FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1788

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 24 lip 2013, 19:46

Professor Chaos pisze:Pep przez rok nie próżnował i tiki-taka 2.0 nie daje szans pierwowzorowi. Posiadanie piłki na opak dzisiaj.
Rozumiem, że gramy dzisiaj mecz o stawkę w najlepszym składzie i można wyciągać jakiekolwiek wnioski o naszej tiki tace.

Powinniśmy grać na Boatenga, ma przebłyski wakacyjnej formy i jest szansa coś dzisiaj ustrzelić :P Nie wierzę, że ten wynik się utrzyma. Rosyjski komentator słusznie zauważył, że oba zespoły są na innym etapie przygotowań do sezonu. Barca ani fizycznie ani psychicznie jeszcze nie daje pewnie rady. Całe szczęście to tylko sparing i to czy wynik będzie 4-0 czy 2-2 nie ma aż tak wielkiego znaczenia. Ławka rezerwowych poraża, nie wiem kogo bym chciał zobaczyć w 2 połowie.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 24 lip 2013, 19:54

Pep przez rok nie próżnował i tiki-taka 2.0 nie daje szans pierwowzorowi
ciekawe, czy ma na to wpływ to, że nikt z podstawowej trójki z pomocy nie gra dzisiaj, jak sądzisz?

e: metoyou uprzedził

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 25 lip 2013, 7:03

I tak nas machną z 4:0 jak znowu na siebie wpadniemy w LM. Z Xavim, Iniestą, Sergio czy bez. Bez różnicy. Masa bezproduktywnych podań w obronie nie da rady Bayernowi, ale za to posiadanie nam skoczy do 60% 8)

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 25 lip 2013, 11:28

Oj Profesorze. Może powinieneś siè wyprowadzić gdzieś na Grenlandię na 4-5 lat?
W ten sposób może jakoś byś uniknął oglądania tych wszystkich upokorzeń, blamaży, porażek z Lechią czy innym Górnikiem w eliminacjach Ligi Europy, degradacji do drugiej ligi i w końcu fuzji z Espanyolem!

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 lip 2013, 14:11

- Chciałem czuć się doceniony, chciałem odejść, a klub też nie dał niczego od siebie, abym został - wyjaśnił Hiszpan.
Jakos znajomo to ostatnio brzmi. Prawdopodobnie z czasem uslyszymy wiecej. Juz sam Faus w iscie genialnym stylu skomentowal transfer Thiago. 25 baniek za rezerwowego to bardzo dobry biznes. Ten Zarzad kompromituje sie lepeij niz Laporta z cygarami i sampanem a prasa milczy. Tragedia.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 26 lip 2013, 14:40

True - też wczoraj widziałem ten tekst i mi szczęka opadła.

Jeszcze niekompetencje można jakoś scierpieć ale jak już do niekompetencji doda się brak wyczucia, wychowania, chamstwo czy ogólnie pojęte odstawianie bydła to krew mnie zalewa!

Co do listu Thiago - ja bym go traktował z przymróżeniem oka. Tzn. Właśnie dla tego, że ostatnio było kilka takich sytuacji pewnie jacyś marketingowcy mu doradzili coś takiego skrobnąć, żeby PRowo dobrze wypaść. W wypadku Abidala to było autentyczne. Teraz jakoś wieje mi od tego marketingiem.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 27 lip 2013, 12:53

Jako że temat Guardioli-Thiago-Vilanovy ostatecznie ucichł, w Barcelonie teraz najgłośniej jest o dwóch postaciach: Martino i Fabregas. Zarząd po raz kolejny dobitnie oznajmił, że Hiszpan nie jest na sprzedaż. Od początku było wiadome, że United próbują osiągnąć niemożliwe - zbyt wiele czynników, by koleś który dwa lata temu obniżał pensję by dołączyć do klubu teraz miałby odchodzić do rywala swego ukochanego dawnego teamu. Apropo Fabregasa właśnie - statystyka od początku jego przyjścia do Katalonii >>>>
Świadczy ona przede wszystkim, że Fabregas to znakomity zawodnik (szczególnie w środku) oraz żaden rezerwowy, i mimo, że był rozrzucany po pozycjach to wciąż jego dorobek asyst i goli prezentuje się nadzwyczajnie. Mam tylko nadzieję, że Martino nie będzie tak pusty, by ustawiać Cesca jako mediapunte czy środkowego napastnika, bo jest na to zbyt drewniany.

