Koncerty i Imprezy godne polecenia :D - Strona 2

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
kostek
szara strefa pilka.pl
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 11 cze 2005, 20:33

W Chorzowie było wspaniale 8)

UP THE IRONS !

----

Korn po raz drugi w Polsce!

Amerykańska grupa Korn po raz kolejny przyjedzie na koncert do Polski - podał katowicki oddział "Gazety Wyborczej". Występ ma się odbyć 31 sierpnia.

Koncert odbędzie się w katowickim "Spodku", czyli tym samym miejscu, w którym zespół zaprezentował się polskiej publiczności po raz pierwszy, a było to w czerwcu 2000 roku. Jeszcze nie wiadomo, ile będą kosztować bilety, ceny wejściówek mają zostać podane wkrótce.

Zapewne podczas koncertu Korn zaprezentuje piosenki z nowej płyty, nad którą trwają prace. Materiał nie ma jeszcze tytułu. Do niedawna mówiło się, iż będzie on zatytułowany "Souvenir Of Sadness". Jonathan Davis, wokalista Korn, zaprzeczył temu, aczkolwiek dodał, iż na krążku znajdzie się kompozycja o tym tytule. Ponadto podał tytuły kilku innych kompozycji z albumu - "Liar", "Revolution", "Polotix", "Last Legal Drug", "Le Petit Mort".

W studiu Korn pracuje z kilkoma producentami, m.in. Lindą Perry, Atticusem Clarkiem, producencki teamem The Matrix oraz Dallasem Austinem.

-----

Yeah ! Będzie się działo.

Opłaciło się czekać...

BE THERE OR DIE !

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 11 cze 2005, 21:35

Korn w Polsce. Jeszcze rok temu pewnie by w tej chwili tarzał się po podłodze ze szczęścia, dziś pojawił sie tylko lekki uśmiech na mojej twarzy. Szczerze wolałbym sobie pójść na koncert jakiegoś punkowego polskiego zespołu(Dezertera,Farben Lehre czy Kultu),ale cóz jest Korn i nim nie pogardze. Zapewne 31 sierpnia obiore kierunek Katowice i będa szalał pod sceną. Wspaniałe zakończenie wakacji. :)

Swoją drogą ten rok obfituje w koncerty znanych zagranicznych artystów. Jedyne co mie denerwuje to miejsce koncertów.np taki Soulfly mogliby przyjechać do Katowic a nie błąkać sie po Warszawie czy Wrocławiu. Tak samo szkoda mi Mars Volty . Koncerty w Warszawie są dla mnie jak narazie nieosiągalne.
Na szczęście pod koniec lipca odbędzie sie festiwal " Ku przestrodze" gdzie wystąpi między innymi Coma i Hey a także odbędzie się premierowy pokaz filmu 'Skazany na blusa' opowiadający o życiu Ryśka Ridla.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 14 cze 2005, 19:22

Odświeżam temat bo pojawiły się nowe informacje dotyczące przyjazdu Korna do Polski.
Korn, Opeth, Lacuna Coil na "Metal Hammer Festival"
Zespoły Korn, Opeth i Lacuna Coil pojawią się w Polsce w ramach "Metal Hammer Festival". Impreza odbędzie się 31 sierpnia w katowickim "Spodku".

Wymieniony zestaw uzupełni jedna polska formacja. Wejściówki na festiwal będą w sprzedaży od najbliższego piątku, 17 czerwca, a kosztować będą: Ceny biletów:

105 zł - sektor niebieski
115 zł - sektor czerwony
120 zł - płyta
150 zł - sektory czerwone H oraz J
200 zł - loża

Jonathan Davis bardzo się cieszy z tego, iż jego grupa po raz drugi wystąpi w Polsce czemu dał wyraz na swoim blogu www.buttsexcrips.com. Napisał tam między innymi:

"Powiedziałem naszemu człowiekowi od bookowania koncertów, żeby zatroszczył się o to, abyśmy zagrali w Polsce. Jestem bardzo podekscytowany tym, że będę mógł znowu u was wystąpić i mam nadzieję, że wy też jesteście szczęśliwi. Nie chcę już widzieć to postów w rodzaju »Przyjedźcie do Polski«, ponieważ niebawem się u was pojawimy. Już prawie skończyłem nagrywanie wokali na naszą nową płytę, potem odbędą się miksy, zaś po tym zaczniemy się przygotowywać do trasy europejskiej. Spodoba się wam nasz nowy materiał. To nowe gówno jest czymś zupełnie innym".

