Włochy - Transfery (zbiorczy) - Strona 95

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Włochy - Transfery (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 10 lip 2013, 15:06

Ze Strootmanem troche dziwne, bo wczesniej staralo sie o niego Napoli (opcja rezerowa byl Gonalons), ale zawodnik nie zgodzil sie na transfer, bo podobno priorytetem dla niego byla Anglia. No a teraz idzie do Romy.

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 10 lip 2013, 16:18

Tin Jedvaj natomiast przebywa na testach medycznych w Romie. Zarówno on jak i inny duży talent Alen Halilović z Zagrzebia mieli być już podpisani w Spursach, ale to jednak nie wypali. Tin ma kosztować "Giallorossi" 5 mln euro + 20% kwoty trafi do Zagrzebia przy kolejnym transferze Jedvaja.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 11 lip 2013, 12:34

Gdyby doszło do transferu Chorwata to Roma z najgorszej defensywy zmieniłaby się w najbardziej obiecującą. Dwie takie perełki jak Marquinhos i Jedvaj na środku obrony wzbudzałyby we mnie dużą zazdrość z perspektywy kibica Interu. Obrona ustawiona na 15 lat jak nie więcej 8)

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 11 lip 2013, 12:40

Dynamo Zagrzeb już potwierdziło transfer. Roma czeka tylko na potwierdzenie ze strony FIFA ze względu na młody wiek gracza.
Ostatnio zmieniony 11 lip 2013, 12:41 przez SobolPL, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 11 lip 2013, 12:40

Niewykluczone, że transfery Benatii i Jedvaja będą oznaczały odejście Marquinhosa.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 11 lip 2013, 12:44

Biały pisze:Niewykluczone, że transfery Benatii i Jedvaja będą oznaczały odejście Marquinhosa.
oby nie. Czytałem kilka wiadomości łączących Brazylijczyka z Barceloną. Mówi się o kwocie 30 mln euro, co według mnie jest kwotą zaporową za młodego defensora po jednym udanym sezonie i może odstraszy zainteresowanych.
Mam nadzieję, że młody zostanie w Serie A.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 11 lip 2013, 13:50

ja dzisiaj czytałem (nie pamietam juz gdzie), że psg chce marquinhosa

Awatar użytkownika
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 11 lip 2013, 14:18

Diamen23 pisze:oby nie. Czytałem kilka wiadomości łączących Brazylijczyka z Barceloną. Mówi się o kwocie 30 mln euro, co według mnie jest kwotą zaporową za młodego defensora po jednym udanym sezonie i może odstraszy zainteresowanych.
A ja jestem z tych co Marcosa za 30mln. opchnął bym z usmiechem na ustach. Dla mnie brazylijczyk to jeszcze jest taki nołnejm który zagral kilkanascie meczy dobrze, a że jest 20 letnim brazylijczykiem to od razu łata złotego chłopca. Równie dobrze może grać na takim poziomie jak grał i dorównać poziomem do Silvy za czasów Milanu, a równie dobrze może w następnym sezonie popełnić dwa-trzy fatalne błędy i od razu straci na wartosci i od razu zmaleje szał na jego punkcie. Przypominam, że to pierwszy sezon Marquinhosa w Europie i jesli jest okazja sprzedac go za tak astronomiczną sumę ( w co jednak nie wierze ) to bym się nie zastanawiał.
Dla mnie 30mln. to mega pieniądze jak na Rome. Za to może kupić Benatie i Strootmana którzy są jakoś już sprawdzeni , a nie po jednosezonowym przebłysku.
Wielu fanów Romy pewnie się ze mną nie zgodzi, ale tak Marcos jak i Lamela są dla mnie tylko najemnikami i grę w Romie ( jesli ta bedzie dalej się tak prezentować tzn. w lidze okolice 5 miejsca, brak pucharów itp. ) potraktuja jako odskocznię, a przy dobrej ofercie z Barcelony, Realu itd. nie będą się nawet zastanawiać, narobia syfu jak Cassano czy Mancini, nie będą chcięli przedłuzyc kontraktu itp. itd. Od kilkunastu lat sympatyzuje z tym klubem i juz sporo wiem na ten temat.