Martino przywitał się ze staffem. Ciekawe czy Song już cokolwiek rozumie po hiszpańsku.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 27 lip 2013, 15:43

Jak wygląda sytuacja Bartry? Gdyby trafiła się oferta, to klub nie robiłby mu problemów z odejściem? Superdeporte coś tam wspomina, że VCF może się po niego zgłosić, gdy odejdzie Rami.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 27 lip 2013, 15:48

Myślę, że jego ewentualny transfer jest w 100% uzależniony od przyjścia nowego stopera. Jeżeli ściągniemy kogoś to Bartra jest do wzięcia, jeżeli nie - jest nie na sprzedaż.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 29 lip 2013, 19:47

Neymar will take part in tomorrow's friendly in Poland as compensation for the game being postponed after Vilanova's relapse. [catradio ser]
Tata zostaje w Barcelonie. Mecz z ławki Barcy będą nadzorować Rubi z Rourą.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 01 sie 2013, 20:33

fcblog.pl
Liczba dnia,
25 mln euro - tyle wynosi klauzula odejścia Tello w nowym, podpisanym dziś kontrakcie.
:shock: Wciąż,nie uczą się na błędach :/ Przyjdzie takie Monaco rzuci tą kwotę i mają grajka,który będzie dogrywał Falcao a my się będziemy kisić z Sanchezem :lol:

glowas12345
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glowas12345 » 01 sie 2013, 22:36

ddemon pisze:
fcblog.pl
Liczba dnia,
25 mln euro - tyle wynosi klauzula odejścia Tello w nowym, podpisanym dziś kontrakcie.
:shock: Wciąż,nie uczą się na błędach :/ Przyjdzie takie Monaco rzuci tą kwotę i mają grajka,który będzie dogrywał Falcao a my się będziemy kisić z Sanchezem :lol:
Za parę lat może ta cena okazać się promocja. Chłopak ma 21 lat, wyraźnie puka do drzwi z pierwszym składem. W tym sezonie strzelil chyba 7 bramek w PD. Jeśli trener będzie dawał mu szanse coraz większe to zdecydowanie będzie wart tych pieniędzy.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 01 sie 2013, 22:40

pedro też sie znakomicie zapowiadał, cuenca również, nie mówiąc o bojanie

glowas12345
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glowas12345 » 01 sie 2013, 23:39

Cuenca ma 22 lata, jest po poważnej kontuzji, sądzisz ze to już jego koniec ? Uważasz ze Pedro to niwypal? To że gra gorzej nie znaczy że nie jest dobrym pilkarzem, w odpowiednim momencie w jego formie był wart na pewno 25mln

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 02 sie 2013, 23:38

Za nami pierwszy sparing z kadrowiczami i Martino na stanowisku. Wiadomo, nie ma sensu wyciągać głęboko idących wniosków, ale w ciągu tych 90 minut rzuciło mi się kilka szczegółów, takich jak chociażby powrót do zapieprzania w pressingu czy efektowna tiki taka. Najbardziej jednak zaskoczyła mnie dokładna wrzutka Alvesa. Interesujące jest przez jaki okres sezonu chłopaki będą grać z taką intensywnością i chęcią.
Neymar zagrał z Messim 15 minut, podczas których nie wydarzyło się nic; Brazylijczyk dopiero potem zaczął ładnie kręcić po tej lewej stronie czego wynikiem była m.in. asysta do Cesca, ale generalnie występ bez szału. Sam Fabregas zagrał znakomicie - na początku drugiej połowy rzucał świetne piły, w dodatku władował dwa razy piłkę do siaty i zaliczył asystę. Oby w sezonie przejął batutę od Xaviego, bo ten niegdyś rzeczywiście "regulował tempo", a dziś gra zazwyczaj wzdłuż i do tyłu. Kilka bramek ładnych, joga bonito trochę, szkoda, że przeciwnik tak marny i nie ma jak ocenić postawy obrońców. Puyol oczywiście poza składem, na stoperze więc Pique i Mascherano. Jeszcze jeden transfer jest pewien - potwierdzone info od Rosella - najprawdopodobniej będzie to albo Agger albo Luiz. Po końcówce sezonu i postawie na Pucharze Konfederacji bardziej preferuję tego drugiego, choć nie tak dawno miałem o nim identyczną opinię co Neville (co nie znaczy tez, że Luiz w defensywie jest tą samą półką co Puyol kiedyś czy T.Silva).
W presezonie fajnie prezentuje się Roberto, Song i nowy Eto'o.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”