AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1745

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3397

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 31 lip 2013, 21:53

Verghary bym zbytnio nie krytykował pokazał że ma potencjał mimo słabego początku, większe pretensje mam do Zaccardo, Amelia katastrofa, Boateng to samo.

Wydaje mi się że SES i Petanga stworzyli więcej niż mogli w pierwszej połowie.
De Jong mi imponuje, to chyba nasze największe wzmocnienie.

Mam nadzieję że teraz Berlu zobaczy że nie mamy zaplecza w momencie gdy nie ma podstawowego składu, od 17 lat jestem kibicem tej drużyny i wiem że G robi co może i jestem za projektem młodzieżowym ale odnosze wrażenie że zbyt drastycznie to wszystko przebiegło.

Wcale nie trzeba milionów żeby mieć konkurencyjne 2 jedenastki i moim skromnym zdaniem na niektórych pozycjach między piłkarzami jest przepaść sportowa.
Wystarczyło przewidzieć oczywiste, że nasi senatorzy kiedyś sie zestarzeją!

Tak na marginesie dodam, że nigdy nie daruje Ancellotiemu zmarnowanie Gourcouffa i Aubumeyanga, mam takie poczucie że to jego zamiłowanie do senatorów sprawiło że się nie przebili, chociaż pewnie sie nie zgodzicie, ale to moje skromne zdanie.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1302

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 31 lip 2013, 22:05

mam pytanie czy są już jacyś potencjalni rywale Milanu w 4 rundzie LM :?: które to mecze są drużyn niemistrzowskich w 3 rundzie :?:

edit:

sam spojrzałem i na teraz wychodzi mi że mogą to być Zenit, Salzburg, Charków i Lyon. I rozumiem do nich 4 dochodzą rozstawione :?:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 31 lip 2013, 23:22

gilardino11 pisze:sam spojrzałem i na teraz wychodzi mi że mogą to być Zenit, Salzburg, Charków i Lyon. I rozumiem do nich 4 dochodzą rozstawione
Mete wrzucał te drużyny ok. tygodnia temu i z tego co pamiętam nie było żadnych trudnych rywali. Najpoważniejszymi było Sociedad i ktoś jeszcze, a reszta to większe bądź miejsze ogórki w porównaniu z Milanem.

Teraz kilka uwag co do meczu. Boateng tylko pokazuje, że potrzeba go odpalić jak najszybciej się da choć nie wiem czy chętni się znajdą na tego pseudo gracz. Po za playoby'em równie obrona zagrała fatalnie. Nie chcę też oceniać innych piłkarzy którzy pojawili się w drugiej części meczu bo widzieliśmy, że ta część spotkania była na bardzo słabym poziomie(a jednak 2 steki mieliśmy). Nie ma też co dramatyzować bo Milan zagrał ostatnio poważnie(chodzi o skład) z Valencią gdzie wynik i gra mogła się podobać. Niemniej został miesiąc transferów rząd Milanu leci w kulki. Z tą kadrą(i archaiczną formacją) trudno będzie walczyć o LM w przyszłym sezonie. Tym bardziej, że rywale się wzmacniają(co nie oznacza, że ich transfery wypalą). Nadarzy się trochę więcej kontuzji niż w poprzednim sezonie(co jest raczej pewne bo tamten sezon był bardzo dobry pod tym względem) i będziemy w dupie, a jak stracimy możliwość gry w LM to nie będzie dobrze. Mamy dwóch środkowych obrońców na poziomie - Mexesa oraz Zapate którzy też wybitni nie są jednak jak zdarzy im się jakaś kontuzja to będzie fatalna sprawa. Dwójka Zaccardo oraz Bonera się nie nadają, żeby zagrać kilka meczów z rzędu, a Vergara... sami widzieliśmy dzisiaj. Kupienie środkowego obrońcy jest koniecznością. Silvestre(wielka niewiadoma) na nie zbawi na tej pozycji. Z musu potrzebuje kogoś lepszego. Kogoś na poziomie Benatii lub Ogbonny którzy już zmienili kluby. Kontrakt dla Bonera pokazuje, że dalej nasz zarząd jest nierozważny. Niepokoi mnie też gra Cristante. W pucharze rozgrywanym w Bari wyglądał słabo. Dzisiaj też w ogóle nie widoczny. Nawet Traktore zagrał od pierwszej minuty, a nie on - nie zrozumiała decyzja. Sam się zastanawiam jak kadra będzie wyglądała na koniec okna. Kto odejdzie(jeszcze na pewno ktoś), a kto przyjdzie. Wiadomo, że będziemy szturmować pod koniec okna i może wtedy zrobimy jakiś lepszy transfer - i dzisiaj to piszę, że nie zdziwcie się jak przywitamy Kake w ostatnie dni(godziny :?: ) okna transferowego. Dla niego na ten moment nie ma żadnego miejsca w Madrycie. Kibice nawet domagali się jego powrotu na pierwszym treningu. Sprowadzenie go za jakąś kwotę, danie mu kontraktu wyższego niż 3,5 mln euro oraz podpisanie kontraktu na więcej niż 2 lata będzie strzałem w stopę.

