FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1789

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 02 sie 2013, 23:41

roberto dzisiaj nie zagrał kompletnie nic, song zagrał dno a nowy eto'o strzelił na pustą i pokazał jeden dobry drybling

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 02 sie 2013, 23:53

Dlatego wyraźnie napisałem, że w presezonie, a nie w tym meczu. Zresztą może oglądałeś wcześniejsze spotkania to wiesz. Nie tak dawno Sanchez na pustą nie trafiał więc to też nie jest taka łatwa sprawa, a ten jeden dobry drybling mógł się zakończyć asystą. Messi oprócz bramki też nic nie zagrał.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 02 sie 2013, 23:57

to my inne mecze oglądalismy ;)

ps asyste jeszcze miał

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 03 sie 2013, 10:00

IMO Alexis był najlepszy na boisku. Grał tak, jak oczekiwano od niego po przyjściu do nas. NIe bał się dryblować i chyba tylko raz ktoś mu odebrał czysto piłkę. Pedro trochę chaotycznie ale i tak lepiej moim zdaniem niż Messi. Co jeszcze rzuciło mi się w oczy to słabiutki Iniesta ale wiadomo że to pierwszy mecz i nie ma co psioczyć ;) Fajnie, że wrócił pressing. Oby zagościł na dłużej.

Z dwójki Luiz - Agger wybrałbym Redsa. Luiz mnie nie przekonuje, dodatkowo dołączyłby kolejny boiskowy cwaniaczek :roll:

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 03 sie 2013, 10:27

a zwróciliscie uwagę na opaleniznę iniesty? :lol:

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 03 sie 2013, 15:40

Dwie sprawy:

1. Niesamowicie mi się podoba czcionka którą napisane są nazwiska i numery - mam nadzieję, że to na stałe a nie jakaś pojedyncza akcja??
2. Nie udało mi się obejrzeć meczu (zarzuciłem dzisiaj tylko bramki) - gdyby ktoś miał link do miejsca gdzie można sobie obejrzeć byłbym bardzo wdzięczny.

No i dodam jeszcze w sprawie obrońcy - moim zdaniem wszystko zależy od cen. Uważam, że wzmocnienie środka obrony jest niezbędne, ale w tym momencie raczej nie ma na rynku zawodnika w wypadku którego zestawienie parametrów ceny, wieku i umiejętności dawałyby zadowalający wynik.

Jeśli się taki nie znajdzie to będę bardziej zadowolony z dania czasu Bartrze czy sprowadzenia jakiegoś noname'a z potencjałem za drobne, niż wywalania grubego hajsu za Aggera, Luiza czy tym bardziej astronomicznego hajsu za Silve. Silva jeszcze miałby się szanse w części zwrócić z praw marketingowych, Agger i Luiz to moim zdaniem kasa nie do wyjęcia. Czasami trzeba pomyśleć nad wpływem polityki transferowej na klub w dłuższym okresie a nie tylko w najbliższym sezonie...

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 03 sie 2013, 16:59

Emerald pisze:1. Niesamowicie mi się podoba czcionka którą napisane są nazwiska i numery - mam nadzieję, że to na stałe a nie jakaś pojedyncza akcja??
Pojedyncza. Czcionki zaprojektowała chora dziewczyna, która pracuje w katalońskiej fundacji - koszulki zostaną zlicytowane a pieniądze powędrują na promocje sportu wśród chorych osób.
Emerald pisze:gdyby ktoś miał link do miejsca gdzie można sobie obejrzeć byłbym bardzo wdzięczny
Jak jesteś zdeterminowany możesz ściągnąć spotkanie z torrentów albo obejrzeć póki jest na youtube: I połowa i II połowa bądź ściągnąć z warezów o tu.

Obrazek
Obrazek
Sie pucuje.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 03 sie 2013, 22:35

Dzięki szefu! Obejrzałem i mogę powiedzieć, że ten mecz z pewnością może zamieszać w głowie kibicom... nie wiem... w końcu Santos to chyba jednak nie ogóry.

Mnie kompletnie powalił Fabregas (man of the match) i jeśli tak będzie grać to mam nadzieję, że zastąpi Xaviego w pierwszym składzie. Poza tym wspaniali Alexis i Busquets no i świetni Neymar i Mascherano.

