AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1746

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 sie 2013, 11:05

Nie podoba mi się ten ruch, facet ma zbyt nie po kolei w głowie.
Wydaje mi się, że taki mit urósł po incydencie z Dellio Rossim. Chłopak się pozbierał, zaczął przykładać się do treningów i w tej chwili jest jednym z lepszych młodych graczy jakich posiada Serie A. A to, że chce odejść i być może do nas to dobrze. Daliśmy sobie radę z Mario to i damy z nim.

Serb da nam sporo możliwości - zarówno w taktyce 4-3-1-2 jak i w potencjalnym 4-2-3-1, bo żal by było jego lub Faraona marnować na ławce.
Sky wczoraj doniosło, że agent Petagni rozmawia z Gallianim na temat udostępnienia mu koszulki z numerem 9. Trochę to za szybko idzie.
Tu się zgodze. Chłopak ma potencjał to widać, ale IMHO w najelepszym wypadku za rok lub dwa będzie gotowy zająć miejsce Pazziniego. Już 10 daliśmy z rozpędu i teraz aż serce boli kto z nią biega i co prezentuje. Dajmy mu czas niech zapracuje występami w Serie A na nią a nie w sparingach przedsezonowych.

Jeszcze co do 4-2-3-1:
W przypadku przyjścia Adema i Hondy mamy świetną kadrę do tego - De Jong(Cristante), Montolivo(Poli) a dalej Faraon(Robinho, Adem), Honda(Saponara), Ljajic(Robinho, Boateng) i w ataku Mario, Pazzini i Petagna. W tej taktyce mamy znacznie więcej opcji ofensywnych niż w grą 4-3-1-2.

Celowo nie uwzględniam Nianga, bo liczę, że pójdzie na wypożyczenie do Genoi. Chyba, że uda się sprzedać Boatenga to wtedy Francuz mógłby zostac.
Galliani and Fiorentina's Daniele Pradè spoke on the phone this morning and the Milan general manager offered €8m for Ljajic (Sky).
Jeżeli to prawda to bardzo dobra oferta dla Violi. Osobiście się spodziewałem, że Łysy przedstawi oferte, która tylko zdenerwuje Prade. Viola natomist chce 12 co moim zdaniem jest trochę dużo jak na gracza, który ma rok do końca kontraktu.

Tak jak już pisałem - Adem teraz a Honda w zimie to idealnie rozwiązanie. A jeszcze lepiej jakby Allegri dostał obu teraz, ale również nie marnował tego grająć 4-3-1-2.

EDIT

Di Marzio też potwierdza rozpoczęcie oficjalnych negocjacji.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 02 sie 2013, 11:28

Nie podoba mi się ten ruch, facet ma zbyt nie po kolei w głowie.
balotelli, boateng, cassano, mexes, ibra, van bommel, gattuso - wymieniać dalej? szatnia milanu ma jakieś magiczne właściwości, potrafi doskonale studzić temperamenty

cristante jakby przeczytał wasze posty po meczu z city - wczoraj starał się rzucać duzo prostopadłych piłek i nawet mu to wychodziło, pokazał też kilka fajnych dryblingów kiedy pod presją musiał wyjść z piłką, dobry wystep. zaliczył też kilka głupich strat ale mozna to zrzucić na karb wieku

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 sie 2013, 11:30

cristante jakby przeczytał wasze posty po meczu z city - wczoraj starał się rzucać duzo prostopadłych piłek i nawet mu to wychodziło, pokazał też kilka fajnych dryblingów kiedy pod presją musiał wyjść z piłką, dobry wystep. zaliczył też kilka głupich strat ale mozna to zrzucić na karb wieku
Wydaje mi się, że czasem Bryan za bardzo chce się pokazać. Dysponuje fantastycznymi podaniami zarówno długimi jak i krótkimi. Z tym, że na razie wchodzi do zespołu i narazie mu brak doświadczenia jak i zgrania, więc podaje czasem źle. Dodać też trzeba, że nie gra z pierwszym składem. Ogólnie gołym okiem widać, że potencjał spory oraz fizycznie jest gotowy. Teraz tylko niech ciężko pracuje i łapie minuty to będzie z niego świetny piłkarz.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1302

