AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1750

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 05 sie 2013, 19:00

10 mln euro za Boatenga to byłaby naprawdę rozsądna oferta więc mam nadzieje, że któryś z klubów Bundesligi weźmie go do siebie. Szkoda, że poprzekładało mu się w głowie i zaczął uważać się za showmana bo dzisiaj moglibyśmy mieć świetnego piłkarza wartego ok. 30 mln euro i nawet swoją podwyżkę dostałby. IMO BVB odpada. Myślę, że Klopp nie szuka ludzi z takim charakterem.

Finansowo niewiele dokładając za Boatenga mielibyśmy Ljajica oraz Honde. Świetnie byłoby.

Podobno Viola zaoferowała Ljajica City. Oni, a nie Ljajic odrzucili tą ofertę. Sam Ljajic powiedział, że chce do Milanu, ale podstawowe pytanie jest takie czy rzeczywiście dalej chciałby do Milanu przyjść jakby Pellegrini go chciał i do tego rzucając 3 mln euro na rękę :?: Dziwie się innym kluby nie są nim zainteresowane. Przecież takie Atletico czy nawet Napoli(Ljajic > Callejon) jakby wzmocniło się Hondą i Ljajicem to podnieśliby swoją siłę ofensywną znacznie do tego nie wydając wiele na transfery.
seba82 pisze:Podobno Antonini - Besiktas to coś więcej niż plotki.
Cieszy oko ta wiadomość.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 05 sie 2013, 19:10

dla beniteza średni hiszpan > ktokolwiek...

wymienić antoniniego, amelie i boatenga na ljalicia i hondę = tyle wygrać

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 sie 2013, 19:14

IMO BVB odpada. Myślę, że Klopp nie szuka ludzi z takim charakterem.
Klopp jest jego fanem. Chciał go wykupić po wypożeczniu, ale coś stanęło na przeszkodzie. Ostatnio dał wywiad na jego temat a sam Kevin też się pochlebnie o nim wypowiada.
Podobno Viola zaoferowała Ljajica City. Oni, a nie Ljajic odrzucili tą ofertę. Sam Ljajic powiedział, że chce do Milanu, ale podstawowe pytanie jest takie czy rzeczywiście dalej chciałby do Milanu przyjść jakby Pellegrini go chciał i do tego rzucając 3 mln euro na rękę :?:
Pisałem o tym wyżej. Ljajic dopiero co się przystosował do ligi i raczej nie będzie chciał opuszczać Włoch. Zresztą w Milanie czy Violi ma pewni pierwszy skład a w City miałby olbrzymią konkurencje wśród graczy bardziej doświadczonych niż on. IMHO w tej chwili zastanawia się nad Milanem lub Viola. Inne alternatywy raczej nie wchodzą w grę. Pieniądze są ważne, ale lepiej powoli wchodzić na wyższą drabinką płacową niż szybko na nią wejść i spaść z hukiem. Czas na zarabianie jeszcze ma i niewydaje mi się, żeby był na takim etapie kariery by szukać jak największej kasy kosztem trybun lub końcowek w meczach. Najlepszy przykład to Faraon, który odrzucił w to lato 7 mln pensji rocznej dla zostania w Milanie. Kasa jest teraz bardzo ważna, ale nie dla każdego najważniejsza.

Wiedząc jak na przestrzeni ostatnich lat upadają nasze "sagi" transferowe stawiam, że na dniach Adem podpisze nowy kontrakt i to będzie tyle na temat jego w Milanie.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3397

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 05 sie 2013, 19:27

troche mi szkoda Kevina, bo uważam że gdyby pograł pół sezonu jako b2b to mielibyśmy z niego pocieche, a tak Max łatał nim dziury z braku innych możliwości.

Ale 10 baniek za jego obecną dyspozycję to jak wygrana w totka.

Traore jest solą w moim oku, jak można było komuś kto zarabiał około 400 tys. dać 1.200 m? Osobiście rozwiązałbym z nim kontrakt za porozumieniem stron albo wypożyczył gdzieś i dołożył re 400 tys do pensji żeby się zgodził. Bo wg mnie lepiej zaoszczędzić 800 i go nie mieć niż płacić i go mieć

