AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1742

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 30 lip 2013, 21:48

Nebula RN pisze:Chyba nie sądzicie, że Łysy zapłaciłby 10 baniek za Silvestre, skoro za Balo zapłacił 20 mln.
Szkoda by było żeby jeszcze Inter na tym zarobił, skoro sami wydali na niego 8 mln :lol:

Chiriches do Tottenhamu za 6.9 mln, szkoda.. miałem nadzieję ze do nas dołączy

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 31 lip 2013, 8:09

Honda podobno zgodził się na obniżkę z 2,5 do 1,8 mln w kontrakcie byle by trafił do nas juž teraz. Jego brat ma się dziś spotkać w Mediolanie z Braidą i Bronzettim.

Łysy ma natomiast dziś w Monachium spotkać się z przedstawicielami CSKA.

Wstyd żebyśmy nie mogli wyciułać około 1mln na transfer który jest niezbędny Silvestre wypożyczamy od ręki za 1mln i będziemy mu płacić 1,5mln rocznie!!:-/

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 lip 2013, 8:50

Dzisiaj Galliani spotyka się z prezydentem CSKA w Monachium. Dodatkowo na Via Turati będzie spotkanie Braidy, brata Keisuke, Bronzettiego i tego De Vecchiego, który negocjował transfer. Honda zgodził się na obniżkę wynegocjowanego wynagrodzenia z 2,5 mln do 1,8 mln aby transfer doszedł do skutku już teraz.

We Włoszech się mówi, że z Interem jeszcze jest dogadana jedna transakcja, ale odłożona w czasie. Jeżeli przejdziemy eliminacje do LM to trafi tam Nocerino na takiej samej zasadzie jak Silvestre do nas a my będziemy chcieli pozyskać Kuckę na jego miejsce.

W tej chwili mamy 10 kontuzjowanych graczy. Dodatkowo Balotelli jeszcze ani razu nie trenował z drużyną i nie wiadomo jak będzie z jego występem 20 sierpnia w kwalifikacjach LM. Naprawdę nie rozumie co się dzieję. O ile Mario miał grype bodajże to reszta kontuzjowana. Może to efekt tych ciężkich ćwiczeń, które miały przynieść taki dobry efekt?
Chiriches do Tottenhamu za 6.9 mln, szkoda.. miałem nadzieję ze do nas dołączy
Szkoda wielka. Ciekawy gracz, wciąż młody, ale już z doświadczeniem i niedrogi. W zimie miał przyjść do nas, ale Silvio wolał Balotelliego.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 31 lip 2013, 9:50

Mete a jakieś info odnośnie Saponary bo słyszałem plotki że opuści caly pre-sezon a nie mogę go w kontuzjowanych zawodnikach odnalezć na stronkach. Podobno był tylko zmeczony po ME?

0.5m tyle podnieślismy ofertę o Hondę wg CdS

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 31 lip 2013, 11:07

Szkoda wielka. Ciekawy gracz, wciąż młody, ale już z doświadczeniem i niedrogi. W zimie miał przyjść do nas, ale Silvio wolał Balotelliego.
Chyba nie żałujesz przyjścia Balo :?: To w tej chwili ikona Serie A, marketingowo największa gwiazda tej ligi.

Co do Hondy plusem jest to że ten zawodnik jest w pełni formy, napierdziela bramki w CSKA, fizycznie wygląda bardzo dobrze a to może nam pomóc w kwalifikacjach. Nie oszukujmy się, to mega istotne spotkania i przyszłość tego klubu. Musimy w niej zagrać a rywale wcale nie będą jakimiś pionkami. Ciekaw jestem kiedy będzie losowanie, chyba w nastęony piątek co :?: Czuję że może być ciężko zresztą widać u łysego nerwowe ruchy na rynku transferowym po tych kontuzjach nagle sprowadzamy silvestre i już dzisiaj jest spotkanie z Hondą, sraczka na Via turatti jest ogromna...

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 31 lip 2013, 11:25

jeszcze jedna sprawa, kontuzje

Montolivo, Abate, Balotelli, Bonera, Zapata, Pazzini, Saponara, Robinho, Mexes i De Sciglio.

To jest jakaś paranoja. Jedziemy na zajebiście obsadzony turniej. Jest możliwość sprawdzenia się na najwyższym poziomie a 7-8 podstawowych graczy jest kontuzjowanych :shock: :shock: Za 3 tygodnie Play off a my jesteśmy w dupie przecież tu są najważniejsi gracze a z City wyjdzie drugi garnitur. Oby wracali szybko gracze no i ten Honda wydaje się w tym momencie na gwałt potrzebny. Jeszcze tylko brakuje żeby Faraon się połamał... :suicide:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 491

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 31 lip 2013, 12:16

Sprawa z Hondą pokazuje jaki cyrk funduje nam Berlusconi. Co roku są jakieś jaja. Dziwię się Hondzie, że chce do nas przejść po takich nieporozumieniach. Na jego miejscu odpuściłbym sobie już granie u sknery.

