AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1759

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 13 sie 2013, 13:18

Podobno bracia Della Valle chcą zerwać wszelkie stosunki z Milanem i Gallianim a Ljajic jest coraz bliżej podpisania nowego kontraktu...
Gdyby był bliski podpisania kontraktu, to po co mieli by się fochować? Myśle, że to próba wywarcia presji na graczu i oficjalne powiedzenie nam- koniec negocjacji i że żadne nasze oferty nie będą rozpatrywane.

Niech się skupią na Sakho/Indim i Hondzie według mnie. Czasu coraz mniej..

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 13 sie 2013, 13:37

Podobno o Sakho będziemy się starać albo teraz albo w styczniu. Z tym, że wydaje mi się, że albo odejdzie teraz albo w czerwcu za rok. PSG raczej nie odda go w zimie za grosze.

Rozpoczęło się spotkanie Gallianiego z Prezisom.
In 1996, Edgar Davids became Europe's first high-profile player to benefit from the ruling, when he moved from Ajax to AC Milan.
Galliani od dawna widać lubił wykorzystywać takie okazjie. Oczywiście odnosi się to do zasady Bosmana.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 sie 2013, 17:40

Promo dwumeczu PSV - Milan.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 13 sie 2013, 17:54

Gazzetta report Ljajic could sign extension until 2017, but there will not be an "anti-Milan" clause with release clause fee at €12m

Mała kwota jak za tak utalentowanego zawodnika, gdyby grał w Brazylii to po takim sezonie krzyczeli by za niego ze 25 mln.
Męczy mnie już to mercato, nigdy nie byłem cierpliwy he he. Ciekawi mnie jak ono się skończy.

Sprzedaż Traore do Anderlechtu to prawie jak poważne wzmocnienie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 13 sie 2013, 18:02

Moim zdaniem jeżeli Ljajic podpisze nowy kontrakt to już go w Milanie nie zobaczymy. Teraz albo nigdy.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 13 sie 2013, 18:35

Ale by im miny skwaśniały gdyby podpisał a Łysy rzuciłby te 12 baniek. Ja ten transfer osobiście traktuje jako niemożliwy, Galliani wyskoczył z ofertą bo może myślał, źe postawi Viole pod ścianą po tym jak obiecał Ljajiciowi wysoki kontrakt.

Jego sztuczki wszyscy już znają, tej rangi klub przy tak zakrojonej na szeroką skalę zmianę polityki transferowej potrzebuje nakładów finansowych i to sporych, chyba że chcemy z elity zejść do poziomu średniaka, przeszłość i renoma zobowiązują niestety, a odnosze wrażenie, że "chojność" Berlusconiego sprawia, że powoli rozmieniamy się na drobne.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 13 sie 2013, 20:32

Ze spotkania Gallianiego z Preziosim wynikło to, że do naszej primavery ma powędrować 18 letni prawy obrońca Simic a Genoa sobie kogoś ma wziąć od nas.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 13 sie 2013, 21:30

Sky Italia podaje, że zainteresowane Antoninim są Trabzonspor i Besiktas. Trabzon podobno zaoferował nam 2m.

Potwierdziło się zainteresowanie ze strony Milanu młodym skandynawskim Modricem
http://www.acmilan24.com/news/id/20391/ ... ricia.html

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 14 sie 2013, 1:13

seba82 pisze:Sky Italia podaje, że zainteresowane Antoninim są Trabzonspor i Besiktas. Trabzon podobno zaoferował nam 2m.
Nie ma się nad czym zastanawiać.

Właśnie przeczytałem w temacie LFC, że Siqueira(bardzo ciekawy LO) ma dołączyć do LFC za 5 mln funtów. Jeżeli to prawda to pogratulować skąpcom po raz kolejny. Piłkarz jest dwie lub 3 półki wyżej od Constanta.