Zapewne podczas koncertu Korn zaprezentuje piosenki z nowej płyty, nad którą trwają prace. Materiał nie ma jeszcze tytułu. Do niedawna mówiło się, iż będzie on zatytułowany "Souvenir Of Sadness". Jonathan Davis, wokalista Korn, zaprzeczył temu, aczkolwiek dodał, iż na krążku znajdzie się kompozycja o tym tytule. Ponadto podał tytuły kilku innych kompozycji z albumu - "Liar", "Revolution", "Polotix", "Last Legal Drug", "Le Petit Mort".

W studiu Korn pracuje z kilkoma producentami, m.in. Lindą Perry, Atticusem Clarkiem, producencki teamem The Matrix oraz Dallasem Austinem.

Nowe kompozycje zaprezentuje też zapewne szwedzki Opeth. Jego nowy krążek nosi tytuł "Ghost Reveries", a do sprzedaży powinien trafić pod koniec lata. Wydawcą będzie wytwórnia Roadrunner.

Włoska grupa Lacuna Coil już jakiś czas temu zapowiedziała, że podczas letnich występów zaprezentuje nowe kompozycje, które trafią na następcę albumu "Comalies".
Obrazek
zródło onet.pl
---------------------------------
Jestem troche rozczarowany. Wolałbym żeby Korn wystąpił sam z jednym polskim suportem. Nie interesuje mnie Opeth ani Lacuna Coil a ich występ tylko podbija cene. Teraz nie wiem czy pojade :?

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 14 cze 2005, 19:36

piotrek256 pisze: Jestem troche rozczarowany. Wolałbym żeby Korn wystąpił sam z jednym polskim suportem. Nie interesuje mnie Opeth ani Lacuna Coil a ich występ tylko podbija cene. Teraz nie wiem czy pojade :?
Zgadzam się z tym co napisaleś. Ceny biletów wysokie, porównując przykładowo z Mysticiem, gdzie wstęp kosztował 100 przy wielu porządnych zespołach.

Ja w Katowicach pojawię się na 99%, w końcu trzeba było czkeać pięć lat na Korna :wink:

Najlepszym rozwiązaniem byłby Korn + jeden przyzwoity support, tak jak to miało miejsce choćby na ubiegłorocznych koncercie Metalliki (Splipknot).

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 14 cze 2005, 19:45

Ja pojade na 75%. Zależy czy bede miał z kim jechać. W gra wchodzi tylko płyta(120zł), będe musiał zacząć zbierać. Szkoda by było stracić taki koncert , bo na kolejną wizyte Korna będzie trzeba czekać następne 5 lat.
Loża 200zł :roll: z sdrugiej strony kto by chciał siesdzieć na loży.
Pamiętam jak byłem na PRLu na sektorze i widziałem ten szalejący tłum a ja jedynie mogłem sobie nogą pomachać :?

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 18 cze 2005, 18:14

WSPANIAŁA WIADOMOŚĆ (dla niektórych oczywiście :D ):
onet.pl pisze: Coldplay wystąpi w Polsce?

"Życie Warszawy" donosi, że brytyjska grupa Coldplay zagra jesienią w Polsce - jednak jest to jeszcze nieoficjalna informacja.

Koncert miałby się odbyć w katowickim Spodku w listopadzie w ramach trasy promującej nowy album "X&Y", który już teraz ma duże szanse na to, by zdobyć tytuł najlepiej sprzedającym się krążkiem w historii brytyjskiej fonografii.

