AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1738

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 lip 2013, 17:05

Galliani dzisiaj powiedział, że Honda jest prezentem dla fanów Milanu i jeżeli CSKA obniży żądania to trafi. Ma na to nadzieje. Ja rozumie, że Gallianiego czasem trudno zrozumieć, ale niektóre wypowiedzi są nie na miejscu i przynoszą raczej wstyd dla Milanu.

Strasser idzie w całości do Genoi za Constanta. Szkoda, że kontuzje go zniszczyły, bo miał potencjał by jakoś rolę w Milanie odgrywać.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 lip 2013, 17:58

Kilka ciekawych rzeczy Galliani jeszcze powiedział. Na pytanie o Ljaijca powiedział, że nie rozmawia o graczach innych klubów i zobaczymy w 2014 roku. Jak wiemy wtedy wygasa jego kontrakt. Dodatkowo ma jakies porozumienie z Doyen Sport, które reprezentuje miedzy innymi Kondogbie. Wczesniej Strasser miał zostać i nagle dzień po spotkaniu z przedstawicielem tej firmy Rodney odchodzi. Na razie wiele to nam nie mówi, ale może coś z tego będzie.

Fossatti idzie na wypożyczenie do Bari z obowiązkiem wykupu, ale mamy opcje odkupu go.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 25 lip 2013, 18:50

Ciekawe dlaczego na wspomnianym spotkaniu pojawił się Bryan Cristante. Bo na pewno nie po to by zjeść spaghetti.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 25 lip 2013, 22:03

Didac Vila oficjalnie w Betisie na zasadzie wypożyczenia.
Beretta oficjalnie w Lecce na zasadzie wypożyczenia.
Strasser o krok od Genoi.
Fossati w Bari na zasadzie wypożyczenia z obowiązkiem wykupu - przy czym Milan ma też prawo odkupu zagwarantowane.
Innocenti w Sudtirolu na zasadzie wypożyczenia.

Czyszczenie kadry przybiera na sile, dwóch graczy z pierwszej drużyny z początku przygotować odeszło, trzeci o krok, a i Oduamadi ma na dniach dołączyć do Bresci. Jeśli potwierdzą się doniesienia, że te ruchy są właściwie pewne, to będzie 29 graczy w kadrze przy planowanej redukcji do 25 - z szerokiej listy do odstrzału zostaną Antonini, Zaccardo, Traore, Emanuelson, Nocerino,
O ofertach dla tej piątki cicho poza Zaccardo, którym ma być zainteresowana poza Parmą jeszcze Fiorentina.
Media donoszą, że spotkanie z agencją managerską, o którym donosił mete, ma tyczyć się Oli Johna, młodzieżowego reprezentanta Holandii.
O Hondzie cały dzień była cisza, ale Galliani miał się czym zajmować. Wykupienie Constanta to też dobra decyzja, pełen okres przygotowawczy w Milanie z Tassottim może mu bardzo dobrze zrobić, może wreszcie ktoś wybije Gwinejczykowi z głowy te bezproduktywne dryblingi i wbije mu do głowy, że na jego pozycji do obrony trzeba się cofać trochę szybciej i trochę mądrzej.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 lip 2013, 23:13

Media donoszą, że spotkanie z agencją managerską, o którym donosił mete, ma tyczyć się Oli Johna, młodzieżowego reprezentanta Holandii.
Ja mam nadzieję, że nie. Jest to lewoskrzydłowy co oznacza, że na jego pozycję jest Faraon oraz Robinho a do wzięcia lepszy Ljajic. Dodatkowo gość gra w Benfica, która tanio nie sprzedaje to raz i on jeszcze dla nich gola nie strzelił. Po cichu marzy mi się, aby rozmawiali o Kondogbii, który był regularnie przez nas obserwowany.
" We feel Didac Vila is a very important part of the team this year and we are counting on him.."
To są słowa Gallianiego z przed bodajże dwóch tygodni o Vili, więc mamy przykład jak bardzo należy wierzyć jego oświadczeniom.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 25 lip 2013, 23:34

Mam nadzieję, że pensje opłacają w 100% kluby które wypożyczyły tych delikwentów.

Ola John :?: Mi się to widzi jako druga wersja Emanuelsona. Niech się ktoś wypowie bardzie obeznany w tym piłkarzu, jednak z tego co wiem to ten piłkarz szału nie robił i byłbym lekko niezadowolony z tego transferu.
mete pisze:Po cichu marzy mi się, aby rozmawiali o Kondogbii,
Dobrze napisałeś. "Marzy mi się...". Niestety to byłoby zbyt piękne aby było prawdziwe. Cena za tego gracza też byłaby dość wysoka.

Dobrze, że się zaczynamy pozbywać graczy bez wartości dla zespołu. Jednak czekam na trochę większe pozbycie. Mianowicie na odejście kogoś z trójki Ema, Noce lub Boa.

Dalej nie mogę przeboleć Quintero.

Bardzo ciekawią mnie nadchodzące rozgrywki. Fiorentina jeszcze silniejsza niż rok temu, Napoli się zbroi niebezpiecznie oraz Roma ciekawe transakcje przeprowadza na rynku. Tylko czekać co zrobi Thohir w Interze. Jak będzie próbował zrobić szybko mocny klub(może nie coś w stylu Monaco czy PSG, ale jednak) to Milan będzie musiał mocno pomyśleć na większym inwestowaniu podczas rynku bo wiadomo, że LM nie można stracić.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 lip 2013, 22:01

Galliani poraz kolejny na przestrzeni dwóch dni spotyka się z właścicielem Doyen Sport. Media trąbią o Ola Johnie, którego nam Benfica zaproponowała. Trochę mi to śmierdzi, bo akurat na tą pozycję najmniej potrzebujemy gracza a nawet jak kogoś do ataku to lepiej Ljajica sprawdzonego w lidze i bardziej wszechstronnego. Ten transfer w ogóle nie ma sensu (ale nie takie rzeczy w Milanie się działy i dzieją) i albo Galliani chce kupić kolejnego napastnika albo rozmawiają o zupełnie innym graczu. Mam nadzieję, że to drugie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 lip 2013, 12:23

Wie ktoś może czy będzie można oglądnąć gdzieś na nc+ dzisiejszy mecz?

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 27 lip 2013, 12:37

Nie wiem o jaki mecz chodzi, ale oni mają tylko prawa do Serie A, a więc wszystko co po za tym to niestety linki, internet i te sprawy.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 lip 2013, 12:55

Ale są też inne kanały na których może być.

Strasser w Genoi a Constant w Milanie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 lip 2013, 13:55

Mówi się o tym, ale Andrea podpisał nowy kontrakt i zostaje. Może nawet trochę pogra już w tym sezonie w Serie A. To sam Cristante.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 lip 2013, 15:27

Galliani is now having lunch with the president of Doyen Sports (again). Vlado Lemic (FIFA agent) is also there.
Kolejne, bo już 4 spotkanie na przestrzeni 4 dni pomiędzy Gallianim i prezydentem Doyen Sports. Teraz jest też z nimi ten agent, który pilotował kilkanaście transferów na przestrzeni ostatnich lat między innymi Eto'o czy Modrica.

Ciekawi mnie co wyniknie z tych spotkań.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 27 lip 2013, 15:39

TAK BAAARDZO nie mogę sie doczekać dzisiejszego meczu, dawać mecz, dawać mecz. jest jakis przewidywany skład?

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2253
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 27 lip 2013, 15:46

Obrazek

Mecz o 20.00.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”