Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1601

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
31%
Oddanie Sneijdera
1
8%
Zatrudnienie Beniteza
0
Brak głosów
Zwolnienie Xabiego
6
46%
Zatrudnienie Mourinho
2
15%
Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 24 lip 2013, 11:30

Tak jak można było się spodziewać na dzisiejszy mecz nie został Gonzalo powołany, a więc oficjalne potwierdzenie transferu powinno być w ciągu kilku godzin. Co ciekawe na liście powołanych zabrakło również Fábio Coentrão i Kaki. O Fabio przewijały się plotki co do przejścia do Monaco, ale czyżby jakiś klub w końcu chciał zgarnąć z Madrytu Brazylijczyka :pray: ?

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 24 lip 2013, 12:35

Kaka ma niby dojść do pełnej formy w Madrycie. Osobiste zalecenie Carlo. Cóż, nadzieja matką głupich.
Gonzalo jest już jedną drogą w Neapolu.

O Coentrao trudno powiedzieć cokolwiek. Chyba on sam nie wie, co w jego głowie siedzi. Strasznie krucha psychika. Jeśli nie chce grać u nas, to nikt go za uszy nie będzie trzymał. Jeśli tylko Marcelo wróci do pełnej dyspozycji sprzed kontuzji, to Coentrao może na dłużej zaprzyjażnić się z ławką rezerwowych. Skoro chce odejśc, to "au revoir".
Lepiej sprzedać go teraz po dobrym sezonie, za większa kasę, niż po sezonie, który przesiedzi na ławce rezerwowych. W takim wypadku będziemy zobligowani do kupna środkowego lub lewego obrońcy. Siqueira to ciekawa opcja. Zawsze pozytywnie prezentował się w meczach z Realem. Można kupić też środkowego obrońcę i wtedy Nacho będzie zastępcą Marcelo. To wszystko zależy od Carlo.

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 24 lip 2013, 12:41

Marcelo już na Pucharze Konfederacji nieźle wyglądał, więc po porządnym okresie przygotowawczym Portugalczyk może przywitać się na dzień dobry w nowym sezonie z ławką.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2397
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 lip 2013, 13:19

Nie wiem, co ludzie widzieli w grze Marcelo na PK, ale ja tego nie widziałem. Do przodu grał dużo poniżej możliwości, a z tyłu kręcono nim strasznie. W chwili obecnej Coentrao jest lepszym obrońcą. Ba, w czasie współpracy z Mou stał się chyba najlepiej broniącym lewym defensorem na świecie, lecz z przodu pozostaje tylko niezły. Jest mocno niedoceniany, a ciężko mu cokolwiek w tej kwestii w ostatnim sezonie zarzucić. Prawonożny i prawie nie opuszczający własnej połowy Nacho to na tej pozycji słaby pomysł i dla mnie ostateczność.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 24 lip 2013, 14:51

Nieprawda, Marcelo powraca do swojej wielkiej formy. Na tegorocznym Pucharze Konfederacji znowu błyszczał w każdym meczu, w którym grał. Miał świetne wyjścia do przodu, zresztą to cechuje jego grę, i zaczął nawet dryblować obrońców drużyn przeciwnych. Po każdej zepsutej akcji natychmiast powracał i dało się tu we znaki wyszkolenie fizyczne. Jest naprawdę szybki i przewyższa Coentrao w obecnej sytuacji umiejętnościami.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 24 lip 2013, 15:00

Jest lepszy od Coentrao w ofensywie. I to zdecydowanie. To jeszcze nie była jego wielka forma, do jakiej zwykł przyzwyczajać, ale i tak byłem zadowolony. Myślałem, że na PK zaprezentuje się gorzej. Niech wejdzie w rytm treningowy i zgubi parę kilo (jeśli ja jeszcze ma). Natomiast jeśli chodzi o obronę, to lepszy jest Coentrao. Tylko ta różnica jest znacznie mniejsza, niż przewaga Marcelo w ofensywie. Marcelo też znacznie poprawił swoją grę w obronie podczas pobytu w Madrycie. Ale nie można mieć wszystkiego. Nawet taki Roberto Carlo nie był demonem odbioru i krycia.

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 24 lip 2013, 19:15

Jesé przedłużył swój kontrakt który kończy się w przyszłym roku o 4 lata :)

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 24 lip 2013, 19:24

Naprawdę świetna wiadomość. Najwyrażniej Ancelotti pokłada w nim duże nadzieję i transfer Bale'a można włożyć między bajki.

Awatar użytkownika
Minor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Minor » 24 lip 2013, 23:15

Zremisowaliśmy z Lyonem 2:2. Początek meczu to katastrofa i naprawdę mocno nas ścisnęli, potem było w miarę lepiej, szczególnie w drugiej połowie, kiedy Carlo zmienił środek. To dopiero drugi sparing i widać, że gracze jeszcze się w tym wszystkim gubią więc o grę czy wynik nie ma co się spinać, ale trochę wniosków już można wysnuć: bardzo dobrze prezentuje się Casemiro, po którym dużo się nie spodziewałem, a tymczasem w obu meczach zagrał bardzo dobrze i kto wie, może jak tak dalej pójdzie to nawet wywalczy pierwszy skład. Do tego Benzema kompletnie bez formy i Czeryszew, który do lewej obrony nie powinien się już zbliżać :P, znacznie lepiej grał kiedy Carlo przesunął go wyżej. Nie wiem też czy mi się coś już pląta, ale mimo tego hejtu, który widzę na Di Marię w środku pola na twitterze to wydawalo mi się, że zagrał całkiem ok i lepiej od Ozila. No i trzeba też wspomnieć, że Grenier strzelił fantastycznego gola.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3284

