AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1747

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3397

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 03 sie 2013, 13:25

Nie wiem dlaczego ale mój post sprzed 2 dni się jeszcze nie ukazał :-D. Śledze to forum od ponad 2 lat codziennie i tak się jakoś przyzwyczaiłem, że jak zdecydowałem się w końcu dołączyć to się nie przywitałem, tylko wpadłem jak do siebie. Wybaczcie.

Miło mi do Was dołączyć, nie znalazłem w necie lepszego forum o piłce i o Milanie, więc tym bardziej jest mi miło. Wysoki poziom znajomości piłki reprezentujecie i mam nadzieję, że się dopasuje.

Waszym zdaniem Urby na lewej obronie to tylko lek na obecną sytuację, czy może z braku ofert za niego a ofertą(ami) za Antoniniego chęć pozbycia się Luci? I zmiana pozycji Emanuelsona tak jak w przypadku Constanta?

Abate po zmianie agenta albo będzie chciał podwyżki albo szykuje się jakiś transfer moim zdaniem.

Edit:

Galliani spotkał się ostatnio z Vlado Lemić'em i chodziło podobno o serbskiego reprezentanta U 20 obrońcę Niko Datkovicia może ktoś więcej na jego temat?

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 03 sie 2013, 14:55

seba82 pisze:Waszym zdaniem Urby na lewej obronie to tylko lek na obecną sytuację, czy może z braku ofert za niego a ofertą(ami) za Antoniniego chęć pozbycia się Luci? I zmiana pozycji Emanuelsona tak jak w przypadku Constanta?
IMO Urby na lewej obronie nie zagrzeje miejsca. I jak pojawi się oferta to zostanie sprzedany bądź wypożyczony jednak mam nadzieję, że w grę wchodzi tylko transfer definitywny. Tym bardziej, że w porównaniu z Taiwo jest on coś wart. Pierwszym zmiennikiem Abate oraz Constanta jest De Sciglio. Antoni :?: Błąd przy błędzie z City i przydatność jego w tamtym sezonie pokazała, że on jest opcją mega awaryjną bądź tez mógłby odejść jednak problem jest jego pensja - nie mała oraz pewnie nie kwapi mu się z odejściem. Bo i po co miałby chcieć odchodzić :?:
mete pisze:Abate jest nowym klientem Raioli. Czyżby się szykowała sprzedaż?
Możliwe, ze tak. Z pewnością sprzedaż lub podwyżka. Osobiście nie zdziwiłbym się gdyby Abate nagle zaczął grać bardzo dobrze i po sezonie chciałby w zamian podwyżkę. Jak zarząd się nie zgodziłby to będzie nalegał na transfer. Mino Raiola bierze klienta tylko takiego na którym może coś zarobić. Osobiście jak Milan sprzedałby Włocha i pieniądze otrzymane za niego wydałby na wzmocnieni lewej obrony(chodzi mi tu o gracza jakościowo bardzo dobrego) to nie narzekałbym. Wtedy miejsce Ignazio zająłby Mattia na prawej obronie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 03 sie 2013, 15:22

O Emanuelsonie już kiedyś pisałem swoje zdanie. Gdyby postawioni na lewej obronie na niego tak jak na Constanta to mieliibyśmy tam znacznie lepszego gracza niż Francuz. Teraz już za pózno, bo zrobiono z niego wszystko oprócz lewego defensora. Mam nadzieję, że znajdzie się jakiś chętny klub na niego.

Abate raczej odejścia nie będzie wymuszał. To nie ten typ. Jednak jeżeli klub będzie chciał na nim zarobić to lepiej wtedy mieć Raiole przy boku, który załatawi mu dobry klub i dorbą pensję.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 03 sie 2013, 20:03

Dzisiaj ma być nowym kontakt między Gallianim a działaczami Violi w sprawie Ljajica. W międzyczasie strzelił on 2 bramki w meczu sparingowym. Liczę, że nie zgodzi się na nowy kontrakt oferowany przez Fiorentiną i postawi na nas.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 03 sie 2013, 20:12

warto wspomnieć, ze ambrosini tez bramke wsadził

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 03 sie 2013, 20:50

podobno rzut gallianiego na Adema może mieć coś wspólnego z "kontuzją" Saponary, podobno ma problemy fizyczne ale o nim jako jedynym kontuzjowanym nigdzie nie ma oficjalnego potwierdzenia o jaką kontuzję chodzi i podobno ten stan może potrwać dłużej niz zakładano.

