AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1753

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 08 sie 2013, 11:56

dzieki fieldy

oglądał ktoś mecz?

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3397

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 08 sie 2013, 13:09

znowu nie mogłem meczu oglądać, ale cieszy bramka Nianga, potrzebował tego.

ktoś może jakieś info odnośnie kontuzji Balo?
Tuttosport reports that Milan and Genoa will pool together to sign Bruno Martins Indi.His asking price is €7m
EDIT

Galliani:
“Has Honda almost vanished? I think so, with the last telephone call,” the transfer chief noted. “The CSKA President has told me that he won’t sell.
“Therefore we will stay as we are. There are not a lot of transfer gifts out there for boss Massimiliano Allegri.”
“Niang will be staying with us, that is for certain. He also scored a really good goal against LA Galaxy.”
ach ten Łysy, mam nadzieję że Honde uda się teraz ściągnąć i że to tylko taka polityka medialna do której nas przyzwyczaił.
Mam jakieś przeczucie że pod koniec mercato czymś nas zaskoczy :mrgreen:

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 08 sie 2013, 14:00

Balo podobno zwykły skurcz i nie ma żadnych powodów do obaw.

Tak jak już ktoś pisał: Łysy szybko (początek lipca) załatwił w miarę proste sprawy transferowe jak Zapata, Vergara, Poli, Saponara
Do drużyny dołączyli także: Petagna, Cristante, Silvestre, wrócił Urby + De Jong po kontuzji

Allegri dostał praktycznie 8 nowych graczy do zespołu i musiał jakoś to poukładać (dodatkowo przez długi czas nie było z zespołem reprezentantów Włoch i Vergary), więc zmiany w zespole są całkiem spore.

Z graczy 1 drużyny odszedł na razie tylko Flamini i Taiwo + masa młodzików na wypożyczenia. Ciągle przydałoby się odpalić jeszcze 3-4 graczy z kadry.

Na koniec sierpnia na pewno przybędzie ktoś nowy i nie będzie to jeden gracz, a raczej 2-3 zawodników: po pierwsze LM będzie już pewna, a po drugie spadną ceny graczy i Łysy będzie mógł działać w trybie Low Cost :)

Ja póki co oceniam zmiany bardzo pozytywnie i wiem, że z każdym tygodniem będzie coraz lepiej.
Nie można zapominać, że trzon drużyny pozostał ten sam (w odróżneniu od zeszłego sezonu, kiedy odeszło tak naprawdę kilku graczy pierwszej jedenastki i kilku będących ciągle blisko 1 składu) i drużyna jest znacznie bardziej stabilna.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3397

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 08 sie 2013, 14:08

Ja póki co oceniam zmiany bardzo pozytywnie i wiem, że z każdym tygodniem będzie coraz lepiej.
jestem tego samego zdania, żałuje tylko że do tej pory nie mogliśmy ogladać Saponary i mam nadzieję że ominą nas kontuzje, bo początek przygotowań nie wróżył nic dobrego.

jeszcze odpalić Nocerino, Traore, Antoniniego i Princea. :evil:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 sie 2013, 14:32

Łysy kłamie, bo sam ostatnio przyznał, że to jego najlepsza cecha. Z tym, że mam wrażenie, że nasze cele nam uciekają, bo i Honda i Ljajic są raczej coraz dalej niż bliżej Milanu a w tej przedziale cenowej to najlepsi dla nas dostępni gracze.

Fajnie jakby się z Genoą udało tego stopera ściągnąć. Ponoć ma spory talent.

Mam wrażenie, że pod koniec okienka przyjdzie Kaka'. W zimie na przeszkodzie stanął Mourinho a teraz Carlo raczej nie będzie przeszkadzał. Narazie plotek mało, ale imho będzie chciał go Galliani ściągnąć. Wcale się nie zdziwie nawet jeżeli odpuścimy Adema by ściągnąć Kake, który będzie o wiele droższym Traore.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 08 sie 2013, 14:45

Mete, spokojnie, Łysy w wielu sprawach kłamie i już się do tego przyzwyczailiśmy, ale dobrze wie, że rywalizacja o top3 w przyszłym sezonie będzie bardzo ciężka i musi wzmocnić zespół, bo sezon bez LM pogrzebie cały projekt.

W sprawie Kaki jestem też dziwnie spokojny, że nic nam z jego strony nie grozi - Łysy umie liczyć i wie, że zwyczajnie nas nie stać na jego utrzymanie, zwłaszcza przy prezentowanej od kilku lat klasie sportowej, która jest mizerna.
Mógł mieć Teveza za kilkanaście mln w ratach i z pensją w okolicy 5 mln (czyli znacznie niższą niż sobie Kaka zażyczy) i nie zrobił żadnego ruchu, poza gadkami, które miały chyba na celu podniesienie ciśnienia w Turynie.

Poza tym jest Honda, który przyjdzie za friko i będzie zarabiał 2 - 2,5 mln; transfer Kaki byłby zwyczajnie głupi i nikomu niepotrzebny, a trzeba przyznać, że w zarządzie się trochę w kwestii myślenia sensownego poprawiło :)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 sie 2013, 14:52

Właśnie to mnie martwi - transfer Kaki jest głupi i niepotrzebny, czyli w stylu Milanu.

