Instytucja małżeństwa - Strona 3

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 30 gru 2005, 14:18

Aga pisze:Wybór należy do kobiety. Urodziłbyś dziecko (jeśli byłbyś kobietą) gdyby było ono owocem gwałtu?
1.polskie prawo przewiduje i pozwala kobiecie na usuniecie ciąży która powstała na wskutek gwałtu

2. czy pozwoliła byś matce zabić dziecko np. 2 letnie gdyby sie okazało że jest poczęte przez gwałciciela, i teraz go nie chce??
płod wewnątrz matki tez jest człowiekiem!!

3. jak wybór należy do kobiety :shock:
gdybym sie dowiedział ze moja żona usuneła MOJE dziecko to bym sie chyba zabił :?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 gru 2005, 14:31

Ja was prosze nie robmy z zygoty malego czlowieka bo jeszcze rzad bedzie dawac za zygoty becikowe.
Fakt faktem usuwanie ciazy tylko dlatego ze sie wpadlo i dziecko przeszkodzi na przyklad w dalszym imprezowaniu powinno byc zakazane.Nie dlatego ze to "maly czlowieczek" ale dlatego ze kara musi byc.Kara za kompletne debilstwo.Jesli wypinasz dupe albo bierzesz ta wypieta dupe (patrzac z perspektywy chlopaka) i to bez zabezpieczenia to trzeba poniesc tego konsewkencje.
Jesli ciaza jest w wyniku gwaltu albo zagraza zyciu kobiety to jak najbardziej jestem za.Popieram rowniez Agnieszke ze to kobieta powinna decydowac i nie podoba mi sie proba odebrania jej tego prawa.

Chyba odeszlismy od tematu.Ale fajnie.Szykuje sie niezla klotnia czyli to co tygrysy lubia najbardziej :]

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 30 gru 2005, 14:45

Ja was prosze nie robmy z zygoty malego czlowieka bo jeszcze rzad bedzie dawac za zygoty becikowe
:roll: madra myśl :shock:

Becikowe ma pomoc w utrzymaniu noworodka, którym napewno nie jest zygota.
Poczytaj sobie troszku książek na temat tego kiedy nienarodzone dziecko staje sie człowiekiem, kiedy zaczyna myslec, mieć świadomość i odczówać bol, aborcji nie dokonuje sie na zygocie ale na małym człowieku!!
Fakt faktem usuwanie ciazy tylko dlatego ze sie wpadlo i dziecko przeszkodzi na przyklad w dalszym imprezowaniu powinno byc zakazane.Nie dlatego ze to "maly czlowieczek" ale dlatego ze kara musi byc.Kara za kompletne debilstwo
:shock: flaki mi sie przewracają jak czytam takie rzeczy :roll:
kazać rodzic matka dzieci za kare :shock: może jeszcze zaproponujesz to jako metodę resocjalizacyjną :roll:
Chyba odeszlismy od tematu.Ale fajnie.Szykuje sie niezla klotnia czyli to co tygrysy lubia najbardziej
Masz racje ze temat został już pominiety, ale potraktujmy te posty jako małą dygresje na temat skutków nieprzemyslanych decyzji par wieku niedojrzałego emocjonalnie :wink:

Zresztą dziwi mnie i sam się dałem w to wciągnąć :cry: dlaczego dyskutujemy na ten temat patrząć przez pryzmat wielu patologii :roll: (nie chciane ciąże, przypadkowy sex, zdrady itd)

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 30 gru 2005, 14:49

Chlopaczek pisze:Jesli ciaza jest w wyniku gwaltu albo zagraza zyciu kobiety to jak najbardziej jestem za.Popieram rowniez Agnieszke ze to kobieta powinna decydowac i nie podoba mi sie proba odebrania jej tego prawa.

No dobra, ale w takim wypadku każda kobita potraktuje wpadkę jak gwałt, bądź uzna, że nie chciała dziecka.No, ale wtedy naraży partnera na proces ;].