O tym młodym serbie o którym pisałem wcześniej pojawiło sie oficjalne info, wyceniany na 2,5 m

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 sie 2013, 21:06

Ja znam jednego Niko Datkovica, ale on jest Chorwatem, a nie Serbem :)

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 03 sie 2013, 21:08

sorki faktycznie żle napisałem, oczywiście chodziło mi o chorwata :lol:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 sie 2013, 21:26

;)

Widzialem go na niedawno zakonczonych MS U-20. Chorwaci grali w defensywie naprawde swietnie, byli jedyna druzyna, ktora zachowala czyste konto z Urugwajem i wielka szkoda, ze pechowo odpadli z Chile w 1/16 bodajze. O samym zawodniku wiele nie powiem, bo bardziej obserwowalem jego partnera z linii defensywnej - Jozo Simunovica z Dinama, ale pamietam, ze Datkovic bardzo fajnie go uzupelnial.

Milan 2020 :mrgreen:

------------------ Gabriel -------------------

De Sciglio -- Vergara -- Datkovic -- Tamas

--------- Cristante -------- Poli ----------

Niang ------- Sapponara ------- El Shaarawy

----------------- Petagna ----------------------

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 03 sie 2013, 22:19

Dr.Football1 pisze:

Milan 2020 :mrgreen:

------------------ Gabriel -------------------

De Sciglio -- Vergara -- Datkovic -- Tamas

--------- Cristante -------- Poli ----------

Niang ------- Sapponara ------- El Shaarawy

----------------- Petagna ----------------------
Przyszłościowo to wygląda he

http://www.transfermarketweb.com/?actio ... sel=125804

No no był w kręgu naszych zainteresowań, może będą go chcieli wymienić na Nianga :-D, ale zdrugiej strony to ofensywny pomocnik a mamy Saponare, przyjdzie Honda no i jak się uda to Adem, więc raczej ciasno.
Tak sobie kombinuje bo chodzą plotki że Galliani nie chce wymiany Niang - Kucka.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 03 sie 2013, 23:45

Ljajic zmienił agenta choć Ramadani powiedział, że nadal go reprezenuje, więc sam nie wiem. Nie wiem czy to dobrze, ale raczej nie, bo z tamten po potym jak Viola nie wywiązała się z obietnicy danej JoJo raczej nalegał na przeprowadzkę do Milanu...

Dodatkowo viceprezydent Violi powiedział, że Galliani robi to samo co z Montolivo i jest to nielegalne i nazwał go specem od transferów graczy z wygasającym kontraktem i raczej nie była to forma uznania. IMHO happy endu w postaci Adema nie będzie. Fiorentina się zdenerwowała.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 04 sie 2013, 11:50

According to La Gazzetta dello Sport, Milan's offer for Ljajic is €8 million in 4 installments. Fiorentina consider it too low.
To jets pierwsza oferta oficjalna przesłana przez naszego prawnika. IMHO jeżeli dojdzie do poważnych rozmów w przypadku braku chęci podpisania kontraktu przez Ljajica to na 10 mln powinno stanąć.
Probable XI vs. Chelsea (4-3-3): Abbiati; Zaccardo-Silvestre-Zapata-Constant; Montolivo-De Jong-Nocerino; Boateng-Balotelli-El Shaarawy.
Ciekawe czy to będzie 4-3-3 czy Boa zagra za napastnikami. Mam nadzieję, że to pierwsze i to początek powrotu do tej taktyki. Po ewentualnym przyjściu Hondy i Serba będziemy mieli idealną pomoc i atak do gry zarówno w 4-2-3-1 jak i 4-3-3.

A i zapomniałem. Galliani wczoraj dokonał hitowego transferu a tu nikt o tym nie pisze:
Obrazek
:D

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 sie 2013, 12:16

Odnośnie Ljajicia to nasuneło mi się takie porównanie. On jest jak Cassano. Zgadza się talent, styl gry, charakter czy nawet problemy z nadwagą.
Swoją drogą ciekawe jak Milan poukłada swoją ofensywę jeśli w kadrze znajdą się Ljajic i Holnda (prędzej czy później to nastąpi). Teoretycznie najbardziej by pasował schemat 4-2-3-1, pewnie najbardziej przez was pożądane, ale jakoś nie widzi mi się by Allegri odszedł od trójki środkowych pomocników. On i w Milanie i w Cagliari bardzo mocno opierał grę w pomocy na pół-skrzydłowych środkowych pomocników, którzy asekurują boki obrony oraz na tym defensywnym pomocniku grającym przed tuż dwójką stoperów. Z jednej strony rozwalającym ataki na przedpolu, a z drugiej przez, którego przenoszona jest akcja do pomocy. Te spokojne, bezpieczne granie od tyłu Milanu jest skuteczne w dużym stopniu dlatego, że między obroną, a pomocą ustawiony jest ktoś do kogo zawsze można odegrać. Przejście na grę dwójką w centrum da miejsce dla graczy ofensywnych, ale pozbawi wasz zespół dwóch kluczowych cech środka pomocy. Myślę, że Allegri na to nie pójdzie. Prędzej zbuduje pozycję ofensywnego pomocnika (trequartisa czy wolny elektron) kosztem prawego ataku, gdzie Milan dalej nie dorobił się poważnego kandydata do pierwszej 11.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 04 sie 2013, 12:32

Nie ma sensu kupować zarówno Hondy i Ljajica jeżeli dalej będziemy grać 4312, bo to będzie oznaczało mniej więcej to, że Adem lub Faraon będą siedzieli na ławce kosztem Nocerino lub Muntariego w pomocy. To jest po prostu marnotrastwo potencjału i my nie będziemy mogli sobie pozwolić na to.