Jak w tym sezonie zaczną się kontuzję mnożyć jak w sezonie 11//12 to dzisiaj można się żegnać z LM na przyszłym sezonie. Rywale się wzmacniają, a są tylko zostają 2 miejsca wolne. Wiadomo Juve i ktoś z piątki Fiorentina, Napoli, Milan oraz ewentualnie Roma oraz Inter choć trudno w nich wierzyć skoro się mało co wzmacniają, a dalej grają mizernie. Tamten sezon uratował brak kontuzji. Nie chce wiedzieć co działoby się gdyby kontuzje przytrafiały się regularnie.
mete pisze:We Włoszech się mówi, że z Interem jeszcze jest dogadana jedna transakcja, ale odłożona w czasie. Jeżeli przejdziemy eliminacje do LM to trafi tam Nocerino na takiej samej zasadzie jak Silvestre do nas a my będziemy chcieli pozyskać Kuckę na jego miejsce.
No to mi się już średnio podoba.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 31 lip 2013, 13:11

Sprawa z Hondą pokazuje jaki cyrk funduje nam Berlusconi. Co roku są jakieś jaja. Dziwię się Hondzie, że chce do nas przejść po takich nieporozumieniach. Na jego miejscu odpuściłbym sobie już granie u sknery.
Zgadzam się w 100%, tym bardziej że wydaje mi się, że Łysy z czymś wyskoczy pod koniec okienka( Ljajic - podobno wielki fan Kaki, podobno chce do nas a już napewno pokazuje charakterek o czym wspominał Montella-że jakby już mu się nie chciało)

Zastanawiam się jednak jak poczuje się Honda jak kupimy kogoś za większą gotówkę a jemu fundujemy taki cyrk.

Ljajic to oczywiście takie moje marzenie:-)

Anders
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anders » 31 lip 2013, 15:25

Roma to akurat mocno się wzmacnia, nie wiem, czy nie bardziej niż Fiorentina, na pewno porównywalnie. Choć na pewno powinniśmy poczekać do końca okienka transferowego, bo jeszcze sporo się może wydarzyć.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 lip 2013, 16:07

Chyba nie żałujesz przyjścia Balo :?: To w tej chwili ikona Serie A, marketingowo największa gwiazda tej ligi.
Oczywiście, że nie. Bez Mario nie byloby LM teraz. Chodziło mi o to, że obserwujemy go od dłuższego czasu, bylismy go blisko pozyskania i trafia za grosze do innego klubu. Znająć przeszłość lada moment będzie wart 3 razy więcej.

Jakie jaja? CSKA zachowuje się podobnie jak Viola swego czasu - woli go zatrzymać, by pomógł w osiąganiu wyników niż oddać już teraz. Honda jest dobrym piłkarzem, ale nie takim by przepłacać za niego skoro w grudniu może być nasz za darmo. Fiorentina się już nie chce powtórzyć tego błędu a może za rok CSKA nie będzie chciało.

Powiem więcej - osobiścue wolałbym, aby Honda trafił do nas w styczniu a teraz postarano się bardziej o Adema.

Genoa chce pożyczyć Nianga.

BTW - w 2014 roku dużej ilości ciekawych graczy kończą się kontrakty. Dawno tylu fajnych opcji na bosmanie nie było. Oby Łysy skorzystał.
Mete a jakieś info odnośnie Saponary bo słyszałem plotki że opuści caly pre-sezon a nie mogę go w kontuzjowanych zawodnikach odnalezć na stronkach. Podobno był tylko zmeczony po ME?
Też to czytałem a niedawno jakąś włoska gazeta podała, że do kwalifikacji nie będzie grał.
No to mi się już średnio podoba.
A dlaczego? Kucka to znacznie lepszy gracz niż Nocerino. Dodatkowo może grać za De Jonga jak i jako b2b. W tamtym sezonie był świetny.

EDIT

CSKA odrzuciło naszą ofertę.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 31 lip 2013, 16:42

SES i Petagna dziś w ataku, Niang znów zacznie na ławie.
Cieszy debiut Verghary ale boję trochę żeby się nie spalił jak nas dziś przycisną.

Licze na dobry występ Poliego i żadnych więcej kontuzji!
Razi mnie tylko Boateng jako AM ale cóż..

Anders
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anders » 31 lip 2013, 18:02

Dziś Milanem z Vergarą i Petagną, trzeba będzie rzucić na nich okiem. Z drugiej strony ilość drewna w składzie imponująca, a City blisko optymalnego składu, więc może być rzeź.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 31 lip 2013, 18:27

vergara cudne krycie przy golu

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 31 lip 2013, 18:39

Ale rzeznia. Vergara widze trzyma forme z MS U-20 :roll:

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 31 lip 2013, 18:40

edit
Ostatnio zmieniony 31 lip 2013, 18:58 przez rekinho, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”