Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 1187

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
33%
2
5
24%
3
1
5%
4
4
19%
Poniżej 4
4
19%
glowas12345
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 104

Re: Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glowas12345 » 13 lip 2013, 13:10

rekinho pisze: ciśniesz marotta po marcelo na lewą, wg transfermaket.de (wiem, [ch**] źródło) jest na 25 baniek wyceniany, a oprocz alby i alaby nie ma lepszego lewego na świecie.
Daj pojarać tego co ty.. Real nigdy nie sprzeda Marcelo, który wraca do formy po kontuzji i kiepskim tamtym sezonie. Generalnie nawet nie ma wzmianek o tym żeby mógł opuścić Madryt. Przy okazji chodzą plotki że F.Coentrao odjedzie więc zapomnij o małym Brazylijczyku z afro na głowie :)

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 13 lip 2013, 13:22

Angielskie kluby chca sprowadzic Matriego i Fabio. W przypadku tago pierwszego istnieje zainteresowanie Lazio i Milanu.

Inter podobno podniosl sie ze swoja oferta za Isle z 5,5 na 6,5. Marotta chce 7.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 13 lip 2013, 13:47

Transfer Isli raczej dojdzie do skutku co zostawi nas z Lichsteinerem, Caceresem, Pepe i ewentualnie Padoinem na jego pozycję. Klub nie odczuje braku tego zawodnika i mam nadzieję, że uzyskane za niego pieniądze zainwestujemy w lewą pomoc co pozwoli nam liczyć Asamoah również jako środkowego pomocnika i także ta pozycja nawet po odejściu Gacka będzie mocno obstawiona. Wszystkie ruchy na razie składają się w sensowną całość, ale mam nadzieję że po sprzedaży dwóch napastników powalczymy jeszcze o Joveticia.

Jak na chwilę obecną wygląda sytuacja Marrone? Zostaje czy pójdzie się ogrywać w innym klubie? Z jednej strony byłby przydatny w kolejnym sezonie na 3 frontach, ale z drugiej trochę szkoda że nie załapie tylu minut co choćby w ligowym beniaminku.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 lip 2013, 13:59

Transfer Isli raczej dojdzie do skutku co zostawi nas z Lichsteinerem, Caceresem, Pepe i ewentualnie Padoinem na jego pozycję. Klub nie odczuje braku tego zawodnika
JUVE i bez tych alternatyw nie odczułby odejścia Isli. Po prostu wkład Chilijczyka w zeszłym sezonie był blisko zerowy. Pod tym kątem te 6,5/7 mln € to cholernie dobra kasa. A jeśli mowa o alternatywach dla Lichiego to jeśli przyjdzie na lewą Zuniga to i jego trzeba dopisać. Zuniga w Sienie grał na prawej obronie, dopiero Napoli przestawiło go na lewą stronę. Trochę z musu bo na prawej Maggio, a na lewej Dossena. Tak czy siak Zuniga jest prawonożny i na prawą pomoc pasuje nie gorzej niż na lewą. Swoją drogą kogo byście woleli, Kolarova czy Zunigę? Bo ja sam nie wiem. Zuniga ma doświadczenie w 3-5-2, obstawia też prawą stronę, ale mimo wszystko trochę wyżej cenię Kolarova. U mnie 60 do 40 dla Serba.
Jak na chwilę obecną wygląda sytuacja Marrone? Zostaje czy pójdzie się ogrywać w innym klubie? Z jednej strony byłby przydatny w kolejnym sezonie na 3 frontach, ale z drugiej trochę szkoda że nie załapie tylu minut co choćby w ligowym beniaminku.
Też mnie to zastanawia. ja bym go gdzieś oddał, bo skoro jest Ogbonna to i na pozycji Bonucciego nie będzie pierwszą alternatywą. Sporo klubów było nim zainteresowanych, ale o jego odejściu na serio mówiło się tylko wtedy gdy wałkowane były wymiany za Joveticia. Teraz zdaje się, że nic media nie mówią na jego temat.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 13 lip 2013, 14:07

80-20 dla zunigi, ale moje zdanie o murzynku już znacie. kolarov jest o level wyżej od niego a w dodatku ma mózg.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 13 lip 2013, 16:43

Ja to widze tak, ze Marrone nie odejdzie. Dalej bedzie altwrnatywa dla Leo, a takze bedzie stanowic jakas opcje dla Pirlo gdyby stalo sie cos nieoczekiwanego w naszej pomocy.

Jezeli chodzi o Kolarova i Zunige to obaj podniosa poziom na lewej pomocy. Wiekszosc z Was optuje za Serbem, ale wydaje mnie sie ze to jest zwiazane ze slawa nazwiska. Kolumbijczyk jest mlodszy i bardziej zadziorny oraz waleczniejszy dlatego chcialbym w Juve akurat jego, ale De Laurentis go do nas nie pusci wiec najpewniej pozyskamy Kolarova, za ktorego mamy zlozyc oferte w przyszlym tygodniu.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 14 lip 2013, 12:06

Pogba wybrany najlepszym graczem Mistrzostw Świata do lat 20 :D Fajnie, choć w ogóle mnie to nie dziwi. Inna sprawa, że mniej mi się podoba jego gra w reprezentacji niż w JUVE. Tam robią z niego defensywnego pomocnika, a w JUVE gra bardziej ofensywnie i kombinacyjnie.

Edit: Pojawiło się nowe nazwisko do ataku: Michu ze Swansea.
Ostatnio zmieniony 14 lip 2013, 12:34 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 14 lip 2013, 12:34

W ramach ciekawostki. Kraza plotki, ze po sprzedazy naszych pilkarzy Marotta i Conte zainwestuja w kogos ekstra i nie bedzie to Jojo czy Diamanti, a pierwsze sugestie wskazuja kierunek PSG.

Byloby milo, ale uwazam, ze po zakupie lewego pomocnika zakonczymy nasze mercato.
Ostatnio zmieniony 14 lip 2013, 12:57 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.

Davson
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Davson » 14 lip 2013, 12:40

Jeszcze tylko Kolarova, ew. Zunigę (z naciskiem na Kolarova :P ) oraz pozbyć się szrotu i mercato zakończone. Gdyby się udało opchnąć wszystkich, dla których w klubie już nie ma miejsca to po bardzo dużym wzmocnieniu kadry moglibyśmy wyjść finansowo całkiem sporo na plus :)

Co do "kogoś z PSG" to może... Verratti? :D

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2464

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 14 lip 2013, 12:40

Ozdobny pisze:W ramach ciekawostki. Kraza plotki, ze po sprzedazy naszych pilkarzy Marotta i Conte zainwestuja w kogos ekstra i nie bedzie to Jojo czy Diamanti, a pierwsze sugestie wskazuja kogos z PSG.

Byloby milo, ale uwazam, ze po zakupie lewego pomocnika zakonczymy nasze mercato.
Melo,Ziegler,Motta,DC,Martinez,(Quaq/Matri/bądź obaj) do sprzedaży. z czego nie widzę kto chciałby Martineza.
Melo blisko Galaty, Ziegler też ma oferty z turcji i niemiec, Quaq dostał podobno z Norwich.
Kto z PSG mógłby być dla nas dostępny, jak nie Jojo z którego zrezygnowaliśmy i Diamanti - Bologna chce 10 mln z Sorensenem, sorry ale nie wart takiej kasy. Pastore? :D

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 14 lip 2013, 12:56

Z PSG to tylko Veratti moglby do nas zawitac, ale jestem przekonany, ze nie wylozymy na niego 25 mln. Z reszta jaki cel mialoby PSG w jego sprzedazy? Na moje oko zaden, no chyba, ze Blanc nie planuje w zespole registy. Transfer utopia jak na ten moment.

Z drugiej strony po sprzedazy Motty, Zieglera, Melo, Gacka, Isli, De Ceglie, Fabio i Matriego mozna byloby taka sume odlozyc.

Dawaj Marotta jeszcze tego lewego pomocnika i bedziemy miec najlepsze mercato od czasu Nedveda, Thurama i Buffona.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 14 lip 2013, 14:10

Simone (Pepe) to najbardziej pozytywny człowiek w Juventusie, którego uwielbiają wszyscy pracownicy klubu. Jego entuzjazm udziela się kolegom, którzy ustawili się w kolejce do pokoju razem z Pepe. "Wszyscy mnie lubią i chcieli pokój ze mną, więc mieszkam ze Storarim, a w szafie mamy Peluso" - powiedział wywołując salwę śmiechu w sali konferencyjnej.
:lol:

Awatar użytkownika
Falbor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Falbor » 14 lip 2013, 14:31

Jak z PSG to Ibre. Za rozsądną cenę bardzo chętnie przywitałbym go w Juve. Przez 2-3 lata może Nam zrobić kapitalną robotę w ataku. Ibra-Tevez, jeden z silniejszych ataków Europy.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 742

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 14 lip 2013, 18:49

Z PSG to tylko Veratti moglby do nas zawitac, ale jestem przekonany, ze nie wylozymy na niego 25 mln. Z reszta jaki cel mialoby PSG w jego sprzedazy? Na moje oko zaden, no chyba, ze Blanc nie planuje w zespole registy. Transfer utopia jak na ten moment.
Niedawno obiło mi się o uszy, że Blanc chce Cabaye i nazywa go "francuskim Xavim" a dla obu w pierwszej jedynastce miejsca by nie było. Verratti jest łączony teraz z Fiorentina i Napoli (ponoć nawet DL chciał go w dealu za Cavaniego, ale chyba się na gotówce skończy). Real odpadł, bo zakontraktowali innego gracza na tą pozycję. Zdaje się, że za niedługo Leonardo odchodzi z Paryża, bo dostał dość długiego bana, odszedł już Carlo, więc kilku graczy może również chcieć odejść. IMHO Verratti jeszcze rok góra dwa pogra w Paryżu. Gdyby nie Carlo to pewnie by teraz grał u Was, bo chyba Ancelotti był kluczem do pozyskania go (poza gotówką oczywiście).

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1378
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 14 lip 2013, 18:58

Leonardo to już podał się nawet do dymisji...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”