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 30 gru 2005, 14:59

Prosze, tu macie najprawdopodobniej pozabijane wyniki gwałtów :cry:
oczywiście na życzenie ich matek :cry:
Załączniki
ab5.jpg
tak wygląda dziecko zabite metodą "zasysania"
ab5.jpg (15.6 KiB) Przejrzano 1051 razy
ab1.jpg
tytaj dziecko zamordowane metodą "przez rozdrobnienie"
ab1.jpg (21.55 KiB) Przejrzano 1051 razy

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 30 gru 2005, 14:59

Agnieszka pisze:A jaką masz gwarancję, że nie wychodzi za Ciebie za mąż dla kasy?

Tak zaczął się temat i chyba tak będzie się kończył ... bez końca :wink:

Jeśli chce wziąć ślub to musze być w 101% pewien , że to ta kobieta. Nie wyobrażam sobie sytuacji dla której miałbym się ożenić za kasę czy po paru tygodniach znajomości. Do takiej decyzji potrzeba kilku lat , a jeśli ktoś jest na tyle ślepy , że nie dostrzeże jakiegoś "podstępu" partnera to ja przepraszam nie wtrącam się w takie zabawy.
Natomiast jeśli spotkasz osobę która zrobi na Tobie nie tylko dobre pierwsze wrażenie , ale i stykniecie się charakterami i podobnymi upodobaniami , będziecie się śmiać to praktycznie nic nie może przeszkodzić w prawdziwej miłości (zapomnijmy o nałogach jak alkoholizm czy narkomaństwo itp. bo to zmienia postać rzeczy).

Chlopaczek pisze:Zlote usta.

:oops: faktycznie palnąłem :oops:

Tomachos pisze:Prosze, tu macie najprawdopodobniej pozabijane wyniki gwałtów
oczywiście na życzenie ich matek

To już są debile nie ludzie

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 gru 2005, 17:30

Tomachos pisze:
Becikowe ma pomoc w utrzymaniu noworodka, którym napewno nie jest zygota.
Poczytaj sobie troszku książek na temat tego kiedy nienarodzone dziecko staje sie człowiekiem, kiedy zaczyna myslec, mieć świadomość i odczówać bol, aborcji nie dokonuje sie na zygocie ale na małym człowieku!!
Sprytne bardzo sprytne.Odsylasz mnie do ksiazek sugerujac ze wiesz wiecej na ten temat a sam nie podajesz kompetnie zadnych argumentow.To ciekawe musza byc ksiazki bo nie ma jednoznacznie przyjetego momentu kiedy zygota czy plod staja sie czlowiekiem.Niektorzy lekarze przyjmuja ze w momencie poczecia niekotrzy ze w 2 miesiacu ciazy.
Skoro wiesz kiedy zygota (termin w medycynie uzywany do 8 tygodnia ciazy) odczuwa bol ma swiadomosc i uklad nerwowy to nam powiedz a nie odsylaj do ksiazek.Ale ja Cie wyrecze.Ksztaltowanie ukladu nerwowego zaczyna sie w 7 tygodniu ciazy a bez ukladu nerwowego czlowiek nie odczuwa bolu.Swiadomosc i myslenie to oczywiscie mozg ktory zaczyna sie ksztaltowac rowniez kolo 7 tygodnia ciazy (od 9 tygodnia jest to juz plod a nie zygota).
Chyba ze ktos chce tutaj wplatac jakies watki religijne to wtedy musi wyjsc ze w momencie zaplodnienia mamy od razu czlowieka.Swiety Tomasz z Akwinu nazywany tez doktorem anielskim mowil „Aborcja nie jest grzechem dopoki płod nie zostal obdarzony dusza” i twierdzil ze w przypadku plodu meskiego dzieje sie to w 40 dniu od zaplodnienia a w przypadku zenskiego w 80 (oczywiscie kobiety musialy byc gorsze).
Ladne nam tutaj obrazki wkleiles.Mnie osobiscie w ogole nie ruszaja.Ale jesli gramy na uczuciach to od razu zarzucmy takim linkiem: http://republika.pl/adnikiel/aborcja.html
Fajna bajeczka.
Tomachos pisze::shock: flaki mi sie przewracają jak czytam takie rzeczy :roll:
kazać rodzic matka dzieci za kare :shock: może jeszcze zaproponujesz to jako metodę resocjalizacyjną :roll:
Widzisz to swiadczy ze jestes czlowiekiem.Takiej malej zygotce flaki sie nie przewracaja :P
Zle jest nazwac to co ja napisalem metoda resocjalizacyjna bo urodzenie dziecka to nie zbrodnia.Po prostu trzeba ponosic konsekwencje tego co sie robi a nie uciekac od nich usuwajac ciaze.
Ostatnio zmieniony 30 gru 2005, 17:33 przez Chlopaczek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 30 gru 2005, 17:47

