Wydaje mi się, że taki mit urósł po incydencie z Dellio Rossim. Chłopak się pozbierał, zaczął przykładać się do treningów i w tej chwili jest jednym z lepszych młodych graczy jakich posiada Serie A. A to, że chce odejść i być może do nas to dobrze. Daliśmy sobie radę z Mario to i damy z nim.Nie podoba mi się ten ruch, facet ma zbyt nie po kolei w głowie.
Serb da nam sporo możliwości - zarówno w taktyce 4-3-1-2 jak i w potencjalnym 4-2-3-1, bo żal by było jego lub Faraona marnować na ławce.
Tu się zgodze. Chłopak ma potencjał to widać, ale IMHO w najelepszym wypadku za rok lub dwa będzie gotowy zająć miejsce Pazziniego. Już 10 daliśmy z rozpędu i teraz aż serce boli kto z nią biega i co prezentuje. Dajmy mu czas niech zapracuje występami w Serie A na nią a nie w sparingach przedsezonowych.Sky wczoraj doniosło, że agent Petagni rozmawia z Gallianim na temat udostępnienia mu koszulki z numerem 9. Trochę to za szybko idzie.
Jeszcze co do 4-2-3-1:
W przypadku przyjścia Adema i Hondy mamy świetną kadrę do tego - De Jong(Cristante), Montolivo(Poli) a dalej Faraon(Robinho, Adem), Honda(Saponara), Ljajic(Robinho, Boateng) i w ataku Mario, Pazzini i Petagna. W tej taktyce mamy znacznie więcej opcji ofensywnych niż w grą 4-3-1-2.
Celowo nie uwzględniam Nianga, bo liczę, że pójdzie na wypożyczenie do Genoi. Chyba, że uda się sprzedać Boatenga to wtedy Francuz mógłby zostac.
Jeżeli to prawda to bardzo dobra oferta dla Violi. Osobiście się spodziewałem, że Łysy przedstawi oferte, która tylko zdenerwuje Prade. Viola natomist chce 12 co moim zdaniem jest trochę dużo jak na gracza, który ma rok do końca kontraktu.Galliani and Fiorentina's Daniele Pradè spoke on the phone this morning and the Milan general manager offered €8m for Ljajic (Sky).
Tak jak już pisałem - Adem teraz a Honda w zimie to idealnie rozwiązanie. A jeszcze lepiej jakby Allegri dostał obu teraz, ale również nie marnował tego grająć 4-3-1-2.
EDIT
Di Marzio też potwierdza rozpoczęcie oficjalnych negocjacji.