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 151

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 11 lip 2013, 14:34

Nie wiem czy ktoś pamięta , ale Barca chciała Lamelę jak miał 12 lat i grał w River Plate , ale się nie zgodził :)

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 11 lip 2013, 14:37

Diamen23 pisze:
Biały pisze:Niewykluczone, że transfery Benatii i Jedvaja będą oznaczały odejście Marquinhosa.
oby nie. Czytałem kilka wiadomości łączących Brazylijczyka z Barceloną. Mówi się o kwocie 30 mln euro, co według mnie jest kwotą zaporową za młodego defensora po jednym udanym sezonie i może odstraszy zainteresowanych.
Mam nadzieję, że młody zostanie w Serie A.
Dla Barcy to nie problem w wywaleniu takiej kupy hajsu na niewiadomą jaką jest Marquinhos. My oszczędzamy tylko na dobrych graczach i oferujemy śmieszne kwoty na nich.

Awatar użytkownika
raf2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: raf2 » 12 lip 2013, 20:07

Cabral za 5 mln w Napoli, ciekawy transfer, zobaczymy czy powalczy o numer 1

makanaki
Junior
Junior
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: makanaki » 12 lip 2013, 20:26

Witam wszystkich. Więcej na mój temat na stronie www/blogu Okno Transferowe ( https://www.facebook.com/OknoTransferowe ). Ostatnio transferowo w Serie A dzieje się bardzo wiele, więc chętnie śledzę poczynania Juve, Napoli, Milanu i Interu. ;)

Trochę newsów ode mnie:
- Niemiecki napastnik Mario Gomez przenosi się do Fiorentiny. W Serie A będzie następcą gwiazdy Fiołków Joveticia, który najprawdopodobniej odejdzie do Napoli lub innego bogatszego klubu. Gomez w ostatnim sezonie stracił miejsce w wyjściowej jedenastce na rzecz Mandżukicia, mimo że wcześniej znakomicie radził sobie na pozycji ostatniego napastnika. Fiorentina za 28-letniego zawodnika zapłaci 16 mln € + 4 mln € zmiennych zależnych od ilości występów oraz trofeów. Gomez w Bundeslidze (w barwach VfB Stuttgart i Bayernu) zaliczył 236 spotkań i 138 bramek. Jest także reprezentantem Niemiec (58 meczów, 25 goli).
- Keisuke Honda pozostanie do końca kontraktu w CSKA Moskwa i do AC Milan przeniesie się za darmo dopiero w styczniu.
- Nowym prawym obrońcą Genoi będzie Sime Vrsaljko, 21-letni Chorwat z Dinama Zagrzeb. Zaskakujący jest to transfer, bo zawodnikiem interesowały się bardziej uznane marki niż FC Genoa.
- Brazylijski bramkarz Rafael zasila szeregi Napoli. Wcześniej 23-latek rozgrywał kolejne sezony w barwach Santosu. Ma na swoim koncie także występy reprezentacyjne. Napoli pozyskało bramkarza, który ma potencjał na osiągnięcie światowego poziomu. Rywalizacja w Serie A nabiera rumieńców!
- Nowym obrońcą mistrza Włoch będzie gwiazda Toringo Angelo Ogbonna. Reprezentant Włoch ma 25 lat i kosztował Juventus 12 mln € + 3 mln € zmiennych. W linii obrony Starej Damy Ogbonna będzie konkurował z wysoko notowanymi graczami jak Chiellini, Bonucci, Berzagli oraz Caceres.
- Jose Maria Callejon za 10 mln € trafi z Realu Madryt do Napoli. Wychowanek Realu wrócił do klubu po pobycie w innych hiszpańskich zespołach, ale nie przebił się ostatecznie do pierwszego składu. Teraz do klubu dołącza Jese z rezerw i zwyczajnie dla Callejona nie będzie już miejsca. Z kolei Napoli wzmacnia się regularnie, od kiedy Rafa Benitez zajął stanowisko trenera.
- Polski skrzydłowy Paweł Wszołek przechodzi z Polonii Warszawa do Sampdorii Genoa. Wszołek jest jednym z najbardziej utalentowanych zawodników Ekstraklasy, a włoski klub nie musiał płacić za niego ani grosza.
- Bartosz Salamon nie miał okazji zadebiutować w barwach AC Milan. Na zasadzie współwłasności przenosi się do Sampdorii Genua, gdzie będzie budował swoją markę w Serie A.
- Lazio Rzym kupiło utalentowanego Brazylijczyka z FC Santos. Felipe Anderson to 20-letni ofensywny pomocnik. Lazio zapłaciło za niego 8 mln € i zagwarantowało brazylijskiemu klubowi połowę przychodu z kolejnego transferu.
- Ceniony pomocnik Sampdorii Andrea Poli przeniósł się już do AC Milan. Transfer utalentowanego 23-latka kosztował tylko 3 mln €.
- Atalanta kupiła młodego prawego obrońcę Dinama Bukareszt Constantina Nicę. Rumun ma 20 lat.
- Sampdoria Genua poinformowała o pozyskaniu na zasadzie współwłasności napastnika Juventusu Manolo Gabbiadiniego.
- Francesco Acerbi, włoski obrońca Genoi, przenosi się do beniaminka Sassuolo.
- Diego Novaretti, 28-letni obrońca Deportivo Toluca przechodzi do Lazio Rzym.
- Obrońca Fiorentiny Felipe odchodzi do Parmy.
- Bramkarz River Plate Juan Pablo Carrizo dołączył do Interu Mediolan.
- Dwóch utalentowanych zawodników Interu Mediolan przenosi się na wypożyczenie do Livorno. Ogrywać się w słabszym klubie będą 19-letni Marco Benassi i 21-letni Francesco Bardi. Obaj zawodnicy są młodzieżowymi reprezentantami Włoch.
- Pomocnik Romy Matteo Brighi odszedł do Torino.
- Tin Jedvaj, 17-letni talent z Dinama Zagrzeb miał trafić najpierw do Tottenhamu, jednak ostatecznie przejdzie do włoskiej Romy. Nie wiadomo co dalej z Alenem Haliloviciem, który w pakiecie miał trafić na White Hart Lane za 20 mln €. Wiemy póki co, że na pewno nie będzie to zespół Spurs.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 12 lip 2013, 22:56