ESa nie ma co dzisiaj rozliczać z jego sytuacji. Nie było dobrze, ani źle jednak w sezonie musi mieć większą skuteczność. Sytuacja z końca pierwszej połowy czy ta z drugiej gdzie wystarczyło kopnąć piłkę przed siebie powinny być lepiej zakończone.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 sie 2013, 5:38

Niepokoi mnie też gra Cristante. W pucharze rozgrywanym w Bari wyglądał słabo. Dzisiaj też w ogóle nie widoczny. Nawet Traktore zagrał od pierwszej minuty, a nie on - nie zrozumiała decyzja.
A nie zauważyłeś, że Cristante jest szykowany na inną pozycję niż Traore i dlatego grał Malijczyk w pierwszej jedenastce a nie młody Włoch?

W Stanach do drużyny dołączą Balotelli, Silvestre, Montolivo i Zapata. Mexes, De Sciglio, Robinho, Saponara, Abate nadal niedostępni.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 01 sie 2013, 8:56

Milaniści (lub ktokolwiek kto widział mecz ) możecie opisać jak zagrało City we wczorajszym sparingu z Milanem(taktyka,postawa poszczególnych zawodników itd)?

Z góry dziękuję :beer:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 01 sie 2013, 9:55

mete pisze:A nie zauważyłeś, że Cristante jest szykowany na inną pozycję niż Traore i dlatego grał Malijczyk w pierwszej jedenastce a nie młody Włoch?
Wiem, ale nie sądzisz, że lepiej ogrywać młodego Włocha i zmienić jedną pozycję niż piłkarza który jest na wylocie i najchętniej każdy odpaliłby go gdzie się da :?: Doświadczenie w takim meczu dla Bryana z pewnością byłoby przydatne.
ryba_82 pisze:Milaniści (lub ktokolwiek kto widział mecz ) możecie opisać jak zagrało City we wczorajszym sparingu z Milanem(taktyka,postawa poszczególnych zawodników itd)?
Mecz z serii - trudno coś w ogóle powiedzieć oraz nie wyciągałbym żadnych wniosków. Mogę pochwalić Harta bo wybronił 2 x sam na sam oraz obrona City grała ciut lepiej niż defensywa Milanu która była beznadziejna. W drugiej połowie nie działo się nic - obie ekipy skończyły mecz po połowie.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 01 sie 2013, 11:14

obrona city też była żałosna, w drugiej połowie dopuscili do 3 setek

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 sie 2013, 16:05

Strona Interu rozwiązała wszelkie wątpliwości - Silvestre oficjalnie na wypożyczeniu z opcją wykupu.

Anders
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anders » 01 sie 2013, 16:22

rekinho pisze:obrona city też była żałosna, w drugiej połowie dopuscili do 3 setek
Jak po 30-kilku minutach prowadzili 5-0, to nie ma się co dziwić, że się rozluźnili. I dobrze dla Milanu, że tak się stało. No i nie grał Kompany, a na środku obrony Garcia jest tragiczny.

