FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1790

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 10 sie 2013, 13:24

W połowie września. Nie liczyłbym jednak na niego.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 10 sie 2013, 14:00

Professor Chaos pisze:Liga startuje już za tydzień, a po takich rywalach pre-sezonu ciężko wyciągać wnioski.
Pre-sezon nie jest po to, żeby kibice mogli wyciągać wnioski. Wnioski ma wyciągać trener. No i zawodnicy mają się ograć. Nie wiem w czym problem.
ddemon pisze:Innych kandydatów raczej nie widzę - Alderweireld?
Zważywszy na ostatnich obrońców, którzy wyszli z Ajaxu w świat możnaby go brać w ciemno, ale jeśli chodzi o mnie to za mało go oglądałem, żeby wygłosić własną opinię, a nie chciałbym pisać czegoś w stylu:
ddemon pisze:A może ściągnąć rodaka Songa - Nicolas N'Koulou z OM? Nie wiem jak się prezentuje w Ligue 1 ale w Fifie czy w FM wymiatał I myślę,że wcale nie byłaby to droga opcja tylko pytanie czy jest gotów grać w FCB?
ddemon pisze:Także moim zdaniem kolejnym kandydatem na obronę będzie Vermaelen - tak tak kolejny kapitan Arsenalu - Wenger obiecuje wzmocnienia,choć narazie również kończy się na obietnicach
Z Arsenalu to patrząc na ostatnią formę prędzej brałbym Kościelnego niż Verme, zwłaszcza, że w zasadzie Kościelny profilem też by pasował na następcę kapitana.
ddemon pisze:Ja brałbym Hummelsa - ale im dalej na niego zwlekamy tym bardziej BVB się będzie upierało,gdyż nie znajdzie następcy...
Sprawa Hummelsa jest dość dziwna - wydawałoby się, że chciałoby go pół Europy, ale żadnych plotek nie było - najprawdopodobniej dla tego, że Borussia bardzo szybko i stanowczo ucina wszelkie oferty.
kaczy pisze:Co się dzieje z Puyolem, kiedy będzie gotów do gry ?
Professor Chaos pisze:W połowie września. Nie liczyłbym jednak na niego.
No a to brzmi jak jakaś herezja!! Jak fan Barcy może napisać - Nie liczyłbym na Puyola??!!

Podsumowując - byłoby fajnie gdyby jakiś obrońca się znalazł. Przy czym znalazł napisałem celowo. Nie uważam, żeby konieczny był transfer. Jeśli Tata uzna, że Bartra czy Bagnack zasługują na zaufanie to ja ufam, że będzie to dobra decyzja. Zwłaszcza, że jednak na ligę Thiago Silvy nam nie trzeba i Bartra powinien sobie poradzić a na te kilka meczów z Realem czy w LM z Bayernem lub innym City Puyol będzie gotowy jak go nie zajadą w czasie sezonu.
No i jest Mascherano!
A przede wszystkim należy pamiętać, że nasze problemy z obroną (moim zdaniem) brały się głównie z bałaganu taktycznego. Jeśli to zostanie ogarnięte to moim zdaniem Bartra, Bagnack (ewentualnie), Puyol, Pique i Mascherano powinni nam wystarczyć na luziku. No i jednak porządny obrońca musi być doświadczony - jeśli nie damy Bartrze nabrać doświadczenia to nie będzie porządny i tyle. Czasem myślę, że gdyby Puyol miał w tej Barcelonie wchodzić do pierwszego składu jako gówniarz to też by go odpalili bez szansy na zaistnienie.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 10 sie 2013, 14:31

Środkowy obrońca przyjść musi, bo nie ma już z nami Abidala, nikt nie wierzy w wynalazki typu Song na stoperze, Puyol ma już 35 lat i jest nękany przez kontuzje więc wielkich nadziei z nim nie wiążę. Kto nam pozostaje? Pique i Bartra? jeszcze Adriano :boruta: prawdziwe kłopoty bogactwa. Celowo pominąłem Mascherano, im rzadziej będzie grał na stoperze tym lepiej. Obrona w poprzednim sezonie była naszą piętą achillesową, jeśli zarząd nikogo nie kupi to będzie jakiś sabotaż.