Oczywiście Kaka to tylko moja opinia i mam nadzieję, że się nie sprawdzi, ale mam jakieś dziwne przeczucie, że w końcu do nas wróci.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 08 sie 2013, 15:30

dobry skrót meczu z galaxy

faraon dwie setki zmarnował, musi popracować nad skutecznością

eloupikniqtu
Trolling again!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: eloupikniqtu » 08 sie 2013, 15:32

.
Ostatnio zmieniony 14 gru 2013, 11:30 przez eloupikniqtu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 08 sie 2013, 15:51

Skąd żeś się urwał piknik ? Chyba, że bałaganu w każdym temacie zrobić. Nie grzeczny synku ty :rozga:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 sie 2013, 15:55

Genialne podanie Nianga do Faraona w pierwszej połowie. Ogólnie M'Baye z meczu na mecz coraz lepiej. Dobrze, że bramkę strzelił to może się przełamie. Mam nadzieję, że na temat jego przyszłości Łysy mówi prawdę.

Coraz więcej plotek o odejściu Boatenga do Schalke lub Borussi.
Ostatnio zmieniony 08 sie 2013, 15:57 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 08 sie 2013, 15:57

piknik ma chyba misje zebrania na wejsciu większego fejmu niz ja

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 sie 2013, 16:01

Faraon fajnie, że dochodzi do okazji i rozumie się nieźle z Mario, który go ładnie wypuścił sam na sam. O skuteczność jego jestem spokojny i czekam na Honde, który będzie go regularnie wypuszczał dopieszczonymi piłeczkami, bo tego na wiosnę brakowało Stephanowi, który świetnie wychodził do piłek, ale nie miał mu kto ich zagrać. W naszej ekipie chyba nikt tak dobrze nie wbiega w pole karne lub na wolne pole jak on i trzeba to wykorzystać.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 08 sie 2013, 16:23

Kaka :?: IMO będziemy się o niego starać w ostatnie dni sierpnia. Problem tkwi w jego pensji jedynie. Jak zgodzi się do mniej więcej 4,5 mln euro na rok to Brazylijczyk znowu będzie zakładał koszulkę Milanu. Nawet kibice na pierwszym treningu nowego sezonu domagali się powrotu Kaki. Nie wiem czy mają klapki na oczach, ale piłkarz nadaje się jedynie na powrót do Brazylii bądź na emeryturkę do bogatego kraju. Piłkarski wrak. Nie dość, że urazy nie dają dalej mu spokoju to gra słabo. W sparingach jest jednym z najgorszych(najgorszy :?: ) graczy Realu. Jak Berlusconi będzie go chciał ponownie to go powitamy u siebie. Mam nadzieję, że do niczego nie dojdzie. Zarabiałby więcej niż Honda z Ljajicem, a drużynie dawałby mniej. Trudno mi uwierzyć, żeby przychodząc do nas zaczął grać w miarę dobrze tym bardziej, że jak grał w Milanie to jego atutem była szybkość i to na tym opierał swoja dobrą grę. Mało magicznych zagrań w stylu Ibrahimovica, żeby zrobił coś we wrześniu.

Teraz o meczu którego nie oglądałem. Widziałem jedynie 8 minutowy skrót. Po skrócie można wywnioskować, że Milan przeważał. LA praktycznie bez okazji na gola. Niang oraz Faraon muszą poprawić skuteczność. Niang pomimo gola miał słabej jakości strzały na bramkę, a ES znowu(czyli jak cały 2013 rok) nie potrafił wykorzystać dość łatwej okazji. Nie wiem w czym tkwi problem. Uraz Balo pokazał, że możemy mieć spore problemy z kontuzjami w nadchodzącym sezonie.
mete pisze:Genialne podanie Nianga do Faraona w pierwszej połowie.
Racja :chill:

Wiadomo, że okno po 20 sierpnia będzie nabierał na szybkości i być może wtedy sprzedamy Noce oraz Boa, a w zamian ściągniemy 2 nowe nazwiska.
seba82 pisze:jeszcze odpalić Nocerino, Traore, Antoniniego i Princea. :evil:
Jak odejdzie 2 z nich to będzie dobrze.

Jutro losowanie, a za niecałe 2 tygodnie pierwszy mecz o stawkę.

Awatar użytkownika
ACMike
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 118

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ACMike » 08 sie 2013, 16:27

Oglądałem pierwszą połowę i nasza gra wyglądała całkiem nieźle. Nie popełnialiśmy takich błędów w obronie jak z Chelsea. W ataku też wyglądaliśmy dobrze, zmartwiła mnie nie wykorzystana setka Faraona, ale w meczach o stawkę na pewno lepiej mu pójdzie. Ciekawi mnie tylko jedno: kto zagral dwie dlugie pilki do Nianga, Poli czy Monto ? :D

Co do spotkania z Della Valle odbędzie się, czy Galliani jak zwykle wszystko zdementował ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”