Gdyby się okazało, że Alexis zacząłby grać i Neymar się wprowadzi do drużyny to byśmy mieli skrzydła chyba jak nigdy! :) Nie mogę się doczekać meczów o punkty.

No i szkoda, że ta czcionka na koszulkach nie zostanie na dłużej.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 sie 2013, 13:27

Co to była za okazja i czemu osoby na drugim planie w chyba dość poważnych okolicznościach są takie rozbawione? :lol:

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 10 sie 2013, 10:22

Because the ongoing transfer negotiations don't look very promising, Barcelona don't rule out not signing a centre back this summer. [rac1]
Szanse na obrońcę maleją. Luiz nie do wyjęcia moim zdaniem. Agger tak samo. Vertonghen podobno teraz jest obiektem pożądania ale ciężko coś o tym więcej powiedzieć.
Jeszcze niedawno Rosell obiecał transfer obrońcy przed końcem okienka :roll:

Dzisiaj gramy z Malezją. Zmieniono stadion, na którym ma być rozegrany mecz z powodu fatalnego stanu murawy.
Obrazek

Liga startuje już za tydzień, a po takich rywalach pre-sezonu ciężko wyciągać wnioski.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 10 sie 2013, 10:39

Luiz - nie da Mou
T.Silva - od początku był-jest nie realną opcją
Agger - zbyt przywiązany do Liverpoolu

Vertonghen - jeśli nie sprzedadzą Bale to moim zdaniem nikt nie odejdzie z Tottenhamu i jeszcze raz powalczą o TOP4 :)

Także moim zdaniem kolejnym kandydatem na obronę będzie Vermaelen - tak tak kolejny kapitan Arsenalu - Wenger obiecuje wzmocnienia,choć narazie również kończy się na obietnicach :D

Innych kandydatów raczej nie widzę - Alderweireld? Były pewne plotki o innym graczu Ajaxu Moisanderze - mam nadzieję,że to tylko plotki :roll:

Znając dryg do interesu w zarządzie Barcy to z jednej strony dobrze,że nie przyjdzie żaden obrońca bo pewnie znów ktoś nie oczekiwanie odejdzie - pewnie Sergio będzie grał w obronie a Song jako def.pom i Rosell uzna to za sukces :badziewie:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 sie 2013, 10:44

Arsenal, po wypożyczeniach został z 3 stoperami. Koscielnym, Perem i Vermą. Nie liczyłbym na waszym miejscu na Belga. Po 1-Wenger musi wzmacniać obronę, po tym jak kilku wypożyczył, a nie osłabiać. Po 2 Verma jest polamany i póki co nie nadaje się do gry, a po trzecie, strasznie obniżył loty i wątpliwe, by Barca go chciała. On nawet teraz, choć jest kapitanem, nie ma szans na 1 skład w Arsenalu.

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 10 sie 2013, 11:48

ja jeszcze wierzę w Inigo Martineza...

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 10 sie 2013, 12:22

ycu pisze:ja jeszcze wierzę w Inigo Martineza...
Jego akurat w ogóle nie biorę pod uwagę -

1 Wychowanek Sociedad,którego tak łatwo nie puszczą(przykłąd Asier Illarramendi w Realu za klauzule wykupu)
2 Sociedad walczy w el.LM i tym samym jego występ w tej fazie będzie powodował,że nam nie pomoże w dalszych fazie

Ja brałbym Hummelsa - ale im dalej na niego zwlekamy tym bardziej BVB się będzie upierało,gdyż nie znajdzie następcy...

A może ściągnąć rodaka Songa - Nicolas N'Koulou z OM? Nie wiem jak się prezentuje w Ligue 1 ale w Fifie czy w FM wymiatał :lol: I myślę,że wcale nie byłaby to droga opcja tylko pytanie czy jest gotów grać w FCB? :?

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 10 sie 2013, 13:22

Co się dzieje z Puyolem, kiedy będzie gotów do gry ?
Wiadomo że po operacji, ale chyba nie ma co go marginalizować.
Ostatnio zmieniony 10 sie 2013, 13:24 przez kaczy, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”