Komiksy - Strona 4

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Komiksy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 17 lip 2013, 15:54

W hotelu mam zajebisty net, wiec posciagalem kilka rzeczy:

Venom (2011) 1-25
Young X-Men (2008) 1-12
Bullseye Greatest Hits Graphic Novel 1-5
New X-Men 1-46

Dobre to, Samael ?

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 19 lip 2013, 13:24

Venom - ciągle trwa, początek mi się podobał, później był mały cross z Ghost Riderem, a dalej nie umiem Ci powiedzieć, bo ciągle tego nie nadrobiłem.

YXM - cieniutkie to.
Bullseye - nie wiem co to jest, ale ja na street levelach słabo się znam. Z Bullseye'm dobrą historią na pewno było jego spotkanie z Deadpoolem :-P
New X-Men - zacznij od volumu 1, bo to jest raczej dwójka (http://marvel.wikia.com/New_X-Men_Comic_Books), obie zdecydowanie godne polecenia. 2-kę kończy Messiah Complex.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 19 lip 2013, 16:37

Z Bullseye'm dobrą historią na pewno było jego spotkanie z Deadpoolem
A gdzie moge to znalezc ?

Aha, sciagnalem jeszcze X-Statix, bo to podobno kontynuacja oryginalnego X-Force :)

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 22 lip 2013, 14:00

http://marvel.wikia.com/Deadpool_Vol_2
11-13

Ciężko mi Ci coś poradzić sprzed Messiah Complex, bo starałem się ogarniać tylko Uncanny, X-Men (później XM: Legacy - swoją drogą przez lata komiks wybijający się na tle innych z X-świata) i New X-Men (v1 i v2). Później doszło X-Force i X-Factor, które nadrobiłem jeszcze z 15 numerów w tył do Mesjasza. Na pewno odradzałbym Cable v2, a radziłbym po Age of Apocalypse serię X-Man, czy Cable and Deadpool.
Co do innych serii solowych dużo dobrego słyszałem o obecnie wychodzącej o Gambicie. Wolverine'a nie czytam w ogóle bo i tak już jest chyba w 5 różnych zespołach równocześnie.

Swoją drogą to wymienianego przez Ciebie Juggernauta przypominam sobie jeszcze w Excaliburze.

Z tego co sprawdziłem to X-Statix jest bardzo niszowy. A z ich strony na MD ze zdziwieniem odkrywam że nie znam żadnej z tych postaci :shock:

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 22 lip 2013, 14:22

Albo nadrabiać ;)

Ja czytałem komiksy z serii x-man jak byłem mały, ale w bibliotece było ich niewiele i często wyrywkowe egzemplarze. Jakbym chciał zacząć teraz czytać od początku to od czego powinienem zacząć?

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 22 lip 2013, 14:34

Skąd Wy w ogóle ściągacie te komiksy? Bo nigdzie znaleźć nie mogę, a też bym może zaczął czytać. :D

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 22 lip 2013, 14:38

http://thepiratebay.sx/

Tu jest chyba wszystko. Zaznaczasz, ze chcesz szukac komiksow i jazda.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 22 lip 2013, 16:14

A jak tam nie ma/nie da się ściągnąć, to jest jeszcze Chomik. Kiedyś większość ściągałem przez normalne linki, ale dziś większość już usunięta i Filestube stał się bezużyteczny :-(

Marvel rok temu poprowadził kampanię pod nazwą "Marvel NOW" i można zacząć od tego momentu lub wstawionej przez nich za późno serii Age of Ultron. W razie problemów zawsze można spytać co jest nie tak.

Lojalnie uprzedzam, że filmowym Avengers i wszystkim ich członkom jest bliżej do universum Ultimate, niż do tego głównego.

Biegacz
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biegacz » 23 sie 2013, 19:44

Kick-Ass jeszcze był kiedyś, teraz zresztą film wchodzi do kin na tym oparty. To było dość zabawne nawet zresztą...