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 25 lip 2013, 0:28

Real Madryt odwołał pomeczową konferencję prasową Carlo Ancelottiego, żeby uszanować pamięć ofiar katastrofy kolejowej, która miała miejsce tuż przed rozpoczęciem spotkania w Santiago de Composteli.
Nie bardzo dostrzegam co ma konferencja Ancelottiego do uszanowania pamieci ofiar.
Przedobrzyli z tym PR.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 25 lip 2013, 9:14

Moze Real nie wierzy w Carlo ze jest na tyle madry by czegos nie chlapnal np. nasza gra byla gorsza niz katastrofa kolejowa. Rozne rzeczy chodza po głowie. Mysle, ze w takiej sytuacji wsytarczyloby gdyby konferencja odbyla sie bez polskiego komentarza.

ps. Wczoraj bylem w kinie. Dobrze ze seansu nie odwołali. Ciekawy jestem jakie jest oficjalne stanowisko Royal Baby w tej sprawie?

Awatar użytkownika
Minor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Minor » 25 lip 2013, 14:50

http://www.realmadrid.com/cs/Satellite/ ... -07-25.htm Już oficjalnie - Czeryszew przedłużył kontrakt na cztery lata, jak wczoraj Jese. Przyznam szczerze, że nie rozumiem tego ruchu. Po co on nam? Na lewą obronę w zastępstwie Coentrao? Głupio oceniać na podstawie dwóch sparingów, szczególnie, że to była dla niego nowa pozycja, ale nie widzę go tam - znacznie lepiej się wczoraj prezentował po przesunięciu wyżej, a tam przecież mamy nie tylko dobrych graczy, ale jest ich przede wszystkim dużo. Z drugiej strony - może Carlo jednak widzi go wyżej i to oznacza odejście Kaki :lol:? Byłoby wyśmienicie, ale ciężko mi w to uwierzyć.

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 25 lip 2013, 14:53

Denis pójdzie na wypożyczenie moim zdaniem. Ostatnio czytałem o zainteresowaniu Betisu.

Wiloch
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wiloch » 25 lip 2013, 15:17

Mamy za sobą dopiero dwa treningi i zdaje sobie sprawę że ta gra będzie zupełnie inaczej wyglądać na inaugurację sezonu, ale wyciągnąłem kilka oczywistych wniosków i utrzymałem zdanie co do tego że z takim Karimem możemy zapomnieć o jakiekolwiek walce o najwyższe cele, przecież to co ten zawodnik prezentuje na boisku to aż oczy kują. Sprzedaliśmy Higuaina za niezłą sumkę i co dalej, po wczorajszym meczu było widać że Cristiano musi grać na skrzydle, więc zostaje nam Karim i Morata, ten drugi zaprezentował się o wiele lepiej od francuza, oddał parę celnych strzałów i zdobył bramkę. Wczoraj pierwsza połowa w wykonaniu Czeryszewa koszmarna, wszystkie sytuacje, w których atakował Lyon były po stronie Rosjanina i Nacho, w ofensywie kilka strat również, na szczęście w drugiej połowie w ofensywie starał się coś stwarzać i wywalczył karnego. Illarramendi również zagrał dobrze, szczególnie podobały mi się przyspieszenia w jego wykonaniu, to co często zarzucam Xabiemu że spowalnia grę, to Illarra wykonuje ten element bardzo dobrze, często zagrywa piłkę do środka na kilkadziesiąt metrów przez co akcja nabiera tempa. Bałem się że doznał kontuzji, ale na szczęście to nic groźnego - przez co Casemiro pokazał że chce walczyć o miejsce w pierwszej jedenastce i zagrał na prawdę bardzo dobrze. Miejmy nadzieję że Carlo wyniesie odpowiednie wnioski.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2397
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 lip 2013, 23:14

Mi również nowy kontrakt Denisa wydał się dziwny i to słowo najlepiej oddaje moją reakcję. Chłopak na swojej pozycji nie pogra w Madrycie jeszcze długo. Po prostu gra tam Cristiano i będzie grał nadal, a w razie oby jak najrzadszej konieczności, może tam zagrać kilku zawodników. Także o ile Carlo nie chce zmieniać pozycji Ronaldo (przesuwać go na 9, chyba tylko po to, aby Messi nie miał swojego oczywistego handicapa w walce o Pichichi :P ), a lepiej aby tego nie robił, to chłopak nie będzie miał minut. Żadne wypożyczenie lub jego brak niczego tu nie zmieni, bo tak jest teraz i tak będzie za rok, dwa, trzy... Jeśli natomiast Denis miałby być lewym obrońcą (w domyśle następca Coentrao, jeśli nic się nie zmieni i ten nadal będzie chciał odejść) to jest to chyba za duże ryzyko, przekraczające jakieś granice rozsądku. Ok, są znane przypadki skrzydłowych, którzy stali się bardzo dobrymi bocznymi obrońcami (Piszczek, Alba), ale Rosjanin przed Carlo na tej pozycji nigdy nie grał, jak również jakiś wyjątkowych predyspozycji też chyba nie ma. Rozumiem, że Carlo może chcieć ofensywnych bocznych obrońców w swojej taktyce (słusznie, bo taki Arbeloa umie bronic, ale bardzo ogranicza rozwiązania w ataku), wystarczy sobie przypomnieć jego Milan, ale w tym przypadku przy całej sympatii do Czeryszewa byłbym raczej sceptyczny względem takich eksperymentów.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”