W 4-2-3-1 pomoc z De Jongiem i Montolivo wygląda bardzo dobrze zarówno ze strony defensywnej jak i w rozegraniu. Przed nimi Honda, Faraon i Adem, którzy z łatwością mogą się zmieniać pozycjami w czasie meczu robiąc zamieszanie w defensywie rywala. Co więcej nawet Mario może zbiegać na skrzydła robiąc miejsca dla kogoś innego. Rok temu próbował tego, ale nie miał kadry i dotego wypadł mu jedyny defensywny pomocnik klasowy. Teraz jak dobrze pójdzie to będzie miał wszystko by grać zarówno 4-3-3 jak i 4-2-3-1.

Grając 4-3-1-2 nasza gra będzie bardzo przewidywalna, bo będziemy grali głównie środkiem gdzie zostanie wyolbrzymiony brak światowej klasy ofensywnego pomocnika jak i kogoś takiego jak Pirlo (Monto mimo wszystko ma trochę inną charakterystykę) oraz drugiego kreatywnego pomocnika (Seedorf) do pomocy w kreowaniu. Nie mówiąc o bokach obrony, na których nie możemy oprzeć naszej gry w ataku.

Moje marzenie na to mercato jest proste - w miarę szybko Ljajic i jak się da Honda. Jeżeli się uda awansować do LM to środkowy obrońca i jak będzie kasa to boczny i możemy zaczynać sezon. Będziemy mieli w miarę silną i młodą pierwszą jedenastkę i ławka nie będzie wyglądała katastroficznie. No i oczywiście trzeba się pozbyć kilku graczy.

Boje się jednak, że nie wypali w to mercato ani Adem ani Keisuke i będziemy w dupie, bo nie widze innych graczy tej klasy (zwłaszcza Serb) w naszym zasięgu finansowym. A co raz bardziej jestem przekonany, że Serb nie trafi do nas ani teraz ani już nigdy (bo po sezonie będzie 3x droższy i pójdzie do Anglii) a Honda dopiero w styczniu.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 sie 2013, 12:52

W 4-2-3-1 pomoc z De Jongiem i Montolivo wygląda bardzo dobrze zarówno ze strony defensywnej jak i w rozegraniu. Przed nimi Honda, Faraon i Adem, którzy z łatwością mogą się zmieniać pozycjami w czasie meczu robiąc zamieszanie w defensywie rywala. Co więcej nawet Mario może zbiegać na skrzydła robiąc miejsca dla kogoś innego. Rok temu próbował tego, ale nie miał kadry i dotego wypadł mu jedyny defensywny pomocnik klasowy. Teraz jak dobrze pójdzie to będzie miał wszystko by grać zarówno 4-3-3 jak i 4-2-3-1.
Też mi się bardziej podoba taka wizja, ale uważam ją za zdecydowanie mniej prawdopodobną.
Grając 4-3-1-2 nasza gra będzie bardzo przewidywalna, bo będziemy grali głównie środkiem gdzie zostanie wyolbrzymiony brak światowej klasy ofensywnego pomocnika jak i kogoś takiego jak Pirlo (Monto mimo wszystko ma trochę inną charakterystykę) oraz drugiego kreatywnego pomocnika (Seedorf) do pomocy w kreowaniu. Nie mówiąc o bokach obrony, na których nie możemy oprzeć naszej gry w ataku
Do tej pory Allegriemu to nie przeszkadzało. Gdy miał Pirlo w składzie to zrezygnował z roli ragisty i wprowadził do 11 Van Bommela. Pirlo gdy wrócił po kontuzji częściej był ustawiany na pozycji Seedorfa. Przejcie na bardziej defensywną, atletyczną pomoc aż nadto widoczne. To samo tyczy się drugiego kreatywnego pomocnika. Allgeri pracuje w Milanie już długo wiec to nie jest tak, że Milan nie miał okazji do wprowadzenia większej ilości kreatywnych graczy do drugiej linii. Po prostu Max stawia od początku na siłę i defensywę i dlatego do waszej drugiej linii trafiali Nocerino, Muntari, De Jong, Traore czy Van Bommel ,a z graczy kreatywnych tylko Monto, który też coraz bardziej staje się kreatywnym defensywnym pomocnikiem, a nie stricte kreatorem (co akurat uważam za dobry pomysł). Musicie przyznać, że nie jest to efektowne, ale dość skuteczne podejście.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”