Poddaje sie Chłopaczku:/

bo przepychanki nie maja sensu, a bez aspektu wiary, której o ile sie orietuje nie posiadasz, nie zrozumiesz moich przekonań:/
nie wiesz co to dusza i życie nie jako zbiór fizycznych i chemicznych reakcji, dyskutowanie na ten temat biorąc pod uwage tylko twoje świeckie przekonania i dowody naukowe stawia mnie na straconej pozycji

reszta dyskusji bedzie sie toczyc bez mojego udziału:D

to co napisałeś o św Tomaszu z Akwinu to zwykłe mydlenie ludzia oczu, 3/4 jego teorii sie odrzuca, nie bede pisał dlaczego i po co bo i tak czepisz sie ciągle szczegółów i sam sobie to możesz wyczytać

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 gru 2005, 18:25

Jasne pokoj :) Szanuje Twoj punkt widzenia co nie znaczy ze sie z nim zgadzam bo na mnie argumenty wiary (jesli w ogole argumentami mozna nazwac rzeczy ktorych nie mozna jednoznacznie potwierdzic czy obalic) nie dzialaja.

Odnosnie pisania.Widzisz powinienes pisac.Bo nie dyskutujesz tylko ze mna tutaj.Piszesz to dla wszystkich.Gadanie ze kazdy moze sobie wyczytac i w ten sposob poprzec Twoje slowa czy teorie jest chybione.Cos wiesz masz argumenty potwierdzajace Twoje slowa to je przedstawiasz.Inaczej takie dyskusje sa jalowe.

Wiec zamykamy temat aborcji tak?Wracamy do malzenstwa.

Milej zabawy :)

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 03 sty 2006, 8:52

Z racji, że zaglądam tutaj bardzo żadko to pozwole sobie na pewne skróty i to, że odniosę się najpierw do aborcji.

www.nieaborcji.pl - tak coby linki się uzupełniały

Chłopaczek powiedz mi czemu gwałciciel ma ponosić niższą karę niż to dziecko? (notabene już gdzieś na tym forum przytaczałem te argumenty, ale z racji ograniczonego czasu nie będę szukał i cytował postów z przed pół roku).

Facet gwałci i będzie dziecko. A dochodzi do tego, że dziecko zostaje zabite a gwałciciel po odsiedzeniu połowy wyroku wyjdzie. Tymczasem dziecko dostaje najwyższy wymiar kary (w dodatku niestety nie możliwy przy obecnym ustawodastwie w Polsce). Dla mnie jest tutaj niemożliwy do przyjęcia dysonans kar. NIewinny kara śmierci, a gwałciciel 10 lat siedzenia w ciapłym budynku, z pingpongiem, siłownią, bezpłatna opieką medyczną, zajęciami fakultatywnymi i stawką żywieniową wyższą od tej w szpitalu.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 03 sty 2006, 15:05

