Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 04 sie 2013, 12:59
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 sie 2013, 13:08
(L)oczkerson

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 04 sie 2013, 13:10
Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 04 sie 2013, 13:19
Ale przecież w Milanie tak jest od dawna. Nawet w czasie największych sukcesów Carlo nie miał nic do powiedzenia w sprawie transferów. Trener dostaje graczy, których uda się pozyskać lub chce Berlusconi. Masę przykładów można podać z przeszłości i teraźniejszości.Sorry, ale to brzmi jakby w Milanie nikt nawet nie zwracał uwagi na stanowisko trenera. Może i w Max nie ma takiej siły przebicia jak Conte, ale nie uwierzę, że Galliani sobie sam wymyśla jak taktycznie ma być ułożony Milan i stawia waszego trenera w fakcie dokonanym. Taki brak współpracy jest niepoważny i taki wyga jak wasz dyrektor na pewno zdaje sobie z tego sprawę.
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 04 sie 2013, 13:46
seba82
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 04 sie 2013, 14:11
Dokładnie. Gdyby nie koniec kontraktu to nawet na niego byśmy nie spojrzeli, bo jego wartość w tym momencie to jakieś 20 baniek. Po sparingach widać, że trzyma formę nadal z rundy wiosennej. Jeżeli nie trafi do nas teraz a coraz bardziej się obawiam, że tak będzie to już nigdy.Z Ademem to wyczuli pismo nosem i skoro jest cień szansy to będą próbować, nizależnie od tego czy przyjdzie Honda teraz czy w styczniu. Myśle że zdają sobie sprawę z tego źe albo kupią go w lecie albo nigdy.
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 04 sie 2013, 14:25
Tu się zgodze ale sam Łysy powiedział że przyjście Saponary było przyczyną zmiany taktyki. Wiadomo że to co mówią do kamer to jedno a co myślą to drugie, wiem że masz rację co do Berlu...niestetyWydaje mi się, że zmiana taktyki to było widzimisie Berlusconiego, ale to tylko moja opinia. Honda to nie jest gracz dla którego się zmienia taktykę. To gracz którego się wpasowywuje do taktyki a nie opiera się nową (a w naszym wypadku starą) na nim.e
seba82
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 04 sie 2013, 14:29
Prawda jest taka, że na Berlusconim i jego rodzinie raczej już daleko nie zajedziemy. Walka o mistrzostwo Włoch i faza pucharowa LM to jest maksimum. Ogólnie Moratti robi teraz wielką przyszługę Interowi i pokazuje jak bardzo mu zależy na losie Interu. Mam nadzieję, że Berlu zrobi to samo dla Milanu. Owszem fajnie, że jest plan stawiania na młodzieź, zwiększenia przychodów itp, ale kasa w klubie też jest potrzebna, a nie tylko liczenie, że inni oddadzą nam swoich graczy za bezcen. Nie mówie, że klub ma szastać na prawą i lewo kasą, ale taki klub jak Milan nie może tylko liczyć na darowizny i czekać aż graczom się kończą kontrakty. No i poważny klub jest w stanie kupić graczy, których potrzebuje przed obozem treningowym a my zawsze musimy czekać na koniec sierpnia licząć na promocje.Mam nadzieje że Berlu się znudzi i przekaże stery Baśce ona z nich wszystkich jest najrozsądniejsza, o ile wcześniej sam sie nie doprowadzi do bankructwa...bo ni chciałbym Milanu w wersji Chelsea, City Psg itd..
Saponara tym bardziej nie jest graczem dla którego się zmienia taktykę.Tu się zgodze ale sam Łysy powiedział że przyjście Saponary było przyczyną zmiany taktyki. Wiadomo że to co mówią do kamer to jedno a co myślą to drugie, wiem że masz rację co do Berlu...niestety
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 04 sie 2013, 14:42
Nie wiemy co zrobi Thohir to fakt, ale nigdy nie podobała mi się polityka transferowa szejków i realu i nie chciałbym tego samego widzieć w Milanie, skupu drogiego bydła po to żeby miec dwie jedenastki warte 500 milionów, jestem zwolennikiem rozsądnych ruchów, owszem wzmocnień potrzebnych do konkurowania z najlepszymi ale z rozsądkiem.Ogólnie Moratti robi teraz wielką przyszługę Interowi i pokazuje jak bardzo mu zależy na losie Interu. Mam nadzieję, że Berlu zrobi to samo dla Milanu.
seba82

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 sie 2013, 16:12
Święta racja. Maksimum na co może liczyć trener w Milanie, to parę prezentów po zatrudnieniu - później za budowę kadry odpowiada Galliani, który w nikłym stopniu podąża za potrzebami trenera. Niby grając 4-3-1-2 nie ściąga skrzydłowych, ale jednak od lat trener żądał większej liczby kreatywnych pomocników, to mu raz ściągnięto Aquilaniego, drugi raz Montolivo, a graczy pokroju Muntariego - co okienko.To, że Allegri woli b2b to jest mit. On poprostu nie ma wyboru. A to, że do drużyny trafili Muntari, Traore, Nocerino to nie jest tak, że Allegri ich chciał a poprostu byli tani i łatwiej ich pozyskać. Allegri miał inne priorytety, ale nigdy nie dostał to o co prosił.
