FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1781

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 20 lip 2013, 10:08

Tak. Media stawiają go jako jednego z głównych kandydatów, a Barca nie wyklucza, że trenerem zostanie ktoś kto już obecnie prowadzi jakiś klub. Trochę byłoby to dziwne, że zaraz po objęciu Celty przeszedłby do Barcy ale chyba nie niemożliwe. Bynajmniej mnie już nic nie zdziwi.

misio
Zbanowany
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: misio » 20 lip 2013, 10:19

pomijam juz fakt ze barcelona kolejny raz udowodnila ze to cos mniej niz klub,raczej klubik jesli chodzi o mentalnosc

ale to co wczoraj sie dzialo na tvp info(nie wiem jak inne stacje informacyjne) to jakies wielkie jaja:)

3 godziny w kolko o odwolanym meczu, prezenterzy z reka w spodniach walili konia jaka barca jest super ze przez kolejny nawrot choroby nie chcialo im sie godziny leciec samolotem,laczenie sie z kilkunastoma osobami, pytania w stylu: czy w historii pilki noznej zdarzyl sie kiedys przypadek odwolanego meczu towarzyskiego:)ze mlodzi pilkarze barcy placza i nie moga sie pozbierac:)a jak ktos mial odwage powiedziec ze nie do konca jest to w porzadku ze strony barcy to slina z pyska reporteorow i przypominanie 40 raz ze barca to barca

smieszny klub,chory kraj,glupi ludzie

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 20 lip 2013, 10:38

uspokój się i skoncz płakać, hejterze prowokacyjny.

wszyscy piszecie, że wiadomo było od dawna o jego chorobie, racja, ale przecież wszystko szło w dobrym kierunku a tu nagle bach, nawrót, który uniemozliwia mu dalsze trenowanie - to musi być gruba sprawa. ale dobrze, że znacie szczegóły kontraktu lechii z barcą i macie dostęp do dokumentacji medycznej tito, wiec doskonale wiecie, czy nie ma tam mowy o odszkodowaniu i kiedy dokladnie doszło do nawrotu i lekarze przekazali wyniki badań.
oskarżenia o tym, że barca z choroby tito zrobiła sobie wymówkę, żeby nie grać towarzyskiego z lechią są, [k****], obrzydliwe - rozumiem, ze na konferencji rosell i gracze barcy udawali (jak to zawsze na boisku robią!!!!!!!1) bo im sie nie chciało dupy do polski ruszać? dziennikarze też zostali przekupieni, żeby nie zadawać żadnych pytań i uszanować całą sytuacje?

poza tym przypominam
a ja sobie daje rękę uciąć, że gdyby sytuacja dotyczyłą fergusona to cały piłkarski światek by mówił tylko o tym przez tydzień, przez tydzień wysyłal mu sygnały wsparcia, byłoby to głownym niusem na każdym portalu (nawet pozasportowym) i o żadnym sparingu z jakimś śmiesznym polskim klubem by nikt nie wspomniał.
zamiast fergusona można podstawić kloppa albo heynckesa

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 20 lip 2013, 10:40

BaSSu pisze:Daje sobie rękę uciąć, że gdyby Barcelona miała jutro zagrać z jakimś mocnym, znanym rywalem, to by tego meczu nie odwołali. Taka jest prawda.
A ucinaj sobie co chcesz, kogo obchodzi Twoja ręka. To zabawne, że najwięcej do powiedzenia i najbardziej oburzeni są ci, którzy z Barceloną nie mają nic wspólnego, a w Gdańsku nie planowali i nie będą w najbliższym stuleciu. Szkoda, że nie napisałeś "fakt autentyczny" zamiast "prawda". Wiedziałbym, żeby brać Twoje posty za niepoważne.
BaSSu pisze: Po prostu jak dla mnie to było wykorzystanie okazji i tyle.
I teraz ja pytam jakie wykorzystanie okazji? Z tego co słyszałem w info, mówili że Barca zapłaci odszkodowanie - to naturalne, ustalają teraz termin kolejnego meczu, najpewniej w I składzie, a nie z "samym Messim".
Co z tego, że wiedzieli od dłuższego czasu o chorobie VIlanovy? Jeśli we wtorek pojawiał się na konfie i wszystko było ok, to znaczy, że nawrót nastąpił niespodziewanie. Pewnie gdyby trener zmarł, to i tak niektórzy by twierdzili, że nie ma sensu odwoływanie meczu, bo taktyka się nie zmienia. Jak to śmiesznie Ebi wczoraj mówił: "powinni się tego spodziewać...".

