Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 395

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Re: Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 lip 2013, 16:10

Biały pisze:Serio pieniądze wydawane z kieszeni właściciela mają być powodem do tego by nazywać klub zabawką?
Tak, to są zabawki włascicieli, którzy zrobią z nimi co chcą, mogą zniszczyć, jak Wojciechowski i Król Polonię, mogą wydawać własną kasę, a jak im się znudzi odejść, jak w Portsmouth, gdzie klub byl o włos od upadku (kibice go uratowali). Właściciele wydają swoją kasę, dużo więcej niż klub na siebie zarabia (bo przecież zarabiają z reklam, z praw tv, etc.) i jak im sie znudzi, klub zostaje na lodzie. Czy w przypadku jak Romkowi się znudzi i odejdzie, Chelsea będzie w stanie sama na siebie (i pensje swoich piłkarzy) zarobić? Nie, bo jest zabawką w rekach Romka i klub jest zdany na jego łaskę.
I jest to psucie rynku, o czym wyżej pisałem, bo piłkarze zarabiają gigantyczne pieniądze i później jak ich ktoś chce kupić, to dany zawodnik jest już przyzwyczajony do zarobków i by zarabiać tak samo, może odejść tylko do innego klubu z bogatym włascicielem (patrz: Samba)
oczywiście teraz sytuacja Chelsea jest troche inna niż Monaco, czy PSG. Dlatego nie tylko o Chelsea pisałem, a ogólnie o szejkach/oligarchach. Od Chelsea to się po prostu wszystko zaczęło.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1682

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 18 lip 2013, 16:27

fieldy pisze:Od Chelsea to się po prostu wszystko zaczęło.
W Anglii. W Europie zaczęło sie od włoskich mafiozów i ich szaleństw jeszcze w latach 90-tych. To oni pierwsi zaczeli bic wszelkie granice przyzwoitości w płaceniu za transfery.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 lip 2013, 16:31

Masz rację, najpierw były Wlochy i tylko Włochy, a później przyszedł Romek do Chelsea i ruszyło na resztę kontynentu. I jak to było i jak sie potoczyło we Włoszech widać było na tej rozpisce, którą ktoś niedawno wrzucał (chyba maestro)- rekordowe transfery do 2002 i od 2003 do teraz. Oczywiście swoje te kluby dzięki temu wygrały, a teraz mają sytuację finansową jaką mają.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 lip 2013, 21:46

Transfery Chelsea za czasów Romka, w jednym obrazku

Obrazek

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 677
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 23 lip 2013, 16:41

http://transfery.info/59272,oficjalnie- ... em-chelsea

Kolejny fajny młodzik sprowadzony na wyspy. Chelsea jak widac nie tylko gwiazdami stoi :) Moim zdaniem bardzo dobry krok w wykonaniu Mou:)

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1488
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 30 lip 2013, 21:03

może ktoś coś więcej napisać na temat tego Wallace ? przyglądaliście się mu ? co to za gracz bo dla mnie jest to zupełny no name, nigdy wcześniej o nim nie słyszałem, a ponoć to ma być nasze rozwiązanie problemu z prawym skrzydłem.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 30 lip 2013, 21:14

podobno widziany w mediolanie z całą rodziną

Obrazek

Anders
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anders » 30 lip 2013, 21:48

Cuevas? Młodziutki jest (95 rocznik), ale na lewej obronie w ustawieniu z czterema obrońcami jest gówniany, fullback ze świetną techniką i szybkością, ale też znacznie słabszy niż Marcelo, gdy ten przychodził do Realu w tym samym wieku, więc specjalnie bym się nie zachwycał. Ciekawe, co zrobi z nim Mourinho.

Wallace na skrzydło? Ofensywny boczny obrońca, porównywany do Marcelo, lepszy w defensywie niż Marcelo wtedy, trochę gorszy w ofensywie, nie oglądałem Chelsea w trakcie tournee, ale wiem, że coś tam grał, więcej o nim pisałem kiedyś, można poszukać.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 01 sie 2013, 11:47

Agent Fernando Torresa potwierdził, że trwają negocjacje z Valencią w sprawie ewentualnego transferu Fernando Torresa. Ciekawe czy ma to jakiś związek z ofertami za Wayne Rooneya.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 01 sie 2013, 11:50

Villa kiedyś Valencia, teraz Atletico.
Torres kiedyś Atletico, teraz Valencia?
Dobry deal, Fernando tylko w Hiszpanii mógłby odzyskać formę. A po stracie Soldado i kasa i miejsce w składzie by się znalazły.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 01 sie 2013, 12:08

Cała kwota pozyskana za Soldado od City ma być przeznaczona na Fernando Torresa. Mówi się o kwocie 26 mln.

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 01 sie 2013, 12:12

Valencia nie wyda 26 mln, nie ma na to szans.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 804

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 01 sie 2013, 12:15

romantyk_emil pisze:Cała kwota pozyskana za Soldado od City
Od Tottenhamu :wink:

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 01 sie 2013, 17:20

ryba_82 pisze:Od Tottenhamu :wink:
Miałem na myśli Tottenham :P nie wiem czemu napisałem City :P pewnie dlatego, ze oni w tym sezonie kupowali w takich granicach pieniężnych zawodników z Hiszpanii.
SobolPL pisze:Valencia nie wyda 26 mln, nie ma na to szans.
Nie znam zasobów finansowych Valencii. Z tego co można wyczytać w mediach ponoć mają właśnie całą kwotę pozyskaną za Soldado przeznaczyć na Torresa.

Anders
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anders » 01 sie 2013, 17:36

26 milionów euro za zawodnika u szczytu swojej formy - przecież króla strzelców ostatnich Mistrzostw Europy i Pucharu Konfederacji - to promocyjna cena, dlaczego Valencia miałaby się nie zdecydować? :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”