Siatkówka - Strona 3

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 11 cze 2005, 17:41

Patrząc na to, to wcale nie napawa mnie optymizmem.Widać, że najlepsze reprezentacje sobie odpuszczają tą impreze, może dopiero w finałowej edycji pogramy z kimś.Nie ma co im się dziwić, gra toczy się tu co rok, trzeba przygotowywać kadrę na jesienne ME, ale my robimy sobie trochę nadziei po takim turnieju.Dlatego liczę na same zwycięstwa w tej grupie :twisted: .

Naprzód Polsko :!:

Heh, znów Igła na przyjęciu w pierwszej szóstce, czy może Świder już ma chęci do grania ? :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 cze 2005, 17:47

znów Dębowski bedzie się zachwycał jak ignaczak raz w meczu zablokuje kogoś albo jak raz skończy atak :lol:
A Świderski został w Polsce - od poniedziałku zaczyna się w końcu leczyć - oby skutecznie :D

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 11 cze 2005, 18:25

Ciekawe kto oprócz Gruszki wyjdzie w przyjęciu - Winiarski czy Igła.
Kto wyjdzie obok Kadziewicza na środku? Rywalizacja między Grzybem a Gołasiem.Może ten drugi wreszcie dzis zagra jak wszystkich przyzwyczaił.

Dębowski jak ktoś zostanie zablokowany to o mało się nie rozpłacze i woogóle strasznie panikuje.
POZDRO

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 cze 2005, 13:28

Już dzisiaj mecz z Grecją - na wyjeździe, będzie dużo trudniej. Ciekawe czy Grecy też wymyślą takie żarty jak Serbowie :?

Już na treningu gasili światło :roll:

Murek trenuje już normalnie, szkoda że Świderski został w Polsce - ale może z dobrej strony znów pokaże się Wlazły, (chyba już wszystko w porządku z jego żołądkiem )

Dwie wygrane z Grecją (bardzo prawdopodobne) dają nam awans do finałów :D

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 17 cze 2005, 14:49

Ja staram się optymistycznie patrzeć na dzisiejsze spotkanie, ale różnie to może być... W końcu to mecz wyjazdowy, a Grecja to nie jest słaba drużyna.
Mam nadzieję na dobry występ Wlazłego, Kadziewicza i Winiarskiego. Chciałabym też, aby Gołaś się przebudził, bo nie idzie mu najlepiej...

Liczę na zwycięstwo oczywiście ;)

Awatar użytkownika
sly_FCI
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sly_FCI » 17 cze 2005, 15:42

Kazdy liczy na zwyciestwo ba nawet na dwa, Polacy maja dobry sklad wielkie mozliwosci i psc z tej grupy! :D Ale moze byc im dzis trudno no nie wiem jak bedzie, akle jesli beda grac jak w Polsce to nie ma o co sie martwić...

Oby Wlazły pokazał swietna gre aby Murek grał diobrze i mzona byc spokojnym o wynik, bo zespolem jestesmy zdecydowanie lepszym

POZDRO

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 17 cze 2005, 16:28

Teraz najważniejsze mecze w LŚ.Polaków czeka też priorytetowy turniej eliminacyjny do MŚ w Rzeszowie(mam zamiar tam być) gdyby nasi awansowali to finału LŚ to będą mieć mniej odpoczynku przed tym najważniejszym turniejem.Jestem ciekaw czy nasi pogodza te turnieje i nie odpuszcza LŚ.
Ja zawsze będę wierzył w naszych siatkarzy.Mam nadzieje w że senior Lozano potrafi zbudować dwa szczyty formy i nasze orły zagrają w finale LŚ i przede wszystkim awansują do MŚ

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 17 cze 2005, 20:52

Mam pytanko, nie wie ktoś czy, stroje w których obecnie grają Grecy są dopuszczalne ??