bellus pisze:
Chłopaczek powiedz mi czemu gwałciciel ma ponosić niższą karę niż to dziecko? (notabene już gdzieś na tym forum przytaczałem te argumenty, ale z racji ograniczonego czasu nie będę szukał i cytował postów z przed pół roku).
I tak w kolo Macieja.Powiedz mi czy kobieta nie przedstawia dla Ciebie i dla tych co tak krzycza w obronie zarodkow nazywajac je dziecmi zadnej wartosci?Jestescie w stanie pojac ze ona moze nie chciec urodzic tego dziecka?Ze gwalt byl dla niej tak traumatycznym przezyciem ze chce go kompletnie wymazac z pamieci a dziecko z gwaltu moze byc sznurkiem na zawsze laczacym ja z tamtym wydarzeniem?Ale co wam to.Dla was chyba kobieta to taki chodzacy inkubatorek.Ma donosic plod niewazne czy ono z gwaltu czy zagraza jej zyciu i co potem bedzie czula.Odbieracie jej prawo do wlasnego zdania zaslaniajac sie patetycznymi stwierdzeniami ze zarodek a potem plod to pelnoprawny czlowiek.

I nie mow o karze.Bo zeby ukarac kogos to musi ten ktos miec swiadomosc tej kary.Nie ma jej wiec nie ma kary.Juz wole jak nazywacie to morderstwem niz wymyslacie jakies teorie o karze.

bellus pisze:Facet gwałci i będzie dziecko. A dochodzi do tego, że dziecko zostaje zabite a gwałciciel po odsiedzeniu połowy wyroku wyjdzie. Tymczasem dziecko dostaje najwyższy wymiar kary (w dodatku niestety nie możliwy przy obecnym ustawodastwie w Polsce). Dla mnie jest tutaj niemożliwy do przyjęcia dysonans kar. NIewinny kara śmierci, a gwałciciel 10 lat siedzenia w ciapłym budynku, z pingpongiem, siłownią, bezpłatna opieką medyczną, zajęciami fakultatywnymi i stawką żywieniową wyższą od tej w szpitalu.
Sam mowisz ze kara smierci jest zabroniona.Wiec jak to jest ze w paru krajach UE aborcja jest mozliwa skoro jest to kara smierci?Czyzby te kraje nie obowiazywal zapis o zniesieniu kary smierci?
I teraz mi powiedz czym jest aborcja w swietle prawa?Bez tej calej religijnej otoczki?Jest to usuniecie plodu czy zabicie czlowieka?

edit: wszedlem na strone ktora podales i od razu pierwsze zdanie:
"Witaj.
Jesteś na stronie, która powstała by pokazać prawdę o aborcji."

I po takim wstepie podziekuje od razu.Jedyna prawdziwa prawda.Ave.

edit2: jednak dziekuje za ta strone.Wszedlem na forum.Przepelnionego katolicka tak zwana moralnoscia.Jedna wymiana zdan mnie zaciekawila:

"Ładna propagandowa strona.
i tak jestem za aborcją."

OK, ale przyznaj, że jesteś potworem, gdyż opowiadasz się za ludobójstwem. Jak Hitler, Stalin, seryjni mordercy, itp.

Wychodzi na to ze jestem spadkobierca najwiekszych mordercow w dziejach ludzkosci.Milo :P

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 04 sty 2006, 11:44

Prosze to przemyśleć :? :?

Obrazek

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Re: Instytucja małżeństwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 05 sie 2013, 23:19

Jak już jesteśmy przy odkopywaniu starych wątków...

Nie żebym sobie chciała mieszać w głowie przed sobotą, ale może ktoś ma ochotę zabrać głos w dyskusji? :)

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Re:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 05 sie 2013, 23:24

Tomachos pisze:Prosze, tu macie najprawdopodobniej pozabijane wyniki gwałtów :cry:
oczywiście na życzenie ich matek :cry:
Ja pierdole. :shock:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 sie 2013, 23:49

Tomachos pisze:
A i jeszcze co do papierka, swojemu psu też możesz powiedziec ze go kochasz i nie potrzebujesz na to papiera, tak samo listy miłosne nie miały by sensu

Widze Chłopaczek od początku miał tutaj wesołe rozmowy na prawdziwe argumenty :roftl3: złote usta wtedy to musiały być złote usta

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”