi zawodnicy, niż to, że klubu nie jest w stanie sprowadzić lepszych. Dalej mnie w żołądku ściska jak widzę ich kopiących w jakiejś Parmie czy Bolognii. Milan nie jest w tak ciężkiej sytuacji jak JUVE te 3 lata temu, ale dużo lepiej też nie jest. Nawet graczy odpowiednich do pełnienia roli kapitana zaczyna brakować. Bo albo są za słabi, albo za młodzi, albo za głupi. To nie powinno tak być. Milan, Inter i JUVE zawsze napędzały się wzajemnie, teraz JUVE motywuje tylko ambicja Conte i chęć zrobienia czegoś w CL. Bo by wygrać ligę to i po sprzedaży Vidala by nie było problemów. Nie zdziwię się jeśli za 12 miesięcy nie będzie mediolańskiego zespołu w CL, a to już by było wydarzenie historyczne. Dobrze pokazujące co się dzieje z dwoma włoskimi potęgami.Pełna zgoda z MazuremXIII.
Dziwi mnie taki resentyment. Rozkupienie upadającego giganta to nie jest jedyna metoda na zbudowanie potęgi.Nie ma co się dziwić, że z roku na rok jest coraz gorzej. Przecież jakbyśmy okno w 2006 roku wykorzystali tak jak się należy, a była ku temu niesłychana okazja to dzisiaj mielibyśmy na lajcie 23 mistrzostwa
(L)oczkerson

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 13 lip 2013, 9:31
Rezus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 13 lip 2013, 10:56
Sam o tym myslalem przez chwile jeszcze wczoraj wieczorem jak siedzialem na necie. Viola w zeszlym sezonie przegrala LM o wlos, a w nadchodzacym sezonie beda jeszcze mocniejsi i w dodatku maja bardzo zdolnego trenera. Napoli po zyskaniu 60 mln za Cavaniego moze te pieniadze spozytkowac rownie dobrze jak kiedys Juve kupujac 3 grajkow z wyzszej polki, a to napewno sprawi, ze znow beda walczyc z nami o mistrza. Zespolom z Mediolanu urosla naprawde duza konkurencja, a nie mozna pominac Lazio i Romy, ktore sa w stanie urwac punkty kazdemu. Nastepny sezon bedzie pasjonujacy!(L)oczkerson pisze: Nie zdziwię się jeśli za 12 miesięcy nie będzie mediolańskiego zespołu w CL, a to już by było wydarzenie historyczne. Dobrze pokazujące co się dzieje z dwoma włoskimi potęgami.
ozob

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 13 lip 2013, 21:17
Enjo
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio