FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1792

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Sinik1988
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 99

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sinik1988 » 19 sie 2013, 10:38

Pierwszy raz od bardzo dawna obejrzałem Barce ,myśle pogladam 1 mecz sezonu zobacze co zaprezentują ale po 30 minutach już nie chciało się ogladać aczkolwiek i tak obejrzałem mecz do końca,Neymar mnie troche zawiódł ,liczyłem ze może coś ustrzeli a tutaj nic ,Barca za duzo próbuje wjechac w tą bramke mogli by czasem oddać jakiś strzal z dystansu bo to wszystko na jedno kopyto jest ,z Levante jedynie Navas coś grał ,bo pare razy obronił co się dało

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 19 sie 2013, 11:26

Jak na razie plusem jest to, że Messi będzie najprawdopodobniej schodził w takich meczach jak wczorajsze. Bardzo dobrze. Ile to meczów było wygranych za kadencji Pepa i Tito po pierwszej połowie można rzec, a Leo musiał do 90 min. i bez dyskusji.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 19 sie 2013, 11:46

Nie musiał tylko chciał a Pep i Tito go nie prostowali. Traz pewnie sytuacja jest o tyle inna że w końcówce zeszłego sezonu Messi zobaczył, że też jest tylko człowiekiem.

No i ciekawe - lejemy przeciwnika 7:0 w meczu o punkty a Chaos jedyna dobra rzcz jaka widzi to zmiana Messiego... ja się o grze nie wypowiem bo podróżowałem więc nie mogłem zobaczyć (jak mi szefu zapda linkiem to dzisiaj z chęcią nadrobię) ale jestem pewien, że pozytywów było więcej. (Chaos wróżył nam średniactwo - nie grozi nam w tym sezonie poziom Levante. To już wystarczający pozytyw!).

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 19 sie 2013, 11:57

Zapodane:
tutaj lub do ściągnięcia tutaj. Pierwszy link lepszy, jakość HD. Jak poszukujesz polskiego komentarza to tylko na allgoals, ale ze względu na Przytułę nie polecam.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 19 sie 2013, 14:00

Dzieki szefu - you'r DA MAN!

Co do komentarza - najbardziej by mnie urządzał angielski (ostatnio wrzuciłeś coś z jakiejś amerykańskiej telewizji - był świetny Szkot i jakiś Amerykanin, który o piłce chyba nic nie wie, ale było OK).

Tak czy inaczej ważne co widać a nie co słychać :)

zxcVcxz
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zxcVcxz » 19 sie 2013, 16:01

Emerald tam jest przeciez angielski, tzn. był przynajmniej z rana i na pewno cala 1 polowa, bo tylko tyle ogladalem, także szefu wielkie dzięki za podlinkowanie :). co do meczu cieszy mnie powrot tego zaangazowania. a jak widze jak Leo zapiernicza w pressingu, od razu serce rosnie i wracaja wposmnienia z 1 sezonu Pepa. kwestia stopera dalej nie wyjasniona, ale nei wieszal bym psow na nowym trenerze, bo wszyscy dobrze wiemy, ze nie raz trener robi to, co sie mu karze (Stokowiec - Wojciechowski), a to wymienianie zawodnikow, ktorzy moga grac na srodku obrony, badz ciagle chwalenie slabego Bartry, to prosty zabieg psychologiczny. zawodnik, ktory wie, ze trener mu ufa gra pewniej. TATA wchodzi z przytupem do La Ligi, oby tak dalej, niedlugo szansa na 1 trofeum i pierwsze wazne sprawdziany nowego-starego zespolu.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 22 sie 2013, 1:04

Dość ciekawy mecz, cienki w naszym wykonaniu. Na pochwałę zasługuje Mascherano (najlepszy obrońca na boisku) i Fabregas za to, że rozruszał trochę atak. Pique jak na niego przyzwoicie, choć zabawna była sytuacja, gdzie wyprzedził go na kilku metrach 31-letni Villa. Iniesta utrzymuje formę z presezonu, czyli bardzo słabo, Busquets i Pedro jeszcze gorzej. Elegancko zachował się Martino szybko reagując ze zmianami (jestem pewien, że Vilanova by czekał do 80 minuty). Bramka na konto Pique jako że to on odpowiadać miał za Davida (bądź tą strefę). Cieszyć może to, że Martino nie wydaje się być ślepy i widzi błędy.
Ja mimo fatalnej dyspozycji Pique za najsłabsze ogniwo w formacji uważam Albę, który owszem dość dużo daje w ofensywie, ale w defensywie jest ostatnimi czasy cienki jak sik pająka - najczęściej z jego strony padają bramki. Przypadek? Nie sądzę. Abidal dawał stabilizację, czyścił wszystko po lewej stronie, w dodatku pomagał stoperom w środkowej strefie; Alba tego nie robi a skupia się na symulkach.
Dobrze, że Neymar ratuje dupę (i poniekąd Alves - jedna wrzutka na 10 siadła) i że z Atletico w drugiej połowie zeszło powietrze. Nawet się ucieszyłem gdy David strzelił bramkę, ale niech już nie powiększa swojego dorobku przeciwko Barcelonie.
Messi wyczuł, że coś jest nie tak z mięśniem uda i nie wyszedł na drugą połowę. O ile dobrze kojarzę jest to trzeci uraz od meczu z PSG. O swoich obawach pisałem już tutaj i chciałbym nie mieć racji, jednak Argentyńczyk to nie cyborg więc siłą rzeczy kontuzje muszą się pojawić. Wszak przez 4 lata miał spokój.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 22 sie 2013, 9:31

Obrazek
:rotfl4:

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 22 sie 2013, 10:41

DŻIZAS!!

Mam nadzieję, że Martino jako znany kogucik i twardziel wybije im z głowy takie akcje :/

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 22 sie 2013, 10:57

najpierw niech wymysli jakieś nowe rozwiązania taktyczne, bo stanie w ósemke na środku boiska kiedy z przodu nie ma nikogo już było przerabiane i nie dawało żadnych efektów oprócz zaklepania się na śmierć.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 22 sie 2013, 11:03

Jak ja Alby nie lubię... Wczoraj po jego błędzie padła bramka Villi, a potem chciał odkupić błędy i co chwila leżał na boisku...

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 22 sie 2013, 11:04

rekinho pisze:najpierw niech wymysli jakieś nowe rozwiązania taktyczne, bo stanie w ósemke na środku boiska kiedy z przodu nie ma nikogo już było przerabiane i nie dawało żadnych efektów oprócz zaklepania się na śmierć.
Spokojnie rekinho. Ciezko oceniac problemy z taktyka skoro wystapily jak na razie w jednym meczu.

Ja mam nadzieje, ze jednak takich problemow nie bedzie a w tym wypadku byla to tylko wpadka.

Natomiast w porownaniu do poprzednika mamy spory postep - robimy zmiany przed 80ta minuta :D

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 22 sie 2013, 11:25

tylerdurden pisze:Obrazek
:rotfl4:
Jest [k****] mistrz :lol:.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 sie 2013, 13:02

Powiem szczerze ze mam dosc zasmiecania tego tematu takimi postapi jak ten Tylera. Jak chcesz poblyszczec to mozesz wstawic jeszcze lepsze ujecia z Meczu Milanu z PSV w roli glownej Balo albo wczorajszego meczu Legii tez znajdziesz Kose w dobrej formie. W swojej druzynie takie ujecia jak to Alby rowniez dosc czesto sie zdarzaja.

Co do meczu to podoba mi sie reakcja trenera na wydarzenia oraz zauwazalny pressing. Zobaczymy jak to dalej bedzie sie rozwijac. Wynik dobry i czas na standardowe lanie AM na CN :)

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 22 sie 2013, 13:04

Alba mistrz.

:roftl3:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”