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 05 sie 2013, 19:32

troche mi szkoda Kevina, bo uważam że gdyby pograł pół sezonu jako b2b to mielibyśmy z niego pocieche, a tak Max łatał nim dziury z braku innych możliwości.
ja powoli przestaje kupować to tłumaczenie jego żałosnej gry zmianą pozycji na boisku. chłopu po prostu odwaliło. jesli gość ma 3 partnerów, do których może podać ale notorycznie wdaje się w drybling, po którym traci piłkę albo z uporem maniaka wali z dystansu, to nie jest kwestia ustawienia na placu gry tylko jego wybujałego ego. obecnie nadaje się do piłkarskiego harlem globetrotters a nie do poważnego grania.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 05 sie 2013, 20:52

http://www.gianlucadimarzio.com/calciom ... le-ultime/

ciekawe.. i wyjaśnia się kwestia z agentami Ljajica

Edit

poprawiłem :-)
Ostatnio zmieniony 05 sie 2013, 20:58 przez seba82, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 05 sie 2013, 20:55

Apologies, but the page you requested could not be found. Perhaps searching will help.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 05 sie 2013, 20:58

Spoko Rekon. Seba82 zamiast skopiować link z przeglądarki, skopiował skądś skrócony :P

http://www.gianlucadimarzio.com/calciom ... le-ultime/

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 05 sie 2013, 21:05

dokładnie szkolny błąd he he

co do Boatenga do puszcza oko w stronę Bundesligi swoimi wypowiedziami, więc te plotki to nie przypadek.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 05 sie 2013, 21:14

rekinho pisze:ja powoli przestaje kupować to tłumaczenie jego żałosnej gry zmianą pozycji na boisku. chłopu po prostu odwaliło. jesli gość ma 3 partnerów, do których może podać ale notorycznie wdaje się w drybling, po którym traci piłkę albo z uporem maniaka wali z dystansu, to nie jest kwestia ustawienia na placu gry tylko jego wybujałego ego. obecnie nadaje się do piłkarskiego harlem globetrotters a nie do poważnego grania.
Dokładnie. Gra pod publiczkę. Mam wrażenie, że po meczu z Lecce za bardzo uwierzył w swoje strzały z dystansu.
seba82 pisze:troche mi szkoda Kevina, bo uważam że gdyby pograł pół sezonu jako b2b to mielibyśmy z niego pocieche, a tak Max łatał nim dziury z braku innych możliwości.
Tu nie chodzi o brak o pozycje. Brak ambicji u gościa. Na pozycji b2b potrzeba biegać, biegać i zapierdalać, a jemu pewnie nie chciałoby się.

Jestem ciekaw jak będzie wyglądała sytuacja z Muntarim po wzmocnieniach(jak będą). Chłop jest fatalny, a Allegri ciągle na niego stawia. Nie wiem czy to miłość jego do Sulleya, ale na pewno nie umiejętnościami się sugeruje. Mało pozytywów u niego, a wali z dystansu jak Boateng - często i po kibicach.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 05 sie 2013, 21:19

a co sie dzieje z flaminim?

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 05 sie 2013, 21:46

co sie dzieje z flaminim?

http://www1.skysports.com/football/news ... gue-return

narazie chyba bez konkretnych plotek co do Flaminiego

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 sie 2013, 22:51

Jutro ma być spotkanie w sprawie odnowienia kontraktu, więc może będziemy o wiele mądrzejsi.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 sie 2013, 23:28

Jezu chryste, jak ktoś pisze o braku ambicji u Boatenga, to znaczy, że albo go nie widział w Milanie, albo jest do końca zaślepiony nienawiścią
Boatengowi można zarzucić właściwie wszystko, ale nie brak ambicji. On w każdym meczu gryzie trawę i biega za trzech. Może to robi głupio, bez celu, bez pomysłu, nieumiejętnie zagrywa piłkę czy do niej wychodzi, ale nie przestaje biegać i walczyć w żadnej sytuacji.
Boateng w meczu z Chelsea pokazał raz jeszcze rzecz dla wszystkich chyba oczywistą - facet ma wszystko, by błyszczeć w pomocy. Niestety, przez serię urazów (odpadła dwójka graczy zdolnych do ewentualnej gry na ofensywnym pomocniku) jest zmuszony tam grać, a to mu kompletnie nie idzie.

Ktoś mi może wyjaśnić, po co sprzedawać Boatenga, by kupić Ljajicia jako kolejnego napastnika mając już Pazziniego, Balotelliego, SES, Nianga, Robinho i Petagnę? To byłby ruch kompletnie pozbawiony sensu.
Facet nie nadaje się do gry na prawym skrzydle. On grał tam słabo lub gorzej. To lewoskrzydłowy lub podwieszony napastnik, a takich graczy mamy już kilku.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 sie 2013, 5:48

http://www.milannews.it/calciomercato-m ... nze-119369

Tak jak pisałem lada moment powinna się wyjaśnić przyszłość Ljajica. Wiele zależy od tego z którym agentem przyjdzie jego ojciec.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”