FMy - Strona 726

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 23 lip 2013, 14:36

THEMANIEK pisze:Corchia nie jest jeszcze taki zly
Akurat jego to mi Tottenham podpieprzył, zabrakło mi dosłownie 1,5 mln euro w ostatnim dniu okienka żeby go sprowadzić. Rok później sprowadziłem De Sciglio w wieku już 23 lat (musiałem wyłożyć 15mln), ale w ciągu sezonu w Priemiership stał się najlepszym bocznym w lidze. Z lewej miałem jeszcze Olssona w Blackburn i razem z Shaw grali u mnie więcej tyle samo. Kiedy sprzedałem Szweda za 20mln, kupiłem Digne za 14 i z miejsca wygryzł Shaw z pierwszego składu. Wystarczy mu ustawić częste rajdy z piłką i bez piłki i ustawić zespołowi polecenia ataków skrzydłami i szybkich centr. 10 asyst w sezonie gwarantowane.

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 23 lip 2013, 15:08

U mnie fajnie grał Diego Renan, ale jak patrzę na innych save'ach to jest przecietny.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6659

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 23 lip 2013, 20:24

Mirek15 pisze:Pozytywnie czy negatywnie :?: Na czym grasz :?: Ja kiedyś grałem bodajże w 08 lub 09 na PSP i gra była fatalna.
Jak najbardziej pozytywnie. Gram na Androidzie, FM 2012. Gra się szybko (sezon w kilka godzin), łatwo (po zbudowaniu ekipy nie ma mocnych - w normalnej wersji to byłby minus, ale tutaj jak mam 15 min na rozgrywkę to wolę zagrać kilka meczów niż siedzieć nad taktyką :P ) i przyjemnie, czyli w sam raz na podróż czy przerwę w pracy. Dokładnie to, czego oczekiwałem.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 06 sie 2013, 0:56

Jak ustawiacie Falcao gdy macie go w swoim składzie :?: Ja gram nim jako LPK i spisuje się co najwyżej średnio. Zastanawiam się nad wystawieniem jego na listę transferową. Sprzedałbym go, wziąłbym Dzeko(ok. 17 mln euro, na liście) oraz zostałoby mi gdzieś 15 mln euro na transfery.

Awatar użytkownika
ACMike
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 118

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ACMike » 08 sie 2013, 9:48

Ja Falcao ustawiałem jako odgrywającego i ustawiłem, aby podawali do niego na dobieg. Świetnie się do tego nadaje, strzelił 28 bramek w sezonie.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 11 sie 2013, 19:22

Przydałaby się mała rewolucja taktyczna tej grze, żeby ją nieco odświeżyć. Im dłużej gram, tym coraz większe mam wrażenie, że na wiele rzeczy nie mam kompletnie wpływu. Zawodnicy są zbyt statyczni, momentami to wszystko wygląda jak plansza z pionkami, które poruszają się maksymalnie o kilka pól w każdą stronę, z drobnymi odchyłami. Zmuszenie ofensywnych pomocników i skrzydłowych do wracania i pracy w defensywie to praktycznie strata czasu.

Ciekawym rozwiązaniem byłby podział taktyki na defensywę (ustawienie i sposób grania drużyny, gdy przeciwnik jest przy piłce) i ofensywę (kiedy to my mamy piłkę). Obecnie robimy w tej grze taktykę globalną, która po prostu działa albo i nie. Nie mamy większego wpływu na poruszanie się zawodników w obronie i ataku. Nie jesteśmy w stanie np. postawić podwójnych zasieków przed polem karnym, ale jednocześnie grać na większym luzie piłką, kiedy już ją odzyskamy. Teraz każda taktyka wygląda tak samo w ofensywie i defensywie i wygrywa ten, co lepiej wykorzysta luki między sektorami.

O wiele więcej byłoby kombinowania, gdyby można było w defensywie grać przykładowo 4141, które w ofensywie przechodziłoby np. do 343 etc. Samymi suwakami nie osiągnie się wielu rzeczy.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 11 sie 2013, 19:33

Falcao to najlepszy LPK w grze, jemu musisz dobre dosrodkowania dorzucac i bedzie ladowal jak wlezie. Zmarnujesz go jak ustawisz go inaczej, on sam lubi grac tez.
Pierwszy sezon u mnie tez mial sredni, ale potem niszczyl.

