AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1741

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 lip 2013, 16:58

Przełom tzn :?: wznowione negocjacje :?: jestem na wakacjach i mam ograniczony dostęp do neta.
Galliani dziś powiedział, że zrobili krok do przodu i być może spotka się z prezydentem CSKA w Monachium.

Łysy dodatkowo powiedział, że kwestia obrońcy rozstrzygnie się w przeciągu kilku dni. Braida zostaje w Mediolanie i coś się ma wydarzyć.

Kadra słabiutka. Cały presezon omija Saponarę, Robinho dotego problemy mają Zapata, Mexes, De Sciglio. Nie jest ciekawie a sezon tuż tuż.

EDIT

Braida spotkał się z działaczami Interu. Silvestre ponoć nas na wypożyczeniu z obowiązkiem wykupu 50%...(wg LGdS) natomiast Di Marzio pisze o wypożyczeniu z opcją wykupu co już wygląda lepiej.
Milan will pay Inter €700-800k for loan €3.7m at the end of the loan for half
Żal.

Tak jak myślałem - szrot lepiej wziąć niż zainwestować w obrońce.

Ładny prezent sobie Adriano sprawił na urodziny.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 491

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 30 lip 2013, 17:23

Jak się Silvestre prezentował w Palermo :?: Nie dziwota, że w Interze szło mu słabo skoro nikt tam dobrze nie grał w poprzednim sezonie. Jednak mnie równie nie przekonywuje ten transfer. Inne opcje uciekły więc zostali Astori oraz Silvestre.
mete pisze:Zmienili plan przygotowań
Wiadomo co zmienili :?: Przecież w tamtym sezonie mieliśmy mało kontuzji więc po co było to zmieniać.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 lip 2013, 17:25

Coś tam zmienili. Nie wiem dokładnie co.

Inter miał obowiązek wykupu go za 6 baniek. My za to po katastrofalnym sezonie w jego wykonaniu bierzemy połówke jego karty za 4,5 mln euro. Świetny deal. Tak dalej! :won:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 30 lip 2013, 17:28

Jak się Silvestre prezentował w Palermo :?: Nie dziwota, że w Interze szło mu słabo skoro nikt tam dobrze nie grał w poprzednim sezonie. Jednak mnie równie nie przekonywuje ten transfer. Inne opcje uciekły więc zostali Astori oraz Silvestre.
Moim zdaniem transfer Silvestre'a do Interu to było nieporozumienie. Jeśli Milan go weźmie to będzie tak samo przydatny jak Zaccardo czy Antonini.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 30 lip 2013, 17:41

oj ciekawy ruch transferowy Interu ;) - tak osłabić rywala :lol:

Silvestre to był w Interze w zeszłym sezonie największy sabotażysta, co przy formie Juana Jesusa, Ranocchi, Gargano i spółki było nie lada osiągnięciem ;). Z drugiej strony widać, że pojęcie o piłce ma, jednak presja gry w dużym klubie najzwyczajniej w świecie go przerasta. Stawiam, że to będzie mega klapa trasnferowa Milanu.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 30 lip 2013, 17:46

4,5 mln za połowke karty to swietnych ruch Interu. Natomiast nie da sie wykluczyc ze jesli ma byc kims w rodzaju zapchajdziury to moze byc przydatny. Z tym ze nic na to nie wskazuje.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1496
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 30 lip 2013, 17:48

Problemem Silvestra było to że on kompletnie nie umie grać w trzyosobowym bloku defensywnym, tak Inter grał w tamtym sezonie i tak będzie w tym, logiczne że zabrakło miejsca dla niego. Jeśli chodzi o mnie to jedyne co mi w nim odpowiadało to gra głową, bo w tej dziedzinie dalej jest wysoko w rankingu włoskich obrońców. Niestety zwrotność żółwia, i szybkość ślimaka już na starcie przekreślają jego szanse na gre 3 z tyłu. Natomiast nie jest powiedziane że w 4 osobowym bloku nie da sobie rady, w Catani wymiatał na tej pozycji, jednak wiadomo presja nie ta, niemniej jednak pozbywamy się balastu i ogóra który nam w niczym nie pomógł w zeszłym sezonie.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 30 lip 2013, 17:53

ja widzę info o wypożyczeniu a nie o zakupie, skąd wasze info :?: widzę tylko możliwość wykupienia po połowie sezonu..
daruj sobie takie wypowiedzi bo jak byla wymiana pazzo cassano to też pisaliście jak to osłabiliście rywala i jaki to zajebisty deal z cassano a okazało się że dostaliście faceta który może co drugi mecz zagrać dobre 45 minut a Milan zawodnika który dał bardzo wiele na przestrzeni całego sezonu...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 lip 2013, 17:58