Kolejny Chorwacki talent w Serie A! Genoa kupiła Vrsalijko.

makanaki
Junior
Junior
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: makanaki » 13 lip 2013, 21:44

(L)oczkerson pisze:Kolejny Chorwacki talent w Serie A! Genoa kupiła Vrsalijko.
I oddała 50% praw za Ciro Immobile dla Torino, w którym spędzi on kolejny sezon. Niezrozumiałe.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 14 lip 2013, 12:00

Immobile w zasadzie zawiódł w Genoi. W dodatku Ciro jest podobnym graczem do Borriello, więc razem grać nie mogą, a Marco rozegrał całkiem dobry sezon.

Wielkie manewry w Romie. Po sprowadzeniu do środka obrony za 5 mln € tego 17 letniego Chorwata Jedvaja (ponoć wieki talent) teraz kupują uznanego Mehdiego Benatię. Koszt to 10 mln € i połówki Verre oraz Nico Lopeza. Razem 13 mln € . Tak więc Rzymianie są w zasadzie gotowi do sprzedania Marquinhosa, za którego od PSG mają dostać 35 mln €. Wielki talent, ale odrzucenie takiej kasy to by była głupotą. Na prawą stronę natomiast Roma chce wypożyczyć Maicona, który jest kompletnie niepotrzebny w City. Ponoć wysoki kontrakt nie powinien być problemem, bo część gaży dalej będą pokrywać szejkowie, a piłkarz też jest skłonny na ustępstwa. No i jeszcze na bramkę gdzie Roma miała duże problemy ma przyjść Morgan De Sanctis (Napoli po transferze Rafaela Cabrala już praktycznie dogadało wypożyczenie Julio Cesara). Owszem Morgan popełniał w zeszłym sezonie spore błędy, ale to i tak krok na przód dla Romy. No i transfer Strootmana już praktycznie dopięty. Cholernie się, cieszę, że Roma sprowadza tak utalentowanego i już świetnego gracza. Do ataku natomiast może pojawić się Gervinho. Jeździec bez głowy z niego, ale trener Garcia zna go dobrze z Lille gdzie przecież Iworyjczyk grał bardzo dobrze. No i może odejść Osvaldo. Ponoć Zenit jest zainteresowany. Jeśli i jego Roma sprzeda to będą mieli ponad 50 mln € do zainwestowania ze sprzedanych graczy, a przecież właściciela też mają całkiem prężnego. To znaczy, że Strootman, Benatia, Maicon, De Sanctis czy Gervinho to nie musi być wcale koniec.
A no i fajnie, że Nico Lopez powędruje do Udine. W młodzieżówce Urugwaju grał wiele razy doskonale, a w Romie szans mu nie dawali. W Udine jego talent może wystrzelić.

No i Jovetic ponoć blisko City (JUVE już jakiś czas temu przestał się o niego starać)

Tak więc Napoli, Fiorentina i Roma sprzedają za wielkie pieniądze i kupują ciekawych graczy, Inter mozolnie stara się zbudować odpowiednią kadrę dla Mazzarriego, a Milan stoi w miejscu. Żeby się nie zdziwili za parę miesięcy, że rywale są cholernie mocni. Tak czy siak dzieje się!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”