Co do taktyki to ja z nia problemow nie mam, zawsze gram z DMem, i gra jest o niebo wyrazniejsza niz z OPS.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 11 sie 2013, 19:43

Zależy co rozumiesz przez brak problemów z taktykę. Ja np. w obecnym sezonie na 33 mecze we wszystkich rozgrywkach zanotowałem tylko 1 porażkę, ale nie zmienia to faktu, że pewne rzeczy mnie irytują i nie da się z nimi nic zrobić. Żeby skrzydłowi się wracali, trzeba ich ustawić jako bocznych pomocników, a żeby ofensywny pomocnik pomagał w obronie, musi mieć zminimalizowane wszelkie zadania ofensywne - kompletny bezsens. Nie da się grać inaczej w obronie i inaczej w ataku, bo taktyka jest statyczna, piłkarze trzymają się sztywno swoich pozycji taktycznych i suwakami czy zwiększoną swobodą nie da się tego w żaden sposób zniwelować. Rozbudowanie taktyki o aspekty fazy obrony i fazy ataku to byłby strzał w dziesiątkę, bo wtedy faktycznie mógłbym od zawodników w danej chwili wymagać pewnych rzeczy, których obecnie się nie da.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 12 sie 2013, 22:44

Jakbym zaczął grę od patcha podstawowego(przez steama nie od pirata) to miałbym bugi w grze który były na początku gry :?: Czy wszystko działa tak jak na patchu gdzie są zaktualizowane transfery po styczniu :?:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 15 sie 2013, 21:03

Zacząłem Milanem na wersji podstawowej(bez transferów ze stycznia) i wziąłem się natychmiastowe czyszczenie. Odpaliłem Boateng, Emanuelsona, Nocerino, Bonere, Yepesa oraz Mesbaha. Na ich miejsce sprowadziłem Poliego, Strandberga, Wellingtona Nema, Kare oraz Mario Goetze.

W styczniu będę się starał odpalić jeszcze Muntariego, Strassera, Pazziniego oraz najprawdopodobniej De Jonga oraz Montolivo.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 15 sie 2013, 21:17

Ile dałeś za Goetze?

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 15 sie 2013, 21:20

150 mln zł czyli ok. 37,5 mln euro. Tyle co Bayern w rzeczywistości. Co ciekawe pierwsza moja oferta byłą zaakceptowana więc pewnie dało się i taniej. Połowę dałem od razu połowę w ratach. Za Boatenga dostałem prawie 20 mln euro od City więc było.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 15 sie 2013, 21:28

Ja go dziś do mojego Leverkusen ściągnąłem za 48 mln. (20 + 28 przez 48 miesięcy), co czyni go najdroższym zawodnikiem jakiego kiedykolwiek kupiłem w tej grze :lol: I mam teraz lekki zgryz, bo w pierwszym składzie się nie będzie mieścił w najważniejszych meczach, jeśli wszyscy będą zdrowi. W dodatku dorwałem go za taką sumę tylko i wyłącznie dlatego, że chciał odejść i Borussia go wystawiła. Wcześniej jak dawałem 20+20 to nawet negocjować nie chcieli. No, ale fakt faktem, że nikogo sensownego dużo taniej bym nie dostał, kto obstawiałby mi lewe skrzydło i środek. Arda Turan za 30 mln. + pensja podobna, za Williana Anży chciało jakoś koło 45 mln., a dostawałby tyle samo, więc się skusiłem na Niemca :roll: No i zarabia teraz u mnie najwięcej :roll:

Za Goetze dałem 48 mln., a następny najdroższy zawodnik w mojej drużynie, to Draxler, który kosztował 21 mln. :lol: Niezła przepaść.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 26 sie 2013, 21:20

Football Manager Classic znany z wersji na PC ma niedlugo pojawic sie na PS Vita. Fajnie, ale cena konsolki Sony oscyluje w okolicach 300 euro, wiec chyba nie opyla mi sie wydawac takiej kasy, zeby pograc w jedna gre. Juz predzej zakupie sobie telefon z Androidem, zeby pocinac w FMH.

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 08 wrz 2013, 15:57

Pobrałem sobie uaktualnienie na dzień 3 września z cmrev i przy wyborze grywalnych lig mam problem z Polską.Chodzi o błąd "Maksymalna Liczba Zespołów to 18(Second Division East), znaleziono 19".Wie ktoś o co chodzi i jak rozwiązać ten problem?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”