Ryba_82, przez pierwsze 30 minut fantastycznie oglądało się City, oczywiście na tle takiego rywala, ale wymienność pozycji, wszechstronność i wyszkolenie zawodników, kontrola nad piłką i sytuacją na boisku - to coś znakomitego. I nie ma się co dziwić, jak weźmiemy pod uwagę, jakiego formatu zawodnikami są Toure, Fernandinho, Silva, Jovetic czy Navas - jak są wszechstronni i kreatywni. City ma doskonały skład i Pellegriniego, który dostał bardzo pasujących mu zawodników - zobaczymy jak to wyjdzie w praniu, ale jeśli Pellegrini dobrze zbilansuje ten zespół, to pod względem wszechstronności, efektowności połączonej z efektywnością - City to może być drugi Bayern z tamtego sezonu (choć mają strasznie drewnianych rezerwowych w pomocy). Obywatele mogą grać najładniejszą piłkę w PL i tym bardziej się cieszę, że istotne role w City odgrywac może moja trójka z piątki ulubionych zawodników (Toure, Navas, Jovetic).

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 01 sie 2013, 16:39

Jak po 30-kilku minutach prowadzili 5-0, to nie ma się co dziwić, że się rozluźnili. I dobrze dla Milanu, że tak się stało. No i nie grał Kompany, a na środku obrony Garcia jest tragiczny.
ja wiem, po prostu oceniam występ obrony, bez brania pod uwagę kto tam gral i czemu.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1497
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 01 sie 2013, 16:49

jeszcze słowo co do Matiasa, trenował sobie na własną rękę, nie został powołany na obóz przygotowawczy, oj zajmie wam chwilę doprowadzenie go do jakiejkolwiek formy, choć przy tylu ubytkach i tym co się widziało z MC to gorzej by chyba nie był w stanie zagrać.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 sie 2013, 9:46

Vergara kontuzjowany... :won:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1302

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 02 sie 2013, 10:15

Vergara kontuzjowany... :won:
:lol:

:Silvestre zadebiutuje szybciej niż nam się wydaje. Dobrze że Zapata wrócił, Mexes na dniach też ma być dostępny. Akurat w jego przypadku ze budowa ciała nie pomaga mu w szybkim dojściu do dobrej formy fizycznej

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 sie 2013, 10:58

http://www.milannews.it/primo-piano/lja ... ina-119054

Podobno Galliani przedstawił oficjalną ofertę za Adema. Bardzo bym chciał, aby przyszedł.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 sie 2013, 11:02

Uraz Vergary chyba nie jest zbyt poważny, skoro nawet wczoraj w trakcie meczu miał mówić, że może kontynuować grę. Tak czy owak - nie jest nam niezbędny, mamy dostępnych trzech środkowych (w tym tylko jednego nowego :lol: ), a po wczorajszym meczu Allegri powinien dać kolejne szanse graczom z primavery, którzy - moim zdaniem - pokazali się lepiej od Kolumbijczyka. Pacifico mnie bardzo pozytywnie zaskoczył. Mexes ma być dostępny już przed eliminacjami LM. Najważniejsze teraz to ogrywać Zapatę, bo on nie złapał jeszcze ani minuty. Co do Silvestre'a nie mam oczekiwań, jeśli prawdą są te informacje o jego braku treningów, to chłopak będzie dostępny do gry na poziomie gdzieś w październiku.
Po dołku w trakcie Audi Cup wszystko zaczyna wracać na swoje miejsce - na USA odzyskujemy czterech graczy tracąc tylko Vergarę, w ciągu najbliższych dni do treningów mają wrócić też De Sciglio i Mexes, a na same eliminacje do gry dostępny ma być też Robinho. Oby tak było, bo jeszcze parę dni temu te eliminacje zapowiadały się fatalnie.

Dziś ma miejsce decydujące (zdaniem mediów) spotkanie Della Valle z Ljajiciem, sama Fiorentina przykłada do niego dużą wagę. Coś się niedobrego stało w trakcie rozmów o przedłużeniu umowy i coraz więcej osób jest pewnych, że Serb już w tym okienku odejdzie z Violi. Milan miał już dziś złożyć ofertę za Serba, by wesprzeć Serba, który (znów: zdaniem mediów) miał naciskać na transfer do Milanu.
Nie podoba mi się ten ruch, facet ma zbyt nie po kolei w głowie.

Sky wczoraj doniosło, że agent Petagni rozmawia z Gallianim na temat udostępnienia mu koszulki z numerem 9. Trochę to za szybko idzie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”