"Nie widzieliśmy takiego szaleństwa od 1997 roku, kiedy ukazała się płyta Oasis 'Be Here Now'" – twierdzi rzecznik brytyjskiej sieci sklepów muzycznych HMV. "Jestem pewien, że będzie to bestseller roku" - dodaje.

Przypomnijmy, że pierwszy promujący płytę "X&Y" singel, "Speed Of Sound", zadebiutował w pierwszej dziesiątce amerykańskiej listy przebojów, co wcześniej udało się tylko jednemu brytyjskiemu zespołowi - The Beatles. Później okazało się, że "X&Y", jest drugim najlepiej sprzedającym się krążkiem w historii brytyjskiej fonografii. Wydany w zeszły poniedziałek, 6 czerwca, "X&Y" był już 13 czerwca na pierwszym miejscy brytyjskiej listy przebojów, w ciągu 7 dni na Wyspach kupiło go ponad 500 tys. fanów. Tylko "Be Here Now" Oasis, który ukazał się w sierpniu 1997 roku, osiągnął lepszy wynik. W ciągu 7 dni sprzedano go ponad 700 tys. kopii.Teraz natomiast pojawiła się zaś informacja, że na całym świecie "X&Y" sprzedano już ponad 5 milionów egzemplarzy. Płyta jest na pierwszym miejscu list przebojów w 22 krajach.

Niecierpliwi fani, którzy nie chcą czekać do listopada, mogą wybrać się na koncert Coldplay, który odbędzie się w niedzielę w berlińskiej Kindl-Bühne Wuhlheide.
O kurcze - żaby to była prawda! :D Mam nową płytkę Coldplay - "X & Y", która co prawda jest w moim odczuciu troszkę gorsza niż dwie pozostałe ale i tak jest świetna. Jeśli ta informacja okaże się prawdą to nie ma bata - jadę!!!!!!!!

Pozdrawiam fanów Coldplay! A tych którzy ich nie lubią nie... :P :P :P

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 18 cze 2005, 19:07

O matko! :P Jeżeli to prawda, to może na koncercie spotkam Pisakka. :D Czekałam na tę informację od dawna... Najpierw U2 przez wakacje, jesienią Coldplay... Ten rok zapowiada się niezwykle emocjonująco. ;)

Ja również mam najnowszy krążek 'X & Y'... Wydaje mi się, że nie jest gorszy od dwóch poprzednich albumów - jest bardziej 'elektroniczny', i się po prostu różni. ;)

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 26 cze 2005, 10:43

Jak widać sznse na koncert Coldplay w Polsce rosną z czego się bardzo cieszę:
GeneracjaX.pl pisze:Coldplay w Polsce?

Nieoficjalne źródła podają, iż szansa na zobaczenie brytyjskiej grupy Coldplay w Polsce, jest coraz większa.
Niepotwierdzone informacje mówią już nawet o miejscu, w którym zespół miałby wystąpić - będzie to katowicki Spodek. Przewidywany termin to listopad 2005. Wydarzenie to byłoby częścią wielkiej trasy koncertowej, promującej niedawno wydany album "X&Y", który szturmem zaatakował najwyższe pozycje wszystkich możliwych notowań w Wielkiej Brytanii. Mówi się nawet o tym, że "X&Y" coraz bliżej do tytułu najlepiej sprzedającej się płyty w historii brytyjskiej fonografii. W pierwszy tydzień krążek zakupiło aż 500 tysięcy rodaków. Znawcy szacują, że w tej chwili na całym świecie nabyło go już ponad 5 milionów ludzi, a fakt ten najlepiej oddają notowania - "X&Y" króluje w 22 krajach.
Będzie dobrze :wink: .

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 03 sie 2005, 9:25

No i najprawdopodobniej nie będzie koncertu Coldplaya w Polsce :? . Została ogłoszona lista miejsc na jesienne koncerty i Polski tam nie uraczysz... :warrior: No nic - może kiedy indziej...