Serio ile jest takich ludzi co specjalnie wczoraj biegli na mecz. Ja mam kuzyna z mieściny blisko Poznania, który chciał ze znajomymi jechać i też ruszałby dopiero dzisiaj. Bilety były po dwie stówy lub (częściej) po 450-400zł od osoby. Jeśli ktoś ma kasę, by pojechać z rodziną na rezerwowy skład, to i na nocleg się znajdzie. Żadna strata. Nawet wszystkie bilety nie poszły.
Barcelona dyma Polskę, bo tak chce. Pewnie jeszcze na ten sparing zgodzili się za karę, a szkółkę w Polsce zbudowali bo Tusk im nagroził.
misio pisze: barcelona kolejny raz udowodnila ze to cos mniej niz klub
Brzmisz jakbyś pisał z Gdańska.
Professor Chaos pisze:Byle tylko nie Luis Enrique.
Właśnie coraz głośniej o nim. Niestety myślę, że to będzie właśnie on.

/edit: sorry rekinho

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 20 lip 2013, 11:59

A ja napiszę po raz kolejny swoje.

Jeśli to ma być ktoś związany z Barcą, kto teraz prowadzi jakiś klub to ja mocno wierzę w Laudrupa albo De Boera.

No chyba, że to będzie... Mourinho :D Ciekawe ile zawałów by było po ogłoszeni takiej nominacji... ja bym chyba padł :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 lip 2013, 12:03

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 248

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 20 lip 2013, 12:08

Zapomnieliście(celowo bądź nie) jeszcze o trenerze Feyernoordu - Ronald Koeman - a on mimo wszystko jest najłatwiejszy(jak to brzmi :lol: ) do wyciągnięcia :P

Gdybym miał wybierać realnie i nie realnie to gdzieś w takiej kolejności...

Heynckess
Hiddink
Laudrup
de Boer
AVB

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 248

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 20 lip 2013, 12:08

Zapomnieliście(celowo bądź nie) jeszcze o trenerze Feyernoordu - Ronald Koeman - a on mimo wszystko jest najłatwiejszy(jak to brzmi :lol: ) do wyciągnięcia :P

Gdybym miał wybierać realnie i nie realnie to gdzieś w takiej kolejności...

Heynckess
Hiddink
Laudrup
de Boer
AVB

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 20 lip 2013, 12:10

Słyszałem o Gerardo i mam nadzieję, że nie jest brany pod uwagę. Zbyt duże ryzyko.

Ale skoro ktoś pisze o Lucho a ja napisałem o Mourinho to może Rossel się zbierze, pojedzie do Niemiec i zaśpiewa:

I wszystko by się zgadzało :)

Koeman zdecydowanie NIE!!

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 20 lip 2013, 12:37

Co to za wynalazek ten Martino?

Moje knykcie juz zbielaly od zaciskania ich za kandydature Bielsy. Tylko on i ewentualnie Laudrup maja wystarczajacy autorytet i wizje ktora moga zarazic Messiego i spolke. Przy reszcie kandydatow pilkarze sami zaczna prowadzic zespol i w najlepszym wypadku bedziemy mieli powtorke z zeszlego sezonu.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 20 lip 2013, 12:54

Ja mam nadzieję, że ten Martino nie jest rozważany przede wszystkim dlatego, że byłby najtańszy i jest aktualnie bez pracy(czyli byłby najtańszy :P )
Gerardo Martino, aż dziw bierze, że ma dopiero 50 lat! Jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki odmienił Newell’s Old Boys z ligowych outsiderów w kandydatów do mistrzostwa. Jeśli przypomnimy sobie jego osiągnięcia w poprzedniej pracy z Paragwajem (drugie miejsce w eliminacjach do mundialu w RPA, ćweirćfinał na samym turnieju i to bez kapitana i lidera ekipy Cabaniasa oraz odsuniętego od ekipy asa Benfici Cardozo, wreszcie finał Copa America 2011) to mamy obraz człowieka gotowego do przejęcia niejednej ekipy na Starym Kontynencie.
Rabij o Martino

W Hiszpanii spekulują, że faworytami są Bielsa i Lucho, ale u mnie nr 1 jest Laudrup

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 146

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 20 lip 2013, 14:49

Bielsa albo Laudrup to odpowiedni kandydaci , mam nadzieję, że nie skończy się na tym nowym asystencie Tito - Rubi

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 20 lip 2013, 14:49

nie skończy sie na 100%, przeciez powiedzieli, ze trener bedzie spoza klubu

daje 80% na enrique niestety

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 20 lip 2013, 14:54

Oficjalnie wykupujemy Enrique za 3mln € :angry2:

Kolejny najemnik co będzie lizał dupę Rosellowi i gówno zrobi w tej drużynie.

W zamian jeszcze mamy oddać Rubi'ego, a Roura zostaje :roftl3:

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 20 lip 2013, 15:00

O jezu, ale lament :roll:
Lucho w Barcy B radził sobie świetnie, potem poszedł do Romy i się sparzył, gdy chciał tępo przenosić wzory z Barcy do klubu, który się do tego nie nadawał, przeszczep został odrzucony.
Enrique miał rok na przemyślenie tego sobie i poukładanie. To nie jest głupi facet. Poza tym to uparty góral z charakterem, a kibice go uwielbiają, popychadłem Sandruszka raczej nie będzie
Ja bym chciał Laudrupa, ale ten prezydent go nie zatrudni :cry:

Skąd to info o Lucho i wymianie nie Rubiego ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”