Z tym, że Silvestre to poprostu cieniutki stoper i nic tego nie zmieni. Solidny w Catanii, przeciętny w Palermo i katastrofalny w Interze a ma już 29 lat. Nie ma prawa on trafić do Milanu a jednak.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 lip 2013, 18:07

Widzę, że znów trzeba wyjaśnić parę rzeczy.
Silvestre to facet, który w swoim czasie był wybierany numerem dwa-trzy wśród środkowych obrońców we włoskiej lidze. To nie tak, że możesz tam wylądować po pięciu dobrych meczach. Podobnie było z Acerbim, ale Silvestre pokazał, że potrafi grać na wysokim poziomie przez dłuższy czas, a Acerbi miał jedną fenomenalną rundę, a później skoczył na głęboką wodę w Milanie (wzięcie numeru 13, szanse na pierwszy skład).
To też jest gość, którego atuty to słabsze punkty pozostałych naszych środkowych - dobrze gra głową, jest super w powietrzu, dobrze w tym zastąpi Yepesa.
Narzekacie na Silvestre'a, bo zanotował jeden słaby sezon w Interze. Ludzie, mówimy o klubie, który jest właściwie synonimem porażki w życiu piłkarza. Lepsi od niego tam byli niszczeni. Otoczenie Interu sprzyja destrukcji talentu nawet mocniej niż obecne kluby szejków, które ściągają na tony piłkarzy na wysokim poziomie i nie pozwalają wszystkim grać regularnie. Ale to nawet nie o to chodzi. Inter w zeszłym sezonie był beznadziejny. To nie tak, że Silvestre był ichniejszym Bonerą i psuł świetne występy pozostałych obrońców. Beznadziejny był też Samuel, którego klasy nie należy podważać, beznadziejny był też bardzo dobry wcześniej Ranocchia. Nie wszystkim pasowała gra trójką z tyłu, a chyba najmniej pasowała Silvestre. Do takiego systemu trzeba mieć pewne predyspozycje, które różnią się od tych, których się wymaga w systemie z dwójką środkowych. Są tacy gracze, którzy mogą być tu i tu wybitni (Barzagli moim zdaniem), ale są tacy, którzy w trójce będąc perfekcyjni mogą dawać dużo mniej w dwójce (moim zdaniem Chiellini). Uważam, że w systemie z trójką obrońców dużo słabiej by grali Nesta czy Mexes, a to wielcy gracze.
Nie jest dla mnie zaskoczeniem, że Silvestre sobie z tym nie poradził - by nauczyć się grać w trójce, to nie wystarczą miesiąc czy dwa treningów. Zwłaszcza, gdy ma się pewne braki szybkościowe.
To nie będzie zbawienie naszej obrony, ale nim być Silvestre nie musi. Przychodzi jako zastępca dla Bonery, więc mierzmy go odpowiednią miarą. Gorzej grać od Daniele nie będzie. Z tej perspektywy trzeba ten deal rozpatrywać, a wy się zachowujecie, jakby Milan ściągał Silvestre jako następcę Mexesa. Potrafię sobie wyobrazić znacznie gorsze zakończenie tej sytuacji - np. ściągnięcie Granquista, którego sufit jest dla Silvestre podłogą. Silvestre był (podobno) bardzo solidny w Boca, był znakomity w Catanii (z każdym miesiącem coraz lepszy), a roczny pobyt w Palermo (i kilka goli, nieźle się pod tym względem prezentował) zakończył się sprzedażą do Interu, a więc znacznym awansem sportowym. Ostatni sezon był tak naprawdę jego pierwszym złym we Włoszech, a jedyną tego przyczynę upatruję we zmianie systemu gry obronnej.
Dodatkowo - Milan potrzebuje środkowego na wczoraj. Jesteśmy w sytuacji, gdy Silvestre przechodząc dziś testy medyczne może debiutować jutro czy pojutrze - tak jest źle w tej formacji. To zawęża pole manewru, bo i oczekiwania finansowe klubów w takiej sytuacji znacząco rosną.