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 21 paź 2013, 21:14

Mam takie pytanie, wiecie czy wydają jeszcze jakieś nowe GIGANTY? Chyba znacie, komiksy z Kaczorem Donaldem w roli głównej. Bajka mojego dzieciństwa to była, wujek trochę tego ma, ale sam bym chciał coś uzbierać. Istnieje takie coś jeszcze, gdzie to kupić?

@E:
Ale ja głupi jestem, wystarczyło Google... http://www.imago.com.pl/gigant/index.php

To teraz inne pytanie, znajdę gdzieś w internetach komiksy z Luckym Luckiem, ew. Asterixem i Obelixem?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 10 cze 2014, 21:47

Samaelu, nadal czytasz kolorowe zeszyciki? ;)

Ja skonczylem X-Force na bodajze #100 numerze, bo zaczeli mnie najzwyczajniej w swiecie nudzic - Cable zniknal, ekipa sie rozpadla i w ogole komiks siadl.

Za to zaczalem niedawno Thunderbolts i jestem zachwycony. To znaczy nie zaczalem od poczatku, a od numeru #110, czyli wtedy, kiedy Osborn zebral genialna ekipe z moimi ulubiencami, czyli Bullseyem i Venomem. Szkoda tylko, ze tak szybko sie to rozpadlo. Teraz jestem w okolicach #140 numeru i tez jest ciekawie - w druzynie sa miedzy innymi Headsman, Mister X czy Ant-Man.

A, no i w miedzyczasie zaczalem House of M, ale na razie przerwalem, bo jestem za mocno wkrecony w Thunderbolts :)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 10 cze 2014, 22:48

Wow, nie wiedziałem że można tu też pogadać o komiksach :) Akurat należę do tej starszej nacji forumowiczów i choć wychowałem się na Papciu Chmielu, najlepiej wspominam Batmana i Knightfall. Seria z brutalnym zakończeniem, która wstrząsnęła mną niesamowicie. Jako mały łepek nie zdawałem sobie sprawy z tego, że superbohater nie może ot tak umrzeć i prędzej czy później wróci. I pewnie dlatego finałowa, bardzo jednostronna potyczka wycieńczonego Bruce'a Wayne'a i nasterydowanego Bane'a zrobiła na mnie tak ogromne wrażenie.

A ten kadr :arrow:

Obrazek

śnił mi się po nocach jeszcze długo długo po serii Knightquesta.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 10 cze 2014, 23:04

^ostatnio czytalem znalezione w piwnicy komiksy i akurat trafiłem na ten kadr :D jeden z moich ulubionych za dzieciaka
Jako mały łepek nie zdawałem sobie sprawy z tego, że superbohater nie może ot tak umrzeć i prędzej czy później wróci
przecież wrócił po tym jak przeszedł rehabilitacje a nowy batman (azrael) zaczął odpierdalać szopki ;) ta seria z brucem waynem i jego regabilitacją gdzies tam gdzies tam była najgorsza, na poziomie spidermanów czy innego chłamu

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 10 cze 2014, 23:04

Smiesznie sie sklada, bo chociaz dla mnie od zawsze Marvel > DC, to wlasnie sciagam cala serie "Knightfall" :spoko: Co prawda przeczytalem juz to za malolata dzieki TM-Semic, ale teraz naszla mnie ochota pochlonac to jeszcze raz.

Obrazek

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 10 cze 2014, 23:25

rekinho pisze:przecież wrócił po tym jak przeszedł rehabilitacje a nowy batman (azrael) zaczął odpierdalać szopki ta seria z brucem waynem i jego regabilitacją gdzies tam gdzies tam była najgorsza, na poziomie spidermanów czy innego chłamu
Oczywiście, ale jak już nadmieniłem, byłem za młody by w lot zrozumieć że bohatera o statusie Batmana nie można tak po prostu zakatrupić :wink:
Dr.Football1 pisze:Smiesznie sie sklada, bo chociaz dla mnie od zawsze Marvel > DC, to wlasnie sciagam cala serie "Knightfall" :spoko: Co prawda przeczytalem juz to za malolata dzieki TM-Semic, ale teraz naszla mnie ochota pochlonac to jeszcze raz.
Klimat niesamowity, szczególnie podczas walki z Jokerem gdzie już niemal tonie w podziemnym tunelu :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”