Miałem nadzieję, że w zamian za Pedro lub Alexisa uda się sprowadzić kogoś lepszego, no ale pozostaje mieć nadzieje ze obaj przypomną sobie jak się gra w piłkę, choć nie zdziwię się jeśli Tello pokaże więcej niż ci dwaj razem wzięci.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 17 sie 2013, 12:33

Martino dzisiaj powiedział, że czeka na Puyola, ewidentnie sugerując tym samym, że nie ma w planach pozyskania nowego obrońcy. Na konfie wymienił zawodników, którzy mogą występować jako stoperzy, tak jakby miało to uświadomić kibiców o stabilności i sile środkowych defensorów. Jeśli faktycznie obrońca nie zostanie sprowadzony, to Argentyńczyk na wstępie ma u mnie ogromnego minusa; nawet Rosell mówił że defensor zostanie kupiony w tym okienku (wprawdzie powiedział, że przed końcem 31 sierpnia, ale nie podał roku...). Martino nie wzmacniając obrony nawet nie wie w co się pakuje. Jest źle, a może być gorzej.

Niedługo mija rok od ostatniego zwycięstwa nad Realem. Jak ten czas leci.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 17 sie 2013, 12:48

Nie powiem "a nie mówiłem".

Chciałbym żeby rzeczywiście Puyol wrócił do formy i zagrał chociaż w połowie meczów, w tym w najważniejszych. Patrząc realistycznie na jego problemy w ostatnich latach to mało prawodopodobne.
Pique lub Masche złapią kontuzję/kartki i jesteśmy w czarnej dupie. Będzie cudował z Songiem czy Adriano na środku jak Tito.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 sie 2013, 13:08

Wreszcie Bartra sobie pogra.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 17 sie 2013, 13:12

A z ciekawosci, orientuje sie ktos jak tam sobie Abidal radzi w Monaco? Bo chyba grali juz jakies mecze

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 17 sie 2013, 13:14

Jeden mecz ligowy. Zagrał bardzo dobrze. Był bardzo pewny. Dodatkowo kilka dni później rozegrał cały mecz w barwach Francji przeciwko Belgom i również zebrał same pozytywne recenzje.

Przypomnę to co napisałem jakiś miesiąc temu:
Idę o zakład, że Abidal zostanie wybrany najlepszym obrońcą ligi francuskiej w tym sezonie i będzie to wybór w 100% trafiony. Będziemy żałować tego transferu.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 17 sie 2013, 13:14

@cru

Abidal został kapitanem, ma pewne miejsce w składzie, wszystkie testy wydolnościowe pomyślne i ogólnie ponoć jest okazem zdrowia.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 17 sie 2013, 14:03

Idę o zakład, że Abidal zostanie wybrany najlepszym obrońcą ligi francuskiej w tym sezonie i będzie to wybór w 100% trafiony
ja ide o zaklad, ze silva

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 17 sie 2013, 15:00

W takim razie o co zakład? Zdaje się, że jest tu specjalny temat do tego typu rywalizacji :)

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 17 sie 2013, 15:45

o dyche ;)

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 17 sie 2013, 19:26

W środku obrony mogą grać Piqué, Mascherano, Bartra, Puyol, okazjonalnie Adriano czy Busquets. Tę pozycję mamy w pełni pokrytą.
Jeśli pojawią się problemy z kontuzjami, styczniowe okienko transferowe jest już za parę miesięcy.
Kogo oni zatrudnili :? Kolejna marionetka Rosella. Ciekawe czy ten geniusz wie, że ci nasi kandydaci po rozegraniu meczów w pucharach, już dla nas w tych rozgrywkach nie zagrają. Tylko Agger bodajże zostałby do wzięcia, bo Liverpool nigdzie nie gra (?).

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 17 sie 2013, 19:42

rekinho pisze:o dyche
Beka.

Jak rzucicie conajmniej po stówie to mogę robić za escrow. Dorzuce wtedy coś od siebie do puli dla zwycięzcy zakładu, ale w momencie kiedy najlepszym obrońcą ligi nie zostanie ani Abidal ani Silva coś z puli zabieram. Wszystko do uzgodnienia.

Idziecie na to?

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 17 sie 2013, 21:16

Beka.

nie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”