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 02 sie 2013, 11:35

wydaje mi się że Łysy czuje że nic z transferu Hondy nie będzie dlatego rozpoczął starania o młodego Serba. Jakby mieli przyjść obaj robi nam się niesamowity tłok z przodu a na środku obrony czy zmiennika dla de jonga nie widać. Strasznie irytuję mnie brak chęci pozyskania pomocnika czy godnego rywala dla Zapaty czy Mexesa.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 sie 2013, 11:39

wydaje mi się że Łysy czuje że nic z transferu Hondy nie będzie dlatego rozpoczął starania o młodego Serba. Jakby mieli przyjść obaj robi nam się niesamowity tłok z przodu a na środku obrony czy zmiennika dla de jonga nie widać. Strasznie irytuję mnie brak chęci pozyskania pomocnika czy godnego rywala dla Zapaty czy Mexesa.
Ja to widzę tak:

Galliani wie, że CSKA nie chce sprzedać Honde. Mamy z nim porozumienie i jeżeli nic złego się nie zdarzy to trafi do nas w grudniu i zacznie grać od stycznia. Z drugiej strony widzi, że nadarza się okazja ściagnąć już bardzo dobrego gracza z wielkim potencjałem za bardzo rozsądne pieniądze, więc stara się to wykorzystać zwłaszcza, że Serb daje kilka możlwiości taktycznych. Suma sumarum jest nadzieja, że dostaniemy obu co nas bardzo wzmocni.

Co do obrony i pomocy to IMHO Galliani chce je wzmocnić, ale na razie ma związnie ręce z kilku powodów. Po pierwsze czeka na to kogo wylosujemy w eliminacjach LM (wielu włoskich dziennikarzy pisze, że po awansie przyjdzie obrońca - pisało się o Astorim czy Ranocchi oraz pomocnik i tu się podaje Kucke). Jest jeszcze druga strona medalu, czyli to, że nie ma chętnych na naszych graczy co nie ułatwia zadania Gallianiemu, bo nie może znów zrobić kadrę na +30 ludzi, bo to się odbije na budżecie.

Nie jeteśmy w takiej sytuacji, że stać nas na wydanie grubej kasy w mercato, więc trzeba korzystać z takich okazji jak Ljajic czy Eriksen (jego pewnie nam się nie uda, ale podobna sytuacja jak Serb) gdzie na prawdę jest sporo do wygrania.

Obrazek

EDIT
After the official bid Ljajic reportedly left training ground a while ago as soon as the bid was submitted, this bid comes few hours before the supposed meeting of the player with Fiorentina's officials for a possible renewal.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1497
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 02 sie 2013, 12:05

wielu włoskich dziennikarzy pisze, że po awansie przyjdzie obrońca - pisało się o Astorim czy Ranocchi
wara od Rano, Moratti nie jest już chyba na tyle głupi żeby oddać takiego gracza do rywala zza miedzy. Jak chcecie naszych graczy to trzymajcie się tendencji z ostatnich lat, typu Mancini, Muntari czy mimo wszystko Pazzini. Rano wreszcie ma trenera który pokieruje go tak jak należy, i może wreszcie rozbłyśnie na miare talentu, wczoraj z Chelsea już pokazał że potrafi grać wybornie.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 02 sie 2013, 14:32

Oglądnąłem dzisiaj skrót wczorajszego meczu. Błąd Vergary z 6 minuty tylko potwierdza, że na dzień dzisiejszy nie może być w 1 składzie w Milanie na nadchodzący sezon. Warto się też zastanowić nad rejestrowaniem go do ligi, żeby nie stracić miejsca graczy spoza UE. Po ewentualnym ściągnięciu Hondy zamkniemy sobie część transferów, a nie wiadomo co przyniesie mercato w zimie. Dać Vergarze jeszcze jakąś szanse w USA, a jak tam się nie będzie spisywał znacznie lepiej z lepszymi partnerami w obronie(choć błąd z City oraz z Sao Paulo to błąd indywidualny który stoperowi nie może się zdarzyć) to wypożyczyć go do SB lun primavery na pół roku. Jeżeli udałoby się wziąć Liajica oraz Honde to szukałbym(nie czekał) jakiejkolwiek oferty za Boatenga.

Nie ma opcji, żeby Inter oddał Ranocchie. Ja chcą coś zbudować na nowo to Włoch powinien być jedną z podstaw projektu. Natomiast transfer Asotriego może okazać się bardzo dobry bądź może być kłodą jak Silvestre był w Interze.

Silvestre :?: Nie wiele możemy stracić na nim więc nie jest głupi ruch pod warunkiem, że jego loan nie zablokuje transferu środkowego obrońcy.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 sie 2013, 17:35

Mirek15 ile razy trzeba powtarzać, że kontrkat Vergary został już żłożony w LEGA Calcio. Dodatkowo do USA nie jedzie, bo ma kontuzje.