Ps. W setach przegrywamy0-1 :(

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 17 cze 2005, 22:20

Polacy pokonali Greków 3:2 !!!!!!!! Fenomenalny mecz :D Emocje były do samego końca. Jestem pod wrażeniam. Przegrywaliśmy w tie-breaku 5:8, ale ostatecznie wygraliśmy 15:13. Wlazłemu cały mecz nie szło, psuł najprostsze piłki, ale za to w 5 secie pokazał klase :D W odpowiednim momencie as serwisowy, a następnie bardzo trudną piłkę skończył. Na pochwały zasłużyli wszyscy Polacy :)

BRAWO :D :D :D

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 17 cze 2005, 22:23

Mecz świetny. W naszej kadrze niezawodny jest Gruszka, szkoda że Murek jeszcze niedoszel do siebie ale to kwestia czasu...
Bravo Polacy 8)

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 17 cze 2005, 22:29

Po takich meczach czasem żałuję, że nie jestem normalną, antysportową dziewczyną :roll: Tyle nerwów tracę przez naszych siatkarzy ;)

Ale mecz piękny był :) Emocji masa, nerwów masa, ogólnie miałam już powoli dość :P Wlały zbyt wiele nie zaprezentował, a mimo to cały czas grał :? Dobrą zmianą było wpuszczenie Szymańskiego. Zastanawiam się czemu Lozano później go już nie wpuszczał :? :? Murkowi brakuje jeszcze ogrania, jakiś słabo rozgrzany i zdezorientowany. Fantastyczny trzeci set. Za to czwarty - szkoda słów. Chłopaki zawiesili się, stanęli w miejscu...

PS. Ktoś wie czy puszczają jeszcze gdzieś indziej Ligę Światową?! Już chyba wolę komentarz po chińsku. Ten nasz komentator jest fatalny :P

Awatar użytkownika
sly_FCI
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sly_FCI » 17 cze 2005, 22:36

Świetny mecz, walki łądnie grali, chociaz trzeba przyznac ze sety byly jednostronne az do tie-breaku wtedy to byla piekna walka i swientna gra polaków pod koniec... Mysle ze Final juz mamy choc jeszcze moze byc jakas wpadka ale licze na to ze nie bedzie! :D a w finale moze polacy cos wywalcza maja duze szzanse na to wedlug mnie bynajmniej

POZDRO

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 17 cze 2005, 22:47

Tie-break godny najlepszych horrorów.Brawo Polacy, mecz był dziwny, łatwe zwycięstwo Greków przeplatało się z wysokim zwycięstem Polaków.Brawo Piotrek Gruszka, w tie-breaku pokazał swoją duszę zwycięzcy.Ale i tak jak dla mnie bohaterem 5 seta został. . .Mariusz Wlazły.Tzn nie grał najlepiej, ale gdyby nie ten as na 8:8, i wcześniejsza zagrywka, to naprawdę było by trudno.Murek ? Dobry mecz jak na swoje możliwości w tym meczu (wchodził tylko na 2 linię), jego zagrywka w 5 secie była niszcząca :!: Lozano ? Ździwił mnie, że zostawił Szymańskiego na ławce, ale wyszło w sumie na dobre.Ten jego plas bodajże na 13:11 był niebiański.Tylko śmieszy mnie to, że Dębowski powiedział, że Lozano daje mu szansę ciągle, aby wyrobić charakter :lol: .Zagumny dobry mecz, ładnie rozgrywał, ale nadal jego zagrywka to jeden wielki kondom.W naszej ekipie zawiódł mnie tylko Gołaś.1 punkt z ataku na 5 setów to nie jest wiele.Ale liczą się punkty i w niedziele mam nadzieję zapewniamy sobie awans :!:

P.S. Igła rulez :!: :!: Nie ma bata na tego pana :!:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 17 cze 2005, 22:51

Bogi pisze:P.S. Igła rulez :!: :!: Nie ma bata na tego pana :!:
A mnie się nie podobał.
Znaczy nie. Początek miał kiepski, potem poszedł do przodu. I tak jest obecnie lepszy od Gacka. Przede wszystkim wielką rolę odgrywa tu doświadczenie.
Ja jednak liczę na to, że AZS Częstochowa zrobi z niego wielkiego zawodnia, bo w tym moja drużyna ukochana jest bardzo dobra :D

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 17 cze 2005, 22:57

No i kolejne 2 pkt :D POLSKA BIAŁO-CZERWONI

Tak na marginesie to musze przyznac , ze nie spodziewalem sie ze Lozano tak swietnie bedzie prowadzil nasza kadre :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”