Bajki - Strona 5

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
mathiasek13
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek13 » 13 cze 2005, 7:43

najlepsza bajka sa smerfy

Awatar użytkownika
Simin
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Simin » 17 cze 2005, 19:19

Teraz juz troche wyroslem z bajek :wink: Ale nadal bardzo chetnie ogladam bajeczki typu Johnny Bravo czy Leboratorium Dextera - mega zwala z takich bajek :wink: :P
A w mlodosci Gumisie i Smerfy + Krecik byly na topie!!
Oczywiscie bajki z Polonii 1 wszystkie!! :) Jataman, Gigi i Tsubasa i jescze Kapitan Dejmos i to o tym wrestlerze co mial ta maske tygrysa :) ale zapomnialem tytulu :wink:

Awatar użytkownika
veelden^
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: veelden^ » 17 cze 2005, 19:56

Bajki ogladalem cale swoje dziecinstwo i robie to nadal, bo je uwielbiam. Kiedys na kasetach mialem bajki Hanna-Barbery (Scooby Doo, Jetsons, Flinstons itp.), Smerfy i Gumisie (nagrywane co niedziele w TV). Moglem je ogladac bez przerwy :D Poza tym uwielbialem Brygade RR, Muminki (choc musze przyznac, ze troche sie balem tej kreskowki ;)) i Herculesa. Teraz rowniez lubie sobie ogladnac ktoras z tych bajeczek, ale bardziej z powodow sentymentalnych. Ogladam za to swietnie sie przy tym bawiac Lucky Luke'a, Johnny'ego Bravo i South Park. Te bajki moim zdaniem ze wzgledu na dosyc specyficzny humor sa skierowane do nieco starszego odbiorcy i musze przyznac, ze mi bardzo sie podobaja (Averell Dalton rules :P).

MacGyyer_1990
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MacGyyer_1990 » 17 cze 2005, 20:33

Kiedyś jescze jak byłem mały bodajze chodziłem do przedszkola to byly bajki super nie to co teraz robia
Oglądałem
:arrow: Smerfy
:arrow: Muminki
:arrow: Tsubase
:arrow: Brygade RR
:arrow: ostatnio popoluarnego przez kardzież Misia z kalpniętym uszkiem

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 17 cze 2005, 22:36

Ja uwielbiałam zawsze Smerfy, żadnego odcinka nie przepuściła :) Ostatnio nawet oglądałam jeden z odcinków i cały pamiętałam :D

Ogólnie obecne bajki, typu Dragon Ball, czy Pokemony :lol: nie mogą się równać do Muminków i Smerfów ;)
Na lepszych kreskówkach się wychowałam :P Dlatego nie dziwię się, że współczesny 7-latek ma 'narąbane w garach' - jak to mówią ;)

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 17 cze 2005, 22:44

Moje ulubione bajki nawet do dzisiej chodz mam juz 16 lat to:

Tom&Jerry
Scooby Doo
Dexter
Johny Bravo
Ed, Edd, Eddy
Chojrak Pies
Kurczak i Krowa
Flinstonowie (chyba najlepsza moja bajka)
Wszystkie te bajki leca na Cartoon Network

Pamietam w Niedziele o 19 lecialy bajki np. Kaczor Donald, Myszka Miki zawsze odladałem kazde odcinki. A w sobote do dzisiej leca chyba nawet Walt Disney o 10 rano chyba to były czasy, do dzisiej Sobota kojarzy mi sie z Kaczorem Donaldem.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 17 cze 2005, 22:55

Wy ciągle tak wymieniacie CN.Ja natomiast jestem wielkim fanem kreskówek, które były na Poloni 1.Godzina 17:55 :arrow: Zapraszam wszystkie dzieci na blok bajek aż do chyba 19 czy 20 :P.To były czasy, Daimos, Yattaman, Tsubasa, Sally, ogólnie wiele skośnookich bajek :).

Oto kobieta, która była dla mnie obiektem porządania :wink:
Obrazek

A poza tym : Smerfy, Muminki (buuka :P - nie wiem jak Wy, ale ja się jej zawsze bałem - i te krzyki do telewizora "Muminku uwarzaj :!: " :wink: ).Poza tym do dziś dobre jest Laboratorium Dextera.Zawsze mnie dziwiło jak on zakłada ten swój strój :P.Pamiętam kiedyś, że bajki, które leciały w niedzielę zawsze były dobre :arrow: Kaczor Donald, Brygada RR albo Gumisie :)

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 18 cze 2005, 10:17

Ja uwielbiałem oglądać dwie bajki:
Smerfy i Krecika.

Potem był oczwiście Pokemon :wink:

A teraz w TV oglądam praktycznie tylko mecze :wink:

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1463
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 15 sie 2005, 17:41

Pokemony i Druzyna RR :arrow: RULEZZ !!

Forza Inter !!

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 15 sie 2005, 17:48

Z bajek ktore kiedys ogladalem to na pewno Tsubasa Ozora :] bajka w ktorej wystepowala pani ktorej oblicze zaprezentowal Bogi :] To byla bajka :) tylko zapomnialem tytulu ale oni fajnie jak na akcje jechali to tak jak strazacy z jakies remizy :) Kiedys tez Dragon Bula ogladalem, za to nigdy Pokemonow bo uwazam te bajke za jakas dziwna :]

Do dzis ogladam Ed Edd i Eddie, oraz nieśmiertelnego Johnyego Bravo :):)

POZDRO

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 15 sie 2005, 18:05

Smerfy - te niebieskie "ludki" uwielbiałem ;) zazwyczaj gry leciały w TV to było dla mnie jak święto :D
Muminiki - oglądałem je, ale jakieś takie zawsze mroczne mi się wydawały...można powiedzieć, że straszne. Niektorzy powyżej chyba też mieli podobne odczucia.
Laboratorium Dextera - oglądam nawet teraz podobnie jak Johnyy Bravo,,, Edd, Edd i Eddie, Kaczor Dodgers.
Pokemon, Dragon Ball - jeśli można to nazwać bajką to owszem oglądałem to i bardzo mi się podobało :D Vegetta rlzz :D

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 15 sie 2005, 18:35

Moje ulubione bajki jak miałem 4 latka to Muminki i Smurfy.

Białe ludki były najlepsze, jednak pamiętam tylko parę postaci: Paszczak, Muminek, Pani Muminkowa.

Co do Smerfów to dużo postaci pamiętam: Gargamel, Klakier, Nicpoń, Papa -Smerf, Pracuś, Smerfetka...i to chyba wszystko jak na mnie to i tak dużo.

Dragonn Ball nigdy mi nie podchodził. Jako nie lubiałem tej gry ani bajki. Pokeamon był mi obojętny tak jak i Power Rangers.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 15 sie 2005, 19:45

herdek pisze:jednak pamiętam tylko parę postaci: Paszczak, Muminek, Pani Muminkowa.
Mała Mi, Tata Muminka, Mama Muminka, Włoczykij 8)
herdek pisze:Co do Smerfów to dużo postaci pamiętam: Gargamel, Klakier, Nicpoń, Papa -Smerf, Pracuś, Smerfetka...i to chyba wszystko jak na mnie to i tak dużo.
Ciamajda, Ważniak, Osiłek, Smerfuś, Poeta, Malarz....

Awatar użytkownika
Dosmen
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dosmen » 15 sie 2005, 19:49

O tak! Johny Bravo rządzi! Nawet Travolta nie może się do niego równać! Johny ma świetne podejście do kobiet... :wink: Co z tego, że jest idiotą skoro ma niezła gadkę z panienkami? :P

Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 15 sie 2005, 20:06

Ja jeszcze czasem oglądam Świat według Ludwiczka, uwielbiam tą bajkę, według mnie jest jedną z najlepszych jakie są. Dawniej oglądałem też Biliźniaków Cramp, i przede wszystkim Krecika, ale z tego drugiego mało pamiętam. Za to nigdy nie przepadałem za Dragon Ball'em i Pokemonami.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”