Rossi powiedział, że weźmie numer 22, który teraz nosi Ljajic.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 02 sie 2013, 17:42

mete pisze:Vergary został już żłożony w LEGA Calcio.
Nie wiedziałem o tym. Żadnej informacji o tym nie czytałem.
mete pisze:Dodatkowo do USA nie jedzie, bo ma kontuzje.
Wilmore wspominał o lekkim urazie. Tak więc szkoda bo szybko go nie zobaczymy.

Dziwne, że Galliani rzucił za Liajica od razu 8 mln euro. To nie w jego stylu.

Carmona wypożyczony do Girony.

e: http://www.acmilan24.com/news/id/20233/ ... irony.html
Ostatnio zmieniony 02 sie 2013, 17:49 przez Slim91, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 sie 2013, 17:46

Carmona wypożyczony do Girony.
Sprzedany.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1497
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 02 sie 2013, 20:49

Co do Silvestre'a nie mam oczekiwań, jeśli prawdą są te informacje o jego braku treningów, to chłopak będzie dostępny do gry na poziomie gdzieś w październiku.
nie mam informacji z pierwszej ręki, nie mam nawet pewności, ale w Appiano został on i Schelotto, cały sztab szkoleniowy powędrował z Mazzarrim do Pinzolo, wygląda na to że obaj Argentyńczycy musieli trenować z własnymi trenerami od przygotowania, ale co za tym idzie, brak gry nawet w sparingach, brak czucia piłki. Nie zdziwię się jeśli będzie dopiero w stanie grać tak jak piszesz.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 02 sie 2013, 21:35

http://www.transfery.info/59542,oferta- ... -odrzucona czyli można o nim zapomnieć, chyba, że uda się kogoś opchnąć w dobrej cenie zanim podpisze nowy kontrakt

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 sie 2013, 22:38

Nie wydaje mi się, aby Adem podpisał nowy kontrakt mająć na stole ofertę z Milanu i wypowiedź Della Valle tego nie zmieni. Podobnie było z Montolivo, ale to tylko moje zdanie. Zobaczymy w przyszłości. Na ten moment wielu ekspertów jest zdania, że Serb chce do nas. Z tym, że znając nasze szczęscie do transferów wszystko może się zmienić w przeciągu paru sekund.

Mirek15:
Tu masz oficjalną wiadomość na temat Carmony z tym, że w języku włoskim, ale w dobie translatorów to żaden problem. Strona do , której podałeś linka dość często źle tłumaczy newsy i radzę się nią nie sugerować. Z polskim polecam acmilan.pl , która daje najlepsze tłumaczenia zarówno newsów (z tym, że tylko oficjalnych) oraz konferencji prasowych czy wywiadów różnego typu.
http://www.milannews.it/calciomercato-m ... ona-119079

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 03 sie 2013, 0:19

http://www.milannews.it/primo-piano/lja ... lan-119130

Wg Di Marzio Ljajic odrzucił zaloty Tottenhamu oraz ma już porozumienie z Milanem na 5-letni kontrakt po 2 mln euro na rok. Teraz piłka po stronie Violi, ale dziennikarz wątpi by byli w stanie zaoferować mu podobny kontrakt.
Calciomercato says that Della Valle promised Ljajic he would sell him in January but Ljajic wants Milan now.
Jednak mamy sprzeczne informacje na jego temat - dziennikarze mówią, że chce do Milanu natomiast środowisko Fiorentiny, że chce zostać.

http://www.milannews.it/calciomercato-m ... ang-119131

Genoa chce za wszelką cenę mieć Nianga na przyszły sezon. Najpierw się mówiło o wypożyczeniu a teraz o wykupie połowy karty a w zamian połowa karty zawodniczej Kucki. Osobiście wolałbym aby Niang poszedł na wypożyczenie, ale z drugiej strony z Genoą mamy świetne relacje, więc w przyszłości nie będzie wielkich problemów. Owszem możemy przepłacić trochę w razie odkupu, ale nie tak jakbyśmy go oddali do innego klubu.

Abate jest nowym klientem Raioli. Czyżby się szykowała sprzedaż?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 03 sie 2013, 10:54

El Shaarawy: "I hope to score as many goals as I did in the first part of last season, maybe then Galliani will say that I'm not for sale."
El Shaarawy: "I hope to stay at Milan for a long time."
El Shaarawy: "Last season was fantastic for me, and I would like to write history for this club."
El Shaarawy: "Why I rejected lucrative offers? Because I have always been a Milan fan."
Ogólnie ciekawy wywiad dał Stephan. Myślę, że za niedługo jakieś dobre tłumaczenie się pokaże. BTW - jak rozegra sezon na podobnym poziomie co pierwszą rundę tamtego sezonu to Galliani na pewno nie powie, że jest nie na sprzedaż :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”