Puchar lata czyli Intertoto.

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP
siona
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Puchar lata czyli Intertoto.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: siona » 16 cze 2005, 16:52

Juz w ta sobote rozpoczyna sie tego roczna edycja Pucharu lata czyli Intertoto ktory okaze sie do 3 druzyn przepoustka do PUEFA. Jak co roku i Polska ma swoich przedstawicieli tym razem sa to sasiedzi w tabeli na koniec rozgrywek Lech Poznan i Pogon Szczecin. W pierszych spotakniach Pogon w sobote Lech w niedziele zagraja na wyjezdzie. Portowcy zagraja w Moldawi z Tiligul Tiraspol a Kolejorz w Azerbejdzanie z Karvan Evlakh. Jesli nasi przejda to zagraja juz z atrakcyjnym rywalami Pogon ze Sigma Olomuniec a Lech z Lens Baka. Miejmy nadzieje ze tym razem nasi zagraja lepiej niz w poprzednich latach gdzie odpadali juz w pierwszych rundach. Jak na razie najwiekszy sukces w 1998 roku zanotowal Ruch Chorzow ulegajac w Finale Bologni.

pozdrowka

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 16 cze 2005, 17:19

Pogoń najwyżej dojdzie do 3 rundy bo tam będzie czekać na nich BVB z dużymi chęciami do gry więc jako realista polskiej piłki stawiam Pogoń co najwyżej do 3 rundy a Lech ?? KOLEJORZ GOOOOOOOLLLLLL :D:D:D
TRZYMAMY KCIUKI W GDYNI

Awatar użytkownika
sly_FCI
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sly_FCI » 16 cze 2005, 17:25

Pogoń nie wiem, a w Lecha oczywiscie wierze, chodz moze byc ciezko la emam nadzieje ze zajda chlopaki z Poznania jak najdalej... Kolejorz goooooooooooool :D pozdro dla Kibiców Lecha,Arki i Cracovii <lol> a mysle ze Pogoń wlasnie odpadnie szybciej niz w 3 rundzie!! :D ale moze i zajdzie duzo dalej walczyc umieja pozdro

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 cze 2005, 17:31

No co?? Kolejorz miał dobrą końcówkę - 8 miejsce na mecie , powinni przejść do 2 rundy - chyba że rzeczywiście dojdzie do rewolucji kadrowej :cry:

Awatar użytkownika
maciejdas26
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciejdas26 » 16 cze 2005, 18:09

Wierze ze Lech pokona tą azerską drużynę.Powinni sobie poradzić z awansowaniem do nastepnej rundy.Pozdrowienia dla kibiców Arki,Cracovii,oraz oczywiście LECHA.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 16 cze 2005, 19:13

Ja tam wielkich nadzieji sobie bo INTERTOTO nie robie. Rok temu Polacy sie zblaznili to samo dwa i trzy lata temu. Jak napisala Siona tylko raz Polska druzyna dotarla do pierwszej szostki jednak przegrywajac.

POWODZENIA POLACY!!!

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 16 cze 2005, 19:26

Mi się tylko Intertoto kojarzy z amatorami, przecież najwięcej drużyn to zespoły z San marino, Azerbejdzanu i Mołdawii. To zależy od formy drużyny ze Szczecina i drużyny z Poznania. Kolejorz powinien sobie poradzić, zaś Pogoń jeśli się postara rozwali Tiligul.

Awatar użytkownika
sly_FCI
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sly_FCI » 16 cze 2005, 22:29

Mikusinski pisze:Mi się tylko Intertoto kojarzy z amatorami, przecież najwięcej drużyn to zespoły z San marino, Azerbejdzanu i Mołdawii. To zależy od formy drużyny ze Szczecina i drużyny z Poznania. Kolejorz powinien sobie poradzić, zaś Pogoń jeśli się postara rozwali Tiligul.
Ty sam jesteś amator, czy zespoły takie jak BVB to amatorskiekluby? Przeciez oni jeszcze niedawno LM wygrywali zastanów sie co piszesz Mikuś :D!!

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 16 cze 2005, 22:36

sly_FCI pisze:
Mikusinski pisze:Mi się tylko Intertoto kojarzy z amatorami, przecież najwięcej drużyn to zespoły z San marino, Azerbejdzanu i Mołdawii. To zależy od formy drużyny ze Szczecina i drużyny z Poznania. Kolejorz powinien sobie poradzić, zaś Pogoń jeśli się postara rozwali Tiligul.
Ty sam jesteś amator, czy zespoły takie jak BVB to amatorskiekluby? Przeciez oni jeszcze niedawno LM wygrywali zastanów sie co piszesz Mikuś :D!!
Nie przesadzajmy...Borussia wygrała LM bodajże w sezonie 96/97 więc to było daawno temu...To było jedyne zwycięstwo Borussi w LM i to jeszcze z Juventusem :roll:

Awatar użytkownika
sly_FCI
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sly_FCI » 16 cze 2005, 22:40

Tomusmc pisze:
sly_FCI pisze:
Nie przesadzajmy...Borussia wygrała LM bodajże w sezonie 96/97 więc to było daawno temu...To było jedyne zwycięstwo Borussi w LM i to jeszcze z Juventusem :roll:
No nie wiem czy tak dawno ale grają ładnie i mja nawet niezla ekipe, a co Juve to dobry klub, a wygrali z nimi 3-1 i to bez problemu sa dobzi i byli dobzi! :D