Nieprawda. Co mówi Dalla Valle to jedno, ale Galliani z Prade są przyjaciółmi, a to oni będą dopinać interesy. Nie powiem, bym wierzył mocniej w transfer Ljajicia, ale negocjacje są w toku, więc Viola jest gotowa na ten ruch. Porozumienie będzie trudne, ale jest możliwe.Z Ljajicem jest tak, że jest dość napięta atmosfera między nami a nimi
Nie zgodzę się. Poza wyrazami nienawiści niektórych kibiców do Berlusconiego nie ma za taką tezą żadnych argumentów.Wydaje mi się, że zmiana taktyki to było widzimisie Berlusconiego, ale to tylko moja opinia.
Taki Milan już widzieliśmy i dał on sukcesy przez wiele lat. Po prostu jest różnica między wyrzucaniem kasy w błoto, a daniem Gallianiemu ~150 milionów euro do wydania.Nie wiemy co zrobi Thohir to fakt, ale nigdy nie podobała mi się polityka transferowa szejków i realu i nie chciałbym tego samego widzieć w Milanie
Nie no, sorry, to by wskazywało na to, że Galliani - uważany za najlepszego w swoim fachu w tej chwili we Włoszech (czasy ex aequo na pierwszym miejscu z Moggim są słusznie minione) - to pięciolatek, który ma jedną wersję budowy ekipy i uzależnia całe okienko transferowe od jednego bardzo niepewnego posunięcia.Galliani myślał, a wręcz był pewien że ruscy wezmą 2 banki i pozamiatane, więc Max zaczął treningi pod tym kątem a że nie było nikogo prócz Princea to go tam wystawiał. Zespoł miał przywyknąć do nowej taktyki a po przyjściu Hondy Max zamieniłby tylko 2 klocki, Boatenga by cofnął do pomocy a wstawił Hondę.
Ale czemu niby wraca do 4-3-3? Nie wyciągaj wniosków ze sparingów, na których nie ma kilkunastu graczy, to raz, a dwa, że między 4-3-1-2 a 4-3-3 jest minimalna różnica, na dodatek działająca na korzyść Milanu przy naszej pomocy - bo mając takie preferencje co do ustawienia pomocników lepiej jest mieć przed nimi kogoś operującego piłką, zamiast od razu atakujących. Co do systemu: będę wyciągał wnioski na temat wizji Allegriego gdy wrócą Saponara i przyjdzie Honda/Ljajić, bo na razie to my nic nie wiemy. Boateng jest rzucany gdzie się da, bo nie ma alternatyw.Teraz Gallianiemu pali się grunt pod nogami, nie wiedzą co będzie więc Max wraca do 4-3-3, ja to tak widzę.
U Emanuelsona nie trzeba zmieniać pozycji jak w przypadku Constanta, to raz. Dwa, że Holender w ogóle nie łapie systemu gry na lewej obronie (choć Constant też nie łapie, a gra), gubił się potwornie nawet na Audi Cup.Waszym zdaniem Urby na lewej obronie to tylko lek na obecną sytuację, czy może z braku ofert za niego a ofertą(ami) za Antoniniego chęć pozbycia się Luci? I zmiana pozycji Emanuelsona tak jak w przypadku Constanta?
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 04 sie 2013, 18:33
nie zupełnie o to mi chodziło, ale idąc za twoja wypowiedzią to skoro ogłoszono oficjalnie po "wielkim szczycie" ze gramy 4-3-1-2 to niby kim?? Boatengiem Saponarą?.Nie no, sorry, to by wskazywało na to, że Galliani - uważany za najlepszego w swoim fachu w tej chwili we Włoszech (czasy ex aequo na pierwszym miejscu z Moggim są słusznie minione) - to pięciolatek, który ma jedną wersję budowy ekipy i uzależnia całe okienko transferowe od jednego bardzo niepewnego posunięcia.
Milan’s offer for Ljajic is €8m in 4 installments. Fiorentina rejected that offer
seba82
Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 04 sie 2013, 19:13
mete pisze:Ljajic zmienił agenta choć Ramadani powiedział, że nadal go reprezenuje, więc sam nie wiem. Nie wiem czy to dobrze, ale raczej nie, bo z tamten po potym jak Viola nie wywiązała się z obietnicy danej JoJo raczej nalegał na przeprowadzkę do Milanu..
seba82
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 04 sie 2013, 20:32
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 04 sie 2013, 20:56
9 mln w 2 ratach to nie to samo co 8m w 4. I nie chodzi mi o raty tylko jak żle musimy stać z kasą. Albo Łysy sprawia takie wrażenie, i tak na koniec mercato wszystkiego się dowiemy.Teraz transfery w ratach to normalność. Juve też płaci za Teveza w ratach a kwota nie większa o wiele.
http://www.tuttomercatoweb.com/milan/?a ... LTExOTIwOA
seba82
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 04 sie 2013, 21:50
Każdy mądry spodziewał się, że CSKA nie odda go za 2 mln euro. Występ Hondyseba82 pisze:A tu dupa, nikt nie sie spodziewał że CSKA z nami tak zatańczy , ale mam nadzieję ze to ostatni występ Hondy w Moskwie i w poniedziałek ogłoszą że jest nasz.
Slim91
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio