O futbolu na luzie... - Strona 1537

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
27
68%
Nie
6
15%
Nie wiem
3
8%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
4
10%
Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Re: O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 24 sie 2013, 0:56

Zrzucanie winy na poziom rozgrywek to też mega chybiony argument.

http://fs.ncaa.org/Docs/stats/football_ ... e/2012.pdf

Średnia frekwencja amatorskiej ligi futbolu amerykańskiego gdzie większość graczy to zawodnicy do 21 roku życia. Chyba nie trzeba dodawać, że nie prezentują najwyższego poziomu.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 24 sie 2013, 1:06

Arwin pisze:Masz coś na poparcie tej tezy?
Jakiej tezy :?: O dzieciach marzących o karierze Messiego czy Ronaldo :?: To przecież oczywiste :lol: No chyba, że Messi tam przechodzi przez Time Square i go żaden dzieciak nie poznaje :lol:
Biały pisze:Średnia frekwencja amatorskiej ligi futbolu amerykańskiego gdzie większość graczy to zawodnicy do 21 roku życia. Chyba nie trzeba dodawać, że nie prezentują najwyższego poziomu.
Liczymy ogółem, a nie wyrywamy z kontekstu. Liga amatorska to też futbol amerykański który jest bardzo znaną dyscypliną. Rozumiesz do czego zmierzam :?: Jak nie bardzo to daj sobie stopa.
Arwin pisze:Zrozumiesz, że soccer never ever nie przebije popularnością NHL, NBA czy też MLB?
Nie musi przebijać. Wystarczy, że dobije(czy też będzie niewiele brakowało) i już mamy ligę na światowym poziomie.

USA dobija do 1/2 finału MŚ(wiem, że to raczej niemożliwe) i soccer rozrasta się niesamowitym tempie.
Arwin pisze:która zalicza ostatnimi czasy spory progres nagle miałaby prześcignąć piłkę nożną.
Nie prześcignie bo najpierw kosz w Polsce(i w Europie) musiałby zbliżyć do poziomu PN. Dużo fanów PN interesuję się zagraniczną piłką(bo ma wysoki poziom) mając przy tym na polską piłkę wyjebane.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 24 sie 2013, 1:10

Mirek15 pisze: Liga amatorska to też futbol amerykański który jest bardzo znaną dyscypliną.
Sugerujesz, że Amerykanie nie mają telewizji? Z pewnością jest jakaś stacja, która regularnie transmituje spotkania piłkarskie, więc coś tam o piłce słyszeć musieli.
USA dobija do 1/2 finału MŚ(wiem, że to raczej niemożliwe) i soccer rozrasta się niesamowitym tempie.
I co to niby da? Amerykanie dalej będą się jarać koszykarzami, którzy co igrzyska będą przywozić złoto, a reprezentacja piłkarska szybko pójdzie w niepamięć. Idąc twoim tokiem rozumowania- dlaczego zza oceanem furory nie robi siatkówka?

Zresztą w jaki niby sposób MLS będzie w stanie sprowadzać najlepszych graczy z Europy(bez tego się nie obejdzie w budowaniu potęgi) skoro żaden zawodnik nie będzie chciał tam przejść? Może i kogoś skusi Nowy York i Los Angeles, ale co gdy ci będą mieli zapchane salary cap? Który topowy piłkarz wybierze grę w Salt Lake City kosztem np Borussii Dortmund? Tylko nie używaj argumentu pieniędzy, bo to będzie kolejna bzdura.

O zwiększeniu wcześniej wspomnianego salary cap do poziomu NBA też nie ma mowy, bo wtedy trzeba będzie zwiększyć zarobki zawodnikom z draftu. Nikt nie będzie chciał płacić słabym piłkarzom pensji na poziomie 5 mln rocznie.

glowas12345
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glowas12345 » 24 sie 2013, 12:04

Prędzej w USA stworzą najlepszą ligę kobiecą, w końcu ich reprezentacja jest najbardziej utytułowana na świecie.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 24 sie 2013, 12:12

Liga doplaca druzynom za najwieksze gwiazdy to po pierwsze, po drugie ich kluby sa najzdrowsze na swiecie zeby przystapic do ligi trzeba miec budzet na kilkadziesiat milionow dolarow i odpowiedni stadion, po trzecie MLS transmituje FOX kilka lat temu wykupili za rekordowe pieniadze prawa do ligi, po czwarte w USA jest zalew Meksykancow i zastancowcie sie jakiej dyscyplinie oni kibicuja :)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 24 sie 2013, 14:09

BaSSu pisze:Przeginają z tym spuszczaniem się nad Lewandowskim...
Najzabawniejsze było jak Lewy miał setkę na środku pola karnego i walnął mocno w środek bramki. Wtedy z pomocą przyszedł Hajto, tłumacząc, że po tak dobrym sezonie Lewy będzie miał trudniej, bo wszyscy na niego uważają i podwójnie kryją. Może i prawda, ale ta sytuacja wynikała z tego, że ten stoper z Kongo( coś na "M") właśnie nie pokrył Lewandowskiego :lol:

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 151

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 24 sie 2013, 14:14

Ten stoper z Kongo nazywał się Makiadi i to nie jest stoper , chyba,że chodziło ci o Lukimy'e

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 24 sie 2013, 14:16

Mnie bardziej od komenatatorow irytuja hjeterzy internetowi ;) Chociaz Hajto powinien miec bana na te wymadrzania sie jak to byl w Niemcach :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 24 sie 2013, 14:18

Pewnie masz rację, mogło mi się pomylić.

E: Gall, a mnie irutyje jak obecnie każdą krytykę nazywa się "hejterstwem".

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 24 sie 2013, 14:58

Parker mnie rozbraja - 5 londyński klub. Wie ktoś czy facet jest rekordzistą w tym względzie?

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 685
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 24 sie 2013, 15:12

Podolski w wysokiej formie. Arsenal pokazuje, że ostatni mecz to było potknięcie. Bardzo ładnie grają

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 24 sie 2013, 15:12

Nie jest. Clive Allen grał w 7.

Awatar użytkownika
lukas_k
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukas_k » 24 sie 2013, 15:13

@czarny_samael
Lubi Londyn :mrgreen:

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 24 sie 2013, 15:14

BaSSu pisze:Podolski w wysokiej formie. Arsenal pokazuje, że ostatni mecz to było potknięcie. Bardzo ładnie grają
ostatni mecz w Premier League mam nadzieje, bo ostatni mecz Arsenalu to był mecz z Fenerbahce wygrany 3:0 ;)

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 24 sie 2013, 15:21

BaSSu pisze:Podolski w wysokiej formie. Arsenal pokazuje, że ostatni mecz to było potknięcie. Bardzo ładnie grają
Jakoś Wenger tej wysokiej formy nie widzi, bo ciągle nie umie wykorzystać potencjału tego piłkarza.

Oho, Hajto w formie. Widać, że po rezygnacji z trenerki jest "głodny" komentatorki. Myślałem, że skoro wczoraj się produkował do 23 to dzisiaj zluzuje 8)

Tomasz Lach ratuje widowisko.
Ostatnio zmieniony 24 sie 2013, 15:24 przez Ebi, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”