Pozdro

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 16 cze 2005, 22:49

sly_FCI pisze:
Tomusmc pisze:
sly_FCI pisze:
No nie wiem czy tak dawno ale grają ładnie i mja nawet niezla ekipe, a co Juve to dobry klub, a wygrali z nimi 3-1 i to bez problemu sa dobzi i byli dobzi! :D

Pozdro
Mają dobrą ekipę, ale narazie nic nie znaczą w Europie (no chyba, że histroia). Liczę, że coś zwojują bo od kiedy przyszedł do nich Ebi polecieli na górę tabeli. Co do tamtego finału to szczerze mówiąc teraz Borussia raczej nie miała szans z Juventusem. Borussia była znakomita 8 lat temu za czasów Sammera czy też Mollera kiedy byli naprawdę nie do pokonania! Casy i skład się zmieniły...

Awatar użytkownika
sly_FCI
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sly_FCI » 16 cze 2005, 22:55

Tomusmc pisze:
sly_FCI pisze:
Tomusmc pisze:

Pozdro
Mają dobrą ekipę, ale narazie nic nie znaczą w Europie (no chyba, że histroia). Liczę, że coś zwojują bo od kiedy przyszedł do nich Ebi polecieli na górę tabeli. Co do tamtego finału to szczerze mówiąc teraz Borussia raczej nie miała szans z Juventusem. Borussia była znakomita 8 lat temu za czasów Sammera czy też Mollera kiedy byli naprawdę nie do pokonania! Casy i skład się zmieniły...
Fakt teraz z Juve nie mieliby szans, ale mysle ze by powalczyli i z fazy grupowej ligi mistrzów by wszyli sądze ze beda w tej 3 zespołów która wejdzie do UEFa , a wtedy mieli paczke. Sammer to był ktoś, Moller tak samo... Może Ebi teraz bedzie rozdawał karty w tym klubie jestem ciekawy jak beda grac w przyszlym sezonie.. Oby dobrze licze na nich to jedna z moich ulubionych ekip bundesligi... Ale i tak twierdze ze zaden polski klub by ich nie pokonał... Maja paczke zeby powalczyc w bundeslidze, gdyby jeszcze mieli niezly budżet! :D a Lech mam nadzieje ze powlaczy dość wysoko ale jezeli trafi na jakis sredni europejski klub moze bys kiepsko ... :/

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 16 cze 2005, 23:02

sly_FCI pisze:
Tomusmc pisze:
sly_FCI pisze:

Pozdro
Fakt teraz z Juve nie mieliby szans, ale mysle ze by powalczyli i z fazy grupowej ligi mistrzów by wszyli sądze ze beda w tej 3 zespołów która wejdzie do UEFa , a wtedy mieli paczke. Sammer to był ktoś, Moller tak samo... Może Ebi teraz bedzie rozdawał karty w tym klubie jestem ciekawy jak beda grac w przyszlym sezonie.. Oby dobrze licze na nich to jedna z moich ulubionych ekip bundesligi... Ale i tak twierdze ze zaden polski klub by ich nie pokonał... Maja paczke zeby powalczyc w bundeslidze, gdyby jeszcze mieli niezly budżet! :D a Lech mam nadzieje ze powlaczy dość wysoko ale jezeli trafi na jakis sredni europejski klub moze bys kiepsko ... :/
Jak polski zespół miałby pokonać Borussie skoro nie potrafią pokonać Valerengi czy też innego słabego zespołu....mowa tu nawet o Amice, która nam narobiła wstydu. Ja też liczę, że zobaczymy starą dobrą Borussie i że w końcu wyjdą z długów! Podobała mi się ich gra pod koniec sezonu, szkoda, że tak późno się obudzili, a mogła być Liga Mistrzów... :?

Awatar użytkownika
sly_FCI
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sly_FCI » 16 cze 2005, 23:11

Tomusmc pisze:
sly_FCI pisze:
Tomusmc pisze:
Jak polski zespół miałby pokonać Borussie skoro nie potrafią pokonać Valerengi czy też innego słabego zespołu....mowa tu nawet o Amice, która nam narobiła wstydu. Ja też liczę, że zobaczymy starą dobrą Borussie i że w końcu wyjdą z długów! Podobała mi się ich gra pod koniec sezonu, szkoda, że tak późno się obudzili, a mogła być Liga Mistrzów... :?
No Valerengi albo tereka grozny :? :? hmm no i jeszcvze Tibilisi... Nie poslkie zespoły to ostatnio dno w pucharach, ale teraz niby zespoly co najlepiej graly ostatnio w pucharach moze cos skombinuja ? watpie...
Borussia moze jakby szybciej skolowala Ebiego :D to by bylo lepiej ciesze sie ze ten pilkarz tam gra i jest niezly naprawde to jeden z naszych talentów nielicznych dodajmy, ale nie wychował sie w Poslce i uczył sie grać w Holandii... Ciekawe czy Rosicky zostanie w klubie pozdro :D

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 19 cze 2005, 19:55

No koledzy-forumowicze wczoraj Pogon dzis Lech wygral swoje spotkanie w INTERTOTO :D Bylo cieko , ale Poznaniacy pokonali 2-1 niejaki Karvan Jewlach. Tak wiec awans naszych dwoch ekip do kolejnej rudy powinien juz byc formalnoscia bo obie maja mecz u siebie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”