PS. Następnym singlem z płyty "X&Y" będzie kawałek "Fix You" i to jest bardzo dobra nowina :smoke:

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 03 sie 2005, 19:03

Pisakk pisze:No i najprawdopodobniej nie będzie koncertu Coldplaya w Polsce
W ramach trasy promującej 'X&Y' na pewno nie przyjadą do Polski... Szkoda. Tyle było gadki, że się do tego przymierzają, ostatecznie jednak można teraz tylko przypomnieć sobie tekst z reklamy - 'Fakt - o tym się mówi'. :?

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 04 sie 2005, 2:42

Coldplay nie bedzie w polsce i wielka szkoda:(:(:(:(:(:(:(:(
Czekam na Audiolave, Tool, i inne zespoły na poziomie

26. 8. 2005 w Promilu w gliwicach będzie dodoa elektroda z zespołem virgin
jak ktoś chce tańsze bilety prosze pisać
teraz są po 20 zł a będzie drożej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Na każdy występ Iron maiden też są zniżki - nie ma to jak ekipa techniczna:):):):):)

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 29 sie 2005, 22:03

Już za dwa dnia(31sierpnia) odbędzie sie długo oczekiwany koncert KoRna. Ja z braku funduszy nie pojawie się w Katowicach( :płacze: ),ale wiem ,ze na koncert wybierał się również Kostek więc najwyzej on wam zda relacje z koncertu(przynajmniej ja bym chętnie poczytał jak było w spodku). Nie wiem czy fieldy jedzie, w końcu to też wielki fan Korna.
Ja tym czasem szykuje się na jesienną trase Kultu i Faben Lehre. Poza tym Soulfly wydał nową płyte i nie wątpie ,że wramach jej promocji odwiedzą Polske(oby Katowice,ewentualnie Kraków) więc nudno nie będzie.

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 29 sie 2005, 22:17

'Piotrek' pisze:Już za dwa dnia(31sierpnia) odbędzie sie długo oczekiwany koncert KoRna. Ja z braku funduszy nie pojawie się w Katowicach( :płacze: ),ale wiem ,ze na koncert wybierał się również Kostek więc najwyzej on wam zda relacje z koncertu(przynajmniej ja bym chętnie poczytał jak było w spodku). Nie wiem czy fieldy jedzie, w końcu to też wielki fan Korna.
Ja tym czasem szykuje się na jesienną trase Kultu i Faben Lehre. Poza tym Soulfly wydał nową płyte i nie wątpie ,że wramach jej promocji odwiedzą Polske(oby Katowice,ewentualnie Kraków) więc nudno nie będzie.
No niestety Kostek nie zda relacji :? Szumne zapowiedzi wyjazdu na koncert, z którego jednak nici...

Powód finanse, które ucierpiały z powodu przeprowadzki do Krakowa (od 27 września zmieniam miejsca zamieszkania :lol: )

I znowu przyjdzie czekać kilka lat, ehh no cóż mam zrobić :?

Aaaa koncert Soulfly'a był w Krakowie o ile pamiętam w lipcu...

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 29 sie 2005, 22:19

Kurde ja tez mialem jechac na Korna ale z przyczyn obiektywnych (kampania wrzesniowa na uczelni :roll: ) nie pojade... rowniez przylaczam sie do prosby o relacje jezeli ktos by tam jednak zawital.

A co do nowej plyty Soulfly'a to jest calkiem sympatyczna. ale co do koncertu to watpie, zeby sie pojawili, bo przeciez byli w lipcu. no chyba ze na drugi rok.

Awatar użytkownika
artur.makaveli
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: artur.makaveli » 06 wrz 2005, 23:13

Ja w tym roku bylem w gdyni bylem na koncercie Heineken "Open'er music festival" oczywiscie na wystepie Snoopa bylo dosyc fajnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”