Jeśli potwierdzi się, że mamy tylko opcję wykupu jego połówki - to czemu nie? Ryzykujemy 700 tysięcy + 1,5 miliona rocznej pensji, mi się to bardzo podoba. Trochę mniej zaoszczędziliśmy na rocznym kontrakcie Bonery. Choć nie ukrywam - skoro ściągamy go z Interu, to wolałbym definitywnie za np. Nocerino niż na takich zasadach. Sporo zapłacimy za współwłasność, a jak się pokaże z dobrej strony, to rozwiązanie tej współwłasności będzie cholernie trudne. To przecież też nie jest najmłodszy gracz.

Pewnie, wolałbym Ranocchię czy Astoriego powitać w Milanie (by nie mówić o większych nazwiskach), ale pamiętajmy, że taki duży transfer to byłoby ściągnięcie gracza numer 2-3 na środek. Silvestre przychodzi jako numer 4-5, choć ma potencjał, by wejść do pierwszego składu.
Z tym, że Silvestre to poprostu cieniutki stoper i nic tego nie zmieni. Solidny w Catanii, przeciętny w Palermo i katastrofalny w Interze a ma już 29 lat.
Oj, nie widziałeś go wiele razy na oczy, prawda?

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 30 lip 2013, 18:13

Jeśli potwierdzi się, że mamy tylko opcję wykupu jego połówki - to czemu nie? Ryzykujemy 700 tysięcy + 1,5 miliona rocznej pensji, mi się to bardzo podoba.
I to mi się podoba dużo bardziej. Jakieś 4,5 miliona euro za połówkę to jakaś paranoja skoro nie możemy wyłożyć 4 za honde.Można spróbować jeżeli są takie realia jak napisał Wilmore to nie wygląda to źle. Akurat sezon w Interze nie jest dla mnie żadnym wykładnikiem. Ten klub jest w [ch**] dziwny i specyficzna atmosfera w tej ekipie mało komu pomaga.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 30 lip 2013, 18:31

Ok. Zaufane strony zwiazane z Interem mowia o 1 mln euro za wypozyczenie i dodatkowych 4 jesli zechcecie go wykupic. Generalnie nie jest zle.

A Cassano nie grał zle. Fizycznie nie wytrzymal tez dlatego ze mielismy plage kontzuji i Antek musiał grac (dopoki sam sie nie zepsuł) wszystko. Do drugiej czesci sezonu miał rewelacyjne statystyki i wielki wklad w gre. Nie ma go w Interze, gdyz odstrzelił go Mazzarri. Zreszta sam Antek udzielił juz na ten temat wypowiedzi, Mazzarri sie odniosł i skonczylo sie. Ja deal Cassano - Pazzini odbieram dobrze, raz ze to Milan sporo doplacił, dwa ze Pazzini u nas umarł mentalnie. Byl cienki jak sik pająka. Dobrze dla niego i Calcio ze sie podniosł.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 lip 2013, 19:07

Ok. Zaufane strony zwiazane z Interem mowia o 1 mln euro za wypozyczenie i dodatkowych 4 jesli zechcecie go wykupic. Generalnie nie jest zle.
Jakie się u was pojawiają informacje - obowiązek czy prawo wykupu? Ja czytałem właśnie o takich liczbach i prawie wykupu i ta kwota to za całość karty. Na takich zasadach nie wygląda to źle.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 30 lip 2013, 21:34

gilardino11 pisze:
daruj sobie takie wypowiedzi bo jak byla wymiana pazzo cassano to też pisaliście jak to osłabiliście rywala i jaki to zajebisty deal z cassano a okazało się że dostaliście faceta który może co drugi mecz zagrać dobre 45 minut a Milan zawodnika który dał bardzo wiele na przestrzeni całego sezonu...
Cassano przez ten rok dał Interowi więcej niż Pazzini przez 2 lata.

No właśnie jak z tym jest: obowiązek wykupu, czy prawo? Oczywiście te 4,5 mln euro to 50% karty? Bo jeśli obowiązek to strzelacie sobie w kolano. Nie przekreślam definitywnie Silvestre, bo jest jakaś szansa, że faktycznie będzie
'2 lub 3 we Włoszech'
, jednak ja po prostu w to nie wierzę ;). Zbyt często widziałem powolnego, bojaźliwego Silvestre żeby wierzyć teraz w jego nagłą przemianę.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 30 lip 2013, 21:39

1 mln za wypożyczenia i prawo wykupu całej karty za 4 mln.

Chyba nie sądzicie, że Łysy zapłaciłby 10 baniek za Silvestre, skoro za Balo zapłacił 20 mln.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”