Jestem ciekaw czy Milan nie robi na tyle dochodów, żeby nasze okno zaczynało wyglądać normalnie(w tej chwili najwięksi komicy nie powstydziliby się takiego kabaretu) czy jest to wina Berlusconich. Wiemy wszyscy, że ta rodzina ma tyle kasy, że moglibyśmy śmiało o wiele więcej niż teraz.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 14 sie 2013, 8:26

Oni muszą odpracowac 700 mln euro z tamtego roku. A tak na poważnie, to jak do tej pory jesteśmy jedynym czołowym klubem we Włoszech jak i w Europie, który się w żaden sposób nie wzmocnił. Zamiast dzialać to my kombinujemy jak tu wygryźć Honde i Ljiaicia. Zupełny brak sensu i strata czasu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 14 sie 2013, 20:34

Honda dzisiaj kolejna kapitalna bramka z wolnego. Jak nic się złego nie stanie to najpóźniej w zimie będziemy mieli kapitalnego wykonawce stałych fragmentów gry. Mam nadzieję, że w razie przyjścia Keisuke Mario mu odstąpi rzuty wolne.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 15 sie 2013, 9:19

Jak Honda tak dalej będzie grał to mam obawy, że w styczniu ustawi się po niego kolejka i zaoferują mu taką kasę, że będziemy mogli się cmoknąć, a rzekome podpisanie pre-contractu o niczym nie świadczy.

Atletico Madryt interesuje się Ljajiciem.

Może dojść do wymiany kilku innych graczy primavery Milanu i Genoi

Wymysłów włoskiej prasy nt. kolejnych pseudo napastników nie zamierzam nawet komentować.
Nie wiem dlaczego wszyscy się upierają we włoszech, że pilnie potrzebujemy napastnika.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 sie 2013, 10:07

Na ten moment wygląda na to, że Honda jest nasz. Nawet Galliani o tym powiedział. Jeżeli podpisali coś to kontrakt, więc raczej już nie ma odwrotu. Chyba, że niczego nie podpisywali to wtedy może być nieciekawie. Jednak wątpie, aby ktoś bardziej atrakcyjny od nas się po niego zgłosił. Każdy topowy klub jest na tej pozycji obsadzony dość dobrze. Jednak wolę poczekać aż zobacze Keisuke w naszej koszulce na boisku.

Atletico się od dawna interesuje Ademem. Dziwne, że nadal nie ma żadnych informacji o jego kontrakcie. Wydaje mi się, że czas działa na naszą korzyść.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 15 sie 2013, 11:24

Jeśli Galliani rzeczywiście czeka na awans do fazy grupowej z tym mercato, to albo ma obiecaną konkretną sumę na transfer/y albo jest cholernie pewny siebie i już ma coś dogadane, żeby to w swoim stylu ogłosić albo jest kompletnie zagubiony bo liczył na oferty za kilku graczy i spore pieniądze za ich odejście.

Jedno jest pewne, że narazie cierpi na tym Allegri bo wzmocnili go Silvestrem i Polim, nie żebym twierdził że Poli to słabiak, wręcz przeciwnie, ale potrzeba nam transferu(ów) bardziej znaczących, bo znowu z ręką w nocniku będziemy drżeć o trzecie miejsce w lidze.

Jesteśmy silniejsi niż PSV ale oni się przed nami nie położą ,a to jest piłka, wpadną 3 kartofle(nasza para podstawowych stoperów nie miała szans pograć razem) i jesteśmy pozamiatani, wiem że uprawiam czarnowidzctwo teraz, ale pamiętam dwumecz z Arsenalem , Deportivo i wiele innych dziwnych meczy w naszym wyko naniu które trudno wytłumaczyć.
Mówię o tym dlatego, że jak nie awansujemy to cała złość skupi się na Łysym i jego setkami bezproduktywnych(jak narazie) obiadków i kolacji z różnymi agentami, działaczami itd...

Edit

LGdS "Milan, now sign Ljajic – he’s an ace”
podgrzewanie atmosfery we Włoszech trwa..

http://www.milannews.it/primo-piano/...offerta-120183
chcę Honde od razu, ale nie wiem czy nie lepiej tą kasę dołożyć do tych 8 mln i zabrać Ljajicia od razu a Honde wziąć w styczniu za darmo, myślę, że za 12.5 mln Viola by go puściła.
Ostatnio zmieniony 15 sie 2013, 11:47 przez seba82, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 15 sie 2013, 11:46

złość niech sie skupi na berlusconim, to on sępi kasę i brak transferów jest jego winą.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”